AMA: Mökkirossin

Mikäs sen rentouttavampaa mökkipuuhastelua kun projektit. Lastailin tarvittavat autoon ja kurvasin mökille. Jonain aamuna iskin puuhellan päälle ja rupesin keittämään sitruunahappokiisseleitä pienessä kattilassa, josta sitten sivelin ne rungon päälle ja annoin muhia viikon. Sinä aikana tuli haettua skeneraiseri ja motonetin halavat paskat jarrukaffat ja värkkäiltyä ohjaamo valmiiksi.

Viime torstaina totesin että vois ajaa uudella pyörällä takas mökiltä, joten aloin repimään Chesinistä osia irti ja lätkimään tähän. Ei siinä montaa tuntia sit tarvinnutkaan puuhastella, kun pyörä näytti tältä.

Totesin, että ei oo nippareita takalokarin asentamiseen ja etulokarin kiinnityksistä johtuen pelotti, että se irtoaisi haarukan ja renkaan väliin ajaessa, joten otin poies ja lähdin hakemaan satulalle paikkaa. Arvatenkin kiristyspultti katkesi, joten kannibalisoin sellaisen toisesta pyörästä. Sinä iltana menin suht tyytyväisenä nukkumaan jotta ehtis sit seuraavana päivänä polkemaan karvan auki 50 km testilenkin mökiltä himaan.

Kuten lokarittomuudesta voi arvata, sato ihan kivasti. Hauskaa miten siinä tuli keskityttyä suht turhiin askareihin ettei tarttis lähteä ajamaan sateessa, vaikka kokoajan tiesi sen olevan kohta edessä. Askareiden loputtua tekosyyt loppu, joten vajaan noin seitsemän vartin kuluttua pyörä näytti tältä:

Siinä metsäiseltä mökkitieltä noustessa tajusin just oikeen ajomusan ja laitoin In This Momentin lätyn Blood soimaan. Nummelan liittymän kohilla vaihdoin CMX:n Talvikuninkaaseen joka ei ehtinyt soida loppuun. Saatoin rikkoa parhaan aikani tolle reitille, mutta en tiiä. Pirun hauskaa se joka tapauksessa oli.

Osalistaa
Runkosetti: Rossin Record, Campan ohjainlaakerilla
Ohjaamo: 3T, Motonet, Oury, (toistaiseksi) lyhentämätön skeneriser
Voimansiirto: M520, GXP + Omnomnom + 48t omnomnom, KMC Z1X Inox, 19t leveä surly
Kiekot: Novatec BDW 28/20, DT Swiss super comp, DT Swiss RR 585, Velox, Continental GP ja Gatorskin 25-622
Joku Sellen penkki Bilteman tolpalla, Campan Veloce jarrut ja Zefalin pulloteline myöskin Motonetistä.

Alkuun halusin kirkkaan tolpan, mutta en jaksanut metsästää joten päädyin tuohon. Ei tuokaan nyt ihan hirveeltä vaikuta ja nyttemmin harkitsen että laittais enempi black specs mut en tiiä. Pullotelineen vaihto pohdituttaa kans, toisaalta sopii ihan hyvin tuppeihin. Mitä luultavimmin tähän tulee vielä nuo Chesinin lokarit ja etutarakka, mutta ennen sitä kovaa ajoa ja ehkä riserin choppaus. Vähän kyllä jänskättää tuon riserin kanssa puuhastelu, jossei nuoruuden väärinpyöräilyjä lasketa niin eipä oo ennen tullu moista käänneltyä. Itseasiassa testilenkillä vähän ranteet kipeyty, mutta perse ei. Chesinillä ajaessa ollu päinvastoin, tässä on 5 mm pidempi vaakaputki ja 30 mm pidempi stemmi. Toinen ratkaseva ero on setback-tolppa. Ajoasentoa pitänee siis vielä funtsia.

Upea tää on. :slight_smile:

Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu.

https://i.imgur.com/NGf5wWK.jpg

https://i.imgur.com/xWIWeuE.jpg

Tämähän tosiaan pöllittiin kertaalleen mutta löytyi hassusti keväällä pari vuotta sitten jokseenkin pahoinpideltynä. Nyt oli kertynyt kaikenlaista rojua nurkkiin pyörimään joten keksin iskeä paketin kasaan, Corsat ja pari vaijeria tuli vielä uutena erikseen hommattua.

Muutamia huomioita:
-stashissa pyörinyt cambiumin teippi oli muistikuvissa hiukan eri väristä, mutta ihan yhtä paskaa
-kiesus että on pitkät dropoutit
-höpsönä laitoin campan jarrut shimpan kahvoihin niin ei oikein ole quick releasea
-höpsönä laitoin yokozunan compressionless kuoret jarruihin
-tolppaa pitäs vielä nostaa koha löytys kunnon pultti

Tää on hyvä ja taidan kyllä tästä lähtien laittaa Yokozunaa kaikkiin pyöriin.

Niin siis, oli kyllä vähän tuskaa tunkea noita tavallista aavistuksen paksumpia kuoria stoppareihin ja jäykkyytensä puolesta sai olla tosi tarkka etujarru kuoren mitasta. Tuskinpa on wörttiä, mutta ajetaan nyt eka.