Alaputkivaihtajan vivut Nishiki Trim Masteriin

Taika-Kim - 12:47, 15.9.2017 » Itse en ollut noista muista palstoista tietoinen
Ei sitte tullu mieleen kysyä googlelta?

https://www.google.fi/search?q=polkupyöräily+keskustelupalsta

Omasta näkökulmasta: pyöräfoorumi kun foorumi, tämä oli ensimmäinen fiksun oloinen Google-tulos, ja täällä lisäksi oli ennestään vanhoja ketjuja samanlaisia runkoja kasanneista. Ei tullut myöskään mieleen, että vaihteiden määrä voisi olla näin tunteita herättävä asia jollekulle. Tai siis, en ole koskaan nähnyt kyllä musatuottajapiireissä foorumia, missä muusta kun nimellisestä aiheesta keskustelun avaaminen herättää tällaisen reaktion.

Mutta niinhän se on, että kerettiläinen on aina pahempi kun vääräoppinen :smiley:

Mä vaan haluaisin saada ton pyörä kulkemaan. Däänks avuista tähän saakka asiaa postanneille.

Älä viilaa.

Aattele miten tää homma olis jatkunu, jos sä et olis vetäny ylimielisesti hernettä nenään ja valittanu saamastasi, kuitenkin varsin asiallisesta, huomautuksesta. Kuitenkin heti mun ekasta kommntista tajusit, että tää on yksvaihdepalsta ja postasit väärään paikkaan, mutta päätit sitten tehdä mitä päätit tehdä ja tässä ollaan.

Mikäs ongelma viilauksessa? Jos oletetaan, että mua nyt ei haittaa että jatkossa tohon ei saa enää kiinni tarkoitetulla tavalla vipuja? Jos maalaan päälle jotain siihen, ettei lähde ruostumaan.

ASB: Sä tulit paikalle passiivis-aggressiivisesti valittamaan, kun muut keskustelivat jo aiheesta. Mitä väliä koko asialla on? Sulle on jotenkin kategorisesti tärkeää, että täällä keskustellaan vain ja ainoastaan yksivaihdepolkupyöristä?

Vastasin ite kanssa ihan asiallisesti, sun kommentti: “Attelin, että olisit tosta jo tajunnut, mutta säähän taidatkin olla pikkasen tyhmä.” vaiheessa, missä ihan hyvä keskustelu on jo käynnissä, oli tarpeeton ja epäkohtelias.

Yritys tässä vaiheessa siirtää vastuusta keskustelun sabotoinnista niskoilleni on manipulatiivista ja hieman outoa mielestäni.

Käsitys siitä, että kyseessä on ihan hyvä keskustelu, perustuu vääriin oletuksiin.

Lähtökohtaisesti vaihdepyörärassaustopicci ei ole ihan hyvä keskustelu yksivaihdefoorumilla.

OK, ymmärrän nyt että teillä on täällä poikkeuksellisen tiukka linja syystä tai toisesta, ja tietenkin foorumilla on oikeus laatia miten mielivaltaiset säännöt tahansa. Itselleni tämä ei pikaisesti rekisteröityessä käynyt ilmi, ehkä kannattaisi laittaa tuossa vaiheessa punaisella joku kyltti sinne, että tänne vain ja pelkästään yksivaihdekeskustelu.

Itse katson asiaa näin, pyöräilyyn aika vähäisellä intohimolla suhtautuvana:

Voimme elää maailmassa, missä asioista vielä aika vähän tajuava uusi ihminen postaa väärään paikkaan, ja häntä voidaan silti auttaa. Tai sitten voimme elää maailmassa, missä aletaan häiriköimään tilanteessa missä muut ovat sen jo ehtineet aloittaa.

Mutta juu, hoitelen jatkokysymykset kun niitä tulee, Monivaihteessa.

Kun kaikissa mahdollisissa maasturi- ja retkipyörätopsuissa rupee olemaan 90% vaihdesisältöä, niin alkaa olla aika turhaan toi poliisointi IMO. Vaikka itsekin lukisin mielummin yksivaihteista.

Lisäksi pelkkää vittuilua rakentavampaa vois olla esim. linkata suureen vaihdepyörätopaan. Mutta asbihan ei haluakaan olla rakentava vaan edgy.

Taika-Kim - 14:14, 15.9.2017 » Tai sitten voimme elää maailmassa, missä aletaan häiriköimään tilanteessa missä muut ovat sen jo ehtineet aloittaa.
Tulikos sulle mieleen, että tää tilanne aloitettiin reilu yhdeksän vuotta sitten ja sä aloit häiriköimään täällä tänään?

Ei tainnut tulla, koska…

Taika-Kim - 14:04, 15.9.2017 » Mikäs ongelma viilauksessa? Jos oletetaan, että mua nyt ei haittaa että jatkossa tohon ei saa enää kiinni tarkoitetulla tavalla vipuja?
Seuraavaa omistajaa voi haitata.
NKOTB - 13:03, 15.9.2017 » Oikeestihan sä tarttet tohon alaputkeen kuoristopparit ja tankoon peukkuvivut, jos meinaat riserilla ajella. [https://1554652485.rsc.cdn77.org/i/p/4/4/26444_00_c.jpg](https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=26444;menu=1000,4,167;pgc%5B3451%5D=3452;page=2) [http://i.ebayimg.com/images/a/(KGrHqFHJDkE+KgQ70GiBP2Z0pzmQg~~/s-l1600.jpg](http://www.ebay.co.uk/itm/Pair-of-Cycle-Bike-Friction-Thumb-Shifters-with-inner-and-outer-cables-/261293045174?epid=1712660756&hash=item3cd64775b6:m:mJJgFRamjjO0j6pfFMmd-aQ)
Omaan trim masteriini asentelin problem solverin kuoristoppareita vain huomatakseni, että korvakkeessa on uloke, joka estää stopparia painumasta perille asti. Viilasin stoppariin sopivan loven, sitten mahtui.

