Favorit navan vika-analyysiin apuja?

Hyvät (1-vaihde) viisaat. Favorit takanapa jalkajarrulla. Se vetää. Se jarruttaa. Mutta vapaalla rullatessa se nykii ja jos polkimista ei pidä vastaan, rullausvoima pyörittää niitä mukana. Olen nyt kasannut muutaman kerran erilaisilla voiteluilla ilman vaikutusta tähän. Mikä/mitkähän näistä navan osista pitäisi uusia? Vai voiko jotain säätää. Itse en keksi. Kiitos!

onhan noita ropattu mutta muistaispa viime kesältä enää yhtään mitään
itse laittaisin navan roskiin kuusakoskelle

onks hela hoito kiristetty liian tiukkaan?

vika: vetäjäosa ei pyörähdä automaattisesti takaisinpäin
mikähän ihme hilu sen taas saa aikaan
oispa nyt räjäytyskuva

juu-uh

pienen funtsimisen jälkeen arvelisin että ensin kannattaa herkistellä napa ihan huolella
toisena voisi vilkaista jarrukenkien ympärillä olevaa pantaa, piisaako puristus

kuulalaakereissa pitäisi olla oikea rasva (ei liikaa ettei mene rullille!!!) ja muualla lähinnä vaan ohkainen rasvapinta tahi paksuhko öljy

vaan eihän noista hyviä saa ikinä, lopuksi koko roska hävitykseen ja uutta shimanoa tilalle

Tiukassa ei oo. Herkistelty on. Rasvojakin pitäisi olla oikeassa paikoissa. Vetolaitteen ja sen rullien kuluneisuus arvaisin itse loogisimmaksi syyksi. En viitsi koko napaa vaihtaa, kun pyrin säilyttämään niin paljon kuin mahdollista vanhasta. Mutta täytyy katsella varaosanapaa ja siitä vaihto-osia. Uusiakin kyllä saa, siis sisäkaluja.

Itse heittäisin, että kartioissa on kulumaa. Eli uudet kartiot ja kuulakehät. Uskallan väittää et Favorit/Velosteel on parempi napa kuin Shimano.

Lisään vielä yhden mahdollisen vian. Rattaan alla oleva pölykuppi voi olla mutkalla tai jotenkin viallanen, ja mahdollisesti voi ottaa kiinni kuoreen ja rattaaseen.

Kuluneet laakeripinnat ja kiero akseli ja mitä näitä nyt on. Lopulta ite ratkaisin ongelman tekemällä kiekosta marjapensaan telineen.

En usko että tämä nykiminen johtuu varsinaisesti laakeroinnista. Vaan siitä mekanismista, joka on “vapaaratas” navan sisällä. Eli jonka pitäisi “päästää irti” vetopuolesta silloin kun pelkkä navan ulkokuori pyörii omia aikojaan. En vain täysin hahmota mekanismin toimintaa kaikilta osin, niin että vika-analyysi on siksi vähän vaikeaa.
Loogisesti ajatellen kuitenkin: Rattaan voima menee napaan vetäjän kautta kun poljetaan eteenpäin. Vetäjässä sen rullat ovat “räikän kuulat” jotka pääsevät liikkumaan navan akselin suunnassa eteen ja taakse. Nyt vaikuttaa että ne eivät liiku ihan tarpeeksi. Laitoin niihin ensin virheellisesti vaseliinia, mikä sai aikaan sen, että veto hävisi kokonaan. Putsasin navan ja varoin sotkemasta rulliin vaseliinia uudestaan, ja nyt napa toimii siis kokonaan muuten ok, mutta tuo pieni nytkytys tulee rattaaseen vapaalla rullatessa.
Kiero akseli voisi kyllä olla hyvä selitys.

Vaivojani säästelemättä siirsin tähänastisen keskustelunne kokonaisuudessaan järkevämpään lankaan. Pyydän että jatkatte siellä.

Tossa ois toi räjäytyskuva.

Itellä tossa muutama kuukaus takaperin samaa feelua vanhan Torpedon kanssa. Napa vaikutti olevan muuten ihan iskussa, mutta ton vetäjän (osa 88) sisään tulevan laakerit oli ilman kehää ja ne laakeripinnat siellä vetäjän sisällä oli kans kärsineet. Löin kasaan, ku ei ollu aikaa eikä palikoita ja vastustus sen verran pientä, ettei sitä jalkat polkimilla rullatessa oikein ees huomannu.