SPD pyöräilykengät

giron terradurot? Onko kokemuksia?

^ On ollut vähän aikaa niiden räikätön versio ajossa.
Vähän on hotspottia, mikä johtunee siitä etten ole jaksanut pahemmin klosseja säädellä.
Lisäksi ne narisee ja epäilen että on kesällä liian kuumat.
Tuntuu että sisäänajo kestää.

Mutta mikäli haluaa kävellä pyöräkengillään niin nämä on aika hyvä valinta siihen.
Sekin tosin sillä varauksella että ei Shimanotkaan huonot olleet, mutta halusinpa testata muitakin.

Ihan ok:t välikauden kengät/trekkinkengät/maastokengät sanoisin.

.... - 13:47, 2.5.2016 » giron terradurot? Onko kokemuksia?
eipä ole, spessun rimet aivan hyvät jos tarralenkkareita kaipaat. suosittelen.

^ Spessut ei sopinu jalkaan, 6.5 liian pieni ja 7.5 liian iso, Muuten hakisin lähikaupasta noi.

kyttyra - 11:52, 2.5.2016 » miten vertaisitte niiden kokoa 1) maviceihin 2) shimanoihin 3) chromeihin?
Matalavartiset urbanitet ollu ajossa reilu vuoden. Chromet ollu kokoa 40, urbanitet 41. Samoin kuin giron kengät 41. Quocit napakammat ja ehkä vähän kapeammat lestiltään kuin chromet. Ihan tosi hyvät kengät täss tennariluokassa.
DanielBraun - 16:28, 2.5.2016 »
kyttyra - 11:52, 2.5.2016 » miten vertaisitte niiden kokoa 1) maviceihin 2) shimanoihin 3) chromeihin?
Matalavartiset urbanitet ollu ajossa reilu vuoden. Chromet ollu kokoa 40, urbanitet 41. Samoin kuin giron kengät 41. Quocit napakammat ja ehkä vähän kapeammat lestiltään kuin chromet. Ihan tosi hyvät kengät täss tennariluokassa.
Selvä, kiitos :)

Koska 46 kurskit liian pienet - nipin napin käyttökelpoiset kun vaihtoi pohjalliset ohuisiin - niin eiköhän lähe tilaukseen 47 (46.5) hardcourtit. Myös alwaysridingin ukkeli sekä qp:n sivu on ikäänkuin samaa mieltä. Pitää vaan arpoo että ottaako lowit vai midit. Tietty jos ne osoittautuu jumalkengiks niin sama kai se vaikka ostais esim hc midit ja sit joskus urbanite lowit. Elämä on liian lyhyt paskoille kengille.

Ja siitä tulikin mieleeni että en oikeestaan ymmärrä miten ne mun chromet onkaan niin paskassa kuosissa koska ei niitä nyt niin hirveesti tullut käytettyä. Lähinnä kaljalla jokirannassa ja ehkä jossain pooloissa joskus sekä baarissa vaikka oon kuullut ainoostaan yhden tapauksen jossa lähestymisyritys on kaatunut pyöräilykenkiin ja itse asiassa en kyl pitäis henkilöä joka SEN takia antais pakit ns. juuri minään.

Hankin vihdoin Dominatorit. Sovittelin sekä normaalia että leveämpää megaa, ja päädyin normi-45:iin. Kotiin tultua ja vielä lisää soviteltua alkoi tuntua, että etenkin vasen kenkä puristaa siitä nilkkaa lähimpänä olevan sträpin kohdalta.

Seuraavana päivänä takaisin siihen kauppaan, joka näitä kenkiä Helsingissä myy. Sain vaihdettu 45,5 kokoon, joka tuntui taas siinä kaupassa hyvältä. Sovittelin vielä varmuudeksi megat puolta kokoa pienemmästä, mutta myyjä vakuutti että se olisi minun kapeaan jalkaani turhankin leveä.

