Ensimmäinen sinkula

Väittäisin, että jos lähtökohta käytetystä kasailu saat varsin pätevän jo puolella tuosta rahasta. Jos maantiepyörä olisi vaikka 150-200 euroa, halvimmillaan siihen joku kymppi pari päälle sinkulointia ajatellen, ja lopuilla rahoilla voitkin sitten speksata siihen mieluisaa osaa, jos haluat. Kaikkea rahaa ei ole pakko käyttää.
Mutta tuolla summalla saa kyllä hyvän valmiinkin pyörän.

edit: toivottavasti toi 58 on senttejä eikä tuumia, muuten voi olla vähän vaikea löytää sopivaa pyörää…

Sirkus - 11:44, 22.2.2010 » Väittäisin, että jos lähtökohta käytetystä kasailu saat varsin pätevän jo puolella tuosta rahasta. Jos maantiepyörä olisi vaikka 150-200 euroa, halvimmillaan siihen joku kymppi pari päälle sinkulointia ajatellen, ja lopuilla rahoilla voitkin sitten speksata siihen mieluisaa osaa, jos haluat. Kaikkea rahaa ei ole pakko käyttää. Mutta tuolla summalla saa kyllä hyvän valmiinkin pyörän. edit: toivottavasti toi 58 on senttejä eikä tuumia, muuten voi olla vähän vaikea löytää sopivaa pyörää...
Joo senttejä ne taitavat olla. Tuo On-One Il Pompino näyttää hyvältä, etenkin ruskeana. Leveämmät rengaat olisi siis hyvä saada mahtumaan. Mistähän tässä lähtisi nyt liikkeelle, Saksasta tilaamaan runkoa ja haarukkaa, vai kannattaako muutakin osaa laittaa samaan pakettiin? Saksa vaan ei oikeen taivu suomeksi, jotain hyviä kauppoja?

Mikä on työkalujen tilanne. Löytyykö itseltä, tai onko mahdollista saada lainaksi? Muuten osa budjetista menee jo heti niiden muutaman perustyökalun hommaamiseen.

Kasaamistakin on monenlaista. Sanoisin, että jos perustyökaluja ei löydy ja olisi tarkoitus kasata kaikki uusista palikoista, rahat voi loppua kesken, tai paketti ei ainakaan ole sen laadukkaampi kuin kokonaisena ostettu uusi pyörä.

Toisaalta sen kokonaisen käytetyn pyörän ja työkalujen jälkeen luultavasti jää vielä kivasti rahnaa kumeihin, ketjuihin vaijereihin ym. hilppeisiin.

Tosta kun päräytät itsellesi Rossinin, niin siinä on ainakin laadukas aihio kierrätyspyörälle.

Työkalut löytyy, tai ainakin on saatavilla, niitä ei siis tarvitse ostaa. Runkoja olen katsellut täältä, huuto.netistä ja toiselta alan foorumilta. Tuo rossi ei oikein miellytä silmää. Onko jotain Eurooppalaisia kauppoja, josta niitä voisi katsella, näin ainakin säästyisi tulleilta?

Sitten vielä pari kysymystä, minkä verran asialliset renkaat vanteineen, keskiö, tanko maksaa, eli paljon hintaa suurinpiirtein tulee rungon lisäksi, riippuu tietenkin ostaako uutta vai käytettyä.

Kiekot joku 50-250€, kammet ja keskiö 50-250€, stemmi 0-100€, kumit 20-80€, stonga 10-100€, jarrukahvat 15-100€, jarrut 10-150€.

Kysyisin vielä, mistä noita uusia runkoja kannattaa katsella?

Ja kiitoksia nopeista vastauksista, tiedoista, neuvoista.

edit: Tuoltahan niitä löytyi palveluhakemistosta.

Toisesta ketjusta: http://www.pricepoint.com/detail/17739-180_SETXM8-3-Parts-60-Frames/Sette-Ximo-Road-Frame-White.htm

Mites toi runko, ainakin hinta on edullinen. Miten muuten toi tilaaminen ulkomailta onnistuu Visa Electronilla, ja mahtaako tohon tulla paljon lisää hintaa kun se on saapunut kotiovelle.

Uuden hankkiminen tämän päivän hinnolla tulee todellakin halvemmaksi kun itse kasaaminen. Oli sitten uutta tai käytettyä osaa. Ja tämä on FAKTA!

p15s4 - 12:32, 22.2.2010 » http://www.pricepoint.com/detail/17739-180_SETXM8-3-Parts-60-Frames/Sette-Ximo-Road-Frame-White.htm Mites toi runko, ainakin hinta on edullinen.
Valitettavasti tällainen ei käy, koska yksivaihteisessa pyörässä pitää* olla edes jossain määrin vaakasuuntaiset dropit, eli takahaarukanpäät. Tuossa rungossa ne ovat pystysuuntaiset, joten ketjua ei voi kiristää takanapaa siirtämällä.
  • Ketjun tiukkaaminen pystydropeissa onnistuu tietysti ketjunkiristäjällä ja eräänlaisilla nokkelasti lasketuilla välityksillä (kts. googlesta “magic gear”), mutta jos koskaan tekee mieli koittaa fiksillä ajamista, on pystydropeista melkoisesti harmia. Fiksin kanssa ei voi käyttää ketjunkiristäjää ja noiden erikoisesti suunniteltujen taikavälityksien kanssa joutuu vaikeuksiin kun ketju ja rattaat kuluvat.

tuo linkittämäsi Sette/Ximo runko ei kauhean hyvin sovellu fiksi/sinkulakäyttöön takahaarukan drop-out:ien muodon takia (ts. et saa säätö- / ketjunkiristysvaraa ilman vippaskonsteja). Usein on tykätty, että yksivaihteisessa olis mieluusti horisontaali-dropoutit.

