Rapha Nocturne Copenhagen HUOM HUOM NAISET

Niin ja kiitos, Red Hookista tulee mielenkiintoinen. Oon samassa heatissa Dani Kingin kanssa, jaiks

http://lebuzz.eurosport.co.uk/wp-content/uploads/sites/11/2016/01/tumblr_m02q7lP0yK1rngjayo1_500.gif

En ossaa “quotata” järkevästi niin lässytän tähän vaan nyt näin.

Juddalle, niin että tuota mulla ainakin välillä kisaliekkiä krittiin löytyis (vaikka kuntoa ei välttis niinkään :D) ja Suomessa se onkin mukavan epävirallista joten siksi mun mielestä kynnys osallistua on matala. Viime kesänä uskaltauduin yhteen krittiin kokeilemaan, kauheetahan se fyysisesti oli mutta nyt voisin olla henkisesti valmis kokeilee uudelleen ja osallistuisinkin nyt Hyvinkäälle, jos vaan en olis töissä… plaah. Ja tyttöjen kanssa toki ois kivempaa ajaa, mitähän keksittäis että saatais tyttökritit järkättyä?

Ja Eevalle, kyllä Koffeissa tyttöjä näkyy vissiin erittäinkin enenevissä määrin, oli kai meitä skidaamassa viime vuonna ainakin yhdeksän? Vaikkei ihan yhtä pitkälle liirailtukkaan kuin pojat :wink:

Ja jos lässyttäis vielä aloituksen aiheeseen liittyen, niin oon sen verran tyhmä ja hullu että harkitsin ja punnitsin köpikseen kisaamaan lähtemistä erittäinkin vakavasti, mut harmillisesti näyttää siltä etten kyllä saa sitä järkkääntymään. Tai varmasti saisin, jos ihan super tosissani uskaltaisin ja haluaisin osallistua. Huippua että Eeva ajajien perään täällä huutelit, en ollu aatellukkaan että tollasiin kisoihin vois vaan mennä :smiley:

Mikäli joku tätä harkitsee ja haluaa velocipossen mukana ajaa kuten Eevan tarjous oli, sanottakoon että kyseessä on maailman paras, hauskin ja toisiaan tukeva porukka jota sitä ei ainakaan kannata jännittää.

Multa saa Helsingissä lainaksi ratapyörää jos on intoa kokeilla velolla ajamista tai crittihommia. Passeli n. 165-175 cm pitkälle. Yksityisviestillä tarkemmin.

eeva. - 17:59, 20.7.2017 » ..tuntu kummassakin siltä että meininki ei ole kovin entry-leveliä. Et kaikki tuntee toisensa ja siihen mukaan on vaikea ruveta tunkemaan, varsinkin ku on hieman epävarma et ..
vähän kieltämättä toivoinkin jotain tämänsuuntaista syytä, eli ei ole niinkään sukupuolesta riippuvainen vaan ylipäänsä tuo fiilis mikä helposti noista touhuista välittyy jos ei "tunne modeja" eikä ole vielä uskaltanut kertaalleen osallistua ja päässyt toteamaan että on tullut jännitettyä ihan turhaan.

Oisko mitään vain laittaa pystyyn topsu “Entry-level-tyhmäpyöräilyä”? Siellä sitten ihmiset sukupuoleen, ikään, yms. katsomatta voisivat huudella itselleen ajoseuraa aloittelijoista aina taitavampiin kuskeihin asti. Jos vielä ajasta ja paikasta sopii langassa, niin vähemmänkin foorumilla aktiiviset tietävät speksit ja voivat uskaltautua mukaan?

Itse tyhmäpyöräilen suht usein krossarilla HKI:n kepulin metsäpoluilla ja juurakoissa, joskus muuallakin. Sinne olisi kiva saada kaveria mukaan, niin voisi mennä uusille alueille ilman pelkoa, miten selviän kotiin, jos jotain käy. Ja miksen huutele sukkisfoorumilla krossikuskien perään: no se fiilis ei siellä tavoita sitä, mitä se täällä on. Pitää olla kaiken maailman mittarit, muutenkin oikeat varusteet, sopivat renkaat ja mitä näitä nyt on sen sijaan, että vain menisi pitämään hauskaa ja pyöräilemään. Ja puhtaat MTB-puolen tyypit ajavat liian teknistä polkua ja/tai kovaa, että sinne krossarilla viitsisi mennnä.

