mistä laakerikruunuja haarukkaan?

Onks se crown race sitten niin tiukassa siellä keulassa? pitäishän sen nyt
kevyellä naputtelulla sieltä irrota (siis vaan jos mahtuu lyömään).

-Olli

Kruunun pitäisi irrota kevyellä naputtelulla, mutta eri valmistajien valmistutarkkuudet heittelee jonkun verran, ja aina sovite ei ihan osu nappiin.

Nus nus…
Elkää nyt hyvät ihmiset kruunua alkako irrottamaan. Joutuu pian juotto hommiin.
Ihan laakerin alakooli riittää ja jos tuo laakeri on ihan normaalia enemmän tuotettua mallia niin varmasti löytyy toinen alakooli.
Jos sitä useasti rupeaa vaihtamaan keulasta toiseen niin saattaa vääntyä jotenka toiseen keulaan oma kooli on ihan paikallaan.

Joope Turuust hommasi mun FSA Orbitiin alakoolin. Ei kovin moneen laakeriin saakaan noita erillisinä.

Alakooli = Crown race = Kruunuralli?

-Olli

Jos tiedät tarkan mallin niin voin tutkia saatavuutta.

Joitain FSAn kruunuralleja saa myös crc:stä, aikoinaan hommasin Orbit XLII-malliin tuolta racen.

joope - 13:28, 4.2.2010 » Jos tiedät tarkan mallin niin voin tutkia saatavuutta.
Hei tämähän olisi loistavaa palvelua. Tuollainen ohjainlaakeristo on käytössä: FSA MX Orbit

http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/info_HSFSOMX118.html

Noita saa kyllä, itse asiassa sama palikka mikä Tontsallekin meni. Seuraava läjä saapuu viikon-parin päästä.

joope - 16:42, 4.2.2010 » Noita saa kyllä, itse asiassa sama palikka mikä Tontsallekin meni. Seuraava läjä saapuu viikon-parin päästä.
Huippua, tulen poimimaan omani pois.

Voin vaikka heittää viestillä kun kama on hyllyssä.

Siihenhän löytyy sellainen ulosvetäjä millä vanhan saa helposti poijees. Perus fillariliikkeistäkin kaiketi. Uusihan ei kyllä paljoo maksa että itsekkin taipuisin kyllä siihen, ellei ole kiire… Niin kuin yleensä.

Mulle tuli aiheeseen liittyvä probleemi kun uusi runko, haarukka ja laakeri saapuivat… Haarukan putken alalaakerin kohta eli putken alapään paksunnos on noin puoli milliä (=27mm) liian paksu jotta laakerin alakooli (crown race) ja laakeri; sisämitta kaiketi 26,4 mm mahtuisivat liukumaan oikealle paikalleen. Millä sen saisi kotikonstein ohennettua tarpeeksi tasaisesti, tai minne Helsingissä kannattaisi haarukan kanssa kävellä että saisin siitä sipaistua ylimääräiset metallit pois? Laakerin kupit ym. oli laitettu kaupassa jo paikoilleen, mutta juuri tuo kyrsäisin kohta oli sitten jätetty minun hommiksi. Ohjauslaakeriaakeri on Tange Seiki J-27, cartridge-tyyppiset laakerit.

mullakin on ongelma, joka liippaa tän topicin aihetta. mulla on haarukka jonka kierteet on kuluneet ylemmän laakerikupin kohdalta niin, että sitä ei saa kunnolla kiinni. voiko asialle tehdä jotain vai pitääkö ostaa suosilla uus haarukka?

Mä ainakin viilasin tuon paksunnoksen pienemmäksi kun en jaksanut lähteä hatta swan deluxea tilaaman. levinejä kun löytyi kaapista. halkaisijasta lähti noin 0,5-1mm. uusi kooli naputtelemalla paikalleen. tuskimpa tuosta viilailusta haittaa on, tosin ne jotka tietää voisi tietenkin kommentoida toista.

^^ yksi vaihtoehto voisi olla sijoittaa Chris Kingin Gripnut-ohjainlaakeriin, siinä on sellainen jänskä kierrekaulus-systeemi/ratkaisu sisällä jonka väitetään pitävän kierteistä tavallísta tiukemmin kiinni. Sitä myös suositellaan ratkaisuksi jos ruotoputki on himpun verran liian lyhyt jne.

^^Mä viilailin jo aikani ja varmaan täytyy vain hikoilla asian parissa sitten vielä lisää. Sama juttu oli kyllä edellisessäkin mutta siinä asia oli itseasiassa yksinkertaisempi kun alakooli oli ehjä rinkula. Tässä on tuommoset paketoidut laakerit ja se alakooli on halkiollinen alumiininen suht heppoinen osa. Sen siis saa kyllä helposti nytkin paikoilleen, mutta laakeria ei enää sen päälle. Ja sitä pakettia ei viitsi naputella kovakouraisesti niin täytyisi hioa suht tarkasti oikean kokoinen ja pyöreä siitä levennöksestä… ja just se on tietty kotona hankalaa kun välineet on mitä on.

Uusi mieltä askarruttava asia! Kuinka paljon sitä alakoolin kohdan levennystä voi hioa? Lähinnä kiinnostaa että jos se levennyskohta ohenee todella ohueksi, lähes putken paksuiseksi, niin pysyykö haarukka silti kasassa normaalikäytössä? Se levennyshän on osaltaan tukemassa sitä haarukan putkea.

Mä viilasin aika lähelle putken leveyteen. Ei ainakaan näyttänyt pahalta juotosten suhteen. Tosin tuo oli NJS haarukka. Juotokset aivan toista luokkaa kuin muissa vastaan tulleissa. Todennäköisesti tuota sinunkaan haarukkaa ei ole juotettu vain siitä yhdestä kohtaa kiinni. Mitä nyt tuli spekuloitua asiaa, ei sillä pitäisi olla mitään merkitystä viilaako tuosta 0,1mm vai 1mm pois.Kunhan ei juotosta haki asti viilaa.

Ne jotka tietävät enemmän avatkoon sanalliset arkkunsa.

Niin ja tuleehan tuohon etujarru jonka tapilla ne osat on sitten ainakin pultattu yhteen:-) Hioin eilen pari tuntia telkkua katsellessa ja tänään pitäis vielä jaksaa loppuun. Manfrotto 055 -kamerajalusta on ollut yllättävän sopiva aputeline; siihen saa haarukan helposti kiristettyä paikoilleen kun jalustan keskiputki on melkein saman paksuinen kuin haarukan putki. Edellisellä kerralla käytin samaa jalustaa alakoolin puristamiseen paikoilleen. Jalustan lisäksi oli käytössä kierretanko, isoja prikkoja ja muutama mutteri. Näiden kokemusten perusteella olen enemmän ihastunut sellaiseen perinteiseen ehjään alakoolin osaan. Tuo halkaistu tuntuu niin heppoiselta.