Ranskalainen keskiö (Peugeot)

Nää on varmaankin jo tiedossa: Sheldon 1 ja Sheldon 2

askopee ja muut asiasta kiinnostuneet: Lukkorenkaita on tulossa jossain vaiheessa, mutta mitään aikataulua en ala lupaamaan.

wma - 8:36, 16.2.2010 » Kantsiiko jättää vaseliinia väliin asentaessa?
Ei. Silloin vetää vaan kiilan liian syvälle. Ehkä sitä paljon mainostettua alumiinitahnaa voi törkätä tonne väliin, jos siltä tuntuu.

Onko se tavallista että kierteettömässä YST keskiössä on välystä? Käsin kampia heiluttaen sen tuntee. Ei ole suuren suuri välys laakereissa, mutta on kuitenkin. (Kammet ovat tiiviisti kiinni akselissa, joten en erehtynyt välyksen paikasta.)

Meikäläisen yst klappas kanssa. En kyllä muista mistä kohtaa…

Muistaakseni Tohtori kertoi YST:n keskiön vasemmassa laakerissa olevan jonkun millin sadasosan välyksen. Sen kuulemma saa kikkailtua veke, mutten muista enää miten.

asb - 8:26, 7.4.2010 » Muistaakseni Tohtori kertoi YST:n keskiön vasemmassa laakerissa olevan jonkun millin sadasosan välyksen. Sen kuulemma saa kikkailtua veke, mutten muista enää miten.
Toivottu vastaus! Siis ei vikaa paitsi että on YST kierteetön. :-)

On Tohtorin asentama, ja toivon ettei rungon kierteet ole menneet pilalle. Ensimmäisenä on vuorossa kampien irrotus, jonka toivon onnistuvan ajamalla. Nimittäin ulosvetäjä veti kierteet mukanaan, mutta kammet ei hievahtaneetkaan.

tienlaita - 9:12, 7.4.2010 »
asb - 8:26, 7.4.2010 » Muistaakseni Tohtori kertoi YST:n keskiön vasemmassa laakerissa olevan jonkun millin sadasosan välyksen. Sen kuulemma saa kikkailtua veke, mutten muista enää miten.
Toivottu vastaus! Siis ei vikaa paitsi että on YST kierteetön. :-) On Tohtorin asentama, ja toivon ettei rungon kierteet ole menneet pilalle. Ensimmäisenä on vuorossa kampien irrotus, jonka toivon onnistuvan ajamalla. Nimittäin ulosvetäjä veti kierteet mukanaan, mutta kammet ei hievahtaneetkaan.
Lähtikö kierteet kokonaan vai osittain? Hyvällä vetäjällä saattaa jo kerran korkanneistakin kierteistä saada kiinni.

Toinen kikka on antaa kammelle kuumaa, esim kuumailmapuhaltimella.

Vika konsti on sitten se rälläkkä :slight_smile:

Aivan sileäksi meni, kaikki jäi ulosvetäjän kierteisiin. :slight_smile: Kammet on monella muullakin tapaa huonot, eikä varmasti kelpaa kenellekään, joten rälläkkä on lähellä, jos ei kitku ajamalla irti.

Rälläkkä vois sitten olla parempi optio kuin ottaa leukaan sen takia että kampi jäi jalkaan kii alamäessä :wink:

Ei se ajamalla tunnu lähtevän. Mutta taidankin tiukata tässä vaiheessa kammen pultit, sillä tuossahan taitaa olla sisemmällä rattaalla oikein hyvä ketjulinja fiksiin, kun semmoinen on jonkin aikaa jo kiinnostanut kokeilla. Vai miltä 41-42 mm kuulostaa? Kammet ovat minulle hieman alimittaiset 170mm, mutta fiksiin se varmaan sopisi kuin nenä päähän.

http://img444.imageshack.us/img444/3870/dsc09381.th.jpg

Onko kukaan koskaan tehnyt ranskalaista keskiötä kahdesta brittikierteellisen keskiön vasemmasta kupista? Kierteiden pitäisi olla samat.