Sinkulankin ajoa olisi joskus kiva kokeilla, niin pääsisi osaksi tätä YV-huumaa. Mukaan nyt hei muutkin. Ei täällä eletä kuin kerran!

CroixDeFille - 7:23, 21.7.2017 » Oisko mitään vain laittaa pystyyn topsu "Entry-level-tyhmäpyöräilyä"?
Siitä vaan laittamaan topaasia pystyyn, tai sitten Äärimmäisen matalan kynnyksen [topin](https://www.yksivaihde.net/old/27626) voisi laajentaa kikkailuista kaikkeen tyhmäpyöräilyyn.

Oon Eevan kanssa yhtä mieltä, et jos ois lähtökohtaisesti myös naisten sarja, kynnys osallistua pienenisi. Sit jos imottautujia on hyvin vähän, vois paikan päällä kysyä, mitä haluaa tehdä, et onko heidän mielestä mielekkäämpää ajaa pienessä porukassa keskenään vai yhdistää sarjat. En usko et kukaan täällä on väittämässä, että sukupuolitasa-arvo pyöräilyssä tarkottaa sitä, et kaikki skabaa samassa sarjassa, etenkään vauhtilajeissa (TransAmit sit asia erikseen).

Mitä tulee KoFfeihin ja muihin sen tyyppisiin tapahtumiin, niin eikös naisia oo vuosittain ollu enenevissä määrin mukana. Lajien luonteesta riippuen on mahdollistettu se, että naiset pääsevät kisaamaan myös keskenään. Ja ihan sukupuoleen katsomatta ja nimiä mainitsematta on skidauksissa ja takaperosissa ollu niitä, jotka hymyssä suin käy kokeilemassa, vaikkei laji olisikaan vielä ihan hallussa. Enemmän lienee kyse siitä, uskaltaako heittäytyä mukaan.

Lykkyä itse kullekkin kaikkiin ajoihin, oli ne sit Köpiksessä, Lontoossa, Wienissä tai Hyvinkäällä!

kaelum - 8:33, 21.7.2017 » Mitä tulee KoFfeihin ja muihin sen tyyppisiin tapahtumiin, niin eikös naisia oo vuosittain ollu enenevissä määrin mukana. Lajien luonteesta riippuen on mahdollistettu se, että naiset pääsevät kisaamaan myös keskenään.
eikös tuohon KoFfien takaperoisten ja trackstandin naisten lähes suvereeniin kärkisijojen dominointiin liittynyt semmonen mukavan positiivinen pöhinä, vertaistuki ja paljon yhdessä treenaamista? vai muistanko ihan väärin.

jyväskylässä voi tulla tallille, sitä kautta järjestynee ajoseuraa kaikenlaiseen tyhmäpyöräilyyn. varmasti myös järkipyöräilyynkin kun onhan täällä fiksillä vetäjiä jotka urheilee ihan “oikeastikin” :wink:

e: jyväskylässä on järkätty naisten maastopyörälenkkejä, ehkä myös maantielenkkejä. tiedän kyllä suunnilleen mistä kysellä jos tahtoo kysellä noista ajoporukoista muita menohaluja.

“mukava herrasmies etsii “ajoseuraa” tositarkoituksella kesän lenkeille ps. Kuva olis kiva”

Anteeksi kaikille jo etukäteen, en voi itselleni mitään.

karzan - 9:36, 21.7.2017 » "mukava herrasmies etsii "ajoseuraa" tositarkoituksella kesän lenkeille ps. Kuva olis kiva" Anteeksi kaikille jo etukäteen, en voi itselleni mitään.
sit voi jättää kokonaan postaamatta jos kerran itsekin tajuaa tekevänsä tyhmästi?

Mitä eevan kokemuksiin KOF:eista (critteihin en ole osallistunut, mutta toki kisailijat osittain samoja kuin kofeissa) niin sanoisin kyllä, että enemmän “entry level” meininkiä ei juuri voi olla. En mä ainakaan saa yhtään takaperoista, skidausta en voittanut, en oo päässy kertaakaan lähettilarpin tokaan erään, track standi ei suju enkä ekalla kerralla porukkaakaan juuri tuntenut, mutta ei toisaalta muuta mahista oo tutustuakaan, kuin olemalla paikalla. Ei nyt esim koffeissa tartte edes osallistua lajeihin, että porukkaan voi tutustua ja koffit on hyvä esimerkki tapahtumasta, jossa mimmejäkin on mukana. Jos on luonteeltaan introvertti niin kaikkeen on toki vaikea hypätä mukaan. Ylemmän kirjoittelun perusteella vaan vaikuttaa siltä, että valitus voisi osittain olla jopa aiheetonta. Juddan tuntien sanoisin, että on henkilönä sellanen, että sen järkkäämiin hommiin on aika helppoa hypätä messiin.