^^^ EDIT: Koko maailma ehti eka Pete ehti eka. Tuossa rungossa ei ole oikein varaa kiristää ketjua liikuttamalla takanapaa dropoutissa. Sinkulan siitä kyllä saa ketjunkiristimellä, mutta fiksiä ei. Jos halpaa runkoa hakee pelkästään niin Eighth Inch Scrambler V2 saa vaikka Bike Mailorderista. Mukaan tulee haarukka, satulatolppa ja ohjainlaakeri. Rungossa on myös kiinnikkeet lokareille.

Kuten ylempänä sanottiin, halvemmalla saa kun ostaa kokonaisen, mutta kivempaa on rakentaa itse :slight_smile:

Ei taida koko riittää tuossa. Ehdotuksia rungoista/haarukoista saa ehdotella. Välillä kyllä tulee tunne, että vaihtoehtoja on ihan liikaa:D Mutta sinkulana on tarkoitus ajaa, ei siis

fixinä.http://www.bike-mailorder.de/shop/Roadbike/Frames-Completes/Surly-Steamroller-Track-frame-fixie-fork-2008::12069.html

Tuollainen tuolla oli, sopiva kokokin jäljellä, hyvä vaihtoehto? Toimituskulutkin käsitykseni mukaan 15e.

Ei taida koko riittää tuossa. Ehdotuksia rungoista/haarukoista saa ehdotella. Välillä kyllä tulee tunne, että vaihtoehtoja on ihan liikaa:D Mutta sinkulana on tarkoitus ajaa, ei siis

fixinä.http://www.bike-mailorder.de/shop/Roadbike/Frames-Completes/Surly-Steamroller-Track-frame-fixie-fork-2008::12069.html

Tuollainen tuolla oli, sopiva kokokin jäljellä, hyvä vaihtoehto? Toimituskulutkin käsitykseni mukaan 15e.

yo, niinku tossa jo joku sano ja kaikki jotka oikeesti tietää niin fiksi on kyl enempi zen ku joku sinkula joka on kuitenkin oikeesti vaan ankee feikkifiksi jengille joka ei uskalla vetää fiksillä. siis mitä järkee duunaa joku wanha kilpapyörä ääri ratapyörän näköseks ja laittaa siihen etujarru ja vetää tuol kaupungilla muodikkaana?

vaihteet on ihan jees varmaan jos niist diggaa ja jaksaa säätää tai sit vetää fiksillä eikä mitään lähe fägäröimään (NO HOMO!) jollain vapaarattaalla. pakko auvautuu välillä. tsorge vaan!

^en rupeis pinkin etukiekon kanssa homottelemaan, röllit pois hus

fiksifriikki - 13:33, 22.2.2010 » yo, niinku tossa jo joku sano ja kaikki jotka oikeesti tietää niin fiksi on kyl enempi zen ku joku sinkula joka on kuitenkin oikeesti vaan ankee feikkifiksi jengille joka ei uskalla vetää fiksillä. siis mitä järkee duunaa joku wanha kilpapyörä ääri ratapyörän näköseks ja laittaa siihen etujarru ja vetää tuol kaupungilla muodikkaana? vaihteet on ihan jees varmaan jos niist diggaa ja jaksaa säätää tai sit vetää fiksillä eikä mitään lähe fägäröimään (NO HOMO!) jollain vapaarattaalla. pakko auvautuu välillä. tsorge vaan!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH

Pomppiiks koho jo?

Steamroller varmaan saa kaikilta peukut ylös. Lisätään ny vielä että Pomppiksiakin saa sylttytehtaalta runkona tahikka kokonaisena £499 - vapaaratas maksaa kympin enemmän - pitäiskö tää nyt sitten tulkita seksuaalivähemmistöjen syrjinnäksi…

fiksifriikki - 13:50, 22.2.2010 » yo, niinku tossa jo joku sano ja kaikki jotka oikeesti tietää niin fiksi on kyl enempi zen ku joku sinkula joka on kuitenkin oikeesti vaan ankee feikkifiksi jengille joka ei uskalla vetää fiksillä. siis mitä järkee duunaa joku wanha kilpapyörä ääri ratapyörän näköseks ja laittaa siihen etujarru ja vetää tuol kaupungilla muodikkaana? vaihteet on ihan jees varmaan jos niist diggaa ja jaksaa säätää tai sit vetää fiksillä eikä mitään lähe fägäröimään (NO HOMO!) jollain vapaarattaalla. pakko auvautuu välillä. tsorge vaan!
Toivottavasti asb tulee nopeasti kommentoimaan tätä.

no mitä häh? se meitsin trispoke ei ehkä oo kovin hipo mut jengi saa kuvitella siitä ihan mitä tahtoo. ku ne jää nielemään pölyä häh hää :slight_smile:

mut siis tarkoitin että oikeesti vetäminen jollain sinkulalla jossa on pelkkä etujarru siks et se on muodikkaan näköstä on ihan perseestä NO HOMO :slight_smile: luulis nyt sen kaikkien tajuuvan jotka on joskus vapaarattaalla ajanu

mut tän aloittajalle sanon vaan ihan tosissaan et kelaa ny oikeesti fiksin hommaamista heti eikä mitään sinkulaa. on vaan sen kerran siistiä vetää fiksillä.

ei siis pitänyt disauttaa ketään tsorge tsoge rakkautta vaan kaikille!

Mitä hyötyä muka on fiksistä sinkulaan verrattuna jos pyörä tulee vaan ajoon, ei siis lasketa, että veivata saa jatkuvasti…

Fiksillä ajamisessa on tietysti omat riemunsa, mutta eipä se pelkkä kiinteä välitys kuskia tee.