No, nyt on pari lenkkiä ja n. 100 kilsaa alla. Havaintoja:

  • nämä ovat todellakin helvetin jäykät kengät verrattuna edellisiin Shimano-kenkiini (mikä kummasti polkemista helpottaa)
  • miinusta: jalkapöydän päälle tuleva läppä tuntuu jalkaa eteenpäin taittaessa, etenkin kävellessä, pureutuvan juuri ikävästi nilkkaani, aiheuttaen varsin epämukavan fiiliksen.

Kysynkin: Onko kellään tullut vastaan että se kapeampi sidi ei vain toimi jalassa? Ja toiseksi, voiko tämä nilkan hankaus olla uutuuden karheutta, vai onko nyt vain kyseessä jalkaani nähden väärä malli?

oon vähä kainosti alkanu miettiä mahdollisuutta sijottaa jäykkiin spd-sl kenkiin. Kävin tänää velosportissa koettaa sidejä jalkaan, ja tuntui suht käppäiseltä. En tiä, ei tukenu yhtään. Ne tosin oli se tavan malli ilman kantaräikkää.

44 sidi tuntu hyvältä. Giro taitaa olla sama koko abouttiarallaa? Fizikillä 43.5.

onko missään liikkeessä hyllyssä giroa tai fizikiä pk seudulla? Shimpat ja sidit: ei toimi itselle.

implikoiko, että performance-maantiepyörää on ajeltu jollain maastoletkuilla?

maantieajoon lookin keot ja sidiltä vähintään geniukset. siis vähintään.

Ihan melkein täyttä offtopicia mutta… Joskus kun ajan maantiepyörälläni lenkkiä harvoin saatan saavuttaa jonkun toisen samaan suuntaan maantiepyörällä ajavan niin että ohitus näyttää väistämättömältä. Sisäinen monologini menee silloin suurin piirtein näin:

“Ei jumalauta! Mä ohitan tän jätkän! Mä ohitan tän! Mä ajan kovempaa kun joku muu! Joku työikäinen mies vielä eikä 80-vuotias masteri tai keskenkasvuinen poika! Mä olen paras! Mä otan loparit päivätyöstä ja alan ammattipyöräilijäksi!”

Mutta, kun pääsen n. 10m päähän:

“Ei jumalauta. SPD-polkimet.” (Pahimmassa tapauksessa PD-M324.)

Sitten pysähdyn, käännän pyörän ympäri ja menen kotiin.

bike24:ltä sais giron prolite slxää 159

matala paino, kolme eri holvitukea pohjallisissa ja ec90 pohja kiinnostais, mut noissa on painonsäästön takia kolme velcroa. öääh

http://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2014/06/Giro-Prolight-SLX-II-road-shoes-630x419.jpg

Joo ja mulla vaikutti noiden maastokenkien käyttö maantiellä sillein että tuli ns “hotspotti” kun se spedun platformi on niin paljon pienempi et se paino jalkaa inhottavasti. Joko akseli tai sit itse pedaali.

Maantiepedaleilla ja kengillä ei oo tätä ongelmaa kun se kengän platformi on laajempi. Nyt käytössä noi sidin geniukset ja saa repiä, eikä paina.

näitä mä kai koetin velosportis
https://static.bike-components.de/cache/Sidi-Genius-5-Fit-Carbon-Rennrad-Schuhe-black-43-c0f103d87e4f686a90e90003decbfa6b.jpeg

kenkä tuntu sisältä jotenkin tyhjältä. Jäykkä pohja, pelkät ohuet lorica ulkokuoret. Ei mitään tukea jalalle mistään puolelta. Mulla taitaa olla tosi low volume jalka.