Mitä muuhun keskusteluun tulee, niin tätä länkytystä ei näy vakiopostaajien vaihdeprojektilangoissa. Mekanismi on tuttu jo hiekkalaatikolta. Olkaa itsellenne rehellisiä älkääkä kitiskö “säännöistä”, kun ne pätevät vain naamakertoimella.

Missä näitä “vakiopostaajien” “vaihdeprojektilankoja” ja niissä käytyä keskustelua vois käydä kurkkimassa? Olis varmaan hyvä ymmärtää mistä puhutaan.

happo-orgiat mee muualle neuvomaan

Konsta - 15:35, 15.9.2017 » Missä näitä "vakiopostaajien" "vaihdeprojektilankoja" ja niissä käytyä keskustelua vois käydä kurkkimassa? Olis varmaan hyvä ymmärtää mistä puhutaan.
Ekalla 7 sivulla projektit-osiota pari-kolme hobo-cross/talvijyräprojektia, lisäksi puolenkymmentä omavalmistetta/mannisointia (näille kai on perinteisesti annetukin siimaa, mutta näiden määärästä voi osin johtua toi vaikutelma) ja jonkun verran sinkulana alkaneita, vaihteelliseksi päätyneitä projekteja. Musta tuo lankojen määrästä huoliminen on jotenkin hassua, kyllä vaihdepostaukset/yv-postaukset -suhde vaikuttaa foorumikokemukseen huomattavasti enemmän kuin vaihdelangat/yv-langat.

Tää mesoaminen uuden tyypin kohtelusta ihmetyttää.

Ei ole mitään uutta tyypiä.

On ride-by-postaava vaihdehemmo, jota ei kiinnosta fiksit tai edes polkupyörät, joka vaan haluaa roskiksesta löytämänsä vaihdepyörän toimimaan ja joka paskat välittää tästä skenestä.

Kenelle te tätä yhteisöä rakennatte?

Ei yksivaihde ole mikään vitun yleishyödyllinen palveluautomaatti.

Eiköhän kaikki halukkaat jo päässeet yrittämään joten julkistetaans se mallivastaus:

Parahin Taika-Kim, olet todellakin oikeilla jäljillä viilaamista miettiessäsi, notta älä suotta ujostele. Kun kerran kaivat työkalut esiin niin näytähän sitä samalla vaihtajankorvakkeille ja kaikille niille turhille vaijerivienneille.

Foorumin myyntipalsta elää ja voi hyvin joten voit sieltä pikkurahalla poistella jonkun kivan rattaan, varvaskoukut yms tilpehöörit. Fiksi-infosta löydät oikein hyvät neuvot projektisi loppuun saattamiseen riippumatta siitä aiotko jättää vapaarattaan ikävästi pyörään kiinni vaiko et. Äläkä toki epäröi kysellä Työkalulainaamosta ketjupiiskaa sun muuta spesifiä työkalua sikäli kun et vielä moisiin halua panostaa.

Tee toki suosiolla projektilanka ni voidaan yhdessä tuumailla sulle pelkistetty mutta funktionaalinen konversio.

höpsis
kaikkihan tietää ettei japanian nishikiä yleensä kuulu viilata
eikös muuten täällä ollut joskus joku cantitappiskandaali

Jeppis, muut puuttuvat osat ovat alkaneet löytyä mm täältä, tota vaihtajahommelia pitää kattoa vielä. Projektilanka on nyt monivaihteessa, päivittelen sinne jotain siinä vaiheessa kun/jos tää etenee järkevään suutaan.

Tää kaikki on kyllä ollut yllätyshaastavaa aloittelijalle, esim nyt pelkästään tilanne, missä jarrut pitäisi saada kiinni: oikeanlaisen pultin löytäminen esim pyörähuolloistakaan ei tunnu onnistuvan noin vain. Pitää alkaa seuraavaksi katsella, jos noi saisi turvallisen oloisesti kiinni jollain peruspulttimutterivirityksellä. Aika paljon kaikkia sinänsä yksinkertaisia pikkudetaljeja, jotka pitää kuitenkin jostain selvittää.

Ebayssä on jotain mahdollisesti sopivia vaihtajia, mutta vintagelisää on järjettömän paljon monissa, että kokeilen ehkä noita olemassaolevia vielä saada skulaamaan.

Ajattelin kyllä itseasiassa yhdessä vaihteessa että lemppaisin vaihteet tästä kokonaan, mutta koska tästä tulisi kuitenkin tällainen sunnuntairetkipyörä täällä laita-Espoossa missä välimatkat ovat pitkiä, voisi tuo kuitenkin olla aika epäkäytännöllinen valinta, vaikka kyllähän tuossa olisi puolensa vähentyneen säädön ja painon kannalta.

Kiva että löysit monivaihteen ja vielä kivempaa, jos sinnekin saataisiin aktiivista harrastelijasisältöä! Postaileppa jatkossa sinne, jos tästä ei nyt kuitenkin tuu sinkulaa. Hyvää jatkoa ja no hard fiilings, olin täysillä langan hengessä mukana vaikken tällä kertaa jaksanutkaan olla marmattamassa.

Shimano 600 EX tms saman ajan maantievaihteisto on kyllä omasta mielestäni niin pitkä setti välityksiä, että ihan sama vetää sinkulana, jos ei saa maastopakkaa taakse tai edes 110 bcd kampisettiä. Tai siis itse käytän vaihteita lähinnä noustakseni ylämäet säästellen polvia, en mennäkseni täysii tasamaalla