Asiaa maastorenkaista - 2" ja isommat

dmr supermoto on hieno
ja maxxis dthta oon nähny skinwallina kans

Mulla vois olla sulle aika makosat kumit myyrä. Amerikan maasturimuseo edition Ritcheyn ehkä parhaasta mtb renkaasta. Tod. vähän käytetty pari 40€.

http://mombat.org/MOMBAT/PartsForSalePages/tires.html

:slight_smile:

no tehäänpä kaupat kuule.

onko tää nyt sitten se lanka, jossa puidaan maastorenkaista?

niin tai näin, niin uus nobby nic evo 2.35 -kokoisena (tle, kärmesnahka, pace*) edessä on vakuuttanut. paras yleiseturengas millä on tullut ajettua tähän saakka: erinomainen sivuttaispito, rullaavuus, paino -suhde. (verrokkeja: hans dampf, onza ibex, conti trail king, maxxis ardent)

vanhemman mallin kanssa väellä oli ongelmia mm. äkkilipsumisten kanssa, mutta ovat uudistaneet kuviota reilusti eikä ainakaan ole lipsuherkältä vaikuttanut. märillä kallioillakin löytyi hyvin pitoa sopivilla paineilla.

suurin ero aiemmin vastaavaa tehtävää toimittaneeseen hans dampfiin on kuitenkin rullaavuudessa. dampf saattaa olla sen piirun verran pitävämpi, mutta nn puolestaan kaksi-kolme piirua rullaavampi.

takana en puolestaan ole havainnut eroa rock razorin ja ikonin välillä so far.

e. tällanen video noista kahdesta etusvaihtoehdosta tuli vastaan (näkee ainakin kuviot):

Meitsi on nyt ajellu noilla folding tubsukka Racing Ralpheilla, koossa 29x2.25 ja on kyllä aika kurjat renkaat näin syksyisin. Veikkaan että noilal ei tee talvellakaan mitään, joten laitetaas jengi töihin.

Mistä sais Rocket Ronit samassa koossa (2.25 levyisenä) ja tubeless readynä. Kevyttä rengasta haetaan. Suomessa Schwalben kumien kauppa on vissiin hiipunu, jostain syystä? Oulusta näitä ei ainakaan saa enää mistään.

kiinnostaa et mikä tekee tosta rakettironista jotenkin paremman syys/talvirenkaan?

kid_scientifik - 1:05, 4.11.2015 » takana en puolestaan ole havainnut eroa rock razorin ja ikonin välillä so far.
Et rullaavuudessa tai pidossa? Rock razor kiinnostaa, koska tällä hetkellä takana Hans Dampf ja tuntuu vähän turhan raskaalta, mutta toisaalta tuonkin kanssa on vähän pito-ongelmia (ehkä enemmän kyse paskasta tekniikasta) niin vähän pelottaa että mitenhän tuommosen "semisliksin" kanssa käy.
mustAfa - 12:21, 4.11.2015 » kiinnostaa et mikä tekee tosta rakettironista jotenkin paremman syys/talvirenkaan?
isommat nappulat harvemmassa -> parempi pito pehmeässä, ei mene tukkoon
mustAfa - 12:21, 4.11.2015 » kiinnostaa et mikä tekee tosta rakettironista jotenkin paremman syys/talvirenkaan?
Se että ne on vaan ihanvitunhyvät piste! No ei vaan, kuvion puhdistuvuus on minusta parempi ja pito on paremmin arvioitavissa kuin Ralphin kanssa. Vaikea kuvailla mutta Ronien kanssa on minusta luottavaisempi olo liposalla ja se tavallaan pitää vaikka luistasikin. Hyvä rengas Ralphikin toki on, mutta arvaamattomampi minun mielestäni ja tukkeutuu liiaksi.

^^^korostan: rock razorin ja maxxiksen ikonin välillä en ole havainnut merkittäviä eroja - saman genren renkaat eri valmistajilta.

sen sijaan verrattuna tuollaiseen dampf-tyyppiseen järeämpikuvioiseen ero on minusta selkeä, takana siis: rullaavuus ihan eri luokkaa eikä sivuttaispidon suhteen ole ollut ongelmia. vetopitohommissa tekniikka korostuu enemmän, mutta harvoin on tuolla on jäänyt sutimaan. muta- ja loskahommat toki erikseen.

palstalla minulle kokeneemmat suosittelivat tuollaista taakse enkä ole vaihtamassa takaisin jämympään.