Jonaster - 16:21, 11.5.2016 » Hankin vihdoin Dominatorit. Sovittelin sekä normaalia että leveämpää megaa, ja päädyin normi-45:iin. Kotiin tultua ja vielä lisää soviteltua alkoi tuntua, että etenkin vasen kenkä puristaa siitä nilkkaa lähimpänä olevan sträpin kohdalta. Seuraavana päivänä takaisin siihen kauppaan, joka näitä kenkiä Helsingissä myy. Sain vaihdettu 45,5 kokoon, joka tuntui taas siinä kaupassa hyvältä. Sovittelin vielä varmuudeksi megat puolta kokoa pienemmästä, mutta myyjä vakuutti että se olisi minun kapeaan jalkaani turhankin leveä. No, nyt on pari lenkkiä ja n. 100 kilsaa alla. Havaintoja: - nämä ovat todellakin helvetin jäykät kengät verrattuna edellisiin Shimano-kenkiini (mikä kummasti polkemista helpottaa) - miinusta: jalkapöydän päälle tuleva läppä tuntuu jalkaa eteenpäin taittaessa, etenkin kävellessä, pureutuvan juuri ikävästi nilkkaani, aiheuttaen varsin epämukavan fiiliksen. Kysynkin: Onko kellään tullut vastaan että se kapeampi sidi ei vain toimi jalassa? Ja toiseksi, voiko tämä nilkan hankaus olla uutuuden karheutta, vai onko nyt vain kyseessä jalkaani nähden väärä malli?
Sidin Dragoneilla: Mulla oli samanlaisia tuntemuksia tuon iltin osalta, vaikka luulinkin räpyläni olevan mallia lättä. Niin se vain venyi ja vanui jalan muotoon kun sinnikkäästi ajoin. Kärsivällisyyttä siis, vähä niiku brooksilla, ekat 200 kilsaa iha kusta ja paskaa mut enää en vaihtaisi pois.
negaatio - 20:40, 17.5.2016 » oon vähä kainosti alkanu miettiä mahdollisuutta sijottaa jäykkiin spd-sl kenkiin. Kävin tänää velosportissa koettaa sidejä jalkaan, ja tuntui suht käppäiseltä. En tiä, ei tukenu yhtään. Ne tosin oli se tavan malli ilman kantaräikkää. 44 sidi tuntu hyvältä. Giro taitaa olla sama koko abouttiarallaa? Fizikillä 43.5. onko missään liikkeessä hyllyssä giroa tai fizikiä pk seudulla? Shimpat ja sidit: ei toimi itselle.
Giron Empire hei! Vitun hienot, noissakin on ne kolme eri täytettä pohjallisiin ja NETTIARVOSTELUISSA sanottiin että nauhoilla saa kengän sopimaan jalkaan paremmin kuin millään muulla kiinnityskeinolla ja käyhän toi järkeen.

https://farm8.staticflickr.com/7736/26604519830_93cbfeb392_b.jpgHKI - POR - HKI 2016 by Toni Tiainen, on Flickr

Mulla on 41 Giroissa ja 42 Sidissä.

paras kenkä omaan jalkaan tähä mennessä on ollut fizikin m5b.
https://www.bike24.com/i/p/3/9/107693_00_d.jpg

siks olenkin harkinnut näitä fizikin r3b

^^^ Kokeilitko polkea noilla? Mulla on Giron empiret jotka tuntuu todella ikäviltä ja sopimattomilta kävellessä mutta ajaessa kaikki toimii.

d64 - 21:06, 17.5.2016 » ^^^ Kokeilitko polkea noilla? Mulla on Giron empiret jotka tuntuu todella ikäviltä ja sopimattomilta kävellessä mutta ajaessa kaikki toimii.
emmä. kärjistäen sanottuna tuntuma oli ku oisi vetäny kuitupohjasen paperipussin jalkaan. Ehkäpä vaan metskailen fizikeistä alen jostain tai koetan löytää oman giro kokoni ja tilaan noi prolitet.

oliko nyt niin, että koitit jotain sidin lähes kämäsintä maantiemallia ja:

negaatio - 20:40, 17.5.2016 » ..sidit: ei toimi itselle.
?!

koetatteko te nyt väen väkisin saada mulle jalkaan sidit?