P: D O L A N

Polkasee tyhjää? Ovatko ratas ja lukkorengas varmasti kireällä?

Tai rattaan kierteet jo korkanneet…

Pitäisi olla, vedin eilen lukkisen kireelle eli pitää varmaan ottaa rengas irti ja katsoa onko rattaassa häikkää.

Pari päivää sitten ostin uutena rattaan & lukkiksen

Millä kiristit takarattaan kierteille? Ite oon rotafiksannu jostain navasta kierteet paskaks, kesti ajoa jotain 10km kunnes alkoi pyörimään tyhjää skidatessa/kiihdyttäessä. Tästä hyvin äkkiä kierteet korkkas totaalisesti.

^Juuri tuota tarkoitin.

Pyörittelin sen suoraan kiinni ilman ketjupiiskaa

^Siinä tapauksessa se voi olla liian löysällä. Ota lukkorengas auki, kiristä ratas kunnolla (mutta ei liikaa!), ja sitten lukkorengas kireelle.

E: Itselleni siis kävi joskus näin, lyhyen varren omaavalla ketjupiiskalla en saanut ratasta tarpeeksi kireälle ja tota “tyhjän lyömistä” esiintyi polkiessa. Kevyt rotafiksaus ja sitten lukkorenkaan kiristys korjasi.

Boster - 14:49, 25.10.2015 » Pyörittelin sen suoraan kiinni ilman ketjupiiskaa
Varmasti liian löysällä. Rotafiksaa maltillisella voimalla ja sit lukkorengas kireälle.

Ja sitku kyllästyy purkkahommiin ni hommaa hyvän työkalun millä hoitaa sekä rattaan että lukkorenkaan kiristelyt. Ei maksa niin paljoa etteikö jokaisen olisi syytä omistaa.

Jees koitetaan oliko siitä kiinni. Lukkistyökalu löytyy.

Rotafiksasin eilen rattaan tiukalle ja about vartin verran ehdin paahtaa täysii ja skidailla, kunnes hieman pidemmän skidauksen jälkeen napahti taas irti…

rattaat ja lukkorengas irti, kierteiden putsaus ja uudet vassut perään ja sitte uusiks. Onhan oikeanlaiset kierteet lukkorenkaassa?

Kannattaa tarkistaa, että lukkorengas on kunnolla ratasta vasten kun kiristyy, ettei esim ratas ole kannastaan sen verran kapea, että lukkorengas osuu rattaan kierteisiin ennen ratasta. Rotafiksaamalla sun pitäs saada ratas periaatteessa niin kireälle, ettet saisi skidattua ilman lukkorengastakaan auki (en suosittele ihan maksimeita siinä silti). Kuulostaa siltä, että ratas - lukkorengas - akselilla on vieläkin löysää. Suosittelen viemään fillariliikkeeseen laitettavaksi jos et itse osaa, koska kohta sulla on entinen napa. Veloittavat liikkeessä varmaan 10-20€ tosta työstä.

makko - 15:07, 25.10.2015 » Ja sitku kyllästyy purkkahommiin ni hommaa hyvän työkalun millä hoitaa sekä rattaan että lukkorenkaan kiristelyt. Ei maksa niin paljoa etteikö jokaisen olisi syytä omistaa. http://velosolo.co.uk/pictures/dscn6819a.jpg
mees ny purkkaa syömään. rotafix or die

Joo kai sen vois suoran viedä Visalle naapuriin, oon sinne euron auki muutenkin

Onnistuin paskomaan stemmin neljännen pultin eli nyt mennään vaan kolmella kun neljännestä 50% on stemmin sisällä jumissa…100mm suht kevyttä ja halpaa stemmiä saa siis tarjota

Ahh ei ole tän jälkeen tarvinnut ihmetellä rattaiden kireyksiä. http://www.velosolo.co.uk/pictures/dscn4365athumb.jpg
Muuten kyllä hieno laitos. Harmi vaan että veit nenänedestä :slight_smile:

domppa92 - 18:57, 26.10.2015 » Ahh ei ole tän jälkeen tarvinnut ihmetellä rattaiden kireyksiä. http://www.velosolo.co.uk/pictures/dscn4365athumb.jpg Muuten kyllä hieno laitos. Harmi vaan että veit nenänedestä :)
ei voi olla hieno laitos kun normi kierreratas toimii riittävän hyvin önk tönk

Mut joo, kaikki rattaat ja lukkorenkaat (ja navat) ei ole välttämättä yhteensopivia kuten Josbulikin tuolla männäsivulla totes.

Yleensähän ne on, mutta ei aina. Parasta ois jos tajuais miks tekee, mitä tekee, niin ymmärtäis miks homma menee vituiksi. Jos sormikireyteen laittamalla ihmettelee kun ratas pyörii tyhjää, vaikuttais ulkopuolisen silmiin siltä, ettei tekijä oikein tajua mitä tekee…