sovitaanko viimein että jutellaan vaihteista myös ja täts it

RTZ - 14:18, 15.9.2017 » Et aika valikoivasti tuntuu häiritsevän lähinnä just silloin, kun on uusi postaaja kiusattavana. Jos ei asb, niin sit josba.
Ehdotus, että kaksi yhden ja saman nishikin korjaamiseen keskittyvää vaihdepyöräprojutopsua on verrattavissa yleiseen retkipyörätopicciin, on väärä. Voit myös etsiä sen edellisen kerran, kun "vanha" palstalainen postasi rassaustopicin omalle vaihdepyörälleen ja näyttää miten siellä asiasta sanottiin eri tavalla. Koska minä väitän, että sinä keksit just nyt epätosia asioita edistääksesi omaa mielipidettäsi.

Mun pääasiallinen mielipide on se, että ite lukisin mielummin yksivaihdesisältöä.

Mutta kun palstan yleinen linja on aika monesta paikkaa levinnyt käsittämään myös vaihdesäätelyä, on mun mielestä typerää lähteä sitä korjaamaan uusille postaajille vittuilemalla.

Olet mieltä, että muut teki väärin mutta et ehdota parempaakaan. Eli sun käytöksestä voin varmaan päätellä, että parempi tapa olisi ollut toivottaa vaihderopaus tervetulleeksi ja auttaa miestä mäessä? Päättelen tämän siitä, että et puuttunut sellaiseen lainkaan, vaan vasta mun postauksiin?

Eli jos semmosta rautalankaa tarvii, niin saa sitä ittekin sanoa, eikä vaan paskahousuna venata, et asbi puuttuu asiaan (juu et varmaan sinä just ollu palstaa lukemassa klo 11:44 - 12:41, mutta tää pätee yleisesti muihinkin valittajiin).

asb - 14:45, 15.9.2017 » Olet mieltä, että muut teki väärin mutta et ehdota parempaakaan.
RTZ - 14:14, 15.9.2017 » pelkkää vittuilua rakentavampaa vois olla esim. linkata suureen vaihdepyörätopaan
Ite en tosiaan jaksa enää vaihdetuulimyllyä vastaan taistella, kun yleinen linja tuntuu olevan, että kalteva pinta vaihteellisuuteen on enemmistön mielestä ihan ok. Ja mua häiritsee vaihdepostaukset nykyisellään kuitenkin vähemmän kuin vihamielisessä sävyssä harrastettu poliisointi. Siksi en edes harkinnut nisse-lankaan puuttumista sen kummemmin, vilkaisin vaan ettei mulla oo aiheeseen mitään annettavaa, kun ei oo yhtään vaihteellista pyörääkään.
asb - 18:31, 15.9.2017 » Tää mesoaminen uuden tyypin kohtelusta ihmetyttää. Ei ole mitään uutta tyypiä. On ride-by-postaava vaihdehemmo, jota ei kiinnosta fiksit tai edes polkupyörät, joka vaan haluaa roskiksesta löytämänsä vaihdepyörän toimimaan ja joka paskat välittää tästä skenestä. Kenelle te tätä yhteisöä rakennatte? Ei yksivaihde ole mikään vitun yleishyödyllinen palveluautomaatti.
Kenelle yhteisöä halutaan rakentaa on hyvä kysymys. Siksi otin tämän taas jälleen puheeksi. Olen lurkkinut sen verran, että olen huomannut eräänkin kerran vaihdekeskustelun nousevan pinnalle, mutta mielestäni jälleen on aika kysyä juuri tämä kysymys uudestaan. Halutaanko että vain 2010-luvun molemmin puolin fiksiskeneä rakentaneet saavat neppailla keskenään ja ollaan vihamielisiä ulkopuolisia kohtaan, jos he eivät täytä jotain hähmäistä protokollaa, joka pätee vain osaan jengistä (uusiin)? Halutaanko komentaa kaikki vuosia foorumilla pyörineet keskustelijat jonnekin yhteisön ulkopuolelle keskustelemaan vaihteista, joita kuitenkin enenevissä määrin löytyy itse kunkin tallista? Mielestäni ei haluta, vaan pidetään kiinni hyvästä yhteisöstä ja jutellaan keskenämme siitä mikä milloinkin sattuu jengiä kiinnostamaan.

