Uusi suomalainen taitettava fixie

Kolmio on aina jäykkä, vaikka siinä olisi löysät kulmat. Ongelma kohdistuu emäputken ja kolmion väliseen jäykkyyteen. Tätä voisi vielä hioa. Voisin keksiä jotakin, jos pääsisin hiplaamaan.

jos ne nyt vaikka ensin testaa tota konseptia koekaniineilla, ja sit tekee nätimpiä protoja ja verkkosivuja.

Proton takapää muuten näyttää aika paljon samalta, kuin Le Princet. Hitsisaumat käsin tehty. Palstan sherlokit selvittää kuvien perusteella huomiseen mennessä mitä kiina-kompliittia tässä on käytetty aihiona.

En näe tästä bromptonin haastajaa taittopyöräkategoriassa eikä kaupunkipyöränä lähentele edes sole bikes-tason haluttavuutta.

Mainosmiehen $0.02:

“Why not a folding fixie?”

Niin… toi miksipä ei on ihan pätevä syy tehdä juttuja, mutta ei se riitä kuluttajalle ostopäätöksen perusteeksi. Päinvastoin, sille pitää pystyä perustelemaan selkeästi “why YES a folding fixie”. Eli mikä on se USP tai keihäänkärki, tai kuluttajan vinkkelistä katsottuna ylivertainen hyöty/ratkaisu ongelmaan, jonka takia hän sijoittaa rahansa juuri Fubiin, eikä esimerkiksi Bromptoniin (kilpailija taittopyörä-kategoriassa), Le Princeen (kilpailija fixie-kategoriassa) tai bussilippuun (kilpailija tilaa säästävä kulkuväline -kategoriassa).

Eli MIKSI ihmeessä minä ostaisin taittofiksin ja MIKSI juuri Fubin?

Taittosysteemin saumat aika Mannis-levelin horroria, oli kuin proto hyvänsä.

Hachio - 18:05, 9.11.2015 » Taittosysteemin saumat aika Mannis-levelin [s]horroria[/s]artesaanitaidetta, oli kuin proto hyvänsä.
Fixd
FF - 17:43, 9.11.2015 » En näe tästä bromptonin haastajaa taittopyöräkategoriassa eikä kaupunkipyöränä lähentele edes [i]sole bikes[/i]-tason haluttavuutta.
Mutta taittuu Pösön konttiin kiekkoja irroittamatta eikä ole pakko ajaa 20" pikkufillarilla.

Ai niin ja kuvia vielä siitä, mihin pyörä mahtuu taitettuna.

  • Junan matkalaukkuhyllylle?
  • Pienen auton takakompulaan?
  • Lentoneeseen matkatavarana?
  • Kaupunkibussin keskisillalle?
  • Ratikkaan?
  • Hotellihuoneeseen?
  • Laivan hyttiin?
  • jne…

Olennaista ei ole se, että pyörä menisi mahdollisimman pieneksi. Olennaista on se mihin se mahtuu ja miten sitä voi kantaa. 70 senttiä korkeata kantamusta joutuu pieni ihminen kantamaan vähän käsi koukussa. Voisko kahva olla pussin sivussa vähän yläreunan alapuolella. Pussille paikka pyörään kun pyörä on ajoasennossa.

Vit hitsi! Miksi minä en keksinyt tätä. Olisi kiva kehitellä :slight_smile:

Hyvä meno. Ainakin pääkaupunkiseudulla esim. juna + pyörä -combo on erittäin relevantti liikkumismuoto. Tsemppiä projektiin!

Ehdoton plussa on teidän ratkaisun pyörämäisyys, eli pienehkö härveliysaste. Monet muut taittopyörät vaikuttaa siltä että pitää olla vähintäänkin diplomi-insinöörin koulutus ja puol tuntia aikaa että häkkyrän saa ajokuntoon.

