Ketjukirje - historiaspesiaali

Hoi!

Joku jo kyselikin että kuka oli eka joka veteli fixsinkulalla Suomessa ja Pavekin oli mieltä ja kiinnostunut kaikesta tästä historiasta.

Tuumasin, että voisi raapaista kovimmat jutut tai ainakin ne mitkä muistaa ihan, paperille asti.

Nyt tarvittaisiin muisteloita kaikilta, mieluusti jonkinlaisella aikajanalla varustettuna kaikilta. Erityisesti kiinnostaa, muidenkin kaupunkien touhut Turku, Tampere, Oulu, Jyväskylä ketä teitä oli, koska en suoranaisesti ollut paikalla tai muistoni ovat värittyneet.

Tehdään tämä “gyldyyrityönä” yhdessä tuleville vetäjille.
Kiire ei ole, kuumottelen aina paikoin, ihan viimeistään olisi kiva saada YV:n 10-vuotisiin tämä ulos.

Kuvat ovat aina kivoja.

paulus . palmqvist [at] gmail . com

edit: Muistatko silloin... - Pyöräily - Yksivaihde.net
My First Fixie - Pyöräily - Yksivaihde.net

Oulun eka fiksuttelija, ainakin omien sanojensa ja muistikuviensa perusteella, oli kuulemma nimim. PekkaPee. Asiaan liittyi ihan tarinakin.

anatti - 10:31, 5.11.2015 » Oulun eka fiksuttelija, ainakin omien sanojensa ja muistikuviensa perusteella, oli kuulemma nimim. PekkaPee. Asiaan liittyi ihan tarinakin.
Vapari jäätyi pakkasessa?
Odie - 10:37, 5.11.2015 »
anatti - 10:31, 5.11.2015 » Oulun eka fiksuttelija, ainakin omien sanojensa ja muistikuviensa perusteella, oli kuulemma nimim. PekkaPee. Asiaan liittyi ihan tarinakin.
Vapari jäätyi pakkasessa?
Ei nyt aivan. Tais liittyä jotenkin johonkin osaamattomuuteen joka ratkaistiin hitsipillillä. Pekka voi ite kertoa paremmin.

Emminä tiijä oliko niitä muita vielä sillon. Saatto hyvinkin olla joku vanha jantteri ratapyörällään, jolla oli ajellu aikojen alusta. Oisko ollu 2003 tai 2004, ku rakentelin sen ekan vahingossa. En oo ihan varma vuosiluvusta. Etelän fillarilähetit oli netin ihmemaailman mukaan rakennellu semmosia ja määki halusin. Paitti oisin halunnu jarrullisen sinkulan, mutta oli niin hankala saada niitä droppikaffoja missä on vetosuhde v-jarruille ja meni jotenkin niin hankalaksi se homma, niin tein fiksin.

Paikallisesta pikkukaupasta löyty vanha Favoriten 21 piikkinen ratas ja lukkorengas. Niillä se tehtiin. Oon sittemmin tatuoinu sen rattaan nahkaani ja samasta rattaasta kuvan rattaan seuraavalle omistajalle Mikalle. Oisko se Antin tarkottama tarina se kun kammet oli maastokammet lukkorenkaallisella spiderillä ja spideri pyörähti irti liikennevaloissa? Sitä ei kyllä korjattu hitsipillillä vaan kammet vaihdettiin maantiekampiin. Sininen Pomppa se oli.

Löytynee jostain netin kätköistä kuvakin varmaan, jos siitä oikeesti on jotaki iloa. =)

Kokkolassa / Kälviällä ollut ratatandem jo joskus Kekkoksen aikana.

Tietäjät kertoo enemmän.

Aihetta sivuten: milloin, miten ja miksi yksivaihde.net on perustettu? Lähtikö kenties fillarifoorumin kautta liikkeelle vai miten?

Roope Mokka perusti Facebookiin ryhmän Single Speed and Fixed Gear Developers Finland joskus 2007 ja siellä alkoi keskustelu, että pitäisi luoda aiheelle oma sivustonsa. Pari tyyppiä otti siitä kopin, mut eivät saaneet projektia kasaan, joten 2008 otettiin Ekin kans homma hoitoon ja laitettiin saitti viikossa pystyyn. Tietysti sitä ennen oli fiksi- ja sinkulakeskustelut lähetti- ja fillarifoorumeilla.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4212055/yksivaihde/yv-fb-post.png