Tapaukseen Nishiki voin vain todeta, että foorumin parasta antia on aina ollut erilaiset dyykatut romut (ja Trim Master oli kuitenkin Nishikin malliston kärkeä huom) joista sävelletään mitä kulloinkin huvittaa. Tältä foorumilta olen oppinut varmaan eniten heti Sheldon Brownin jälkeen kaikenlaisen vanhan skeidan kiillottamisesta ja ylipäätään saanut vahvistusta omalle asenteelleni, että on järkevää ja hyödyllistä saattaa just niitä “roskiksesta löydettyjä vaihdepyöriä” ajoon ja oppia ehkä samalla jotain niistä ajokeistaan ja samalla ehkä itsestään. Erityisesti siksi tuntuu kummalta, että nimim. asb peräänkuulutat “lurk more” -mentaliteettia mutta väheksyt vuosikertapyörien kunnostamista. Samoin tästä syystä tuntuu hölmöltä, ettei yhdestä suomenkielisen internetin parhaista fillaritietopankeista saisi kysyä kysymyksiä näistä samoista aiheista.

Tämän sössötyksen lisäksi: mistä me tiedetään montako ratatykkiä kultakin uudelta postaajalta löytyy tallista, tai mitä sitten vaikkei olisi yhtäkään, saattaahan joku kiinnostua niistä vasta tovin palstalla pyörittyään. Yhtä hyvin vaihtoehtoinen tapahtumakulku voisi olla, että joku kysyy neuvoa rikkinäisiin vaihteisiinsa, toteaa niiden olevan täysin fubar ja päättää konvertoida sinkulaksi koska orastavan kiinnostuksen lisäksi yhteisö otti hänet positiivisesti vastaan

Tää nyt vähän rönsyilee, mutta haluaisin vain sanoa, että enemmän saavutetaan olemalla avoimempia ja ihmisille kivoja. Totesin jo aiemminkin, että en laske enää yhden käden sormilla ihmisiä jotka ovat kertoneet välttelevänsä foorumille postaamista tympeän meiningin takia. Ei sillä, että ehdottaisin nimenomaan vaihdekeskustelujen määrän lisäämistä lääkkeeksi, vaan sitä, ettei järjestettäisi jotain noitavainoa heti kun joku kehtaa rekisteröityä foorumille

En ymmärrä mitä epäselvää tässä on: retki- ja maasturitopeissa on myös vaihdepyöriä, mutta niistä ei tehdä omia projekti- tai amalankoja, eikä vaihdejutuista muutenkaan omia topeja ongelmanratkaisun tai kaupankäynnin merkeissä.

Jos tarvii vaihdeosien kanssa apua, voi mennä vaihdepyöräkeskustelu-topiin. Samoin jos haluaa myydä romujaan. Niistä ei tehdä omaa topia.

Yhteisö kyllä auttaa, mutta jos paskoo kuistille ja sitte soittaa ovikelloa, ei pidä ihmetellä jos ei kutsuta sisään kahville.

Ei kai siinä mitään epäselvää olekaan, mutta ongelma on siinä, että osaa keskustelijoista jaottelu ei koske, kun taas uudet keskustelijat pyritään savustamaan ulos jos eivät noudata “sääntöjä”, jotka eivät kuitenkaan koske pitempään foorumilla viihtyneitä. Ja selvyyden vuoksi haluan sanoa, että ihan vitun hyvä että jengi postaa niitä vaihdepyöriä ja sojottimiaan projektilankoina, koska paljon mukavampi niitä on silloin seurata ja etsiä myöhempinä aikoina lankoja luettavakseen vs. kahlata jotain 300+ sivuista sekalaista sössötystä

RTZ - 16:34, 15.9.2017 »
Konsta - 15:35, 15.9.2017 » Missä näitä "vakiopostaajien" "vaihdeprojektilankoja" ja niissä käytyä keskustelua vois käydä kurkkimassa? Olis varmaan hyvä ymmärtää mistä puhutaan.
Ekalla 7 sivulla projektit-osiota pari-kolme hobo-cross/talvijyräprojektia, lisäksi puolenkymmentä omavalmistetta/mannisointia (näille kai on perinteisesti annetukin siimaa, mutta näiden määärästä voi osin johtua toi vaikutelma) ja jonkun verran sinkulana alkaneita, vaihteelliseksi päätyneitä projekteja. Musta tuo lankojen määrästä huoliminen on jotenkin hassua, kyllä vaihdepostaukset/yv-postaukset -suhde vaikuttaa foorumikokemukseen huomattavasti enemmän kuin vaihdelangat/yv-langat.

