MYYTY: Schwinn BMX

BMX-projekti edessä. Avovaimo on kieltänyt hankkimasta yhtään pyörää lisää, meni kuitenkin läpi kun selitti että tää tulee pojalle sitten kunnostuksen jälkeen, semmoset pienet jullikathan näillä tykkää ajella syrjäsemmässä keula pystyssä vastaantulijoiden kaistalla.

Kattelin tätä kaatopaikalla, seuraavana päivänä lävin hakee pois, oli isompi kuin mitä muistin, joten nyt 11kk ikäinen poitsu ei ihan heti tällä ajele, hihii. Kiirettä huoltamiselle, maalailujutuille ja säätämiselle ei siis ole. Ajattelin toistaiseksi pyhittää tän itelle pöljäilypyöräksi.

Schwinn kysymysmerkillä siksi, että missään pyörässä ei lue mitään, paitsi stemmin topcapissa tuo Schwinn ja jotain muuta. Painaa ihan saatanasti.

http://i128.photobucket.com/albums/p162/Pantheus/Mobile%20Uploads/image_zpsuwlt5ljn.jpeg

Motkottakaahan jos koette että ei kuulu tänne millään muotoa.

kiva ratas.

Just kova.

Tääkin liikahti vähän eteenpäin. Kammet ja ratas irti, sisällä oli ihan miehekkään kokoset laakerit:
http://i128.photobucket.com/albums/p162/Pantheus/IMG_5306_zps2re1bzfh.jpg

Kaikki on ruosteessa ja järjettömän paskan peitossa. Siitä huolimatta vapaarataskin toimii aika lailla uuden veroisesti. Rihtaushommille ei oo tarvetta. Renkaat ois ollu just hyvät, mutta toinen taitaa olla vähän revennyt.
http://i128.photobucket.com/albums/p162/Pantheus/IMG_5308_zpsfiu2kazd.jpg

Rungon väri on kiva, mutta ei taida olla alkuperäinen. Samaa violettia löyty eturieskan sisäpuolelta, eli tuo on varmaan kannutettu. Harmittaa jo valmiiksi, kun nykyinen kiva maali ei taida kestää Autosolia. Ohjainlaakerin huolsin, kannuteltavaks taitaa mennä itelläkin kammet, etuhaarukka ja stonga. Bikesterista löytyi jo aikaisemmin violetit gripit, vähän kun likaantuvat käytössä, niin mätsää hyvin rungon violettiin.
http://i128.photobucket.com/albums/p162/Pantheus/IMG_5307_zpsgenz5lwn.jpg

Hommaa rungon mentävä vesiallas, kunnolla sitruunahappoa ja runko sinne uimaan pariksi päiväksi kunhan oot ekaks jollai bräkleenillä putsannu rasvat pinnasta pois. Sit vaa tiskiharjalla tai juuresharjalla tms ruosteet veke ja sit voiki miettii jatkoa.

Hieno. Älä heitä vaparia menemään, jos ei oo mahottoman kulunu. WD-40 päälle ja aja auringonlaskuun. Saattaa jouset joutua uusimaan, mutta suurella todenäkösyydellä hakkaa nyky vaparit mennen tullen.

Yes! Seurantaan

Jarrutappien sijainnista päätellen tää on enemmän “cross” ku “freestyle”. Varmasti ihan hyvä pyörä tuon tyyppiseksi pyöräksi.

Jos kiinnostaa ja liikut päähesalan suunnalla, niin multa voi käydä hakemassa pieksemistä kestävän ja pienen BMX-satulan. Felt Vert, ja kuva pitäis löytyä jostain mun kauppaketjusta.

Joo ja jossain muussa ketjussa oli puhetta että eturattaan kokokin kertoisi enemmän crossityylisestä pyörästä. Wd40 haettu just ja katotaan mihin kaikkiin väleihin sitä saakaan laitettua.

Schwinnin logo löytyy siitä vaakaputken päästä satulaputken pannan alta. Vm. joku 2000 ja alkup. väri candypunainen

^itsekin ajattelin samaa. Tuo on kyllä 2000-luvun kampe tai ihan 90-luvun lopusta.

josbanse - 10:28, 12.4.2017 » Hommaa rungon mentävä vesiallas, kunnolla sitruunahappoa ja runko sinne uimaan pariksi päiväksi kunhan oot ekaks jollai bräkleenillä putsannu rasvat pinnasta pois. Sit vaa tiskiharjalla tai juuresharjalla tms ruosteet veke ja sit voiki miettii jatkoa.
Tai jos ei ole kylvettämiseen mahdollisuutta, niin keittelee sitruunahappokiisselin perunajauhon avulla ja sitä sit pintaan (ja kelmua vaikka päälle kuivumista estämään). Kantsii vaan muistaa, että tota on vähän vaikeempi pestä pois putkien sisältä...

Onko tommonen fauber/ashtabula/mitänäitänyton kampi ratkasu näissä BMX pyörissä ihan tavallinen, eikä välttämättä kerro pyörän laadusta vielä mitään?

^No se kertoo ainakin sen että kyseessä ei ole tiimimalli. Eli tavallaan kyllä laadusta kertoo.

Katselin vanhoja kataloogeja ja lähimmäks tätä omaani menisi Predator Pro 2006 ja 2007 mallit, tuolta sivulta löytyy puolen välin tietämiltä: Gene`s BMX Reviews ja alempaa -06 malli.

Itsellä tässä näyttäis olevan jarrutapit haarukassakin, eikä noihin listattuihin komponentteihin voi oikein samaistua, en löydä yhtäkään yhteneväisyyttä omasta pyörästä. Tosin sen verran runnellun näköinen tää on, että ei ihme jos olis vaihdettukin osia kovalla kädellä.

EDIT: Eikäköö, vielä mitä. Ei ollukaan haarukassa jarrutappeja, niin voisihan se olla tuo em. malli aivan hyvin.

Ei nyt oikein edisty. Hakekaa tää kympillä pois Mikkelistä. Mukaan ekan kuvan setup ja violetit BMX gripit.

Kyrlinen - 20:24, 5.10.2015 » Avovaimo on kieltänyt hankkimasta yhtään pyörää lisää
mitäs tälle kuuluu
FF - 9:45, 12.7.2018 »
Kyrlinen - 20:24, 5.10.2015 » Avovaimo on kieltänyt hankkimasta yhtään pyörää lisää
mitäs tälle kuuluu
Nykyään avio ja pehmitelty on :)

mukava kuulla