Puukäsityöt

En tiedä mutta itselläni tulee omassa työssäni vastaan ns.kertakäyttölavoja maailmalta jotka painavat aivan pirusti ja ovat luonteeltaan tummia ja todella kovaa tavaraa…kannattaako minun niitä säästellä jos niistä joku nikkari haluaa veistellä jotain? Eli perus eurolavarakenne.

No jos ei kukaan niitä kaipaile, niin niistä saa kyllä hyvää polttopuuta. Lämmitin just saunan tiikkivaneerilla ja oli siinä jotain muutakin vaaleampaa kiinteätä puuta.

ps. Mulla olis vielä joku 10 neliöö tota kohtuullisen isoina paloina. On aika kivat kuviot ja paksusta puusta sorvattu viilut. Aika nättiä palaa heitin palaan. Mitään kovin laadukasta toi ei ole, sikäläistä havuvaneeria.

ps.2 Muistan kun koulussa hämmästelin kun yksi henkilö valmisti saunomisvälineihinsä tiikkisiä kahvoja ja kertoi saaneensa aineet trukkilavasta. Niin perhanan kallista ainetta trukkilavoina? Nyttemmin on tullut nähtyä noita maailman keuhkoja vaikka missä ja harmittaa kyllä että kertakulutusjätettä roudataan tuolta puolen tänne jalopuulaatikoissa jotka on yleensä vieläpä aika tuhlaillen naulattu umpeen, mikä vaikeuttaa kummasti kierrättämistä.

Teknisen työn opettaminen on parasta. Menee luokkaan, vähän nikkaroi ja sitte tunti onki loppunut. Vois kyllä opetella vähän nikkaroimaan enemmänki, kun kaikki välineet sirkkelistä sorviin olis käytössä. Harvemmin vaan jaksaa jäädä työpaikalle enää vapaa-ajalla.

Sigumatskua toi saunanlämmitysjuttu.
Edit: missäs zigo tollanen meininki on? Ei ainakaan suurissa lähiökouluissa yläkouluikäisten kanssa veikkan ma.

purettiin jonkun hipin kyhäämä parvi ja siitä jäi yli kaikenlaista puutavaraa, mm. niitä poikkilautoja mitä sängyissäkin on.

oli valmiiksi sopivan paksuinen, joten nappasin sitten yhden otteeseen, vuolin ja nyt mulla on taas kahva espressopannussa.

toi lovi on kannun saranaa varten, mutta onnistuin sitten kiireessä hosumaan sen irti. syytän tietysti myös materiaalia. Tämän seurauksena tuohon jäi vieläkin enemmän klappia kuin olisi jäänyt ihan vaan laiskuuteni vuoksi.

kahvan tapille tein reiän naulalla kaivertamalla.

siis tuohon tyyliin

parempaakin on nähty mutta myös paskempaakin on nähty.

seuraavaan reivisioon, eli kun tuosta aika jättää, ois tarkotus etsiä tiheempää puuta ja veistää kahva 45 asteen kulmaan säilytyksellisistä syistä.

Taco vitun dippi

Munccis - 0:26, 24.11.2016 » Taco vitun dippi
best dippi fucc

Kasasin mööpelin (pikkasen vielä kesken tosin). Myönnän että vaikeusastetta vähensi vähän se, että osat oli mittoihin sahattuja.

https://lh3.googleusercontent.com/5TApyTEHDgpR8iKNtjeELCnfY4CvgpseDHfkT7xISp_oBwKhn6PR3d2vU4stX0wIxHhWT-y8QSHcF-NTfPSnM11yYhoKpK6KWfAPL7aLhvevT0T6yXIFDSNFjm6bGikMmneAWjYTeavf3mdd77tnXXzPc8eVxuo-JUBTbPpgshz16IuZnm8-wtHGEoMgnZ_pVmVLtUts4yLWHXfMEamebdBOM8BDEqwvR0O5QCjn3J8EbZpaKxNKY8XxTIiDAj2rltO-lh7mSu_7OjY0jg4M4nkvWSjaARhzjXE39eUMqUahn_fAkIi4V1dU0_6NS2WBlK5zkv4ujWSqOSFEqgSrfz-KWOgLvdONOLx2eyfzPzMUC9cWeAOysMJ0_E3y7fDw9hXLmAYB7UfTprYve5m0LhqfA1u9Bvp5-B4v3qcGualvSAIvcKNG_YllzpkkvAv3n3RTkO5doWBEVqfB3wSHKQ-EVNilHWrH6G9BBcCURHQzvpEcjnrt8VDPJ7gabPUZQuKKtZpyaaIQeYB8rgwxX5C1E1XiuUjuFDWV8rPGTxMhmKIV7EVMh5Q4ruPPYmzqKmW1sl6k2ZNjxJ9OPrLELyS6q1U7zEopNXDGj5zvloYy8m0R=w917-h516-no

Greenwood. Petyin kun lastuilla ei silitettykään omia kasvoja.