Ja jos ollaan muutenkin menossa esittelemään niitä retkisetuppeja teurastamolle enemmän tai vähemmän yksivaihteen ominaisuudessa, niin tota

Lumikko - 19:30, 15.9.2017 » En ymmärrä mitä epäselvää tässä on: retki- ja maasturitopeissa on myös vaihdepyöriä, mutta niistä ei tehdä omia projekti- tai amalankoja, eikä vaihdejutuista muutenkaan omia topeja ongelmanratkaisun tai kaupankäynnin merkeissä.
Ei kai tässä foorumikonkarille mitään epäselvää olekaan. Paitsi silloin kun sääntöjä tulkitaan vähän toisin. Mutta mun mielestä on typerää ripittää uutta postaajaa, kun ei näitä sääntöjä ole mistään mahdollista tarkasta ennen foorumille kirjoittelua. Jos olis "Lue ennen kuin postaat" -sticky, niin huolimattomia olis ehkä vähän perustellumpaa muistuttaa säännöistä. Mutta kun säännöt nyt toimii periaatteella "talo opettaa tavoilleen", niin voisi aluksi opastaa tavalla, joka ei saa heti vieraalta valahtamaan lahkeesta kuistille, so to speak.

Sääntö-sticky vois olla paikallaan.

En usko, että se hirveästi vaikuttaisi topi-non-grata -tiheyteen, mutta lähtisipä yksi tekosyy taukkeilun puolustelusta pois.

happo-orgiat - 19:50, 15.9.2017 » Ja jos ollaan muutenkin menossa esittelemään niitä retkisetuppeja teurastamolle enemmän tai vähemmän yksivaihteen ominaisuudessa, niin tota
Tää nyt ei liity enää foorumille postailuun mitenkään. YV-tapahtumiin kuten HKI-Porvoo-HKI on aina ollut tervetullut myös monivaihdepyörällä.

Mistä muuten löytyy viimeisimpiä aktiivisena olevia “vanhan parran sallittu vaihdepyöräketju”-esimerkkejä? En väitä ettei niitä olisi, kiinnostaisi vain tietää kuinka kauas uudempien aiheiden alle ne ovat jääneet. Ja siis haen tässä oikeita esimerkkejä listana.

Mua nimittäin todella vahvasti epäilyttää, että uusi käyttäjä havaitsisi mitään “miksi noi saa mutta minä en”-asetelmaa, paitsi jos on todella huolella penkonut foorumin keskusteluhistoriaa. Ja sen tehtyään kyllä tietäisi, että tänne ei tarvii perustaa monivaihdelankoja, paitsi jos on paksu nahka.

Mitä siinä kyselet. Kuule eikö se nyt ole jo monta kertaa aivan selvällä suomen kielellä sanottu että ekalla 7 sivulla projektit-osiota on pari-kolme hobo-cross/talvijyräprojektia!

https://www.yksivaihde.net/old/31039
https://www.yksivaihde.net/old/31046
P: Kyöst bikes kiss-and-tell wheelerine - Omat pyörät - Yksivaihde.net (Tässä ovela “avauskuvassa rottasinkuloitu edes yrittämättä magic gearia” -kuva, josta sitten vaihteisiin. :smiley: )

Sit on Nutipin ultrahoboromancecross ja vissiin pari Vaasankadun Mannisen ja pari sen toisen Mannisen omavalmistetta ja jonkun verran vaihteistukseen päätyneitä yksivaihteisena alkaneita.

Pääasiassahan vaihdepostaukset on pysynyt noissa isoissa genrelangoissa, mutta emmä oon varma, olisko se yhtään huonompi, jon ne ois omina projuinaan?

OT:nä pisti muuten noita projulankoja lukiessa silmään se, kuinka paljon keskenjääneitä projekteja oli.

Jaa tuollasia. Emmä ees tienny että tommosiaki oli. Hyh hyh. Hyvänä puolena voidaan sanoo että kaks noista alotettu kolmen viikon sisään ja kolmas puolen vuoden. Joten kovin pitkäikäinen tää syöpä ei oo.