Biciolli - 18:41, 9.11.2015 » Vit hitsi! Miksi minä en keksinyt tätä. Olisi kiva kehitellä :-)
Kukaan ei kiellä. Jos siitä tulee oikein hyvä niin teetät niitä sitten Kiinassa, ei ne välitä oliko oma keksintö. Jollei tule hyvä saat itelles huonon taittopyörän.
Jokke A - 18:35, 9.11.2015 »
FF - 17:43, 9.11.2015 » En näe tästä bromptonin haastajaa taittopyöräkategoriassa eikä kaupunkipyöränä lähentele edes [i]sole bikes[/i]-tason haluttavuutta.
Mutta taittuu Pösön konttiin kiekkoja irroittamatta eikä ole pakko ajaa 20" pikkufillarilla.
Onko siis[i] pyörät, jotka mahtuu kiekkoja irroittamatta auton takakonttiin sekä isommat kiekot kuin 20"[/i] ihan oikea kategoria? Mietin lähinnä sitä mitä marginaalista etua saadaan suhteessa kiekkojen irroittamiseen vs. mitä annetaan vaihdossa/tasoituksena ton rungon taitettavuuden vuoksi.

Oma lande on vähän päälle tunnin ajomatkan päässä ja en näe ongelmallisena kiekkojen irroittamista matkan ajaksi, tota paljon lyhyemmät matkat sitte ajetaanki jo ehkäpä fillarilla tai jos pakettiin pitääkin laittaa niin eipä ole kovinkaan kummoinen ongelma.

Jos itse tälle jonkun käyttö-/hyötyarvon koittaisin miettiä perustuisi se seuraaviin seikkoihin:

  • Jos myytävänä vain pelkkä runko–> hyöty universal parts -fixie ajatuksesta kun osat hyödynnettävissä muista fillareista ja tusinalaareista helposti ja edullisesti (olettaen, ettei runko ole hinnoiteltu överiksi)
  • Voisin joskus kuvitella ajavani moisella siirtymän juna-asemalle ja sieltä duuniin. Tämä sen verran satunnaista, että Bromptonin hinta ei houkuttele. Illalla kelaisin, että menempä junalla ja heittäisin kiekot tuohon alle arkipyörästä.
  • Talvikelissä isompi rengaskoko olisi jees vs. tyypilliset taittopyörät

Mutta joo, aika paljon tuossa vielä kehiteltävää aidosti kiinnostavaksi tuotteeksi, mutta toivotan ehdottomasti tsemppiä.
Omassa käytössäni kaipaisin myös lokareita sillä peruste juna&pyörä combolle voisi olla esim. Siistimpi pukeutuminen.

Laittaa vaan pussiin ja sanoo checkissä että ne on lastenrattaat?
Ainakin isompia möykkyjä kuin tuo on tullut itse sinne ruumaan heitettyä.

^^
Tämä nimenomaan! Näkisin tän just pidempien reissujen matkatavarana. Oma fillari mukaan ulkomaille ja mummolaan. Ihan loistava keksintö. Kiekot lainaan käyttöpyörästä niin säästyy rahaa ja säilytystilaakin.

Brändäys nimenomaan fiksinä vähän mietityttää. Täyskokonen taittofillari varmaan löytäis enemmän ystäviä jos ei tarttis erikseen miettiä sitä kiinteää välitystä.

Ai made in finland?

Ortodoksipyöräilijöitä (=fiksi) on taittopyörän potentiaalisista asiakkaista aika pieni osa. Kaksijarruiselle sinkulalle olisi huomattavasti enemmän ostajia.

Sinkulaa puoltaa sekin, että taitettuna tota (kai) vois vetää satulasta perässään, jos kammet ei pyöris.

^ Sivuillaan sanotaan että on taitettuna talutettavissa etupyörän varassa. Eli taittuminen on kai suunniteltu niin että vapaasti pyörivä etupyörä on aina hieman alempana jolloin kiinteä välitys ei haittaa.

Sinkula olisi kyllä minustakin myyvempi. Takajarrun toteutusta kai sitten monimutkaistaa sen verran että on päädytty tuohon.

Oisko sit taakse jalkajarru jos sinkulaa kaivataan?