MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

Minkä kokoista eturatasta käytätte?

e. hidas

Kyllä 32x42 nousee semmosetkin nousut jotka on siinä rajalla että kaatuu ympäri. Tai no jos on keskivertokeho niin voi tehdä tiukkaa ylämäet, kannattaisi laihduttaa ne menoa hidastavat läskit pois.

32x42 ja 27,5" Täpäri. Ihan hyvin on jaksanut tähän asti mäkiä nousta, vauhdilla vaan sisään. Toki näillä jaloilla olis varmasti helpompaa sillä 46 pakalla.

Eli ens kerralla kuin tarvii voimansiirtoon jotain ostaa niin pistän tollasen 1x11 upgrade kitin 11-46 pakalla. Heti ei viitsi laittaa ostoskoriin kun tuli juuri päivitettyä jarrut, oneupin polkimet ja 170mm hissitolppa.

negaatio - 12:44, 7.9.2018 » mun mielestä 1 x systeemissä 42t ei riitä mehtään mut go for it
Nietzsche Napero - 14:24, 7.9.2018 » Kyllä 32x42 nousee semmosetkin nousut jotka on siinä rajalla että kaatuu ympäri. Tai no jos on keskivertokeho niin voi tehdä tiukkaa ylämäet, kannattaisi laihduttaa ne menoa hidastavat läskit pois.
negis jauhotettu :/

Mäkin olisin kova jätkä, jos olisin laihempi :frowning:

Jos teillä ei ole mitään oikeaa sanottavaa aiheeseen (maastopyörät/pyöräily), niin voitteko mennä sössöttämään muualle? Tämä on asia topikki. Kiitos

Nietzsche Napero - 14:24, 7.9.2018 » Kyllä 32x42 nousee semmosetkin nousut jotka on siinä rajalla että kaatuu ympäri. Tai no jos on keskivertokeho niin voi tehdä tiukkaa ylämäet, kannattaisi laihduttaa ne menoa hidastavat läskit pois.
66,6/182, 10 vuotta maastokisaa, maraton-cupin paras kokonaissijoitus elitessä 4., top-kymppejä paljon, 30/10-42 - ja olen negiksen kanssa tismalleen samaa mieltä ja naperon kanssa eri mieltä.

Lämmintä ilmaa sen jorinat ja sössönsöö.

Onko kenelläkään kokemusta tuollaisesta slx upgradesta? Onko halvan tuntuinen,toimiiko nätisti. Yleensä itse mennyt xt/xtr linjalla. Eipä tuo xt settikään olisi pahan hintainen.

Lakimies84 - 15:06, 7.9.2018 » Onko kenelläkään kokemusta tuollaisesta slx upgradesta? Onko halvan tuntuinen,toimiiko nätisti. Yleensä itse mennyt xt/xtr linjalla. Eipä tuo xt settikään olisi pahan hintainen.
On kokemusta. Toimi helvetin hyvin. Vipu ei oo yhtä jämäkkä kun XT tai esim. GX mut vaihtaa hyvin. Pakka on kestänyt hyvin ja ketju on perus laadukas ketju.

Kuulostaa hyvältä. Xt liipasimet ovat olleet kyllä mieleen…sen takia kyselin.
Taitaa mennä tilaukseen. Mites nuo jarruasiat? Niistäkin puhuttu mutta en löytänyt puhetta slx jarruista. Vanha m675 vs 7000.

SLX upgrade erinomainen sijoitus. Toimii ja tuntuis kestävänkin.

Ite tykkään et eagle ja forward geometry nii pystyy jauhaan vähän enemmän eikä kaadu selälleen. :slight_smile:

mites noi indeksoidut sti- jne. kahvat toimii eri valmistajien osien kanssa?

Jos haluaa yhdistää maastovaihtajat maantiekahvoihin, oikeastaan ainoa helppo ja toimimaan tehty yhdistelmä on Sram 10-speed Exact Actuation -maantiekahvat ja Sram 10-speed Exact Actuation -maastovaihtajat. Muuten seuraa joko muinaisuutta tai epätarkkuutta tai kalleutta (sähköhommat…). Ja tuollakin kombolla joutuu laittamaan barrel adjusterin letkuun.

Toki voi käyttää Problem Solversin tai muiden vetosuhdemuuttajia. Ne toimii ok.

Sramilla on tietty myös 11-speed-krossiosasarjoja, joiden takavaihtaja melko maastomainen.

Kare_Eskola - 15:51, 7.9.2018 » Jos haluaa yhdistää maastovaihtajat maantiekahvoihin, oikeastaan ainoa helppo ja toimimaan tehty yhdistelmä on Sram 10-speed Exact Actuation -maantiekahvat ja Sram 10-speed Exact Actuation -maastovaihtajat.
löytyy soma wolverine polkupyörästäni

voin kertoa tämän tyyppisestä elämästä lisää yhdessä toisessa langassa käyttäjälle pieni merenneito ja miksei muillekin kiinnostuneille :slight_smile:

Itellä kans allroad -henkisessä pyörässä 1x10 exact aktuaatio 11-36 nyt varmaan viidettä vuotta ja ainoana ongelmana on ettei se suostu kuolemaan et pääsis päivittää 11s

tmar - 14:54, 7.9.2018 » Jos teillä ei ole mitään oikeaa sanottavaa aiheeseen (maastopyörät/pyöräily), niin voitteko mennä sössöttämään muualle? Tämä on asia topikki. Kiitos

ehkä tuo 29 vaikuttaa jonku verran ku oman 26 kans en oo kaivannu 36 isompaa taakse, harvoin edes sitä isointa lehteä tulee käytettyä

e. 32 ovaali

Kare_Eskola - 15:05, 7.9.2018 » sössönsöö.
Kuules, viestini lisähuomautuksena oli että jos omaat keskivertovartalon, niin se 28x51 sähköavustuksella ja geelipenkillä voi olla perusteltua.

ps. Koitan pitää mielessä foorumilaisten CP-käyrät kun postailen, niin ketään ei suuttuisi kun on thin-privilege.

happo-orgiat - 13:46, 7.9.2018 » ennemmin tuntuu olevan geosta kiinni nouseeko mäet
No tämä,

Koska olen “crossaaja” tai “cycloaja”, olen huomannut tämän.
11-42t on aikamoinen pakka, erityisesti kun onnellisena on suurimman osan pyöräilystä tehnyt onnellisena vaihteetta. Kyllä ne mäet jotka on tarkoitettu nousevaksi nousee singlelläkin. Enemmän se on ajorytmistä ja erilaisesta ajotavasta kiinni kuin lehtien määrästä ja koosta, kun Etelä-Suomalaisesta maastosta puhutaan ja erityisesti kepusta.