E. Onpas muuten rumia ja paskoja projuja anteeks ranskani.

Lumikko - 21:38, 15.9.2017 » Mistä muuten löytyy viimeisimpiä aktiivisena olevia "vanhan parran sallittu vaihdepyöräketju"-esimerkkejä? En väitä ettei niitä olisi, kiinnostaisi vain tietää kuinka kauas uudempien aiheiden alle ne ovat jääneet. Ja siis haen tässä oikeita esimerkkejä listana.
Nämä nyt tulee ensimmäisenä mieleen: [AMA: Omnium Cargo black](https://www.yksivaihde.net/old/31109) [AMA: Konga Randonneur](https://www.yksivaihde.net/old/22451) [ama: orlowski CX](https://www.yksivaihde.net/old/18669) [P: Runkoja ja muuta aiheeseen liittyvää projektointia.](https://www.yksivaihde.net/old/15403) [Älä maalaa Vol 4: Tasmanian tuholainen eli Bussi-Ahma](https://www.yksivaihde.net/old/30283)

Tämän topsun tähänastiset viestit kertoo todella hyvin yksivaihteen olemuksen. Muutamat nimimerkit vois yleisesti miettiä hyviä käytöstapoja ja muistaa se, että tämä on kaikille avoin foorumi eikä mikään pienen kaveriporukan whatsapp-rinki. Jostain skenestä aitoilu on niin väsynyttä jääräpäisyyttä että se ei liity mihinkään.

Jos tämä foorumi kärsii historiastaan ja nimestään, niin mikä voisi olla uusi osoite?

prollyism.net

edit. tää on sitte vitsi

Yllä postattiin aika oleellisesti noita hyväksyttyjä vaihdeprojuja. Eipä siellä niissä päänaukomista ole vaihteista mutta helvetti jos joku uus tulee sen tekemään. Ok, olihan tossa tänpäiväisessä vähän meno molemmilla puolilla paskaa, mut ei toi tervetuloaseremonia ainakaan aktiivisesti lisää kuihtuvan foorumin käyttäjämäärää.

Nää on jumalauta polkupyöriä. Ja polkupyöräilyn harrastamista. Monipuolinen harrastaminen on vaan nykyaikaa. Yhtälailla näille fiksit on kuollu huutelijoille kuin vaihteet pois yv:stä toivoisin peiliä eteen ja hetken aikaa ajatuksille.

Tuli ihan vakuuttavat listat. Ja noissa topeissa on kyllä pääasiassa kehuttu meininkiä, eikä nillitetty vaihteista. Muutan kantani.

tnts - 22:24, 15.9.2017 » Jos tämä foorumi kärsii historiastaan ja nimestään, niin mikä voisi olla uusi osoite?
Tämä foorumi kärsii tämänhetkisen ymmärrykseni valossa siitä, että uudet naamat saa paskaa niskaan semmosesta, mitä vanhemmat käyttäjät tekee with impunity. Syypäitä ei ihan älyttömän montaa ole, eli kyseessä ei ole "foorumin meininki".

Ei nimeä ja historiaa tarvitse mihinkään muuttaa. Säännöt vaan samoiksi kaikille. Myös ne kirjoittamattomat.

Tästäkin ketjusta näkee, että mielen avartamiselle on kannatusta. Vaikka kokeeksi? Jos foorumi alkaa kärsiä, voidaan myöntää virhe ja ottaa askel taaksepäin. Rompetorin vois edelleen rauhoittaa vaihdeosilta.

Tämä tässä.

spacer - 22:21, 15.9.2017 » Nämä nyt tulee ensimmäisenä mieleen: [AMA: Omnium Cargo black](https://www.yksivaihde.net/old/31109) [AMA: Konga Randonneur](https://www.yksivaihde.net/old/22451) [ama: orlowski CX](https://www.yksivaihde.net/old/18669) [P: Runkoja ja muuta aiheeseen liittyvää projektointia.](https://www.yksivaihde.net/old/15403) [Älä maalaa Vol 4: Tasmanian tuholainen eli Bussi-Ahma](https://www.yksivaihde.net/old/30283)
Näistä muuten Orlo on yksivaihteena alkanut, kahden viimeisen osalta taas aikanaan on keskustelu käyty siitä, että seppien työt on tervetulleita, vaihteilla tai ei. Kongakin menee ehkä tämän liepeissä läpi nykykäytännön mukaankin.