Millä vanhojen osien puhdistus onnistuu?

^ Komppaan Tuurea tuosta koneellisen voiman käytöstä. Itselleni tarttui taanoin halpistavaratalosta (Hong Kong) tuollainen porakoneteline ja kiillotussarja mukaan.

http://www.wolfcraft.de/workarea/supplier/sWolfcraft/documents/200/4802_FS.jpg

http://www.wolfcraft.de/workarea/supplier/sWolfcraft/documents/200/2179FS.jpg

Ostamani kamat ovat wolfcraft:n valmistamia - eivät ihan halvimpia, mutta wolfcraft:n tuotteissa on kokemuksieni ja lukemani perusteella hyvä hinta-laattusuhde. Kokonaisuudessaan tuolla setillä kiillottaminen tapahtuu tähän malliin.

http://www.wolfcraft.de/workarea/supplier/sWolfcraft/documents/190/4802AW1.jpg

Eli jos nurkista löytyy porakone 43mm:n kaulalla kannattaa harkita sen hyödyntämistä kiillotushommissa. Itse olen kiinnittänyt porakoneen keittiötikkaisiin ja hoitanut kiillotuspuuhat parvekkeella. koneella tehdessä siihen ei tuhlaannu kovinkaan kauaa aikaa.

Laimentamaton nestemäinen mäntysuopa tehoaa aika hyvin alumiiniin (+ se on eko). Maalipinta sillä jää minun mielestä himmeäksi. Pineline on sitten astetta tyjympää mäntysuopaa ja joku taisi sanoa, että tolulla lähtee navasta jo valmistajan nimikin.

^ Wurth pineline tehopesusta löytyy ympäristömerkki, joten ko. tuote lienee myös eko(hko).

Yritin männä kesänä putsailla Gamagoolon Record -sarjan ruosteisia ja pinttyneitä osia vaikka millä litkuilla ja räteillä.

Toimivimmaksi ja pirun tehokkaaksi työvälineeksi osoittautui hammasharjan muotoinen ja kokoinen messinkiharja, jonka ostin Arabian keskuksen tarjoustalosta eurolla… Ei vahingoittanut osia ja poisti kaiken ruosteen… Tuolla harjaus palautti samalla myös kromattujen pulttien ja muttereiden alkuperäisen kiillon :slight_smile:

Vasemmanm puoleinen käynyt läpi puhdistuksen pata padalla, no tosin oli Rainbown laatua… Ajalla ja vaivalla ne osat puhdistetaan eikä helpolla. Jarruistakin kaikki mahdollinen irti ja osa kerrallaan.

Tarkoitus ois saada lisää kiiltoa alumiiniin. Lähteekö jarrun kyljessä oleva logo samoin tein jos pistän laikkaa ja kiillotustahnaa, hiomapaperista puhumattakaan kehiin? Ei se kyllä tuntuis mitenkään pinnassa olevan.

Toisekseen mietin käykö kromattujen osien kiillotukseen samat mössöt kuin alumiiniin?

http://img62.imageshack.us/img62/6015/img3009n.jpg

Viime vuonna italjaanot olivat levitelleet teilleen jotain käsittämätöntä smäidää, jota en saanut millään pois rungosta ja ketjuista. Huoneistohotellin siivouskaapista löytyi uuninpuhdistusainetta (vaahtomaista), jota levittelin melko liberaalisti. Kaikesta tuli puhtaampaa kuin uutena enkä havainnut minkäänlaisia vaurioita.

Likaiset osat lähtee puhtaaksi ultraäänipesukoneella.
Kaikkea ei tarvitse edes purkaa, se pesee sen minne pesuvesi pääsee.
Ainoastaan pieni esipuhdistus kannattaa tehdä ettei pesuvesi likaannu turhaa.

syclone - 20:03, 16.2.2010 » Toisekseen mietin käykö kromattujen osien kiillotukseen samat mössöt kuin alumiiniin?
Olen kuullut villin tiedon siitä, että kromiosien kiillottamisessa toimisi hyvin myös CocaCola...mene ja tiedä. Itse en ole kokeillut.

Niin hellävarainen on Fairy.

Astiat pesen Ecoverillä mutta polkupyöräasioissa luotan Fairyyn. Se liuottaa mitä tahansa.

http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/36/large/36-1713_l.jpg 1 L tai http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/36/large/36-1714_l.jpg 4 L.

http://www.universalstone.fi/

^ tuo ja nestemäinen tolu, raakana. Patapata on myös toimiva. Kokeilin koruja varten osia putsaillessa myös Bilteman käsien puhdistusainetta ja toimi hyvin.

villapaita - 7:18, 17.2.2010 » Niin hellävarainen on Fairy. Astiat pesen Ecoverillä mutta polkupyöräasioissa luotan Fairyyn. Se liuottaa mitä tahansa.
Fairy on lisäksi suolainen, eli ei niin kiva.

Autosol-tahnalla lähti tosi hyvin niin kromin pintaruoste kuin alumiinin hapettumat. Kiillotus rättilaikalla tai vaikka vanhalla villasukalla. Tuubi maksaa kai jotain vitosen Clasulla ja tavara on erittäin riittoisaa.

^ Onko tulos ihan hyvä jollain sukallakin jos hankaa? Kun ei oo tarvetta millekään peilikiillolle, niin laikka tuskin välttämätön.

Se riippuu tietysti ruosteen määrästä. Sellaiset vanhan kromin pintaan tulevat pikku täplät lähtevät kyllä ihan hyvin pelkällä sukallakin.

AUOTOSOL !!

Ja vaikka sitä sukkaa… Tulos on hyvää ja duuni on helppoa. Ei niitä pikkuhommia varten kannata aina mennä ostaan porakoneita ja kiillotuslaikkoja. Paitsi jos on ihan saatanan laiska ja himmee kiire…

Vanhat kovettuneet tuubiliimat lähtivät vanteesta ihan peukalonkynnellä kun laitoin ruokaöljyä siihen muhimaan vuorokaudeksi. Rätinsuikaletta (paperia) siihen kehälle laitoin ympäri öljyn kanssa. Ehkä jokin puukalikka jota veistelisi välillä voisi olla hyvä kynnen sijaan, kun kaiken poistaa. Nyt kokeilin vain puoli metriä.

http://img121.imageshack.us/img121/549/dsc09039l.th.jpg
http://img192.imageshack.us/img192/6986/dsc09043v.th.jpg

sepe84 - 13:18, 19.2.2010 » Yritin männä kesänä putsailla Gamagoolon Record -sarjan ruosteisia ja pinttyneitä osia vaikka millä litkuilla ja räteillä. Toimivimmaksi ja pirun tehokkaaksi työvälineeksi osoittautui hammasharjan muotoinen ja kokoinen messinkiharja, jonka ostin Arabian keskuksen tarjoustalosta eurolla... Ei vahingoittanut osia ja poisti kaiken ruosteen... Tuolla harjaus palautti samalla myös kromattujen pulttien ja muttereiden alkuperäisen kiillon :)
käytitkö millasia litkuja puhdistukseen?