Rakko painaa kisatessa,vauhdissa tyhjennys.

Jään odottamaan keskustelua

Mites jos on syönyt esim Jämsässä hämärässä pitseriassa frutti di maren ja iskee ripuli mut ei halua myöhästyä Jyväskylästä tandemiajeluista niin mites sit?

tallinnassa oli varauduttu tuohon kolme kokoa liian isolla skinsuitilla.

Tätä lankaa kannatti odottaa kaikki nämä vuodet.

Seuraava lanka -millä poistaa kusitahrat-

Odotan täs vaa et Tuomola tai Kemet tulee tänne…

Siis WT-kisoissa pidetään kusitaukoja tasaisilla pätkillä, jos taktiikat sallii. Rullaat lahkeen ylös, kaivat peniksen esiin ja annat roiskua pientareen puolelle. Tiimikaverit työntää ahterista, että pysyt mukana. Ilmotat muille etukäteen, että osaavat pitää välimatkaa. Sitä et yleensä nää telkkarista, koska herrasmiessopimukset. Ainoa kerta jun oon nähny kuvia oli kai tom boonen viime vuonna. Googlaa jos haluat hassuja pysyvään google historiaasi. Hatkassa ei tietenkään pysähdellä ja yleensä noi ammattilaiset osaa tietty tankata paremmin, ku perus rynkebyläinen tdh:ssa.

Naisten kisat on lyhyempiä, joten tämä ei ole ongelma.

Jos suomikisoissa tarvitsee kusta kesken matkan, niin kuulut yhtä kategoriaa alemmas.

asb - 12:01, 13.7.2016 » Jos suomikisoissa tarvitsee kusta kesken matkan, niin kuulut yhtä kategoriaa alemmas.
Tota, eikös just SM:is ollu melkee ebin kasa ku pääjoukos keksittii et kusitauko nyt?

juu, kyllä siihen ainakin yhden kisa päättyi. jonkunlainen yhteisymmärrys oli kai ainakin vetotyötä tekevien joukkueiden kesken saatu siitä että vedetään vauhti hetkeksi pois ja halukkaat pitävät kusitauon ihan pysähtymällä tien sivuun. pääjoukon kärjestä näytettiin aikalisän merkkiä jotta takana tulevatkin ymmärtäisivät. eipä sitä kai kaikki nähneet tai tajunneet koska osalle tuli yllätyksenä että yhtäkkiä jarrutetaan pysähdyksiin pientareelle.

ei se mennyt kasan lisäksi muutenkaan nappiin mennyt kun heti oli joku kälviän tarmon tyyppi mennyt pitämään vauhtia yllä, sama jengi kuulemma ajaa aina omat joukkuekaverinsa kiinni hatkasta eli hyvä meno.

yhden vauhdissa tapahtuneen kusisuorituksen näin tuolla, samoin viime vuoden tdh:ssa. muuten ei ole suomikisoissa näkynyt. elitellä matkat ovat sen verran pitkiä että kai siellä osalla aina rakko meinaa poksahtaa. sm:issä matka oli siis 180km ja lämmintä oli, juomaa meni.

itseltä ei kyllä onnistuisi vauhdista, tauollakin pitää aina juosta puun juureen omaan rauhaan.

senhän voi ottaa osaksi omia trackstand harjoituksia

negaatio - 21:44, 13.7.2016 » senhän voi ottaa osaksi omia trackstand harjoituksia
Kunhan ei yllätyskierros koffien trackstand-skabassa

Ajaessa puntti ylös rullalle kuullostaa kokeilemisen arvoiselta.Lahje on vaan aikas kiree.No,täytyy vähän ennakoida.
Kurpisiinit vois kans mennä kokeiluun.Maksaa vaan liikaa.Voi olla ettei yks riitä.

Koitin visualisoida suoritusta mielessä, ja koko ajan vaan jalkojen liike tuntui hankalalta. Sitten muistin että maantiepyörällä ajaessa voi lopettaa polkemisen vauhdissa.

pohdin tässä vähän, ja

ihan jotenki vaistomaisesti ajattelin koko ajan et tää tehtäis oikean lahkeen kautta:

  • siellä on maantien laita
  • ei osu voimansiirtoon

mutta entäs sit velolla? veloa varten joutuu varmaan harjottelemaan myös vasemman puolen kautta

mites briteissä?

^Vaatturiystäväni kertoi että herrasmiehet pukeutuvat aina vasemmalle – vaikuttaako? Itse vauhdissa puutun korkeintaaan nostamalla ylähyllylle.

negaatio - 10:02, 14.7.2016 » - ei osu voimansiirtoon

mites briteissä?

Hyvä pointti, täytyy muistaa kääntää voimansiirto vasuriin jos lähtee joskus britteihin retkeilemään. Mites tuulensuunnan huomioiminen, kannattaako kusta vasta- vai myötätuuleen? Sivutuuli lienee paras.
negaatio - 10:02, 14.7.2016 » pohdin tässä vähän, ja ihan jotenki vaistomaisesti ajattelin koko ajan et tää tehtäis oikean lahkeen kautta: - siellä on maantien laita - ei osu voimansiirtoon mutta entäs sit velolla? veloa varten joutuu varmaan harjottelemaan myös vasemman puolen kautta mites briteissä?
Käsitinks mä jotain väärin ku mulla voimansiirto on oikeella?

Ihmisillä on erilaiset elimet.

Ymmärrän, että jollain on metrielin, mutta silloin lienee tuo ei osu voimansiirtoon jokatapauksessa voimassa. Pienempi riski osua voimansiirtoon on vasurille. Itse koitin kerran tätä huvikseen maantiepyörällä, käärin lahkeen ylös, heppi ulos ja käänsin polven ulos. Jonkunverran roisku pohkeelle ja reidelle.

Oliko tällä puolella internettiä yhtään kinnerikuskia postailemassa? Kiinnostais tietää onko niillä fasiliteetit ns kunnossa vai tuleeko turhaan noustua aina ulos kopasta toimituksen ajaks.