27 1/2 tuumaa eli 650b

hvt - 16:48, 31.8.2015 » Tappeihin kiinnitettynä sitten varmaan ihan eri juttu.
mustAfa - 16:40, 31.8.2015 »

rolleris ois cool =)

Tsadista lainaan hetkeksi kiekot kiinnostaisi, testiin. Kamppeet suht liipasimella mutta jos vois sovittaa vähän eka. Saat pantin tai vaikka sylillisen bisseä vastassa.

onko jollai perus 9/10 qr/truu axle 135 perällä 650b kiekkoja n. 2-2.1 renkailla, ja saisi nopean viiden minsan testin verran lainattua? pk seutu

Taikonautti - 21:14, 25.8.2015 » http://i.imgur.com/HptBeAYl.jpg Hain tutamilta kiekot lainaan kokeillakseni miltä 650b tuntuu 49 cm Rollerissa. Neitsytajolla tänä aamuna 6 km työmatkalla tuntui että joutuu tosissaan polkemaan että saa pyörän ylipäänsä kulkemaan. Pershie-indikaattori kertoi myös, että poljettu on. Töihin päästyäni aloin tekemään Strava-analyysiä siitä, kuinka paljon hitaampi setuppi on aiempaan 700c 28mm Gatorskiniin verrattuna. Yllätys oli melkoinen, kun kommuutti oli tämän syksyn sukkelin ja reilut kolme ja puoli minuuttia keskiarvoa nopeampi.
Näyttääpäs vallan tasapainoiselta pikkurolleri pikkukiekoilla :) Seuraavaksi rullaustestiin verrokkina 28 gatorit? En yhtään ihmettelis vaikka no 42?-milliset rullais aivan yhtä hyvin kuin 28-milliset sirkkelinterät :p

Kyttyrä: vai ehkä jopa paremmin?-)

Juu, Rolleri näyttää nyt mittasuhteiltaan vähän pesussa kutistuneelta, mutta muuten ihan normaalilta polkupyörältä. Tärkeintä itselleni on, että 700c-kiekkojen kanssa vaivanneesta toe overlapista pääsi eroon.

Tykästyin noihin lainakiekkoihin sen verran, että laitoin itselleni kokolailla samanlaiset. Kehät on Sella Berolinumin 2-laatuiset, joista joutui pahimpia rosoja vähän viilaamaan. Toivotaan että kestää.

Kumit on 40 mm (merkitty koko) Panaracer Col de la Vie. Ovat kyllä todellisuudessa 38 mm, minkä kokoisina Sella Berolinumkin niitä myy.

En osaa kyllä rullaavuutta erotella sen kummemmin. Kaupunkiolosuhteissa suurin nopeusero tuntuisi syntyvän siitä, että paksummilla kumeilla voi ajaa töyssyt yms. epätasaisuudet sen kummemmin himmailematta. Optimipaineita en ole yrittänyt löytää, vaan aika lailla fiilispohjalla vetänyt.

Olisiko tässä ratkaisu noiden nelosella alkavien runkokokojen jäätäviin toeoverlappeihin? Sivumennen mainitakseni sellainen asia on olemassa kuin 35-584 Kojak se on vieläpä Bike Componentsissa halpaa kuin saippua eli 13€/kpl.

(Muuten jos ei olla maastossa 650B on tietysti 26 tuumaa)

700c-kiekoille suunnitellussa rungossa putoaa keskiö kyllä aika alas, tää korostuu etenkin Rollerin kanssa. Eli vähän win-lose-tilanne toe overlapin korjaamisen kanssa.

Kojakit ne oli itselläkin mielessä, mutta ajattelin että paksumpi parempi. Pitää kyllä jossakin vaiheessa nekin testata.

Talveksi näillä näkymin tulossa 26" Disc Truckerin keula, maasturikiekot ja 41 mm Knardit.

Oikein pienissä rungoissahan saattaa olla snadisti lyhyemmät kammetkin?

Jos puuhailee renkaiden halkaisijan vaikkapa pari senttiä pienemmäksi (pienemmän kiekon kanssa isommat kumit erotuksen pienentämiseksi), keskiö putoaa sentin verran, mutta saman sentin polkimen maavaraa saa takaisin 165 mm kammilla isomman hepun 175 mm kampiin verrattuna.

Nii, 650b 42-millisellä on ulkohalkaisijaltaan sama kuin 700c 23-millisellä, ja 650b-kamppeissakin käytetään usein 65-70mm keskiön pudotusta, joten pitäis mennä melkolailla ongelmitta tämmönen konversio.

joo, ei noissa isoja heittoja ole. Itsehän näitä vähän mittailin goldsprintin suhteen.

Eiks zykkelillä ollut kans jotkut 650b-meiningsit? Elikkäs: kansa vaatii kuvia! Taikonautin pyörästä myös!

Mulla on 5 x 650b pyörää, eikä niistä oo yksikään maastoon. Rengas valikoima kadulle on vielä varsin vähäinen, varsinkin talvirenkaissa.

-Olli

tutam - 15:15, 29.9.2015 » Eiks zykkelillä ollut kans jotkut 650b-meiningsit? Elikkäs: kansa vaatii kuvia! Taikonautin pyörästä myös!
Goldsprintin ama-langassa on kuvia ja speksiä.

Edit. Ja onhan mulla sitten 650b maasturikin

Tässä on muuten kätevä taulukko noista renkaan kanssa lasketuista halkaisijoista.

Ostin heräteostokseni pienen Paddyn ja tuumin, että sehän voisi olla paljonkin hauskempi juuri vaikka noilla 35mm Kojakeilla sen oletusarvoisen maksimin 28-622 sijaan. Listan mukaan kapistus roikkuisi vain reilun sentin alempana. Varmaankin normaalit 622-kiekon SKS-lokaritkin taipuisivat paikoilleen?

BLB:ssä muuten näyttää olevan noita Velocityn kehiä ja kohtuuhintainen kasaamispalvelukin. Eipä tuossa varmaan kannata mitään hinnat alkaen -kehiä (tai napoja tai pinnoja) katsella, jos mene joka tapauksessa kasaamishommiksi.

zykkeli - 16:04, 29.9.2015 » Edit. Ja onhan mulla sitten 650b maasturikin
Ei ole, jos ei ole kuvia inter netin etu sivulla, elikkäs pics or didn't happen! ;)
tutam - 10:25, 30.9.2015 »
zykkeli - 16:04, 29.9.2015 » Edit. Ja onhan mulla sitten 650b maasturikin
Ei ole, jos ei ole kuvia inter netin etu sivulla, elikkäs pics or didn't happen! ;)
No nyt muistaessa.

Tässä on tuo Goldsprintin setup 650b ciecoilla:

Ja tässä Haro:

Ja sitten vielä tällainen kreisi:

Siistejä: vika bäst!

Olin tehny sillein etä tyhmästi Rollerille näytety 26" Disc Truckerin keulaa. Kumit on 41 mm 650B Knardit. Edessä joku perus levarikiekko ja takana symmetrian vuoksi samanlaiseen kehään kasattuna Fixie Incin Shuri-pulttinapa.

http://i.imgur.com/ku0BkCwl.jpg

http://i.imgur.com/ljjuxiQl.jpg

http://i.imgur.com/LIRZJBml.jpg

http://i.imgur.com/FjJKAN7l.jpg

http://i.imgur.com/ZvXjq9pl.jpg

Tuli semmoinen pyörä joka ei ole erityisen hyvä mihinkään, paitsi Pitkäkoskelle munkkikahville hiljakseen rullailuun ja siitä minä nautin.