Ihan mahtavaa, että näihin ulkomaan isoihin critteihin lähtee suomalaisia mukaan! Lisää ainakin omaa mielenkiintoa huomattavasti seurata kyseisiä tapahtumia streamien välityksellä. Toivottavasti myös miesten puolelle saadaan joskus suomikuskeja.

Supporttia täältäkin!

OT: onko Suomesta lähdössä väkeä RHC Milanoon?

josbanse - 10:54, 21.7.2017 » valitus voisi osittain olla jopa aiheetonta.
kokemus, valitus, no mitä pienistä sävyeroista?
Elviira - 21:45, 20.7.2017 » Huippua että Eeva ajajien perään täällä huutelit, en ollu aatellukkaan että tollasiin kisoihin vois vaan mennä :D
Kiitos Eve, nimenomaan toi oli mun pointti - koittaa vaan saada muitakin ihmisiä kisaamaan crittejä koska se on niin kivaa. Pelottavaa ja tyhmää tietty, mut täysin mahdollista sekä Suomessa että ulkomailla. Haluaisin tarkentaa, että mun postausten tarkoitus ei todellakaan ollut dumata Suomen skeneä eikä loukata etenkään Juddaa tai muita, jotka vapaaehtoisesti jaksaa järkätä siistejä pyöräjuttuja.

Barcelonan RHC on 2. syyskuuta ja Milanon 14. lokakuuta, sit on kans RAD RACE Crit European Championships, 2.9. Ostendessa (tosin ilmeisesti miesten sarja on jo täynnä). Oon ite menossa varmaan vaan tonne Ostendeen ja meidän tiimistä menee Barcelonaan porukkaa. Nyt vaan ilmottautumaan ym kisoihin jos vähänkin tekee mieli!

Sit hieman aiheen sivusta: oon Helsingissä 11.-18.8. ja ratapyörä on kerrankin messissä. Jos jotakuta kiinnostaa ni mä voin tulla vetämään työpajaa velodromille, esim. madisonia. Olettaen, että Velorution tartuttaa ratapyöräilykuumeen teihin kaikkiin ja olis siksi kiinnostusta opetella spesifikkejä taitoja. Oon akkredioitu olympiavelolla ja Herne Hillin ulkovelolla Lontoossa: en siis mikään mestarivelosensei, mut kyl nyt joku madison tai slalom -session vetäminen onnistuis.

