P: Favorit Rokycany -75

Tollasia vanhan mallisia kahvoja missä ei oo vaihdevipuja saa varmaan monenkin kivijalan hyllystä taskurahalla. Ainakin Tampereelta oon ostanut jotain ysäri-shimanon kahvoja 8€/pari. Ja älä maalaa, rottanen hyvä. Ja sit velä revi toi ruokalautanen pois tuolta takanavasta.

Oisko heittää Tampereelta hyviä kauppoja mistä vois lähtä kattomaan? Ja toisiaan kiekot on menossa vaihtoon.

Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin.

Hieno projektirunko!

Viiksitanko ja lokarit ja niin isot kumit ku menee! Seisontatukeen ei saa kajota.

mac - 10:44, 17.9.2016 » Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin. Hieno projektirunko!
Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?

höpöhöpö, favorit best. Oma favoritti oli saman värinen mutta sitten pilasin sen maalaamalla muutaman ruostepilkun takia. Eli: älä maalaa.

Sillä yhdistetyllä rauta- ja pyöräkaupalla jonka nimeä nyt en saa millään päähäni, on ainakin vanhoja shimanon kahvoja yms pieneen budjettiin sopivaa. Teiskontien varrella siis.

parempitommi - 10:51, 17.9.2016 » Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?
ÖÖÖÖööööö. Skarppaa?

Tuossa koitin vihjata, että käytettynä uusien kalliiden kahvojen hinnalla saattaa helposti saada lisäksi tangon tuohon samaan neljäänkymppiin, mahd jopa alle. Puhuttais diilistä.

Projekteja on monennäkösiä, tää on just hyvä. Onhan tässä jo väkerretty. On huollettu, putsattu, rasvattu, herätelty vanhoja laakereita ja rihdattu kiekkoloisiakin nice!

Jos nuo kahvat toimii, niin kyllä niillä hyvin pärjää, kun vaan sijoittaa ne oikein. Ajamalla löytyy oikea paikka. Kun ajaa yläotteella peukalonhankojen varassa, pitää pystyä jarruttanaan “yläkautta”. Kun ajaa alaotteella, sormien pitää ylettyä kahvoille.

kunba - 10:56, 17.9.2016 » älä maalaa.
Jos neljäkybää on liikaa kahvoihin ajoasennon parantamiseksi, niin budjetissa ei voi mitenkään olla varoja sellaiseen maalauksen, joka olisi parempi kuin tuo alkuperäinen. Tai sit on syytä tarkastaa projektin prioriteetteja.

Edit: ja toisaalta, käytetyt kahvat tosiaan löytänee pariin kymppiin kun vähän metsästää. Vaikutus pyörän päällä viihtymiseen on todennäköisesti merkittävä.

parempitommi - 10:51, 17.9.2016 »
mac - 10:44, 17.9.2016 » Ei tollanen tanko hyväksi muutu, kytkee siihen mitkä kahvat tahansa. Tampereella varmasti jollain lojuu poistomyyntinurkassa joku kiva modernimpi kompaktimpi droppi kahvoilla, uskoisisisin. Hieno projektirunko!
Tämähän on just tällanen perus projekti joka loppuu ennenku alkaa. Jos ei oo rahaa sijottaa 40 euroa niin kannattaako alkaa edes väkertämään?
Pointti ei ollut se ettei rahaa olisi 40 euroa vaan se että ensin ne rahat sijoitetaan tärkeämpiin osiin kuten kiekot, kammet ym...

^

aivan aivan, no kiekoista puheenollen, heitin just aerotrackit myyntiin jos satut asustamaan Oulun seudulla: https://www.yksivaihde.net/old/28872

RTZ - 11:16, 17.9.2016 »
kunba - 10:56, 17.9.2016 » älä maalaa.
Jos neljäkybää on liikaa kahvoihin ajoasennon parantamiseksi, niin budjetissa ei voi mitenkään olla varoja sellaiseen maalauksen, joka olisi parempi kuin tuo alkuperäinen. Tai sit on syytä tarkastaa projektin prioriteetteja. Edit: ja toisaalta, käytetyt kahvat tosiaan löytänee pariin kymppiin kun vähän metsästää. Vaikutus pyörän päällä viihtymiseen on todennäköisesti merkittävä.
Maalauksesta selviää ihan maalien hinnalla koska tilat ja taitoa löytyy perheestä.

kunhan et maalaa

tajuat sitten isona

Aamupäivällä pistin pyörän paloiksi. Ohjainlaakerit ainakin vaatisi huoltoa. Päivän valossa rungon väri jonkun verran valjumpi kuin loisteputkien alla.

Nyt pitäis varmaan sit ruveta miettimään osia. Oon koittanu ensisijaisesti ettiä kohtuu hintasia käytettyjä kiekkoja mut vielä ei oo ainakaan napannu. Kattelin myös uusia Aerorageja mutta ei ainakaa enää näytä saavan hopeisina. Eli haussa olisi kohtuu hintaiset mielellään metallin väriset (tai ehkä valkoiset) kiekot. Ja tosiaan ihan kaupunki ajeluun tulossa eli kestävyys menee keveyden edelle.

Kammiksi mietin tälläsia metallin värisinä: Pista Track Crankset

Omasta mielestä ihan hyvän näköset ja kohtuu hintaset. Onko foorumilaisilla kokemusta noista?

bga - 11:01, 17.9.2016 » Sillä yhdistetyllä rauta- ja pyöräkaupalla jonka nimeä nyt en saa millään päähäni, on ainakin vanhoja shimanon kahvoja yms pieneen budjettiin sopivaa. Teiskontien varrella siis.
rauta ja väri s. lilja

Pitääkin käydä ens viikolla kattomassa jos sieltä löytyis jotain.

Varastosta löytyisi yhdet kiekot, laitoin pm:ää.

Juu pistin viestiä takasin.
Pistin kammet tilaukseen ja nyt vaan odotellaan että ne tulee jostain kiinasta. Kampia miettiessäni heräsi kysymys keskiölaakerista. Kun pyörän käyttötarkotus on lähinnä koulumatkat ja kaupungilla pyöriminen niin kelpaako luokkaa 15e shimanon kasetti tähän?

Jos jollain muullakin on sopivia kiekkoja ylimääräsenä ni voi laittaa viestiä.