Rock razorissa on kyllä hämmentävän hyvä vetopito tuollaiseksi semisliksiksi. Suunnitelmissa on ollut näin syssyn tulle vaihtaa Dampf-Razor kombo Minion DHF-Dampf
mutta ainakaan vielä ei oo tarvetta tuntunu olevan.

mites talviasioinnit rengasrintamalla?

lenkkejä jäi muutama väliin viime talven jäisimpään aikaan ilman spikereita, mutta ovat niin hiton hintavat, että pitäisikö mieluummin sinnitellä loskakumeilla talvisesonki?

kovat ajohenkilöt tietääkseni noilla vetelee ihan defaulttina, mutta kun tubeless-juttujen kanssa ei jaksaisi pahemmin pelailla, niin ilmeisesti kahdet kiekot vaatisi. vai millaisen periodin spiker-ajajat noilla nastoilla vetävät, ts. pelaavatko ihan ok myös jääkauden ulkopuolella?

Viime talvena ajelin sen kevättalven iljanteisimman ajan icespikereilla tubelessina. Oli pelkkää blissiä - ainoat nastat millä viitsii ajaa. Ihan kuninkaat.

Nappulan muoto on sellainen, että ne kaivautuvat lumeen vähän helpommin kuin vaikka Ikonit, mutta ei mikään kynnyskysymys, jos lumelle joutuu.

hemppa3000 - 13:21, 4.11.2015 »
mustAfa - 12:21, 4.11.2015 » kiinnostaa et mikä tekee tosta rakettironista jotenkin paremman syys/talvirenkaan?
isommat nappulat harvemmassa -> parempi pito pehmeässä, ei mene tukkoon
Syysrenkaiksi en kyllä voi suositella sille ne on todella liukkaat asfaltilla/kivetyksillä ja nappulat kuluu silmissä. Nurtsillä ja lumessa pito on puolestaan tosi hyvä ja samalla parilla ajelee koko talven, ainakin melkeen. Nyt lähdössä toinen talvi kyseisillä kumeilla.

Kyllä mä Ice Spikerit laitan kun lumet tulee ja vaihdan pois kun metsässä ei juuri jäätä ole. Varmaan tulee kyllä Krampuksella ajettua kun lunta on enemmän ja jäätä vähemmän, eli siinä mielessä omalla kohdalla vähemmän pähkimistä. Hyvin Ice Spikerit silti munkin mielestä lumella toimii. Tubeleksena en ole ajellut mutta aattelin tälle talvelle laittaa.

Täältä kans ääni ISP:ille. Tarttuu melkein mihin tahansa jään ja lumen juonimaan salaliittoon. Money well spend, tosin kaks vuotta ajoa näkyy renkaissa: nastojen kannat alkaa repeämään irti nappuloista.

Mikä on Tinpen massa pyörineen, rengaskoko ja -paineet? Hansun lipsunta oudoksuttaa.

hyviä pointteja isp-hankinnan puolesta - laitetaan listalle.

toisiin kiekkoihin kamppeet kasassa, joten viritän noi tubsuiksi ja valitsen sitten tapauskohtaisesti että kummat otan alle.

e. mistä halvimmalla pari ns. kaikilla?

Oiskohan kuski ajovarusteineen siinä 75kg korvilla, pyörä varmaan jotain 13kg. 26 x 2.35 Hans Damf Pacestar takana tubelessina. Paineita oon vähän tässä haeskellu väliltä 1,4 - 1,25 bar. Ja kyse siis nimenomaan vetopidosta, elikkä kiivetessä tuntuu sutaisevan helposti.

Kyse on kyllä varmaan enimmäkseen vaan siitä että on opetellu ajelemaan maastossa täysjäykällä 29erilla ja nyt siirtynyt kerralla täysjousitettuun 26" ajokkiin, vaatinee varmaan vähän enemmän tarkkuutta nousuissa.

Kyllähän siitä on puhetta ollu että 26" vetopito ei vaan oo yhtä hyvä kuin 29" mutta en uskonut että ero olisi näin suuri, 29erissa käytin aina vielä XC kumeja, kun taas tähän tuli hommattua pykälää rouheammat renkaat just tätä silmällä pitäen, mutta silti lipsuu.

Kyllä kummalta kuulostaa jos Hans Dampf tuntuu liukkaalta noilla paineilla täpärin alla. Pacestar ei toki mikään liimakumi ole mutta kyllä ton nyt aivan hyvin pitäisi pitää.

kid_scientifik - 17:43, 4.11.2015 » e. mistä halvimmalla pari ns. kaikilla?
[Ride Moren](http://www.ridemore.fi/schwalbe-ice-spiker-pro-60-559-snake-tl-easy) hinta on mun mielestä ihan kilpailukykyinen ja kivijalka tietty kiva. Kait toi Snake tubeless easy on ns. kaikilla.