http://cdn.media.cyclingnews.com/2016/11/06/1/gettyimages_621292232_670.jpg

peltsip - 14:49, 21.7.2017 »
josbanse - 10:54, 21.7.2017 » valitus voisi osittain olla jopa aiheetonta.
kokemus, valitus, no mitä pienistä sävyeroista?
Danks peltsip!
eeva. - 15:07, 21.7.2017 » Sit hieman aiheen sivusta: oon Helsingissä 11.-18.8. ja ratapyörä on kerrankin messissä. Jos jotakuta kiinnostaa ni mä voin tulla vetämään työpajaa velodromille, esim. madisonia. Olettaen, että Velorution tartuttaa ratapyöräilykuumeen teihin kaikkiin ja olis siksi kiinnostusta opetella spesifikkejä taitoja. Oon akkredioitu olympiavelolla ja Herne Hillin ulkovelolla Lontoossa: en siis mikään mestarivelosensei, mut kyl nyt joku madison tai slalom -session vetäminen onnistuis. http://cdn.media.cyclingnews.com/2016/11/06/1/gettyimages_621292232_670.jpg
vuoden kulttuuriteko sanoisin.
eeva. - 17:59, 20.7.2017 » Joskus on vaan vaikea olla yksi jätkistä, kun ei ole jätkä. Mitä tulee viime kesän crittiin ja myös KOFiin, tuntu kummassakin siltä että meininki ei ole kovin entry-leveliä. Et kaikki tuntee toisensa ja siihen mukaan on vaikea ruveta tunkemaan, varsinkin ku on hieman epävarma et onks tarpeeks kovassa kunnossa ja et voiko skiddaa yhtä katu-uskottavasti sadan metrin etutankoliu'ulla. Tää johtuu tietty myös siitä, etten oo asunut Helsingissä kunnolla aikoihin enkä tunne muita yksivaihteilijoita kuin Samulin.
Nopeasti vastaan, että tulkitsin aloituspostauksesi jutun juuri näin, ja olen samaa mieltä. Mikä tahansa "skene" voi tuntua vaikeasti lähestyttävältä. Ainakin itseäni ujostutti YV-meininki ensialkuun ja oli aika korkea kynnys tulla juttuihin mukaan, vaikka ne sinänsä olivat kaikille avoimia ja jengikin ystävällistä. Voisin kuvitella, että vahvasti sukupuolittuneessa tilanteessa, kynnys on vielä korkeampi. Menin ensimmäisiin älläreihini tuntematta oikein ketään, ja vähän vaikea oli jotenkin tulla mukaan---millä en tarkoita, että järjestäjät olisivat tehneet jotain väärin---vaan joskus vain tulee sellaiset vibat. (Itsehän jätin nuo ällärit kesken, menin itsekseni Vantaanjoelle uimaan ja menin seuraavan kerran älläreihin pari vuotta myöhemmin rohkeutta kerättyäni...)

Siksi minusta on hyvä, että eeva. nosti tämän jutun esiin ja toivottavasti tämäkin keskustelu osaltaan madaltaa kynnystä osallistua tapahtumiin, kuten criteriumeihin, joita ei olisi ilman zykkelin kaltaisten tyyppien vaivannäköä. Minusta on hyvä, että osallistujat tiedostavat, että mukana voi ja haluaisi olla tyyppejä, jotka eivät tunne paikalta ketään, eivät ole aiemmin kisanneet jne. ja miettivät, että miten voivat osaltaan luoda sellaista tunnelmaa, että on kivempi osallistua. Välttämättähän tuo ei vaadi sen kummempaa kuin, että morjenstaa niitäkin, joita ei entuudestaan tunne ja rohkaisee mukaan, tai jotain.

Joka tapauksessa: fvll support criteille, RNC:lle ja skabailulle.

PS. Itse uskalsin—aivan hemmetin hitaana kuskina—osallistua viime ja toissa vuoden criteriumeihin vain, koska tunsin Juddan ja tiesin varmasti, että kyseessä on ystävällismielinen ja rento tapahtuma. Ja vaikka olin molemmissa KoF-viikonlopun criteissä DFL to the max, niin olen tosi iloinen, että osallistuin.

Varmaan tähän tapahtumiin tulemisen ujostelemiseen vaikuttaa aikalailla sekin, että foorumikirjoittelussa “ei täällä voi miten vaan olla” -segmentin ajoittain aika tylynkin tyylilajin katsotaan kuuluvan asiaan. Kyllähän se voi olla porukkaa tuntemattoman vähän vaikea hahmottaa, että livenä ollaan sitten kivoja ja ystävällisiä, jos nettiyhteisössä toisenlainen käyttäytyminen on vahvasti esillä (vaikka ETVMVO-tylyttäjät olisivatkin lopulta eri ryhmä kuin aktiivisimma tapahtumanaamat, en ole varma miten päällekkäisi nää ryhmät on).

Itseäni välillä hämää se, että vuonna 2017 on runsaastikin porukkaa, joka näkee netissä olemisen jotenkin täysin IRLosta erillisenä, mutta näin kai sitä vaan mennään?

Mun mielestä kannattaa antaa internetseille 0/5, harva kuitenkaan uskaltaa tulla livenä pätemään päin naamaa, samalla tapaa ku netis, tääl netis jengi tuntuis olevan mun mielestä vähän niinku kännissä, ei juuri mitään filtteriä ja jotkut on sit ihan oikeesti kännis netis tai vielä pahempaa, pilvessä… Mutjoo mä oon itekki aivan mahoton jätkä ja tää on tällast aika turhaa paskan jauhamista, se miten elät elämääsi, tekosi ja tykkisi kertovat kuitenkin kaiken olennaisen…