Edit: Kierre ei olekaan sama. Sheldon brown sanoo: 35 mm = 1.378". Shell is slightly larger, thread pitch slightly finer.
Left side may seem to fit, but will be loose.

jussipe - 13:54, 22.9.2012 » Onko kukaan koskaan tehnyt ranskalaista keskiötä kahdesta brittikierteellisen keskiön vasemmasta kupista? Kierteiden pitäisi olla samat. Edit: Kierre ei olekaan sama. Sheldon brown sanoo: 35 mm = 1.378". Shell is slightly larger, thread pitch slightly finer. Left side may seem to fit, but will be loose.
Jos ei oo niin tarkka, ni ranskalaiseen keskiöön saa kierteytettyä englantilaisen kierteen. Ja tätä en tietenkään suosittele kellekään, itte olen ollut tyytyväinen. Kellokeskiön kiinteä kuppi irtosi kerran, liima korjas. Säätökuppi on toiminut hyvin. En tiä mitään kasettikeskiön kuppien toiminnasta ko. tapauksessa.

Onko tämä pelastus vanhalle peugeotin mixterungolle?
http://www.pedalpedlar.co.uk/collections/bottom-brackets/products/velo-orange-grand-cru-bottom-bracked-french-thread#.UlQahucaySM
Kokemuksia kyseisestä puljusta?google ei paljoa kerro.

^Pelagolle soittaminen voisi olla ihan hyvä vaihtoehto.

Mull Dundane - 18:00, 8.10.2013 » ^Pelagolle soittaminen voisi olla ihan hyvä vaihtoehto.
Eli löytyykö sieltä tieto/taitoa vai myös mahd korvaavaa osaa kotimaan tarjonnassa? Jos tämä on oikea, siirtyy ongelma seuraavaan, eli millä akselilla? Tarkoitus kasata pyörä vaimon toiveiden mukaan, ja tarve on kuulemma jalkajarruille. Eli kertjulinja tulee olemaan haastava. Löysin keskusteluista tiedon, jonka mukaan linja yleisesti (biltema/shimano), on n 41mm (napa?110mm) Mistä tiedän, mitkä kammet valitsen ja minkä akselin pituuden? Kyllä en ole asiassa asiantuntija, kiitos vain neuvoista!

Laitat täältä/ebaysta jotku halvat ja hyväkuntoiset kasari/ysäri-sektorin shimanon neliskanttikammet, esim. 600-sarjalaiset ja pelagosta 107mm Velo-Orangen keskiö 50 eur niin tulee ulommalle rattaalle 41mm ketjulinja joka noissa shimpan jalkajarrunavoissa on. Viisteet tulee olla ja onkin molemmissa JIS tässä tapauksessa. Kampien ketjulinjan tarkastat vielä googlettamalla ja seuraavalla logiikalla: jos tuplarattaalliselle maantiekammelle on speksattu samassa osasarjassa 116mm keskiö niin haluat laittaa tuon 107mm keskiön.

Keskiön kierteisiin sinistä loc-titee ennen asennusta ja keskiö+kammet momenttiavaimella kiinni vaikka lbs:ssa pikkurahalla.

10x halvempi budjettiratkaisu ranskalaiselle keskiölle löytyy taas signatureni linkistä. Hommaat vaan italialaiseen keskiöön (70mm) tarkoitetun 107mm JIS-akselin ja tietty ne Shimanon JIS-kammet. Ks. Setä Sheldon.

Muutakin patonkispesifistä kamaa löytyy alla olevan linkin takaa.

Mulla saattaa olla Shimanon kamojen ketjulinjoista vähän edellisestä eroavia kokemuksia. Jatkot oikeassa ketjussa: Keskiö, kammet ja ketjulinja.

Ainakin Pelagon kautta siis pitäisi saada noi VO:n kamoja.

Siirsin keskustelun tuonne linkitettyyn

Isojen päätöksien äärellä. Keskiö alkanut narskumaan ja klappaamaan sihen malliin että vaihto kohta edessä. Mielessä käynyt helpoimmat vaihtoehdot: velo-orangen uusi keskiö ja jotkut halvat kammet tai sillalta. Jos jollain joku muu vaihtoehto valmiina hyllyllä niin saa tarjota.

edit:ja tarkoitus olisi samalla siis nuo kiilakammet hävittää