SUP-lautailu, packraft & bikeraft ym. vesiasiaspeksailu

rbrb - 10:43, 29.7.2017 » Olenkin tuuminut että pitäisi jotain tällaista tai kajakkihommaa tehdä kun tuossa on vieressä lahti josta pääsee merelle ja Vantaanjoki. Ihan vaan jo sen takia että tekisi ylävartalollakin jotain, ja homma näyttää kaiken lisäksi hauskalta. SUPpeja saa ilmeisesti myös jonkinlaisina retkimalleina? Onko kajakki kuntoiluun parempi väline?
Puhtaita retkimalleja löytyy. Tosin ns. yleislaudoilla pärjää myös. Riippuu vahvasti paikoista, joissa liikkuu. Kajakilla saa varmaan kohdistetumman treenin ylökropalle. Suppailu ottaa lähinnä keskivartaloon, jos osaa meloa oikein.

Itselle suppailun paremmuus tulee monikäyttöisyydestä ja relatiivisesta muunneltavuudesta. Esim. A-C nivlen korjauksen jälkeen pystyin suppailemaan normaalisti ja treeni olkapäälle oli säännösteltävissä sopivaksi. Pumpattava yleislauta on kulkenut reissuilla mukana ja sillä on tehty kaikkea mahdollista surffista pieniin koskiin.

Jos lajia ei ole kokeillut, niin ainakin Helsingistä löytyy vuokrausta ja opetusta helposti ja kohtuullisella hinnalla.

rbrb - 10:43, 29.7.2017 »

SUPpeja saa ilmeisesti myös jonkinlaisina retkimalleina? Onko kajakki kuntoiluun parempi väline?

Vertailu on sikäli hankalaa, että kajakki ja sup ovat varsin erilaisia laitteita, ja molempia on erilaisiin käyttötarkoituksiin vaikka ja kuinka. Kajakki on, hyvällä tekniikalla melottuna, enemmän kokonaisvaltainen ylä- ja kokovartalolaite kuin sup, joka on enemmän keskivartaloon keskittyvä. Kajakilla saan sykkeet helpommin ylös kuin supilla. Vastatuulessa kajakki on ylivertainen suppiin verrattuna. Myötäaallossa taas harva kajakki on likimainkaan yhtä lysti kuin keliin sopiva sup.

Kiitos tän topicin, nyt on selattu internetistä lautoja ja jostain syystä myös tossa retkikajakkiskenessä on jotain todella kiinnostavaa.

SUP the fuck up!

Surffaaminen aalloilla ja melominen kajakilla on siistejä sekä mielenkiintoisia juttuja mut uimapatjaskene ja kaljakelluntakin kiinnostaa enemmän kuin tää kömpelö pseudolaji.

Daniel, mää opettelin vasta viimetalvena kunnolla uimaan. Avaimena onneen on vasta tekniikkakoulun jälkeen opittu rentous ja sitte vaan pirusti toistoja et sai rintauinnin hengitysrytmin kuntoon, jalkojen ja käsien liikkeet ei oo mun mielestä erityisen vaikeita.

Uiminen on ihan kivaa ja se taito on mahollista opetella aikuisenakin, suosittelen. Mut sen oppii vaan vedessä olemalla.

kaukomieli - 13:47, 29.7.2017 » SUP the fuck up! Surffaaminen aalloilla ja melominen kajakilla on siistejä sekä mielenkiintoisia juttuja mut uimapatjaskene ja kaljakelluntakin kiinnostaa enemmän kuin tää kömpelö pseudolaji.
Aika kauan kesti, ennen ku eka OIKEA Surffari/meloja heräs.. :D Perus.

tulin vain nostaamaan post counttiani kysymällä onko suppaaminen merten lonkkaamista?

mimmi lähti tänään ensimmäistä kertaa suppamaan polttareihin eli luvassa ensikäden tietoa mimmoista toimintaa se oikein onkaan.

Ei oo. Se o merten rollerbleidaamista. Mun mutsilla on molemmat. Bleidit ja suppilauta.

jiima - 14:02, 29.7.2017 » Aika kauan kesti, ennen ku eka OIKEA Surffari/meloja heräs.. :D Perus.
No empä nyt sanois. Jotenkin tää laji edustaa mulle sellaista tylsää välitilaa, ikuista KLV siirtymäajoa maastopyörällä, loputonta ylämäkeä jne. Mut ymmärrän toki et vesi on lumoava elementti ja se saa ihmiset tekeen kummia juttuja.

