AMA: SCOTTY POMPINO

Tarinahan menee niin että talvipyöräksi kaavailtu pronssisoturi alkoi vituttaa ohjainlaakerishimmaushelvetin takia sen verran että aloin etsimään vähän luotettavimmilla standardeilla olevaa kulkinetta. pompikset sun muut pyöri mielessä mutta rahatilanne li sen verran heikko, joten budjettiratkaisuun päädyttiin jälleen kerran. Kävin hakemassa tori.fi ilmoituksen kautta löytyneen scott hybridin ja lopputulos on ihan ok mielestäni.


tästä lähdettiin



Tähän päädyttiin

Syö 47mm nappulaa ja on pirun hauska ajaa. kokokin on justiinsa passeli eikä melkein.
Itseasiassa tän topsun tarkotuksena oli muutenkin vähän miettiä välitystä, joka on 38/13 ja ns magic gear. Ehkä pooloilua sun muuta olis kiva kokeilla ja välitys on vähän turhan tiukka varsinkin talvea ajatellen… Oon yrittäny laskeskella erilaisilla lasureilla että mikä olis seuraava sopiva takarattaan koko js haluisin keventää mutta en tajua.

hei hieno heti alkuun

e: laita 17 tai jos haluut ihan vähä keveemmän ku minä ni 18 tai älä laitakaan 17 hyvä

Eikse niin mee että jos haluat pitää ketjunkireyden samana ja kasvatat ratasta takana niin eturatasta pitää sitte kutistaa yhtä monta piikkiä. Eli jos sulla on nyt tolla 38/13 välityksellä 82 tuumaa, niin jos laitat vaikka 15-piikkisen taakse ni eteen tarttis 36-piikkisen ja välitys on 67 eli ehkä ihan hyvä talveksi.

säätövaraa on siis 0mm mihinkään suuntaan, mietin että mikä lainalaisuus tohon takarattaan hampaiden suurentamiseen liittyy verrattaessa ketjun pidentämiseen? tuskin ihan 1x1 voi toimia?

^Haluisin pitää eturattaan samana. ja eturattaassa suhde tais olla takarattaan piikkiin jotain 2.3 . vai muistanko ihan väärin

en sanois et 67 on hyvä väli talveks isoil nappuloil. Mut tos ylempän pointti oli et suurentaa kaks hammasta kerralla niin yhdellä linkillä periaatteessa pitäis pysyä sama jännitys tai ehkä ei, en osaa sanoa.

jaa juu magig gearin kanssa meinasit pelata
ei o järkeä
oot jo hyvällä alulla tekemässä toimivaa pyörää

viila kouraan ja sitä rataa

Tulipas muuten yllättävän hyvä.

Ajelin itte 42/17 (69") viime talven ja ihan hyvä oli ainaki paremmasta totaalisen tietämättömänä… :smiley: en tiiä yhtään millä piikkimäärillä tollasia eturattaita saa, mutta 35/16 säilyttäis myös saman ketjunkireyden ja ois sitte jo todella kevyt.

Kun on vapari ja kaks jarrua, niin se ei oo niin ketjunkireyden kanssa justiinsa. Mut akselia viilaamalla sitä säätövaraa tosiaan saa.
Ja ton pakan purkamalla saat rattaita joilla kokeilla eri ketjunpituuksia ton eturattaan kanssa.

mulla on toiminut magic gear ihan hyvin sillä logiikalla, että 4 hammasta on yksi kokonainen linkki. Eli kevyempi välitys on ollut 33-17 ja raskaampi 33-15, jolloin otan ketjusta siinä olevan half-linkin veks.

Itsehän rohkaisen viilailemaan takadropouteihin säätövaraa.

Magic gearin tai viilattujen dropoutien kanssa on parempi käyttää mahdollisimman suuria rattaita edessä ja takana, niin ketjun venyminen vaikuttaa suhteessa paljon vähemmän.

Oman kännifiksin käyttömukavuus parani ratkaisevasti, kun vaihdoin 32-13 → 44-18, ja isompi ois vielä kivempi.

Magic gear on saanut nimensä syystä. Ei nimittäin ole ihan simppeliä linkkien ja hampaiden yhteen- ja vähennyslaskua sopivan ketjunkireyden ja välityksen löytäminen tietylle chainstayn pituudelle.

Kantsii käyttää laskureita päästäkseen lähelle ja sit viilata loput. Ja kuten yllä, isoja rattaita kantsii suosia helppouden ja osien käyttöiän vuoksi.

No nyt!

On siisti ja 47 millin kumit tekevät tästä varmaan talven voittajan, tai en tiä. Mutta hieno tämä on. Black speks on uusi mvsta ja jos Batman ajelisi Scottilla, niin se varmaan näyttäisi tältä.