Puukontekokurssille olen halunnut kauan, mutta sillon kun on ollut intoa etsiä kursseja, niitä ei ole löytynyt tai niitä ei ole just sillon menny.

Onko vinkkejä? Tai linkkejä tyyliin: “Näin nikkaroit oman puukon kolmen työkalun avulla.”

Kokemukseni mukaan kaikki puutyökurssit on eri opistoissa järjestään täynnä - paljolti vieläpä niin että sama porukka jatkaa kurssista toiseen (aloitus->jatkokurssi->jatkojatkokurssi) ja ilmoittautuminen jatkokurssille hoidetaan kurssilla. Joskus harvoin jää joku paikka muille. Pikku pakkohan sitä kurssilla on päästä jatkamaan jos on joku kaappikello työn alla.

Noin aiheeseen, itse olen muutaman kerran jäänyt idlenä hetkenä tuijottelemaan sorvausvideoita juutuubista. Oispa sorvi.

Tuli opistolla kammo sorveihin, kun opiskelijakamu sai taltan silmään sorvilla. Suojalasitkin päässä, mutta menetti silmänsä. :confused:

Mulla riittäis taidot, muttei kärsivällisyys oikein näihin puutöihin. Oon vääntäny ite suunnitelmista ja tavaranhankinnasta lähtien skeittirampin ja duunaillu tollasta isompaa hommaa mökillä kuten tehyt liiterit yms (toki en yksin), mutta tollanen viimeistelyä vaativa homma on vähän pitkäveteistä. Jotkut kajarikotelot tein yläasteella ja meni ihan hyvin, mutta sit ei saatu ikinä niitä kajarielementtejä vaikka piirilevyt oli printattu ja komponentit juoteltu. Kotelot oli siis puuhommaa ja ne sitte heitettii ns. vittuun.

Erik - 8:40, 24.11.2016 » Puukontekokurssille olen halunnut kauan, mutta sillon kun on ollut intoa etsiä kursseja, niitä ei ole löytynyt tai niitä ei ole just sillon menny. Onko vinkkejä? Tai linkkejä tyyliin: "Näin nikkaroit oman puukon kolmen työkalun avulla."
Hmm. Pitää kysellä ja miettiä. Noitahan on, ja sitten tosiaan erittäin hyviä opuksia aiheesta. Tuolla kansanopistossa itse luin jotain tuollaista suomenkielistä teräspätkästä puukoksi -teosta. Kunhan vaan muistaisin nimen....

Itse takominen on lopulta aika pieni osa tuota puukon värkkäystä, mutta vaatii tietty ahjon, jota tarvitaa karkaisuun ja päästöön. Muut työvaiheet tekee melkein missä vain (viila, puristin), mutta kunnon tahko ja ja nahkalaikka helpottaa aika paljon lopullista teroitusta. Pallogrilleistä ja pölynimureista jengi on vissiin diy-ahjoja tehnyt ihan menestyksellä, mutta pajallahan tuo parhaiten onnistuisi.

Pallogrillistä ja imurista oon kans jostain lukenut, mutta käytännössä päädyin kuumentamaan sen tulevan puukonterän saunan kiukaassa. Onnistui ihan hyvin. Työtilana vähä kuuma siinä hehkuvan kiukaan vieressä. Alasimena pala jotain kiskoa romuttamolta.

Laitetaan nyt tänne, kun kerta liittyy pyöriinkin.

https://lh4.googleusercontent.com/-_jvjZ8aQY_Y/UVw0ZAAPn-I/AAAAAAAADdg/lLaxBA-5D4o/s640/Keulapalat.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-Unm_et-Iw50/UVw0ZWUn1CI/AAAAAAAADdk/C-TsL0WFuxI/s640/Toosa2.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-InVs5CPolQU/UV2MtJRj7-I/AAAAAAAADeM/oNSFpcAhI1I/s640/Etulevy.jpg

https://lh6.googleusercontent.com/-liEImEdBfGk/UV2MtanL42I/AAAAAAAADeU/S6B0wd0oRv8/s640/Toosat2.

https://lh3.googleusercontent.com/EQb5I-c6S6FtLJM0Xf0tbC3TOAlC8SLixA4inBoiyVBeZ9KsNBNLe-pQMYZXLP77ibM_2HFZBQ=w330-h440

https://lh6.googleusercontent.com/-qxVKwoYOSgI/Ucno2ncM5EI/AAAAAAAADwE/bPNir46cM6U/w1036-h577-no/IMG_5912.JPG

Ihana kalkaduuna

Tykkään kanssa puuhastella yksinkertaisia hommia puun kanssa. Kaikennäköisiä hyllyjä yms on tullut väsäiltyä. Viimeisin tuotos oli kissapuu:

^ epäilyttävää - kissan kiipeilypuu, jota kissa käyttää. hyvännäkönen hökötys.