Suppaus on merten sauvakävelyä.

kaukomieli - 14:58, 29.7.2017 »
jiima - 14:02, 29.7.2017 » Aika kauan kesti, ennen ku eka OIKEA Surffari/meloja heräs.. :D Perus.
No empä nyt sanois. Jotenkin tää laji edustaa mulle sellaista tylsää välitilaa, ikuista KLV siirtymäajoa maastopyörällä, loputonta ylämäkeä jne. Mut ymmärrän toki et vesi on lumoava elementti ja se saa ihmiset tekeen kummia juttuja. Suppaus on merten sauvakävelyä.
Kovat on mielipiteet.. :D Mut joo, tottahan se on. Suppailua harrastaa vaan hinttarit ja mimmit, jos miehiltä kysytään. Ja tietty se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.

Sikäli tää mielipideilmasto on toki odotettavissa, kun tsiigaa, mitä jengi pyörillään tekee… Vaikkakin YV-skene on kyllä tasan sama skeneä suppailun, lonkkareiden, yms kanssa.

Että eiku vaan kaikki innolla golffaamaan ja tekee muuta räädiä ja muodikasta!

Tää on kyllä älyttömän huteran näköistä puuhaa. Miksi sen laudan päällä pitää seistä? Eikö jossain risti-istunnassa tms. olisi parempi tasapaino? Tai miksei saman tien kajootti alle?

itsekään en osaa uida sitten yhtään, yv-leirilläkin varovasti käsipohjaa

Ite olen polvillaan tai istuen melon. Retkeily järvissä aivan siistiä. Meillä aqua marinen kapoinen ns. Juniorimalli mihin pitäisi vielä ostaa se penkki ja kajakkimela. Toinen on leveämpi ja pidempi besrwayn “halpis” malli. Siinä istuin ja kajakkimela. En niin tykkää meloa seisten. Meille nyo valikoituivat siirrettävyyden paikasta a, paikkaa b, vuoksi. Juniorit meillä tykkäävät niiden kanssa meloa myös.

Ei kai se nyt niin huteroa oo? Pari kertaa oon vuokrannut retkilaudan joka on semmosta vuokrapulkkaa vähän kapeampi ja pitempi ja se on kyllä vakaa täällä eteläkärjen meriaallokossa. Pitäähän tuossa tasapaino pitää, mutta ei se ole mikään haittapuoli. Vähän ku vertailis polkupyörää ja kruiseridekkiä/lonkkaria. Saatanpa ostaa oman pumpattavan retkimallin, pääsee lähisaariin retkille ja lapsikin pysyy kyydissä, liivit päällä toki. Äärimmäisen matalan kynnyksen vesillä liikkumista.

Täällä näkyy nykyään surffiaaltojen aikaan suppityyppejä hakemassa aaltoja ihan samaan tapaan ja hauskaltahan se näyttää.

Ei se mitenkään erityisen huteraa puuhaa ole, paitsi jos pelkää vettä ja uimista. Näihin pätee sama kuin kajakkeihin, mitä rennommin laitteeseen suhtautuu, sen helpompaa se on. Jos pelkää ja jännittää, kroppa ei pysy menossa mukana. Siihen ei niinkään auta melominen, vaan veden pelosta irti pääseminen tavalla tai toisella. Perusretkilautojen päällä seisominen ja melominen ei vaadi mitenkään ihmeellistä sisäkorvan toimintaa. Kisalaudat ja surffisupit ovat jonkun verran huterampia, mutta eivät nekään ole mitenkään vaativia verrattuna vaikkapa kisakajakkeihin.

^heetkonen, mistäs tämä

Teijo. Sahajärvi.

Vois kyllä joskus kokeilla mutta täytynee saada tää tilanne ensin vähän parempmaan kuntoon:

DanielBraun - 10:25, 29.7.2017 » Osaispa uida. Tai no ei tohon uimataitoa tarvi mut tekis turvallisempaa.

Kaikki kalustovinkit, reitit, speksaamiset, spekutus ja diy-kumivene-askartelut tänne.

Kokopelli vai Alpacka raft?

eki - 11:48, 26.9.2018 » Tässä muutama viimeaikainen reissu kuvina: Bikerafting - testireissu packraftin ja fillarin kanssa: https://www.packgofind.com/bikerafting Tuosta kasasin myös pienen videon: https://www.youtube.com/watch?v=smyLTm9141M Viime viikonlopun kaljoitteluretki Meikolle: https://www.packgofind.com/bikes-burgers-and-beers