Basso Track ?

^ kyllä sä varmaan siirtymät pystyt ilman jarruakin ajamaan, ettei sitä varmaan kannata ainoona kriteerinä muutenkaan pitää.
Toi track on muuten tosi hyvännäköinen.

Asiasta tiiliseinään, mut eiks tossa kompliitissa tule tuubikiekot mukana? Hieno laite kyllä, varsinainen vigorellin tappaja…[hiljaista nyrkin ilmaan puimista]

Mutta joo, suicidehub on ihan oikeassa, esmes vigon haarukka on tosiaan jarruoptiolla. Vanhemmissa malleissa piti puhkoa se reikä, mutta ilmeisesti tuoreemmissa se on jo valmiiksi auki. Keba tuosta tietää enemmän. Itse vigon keulahan on samaa jöötiä mitä löytyy esim. siitä cinellin bootlegistä ja taitaa olla samainen haarukka vielä MASHissakin. Tosin vigon keula ei ole millään tavoin erityisen hifi.

Lisäksi on olemassa haarukan putkiin kiinnitettäviä jarruja nimenomaan sitä varten, että pyörästä tulee street legal siirtymiä varten.

^aerohaarukan omistajat älkööt vaivautuko.

^ Ne ns. Keirin-jarrusysteemit ei kyllä mitenkään yllä tollasen hiilarikeulan paksujen putkien ympäri.

Mutta jos olet tosissasi ostamassa tollasella rahasummalla pyörää nimeomaan velodromikäyttöön niin ei sitä jarrureikää IMHO kannata pitää ratkaisevana kriteerinä, etenkään kun oikeissa ratapyörissä ei blah blah … laki vaatii … joo joo mutta se pyörä pysähtyy skidaamallakin, kyllä PITÄÄ löytyä sen verran habaa reisistä että pysähtyy jos kerran meinaa ajaa tosissaan radalla, ai niin joo, tuubit ei kestä skidailua … radalla ei ees todellisuudessa käytetä lukkorengasta navassa … öööh eiku … no nyt meni vähän tälläseks tuure-tyyppiseks kelailuks, ootko varma et alumiini on se paras, eikö se pitäis olla hiilaria koko pyörä jos … steel is real … ja miksi on toi ‘track’ eikä Pista, Basso on tietääkseni edelleen italo-merkki, vai eikö ole enää … jne. jne.

Mut komea toi on, sellasella perverssillä tavalla.

jos tuo kuva näkyis tässä, niin vois erehtyä luulemaan “kauheimmat pyörät” -ketjuksi. $0.02, olkaa hyvä.

jätät sen fillarin vaan velon varastoon ja tuut sinne jollain beaterilla/maantiepyörällä/mopolla/kävellen/etc?

Tosi Kova Jätkä vaihtaa paikanpäällä stongan ja ottaa jarrun helevettiin. Tai vielä kovempi jamppa vaihtaa kans samalla kertaa stemmin. Dum-di-dum.

Minkälainen varastosysteemi se on siellä velolla ? Ei oikein kuulosta houkuttelevalle vaihtoehdolle (nimim. juuri 4 fillaria nyysitty kellarista)

Ei tää mun pyörän osto nyt ole sitä vaille että jos Bassossa on reikä jarrulle, niin ostan semmosen. Eli se ei ole mikään ykköskriteeri. Runkomateriaaliksi kelpaa niin kuitu, alumiini kuin teräskin. Aikaahan tässä vielä on ennenkuin velo taas aukeaa.

Jarruasiahan on loputon keskustelun kohde, oma ratkaisuni on aina ollut että tiellä en aja ilman jarrua. Voin toki ajaa silti “ilman jarrua”. Siten teenkin ainakin ajaessa kaverin kanssa jolla ei ole jarrua, mutta se pitää olla käytettävissä emergency -tilanteessa/ketjun katketessa. En tiedä olenko valmis ajamaan edes pelkästään siirtymää jarrutta…

NikoK - 19:12, 27.10.2009 » Minkälainen varastosysteemi se on siellä velolla ? Ei oikein kuulosta houkuttelevalle vaihtoehdolle (nimim. juuri 4 fillaria nyysitty kellarista)
Oli siellä semmosta rautaa(ja hiilaria) kesällä että huh...Auki kun vaksi paikalla muuten lukossa.

En tiedä, että sieltä mitään olis kadonnu. Samulin ratalaite pysy ainakin kesän siellä. Omanikin menee sinne ens kesäksi.

NikoK - 19:59, 27.10.2009 » Jarruasiahan on loputon keskustelun kohde, oma ratkaisuni on aina ollut että tiellä en aja ilman jarrua. Voin toki ajaa silti "ilman jarrua". Siten teenkin ainakin ajaessa kaverin kanssa jolla ei ole jarrua, mutta se pitää olla käytettävissä emergency -tilanteessa/ketjun katketessa. En tiedä olenko valmis ajamaan edes pelkästään siirtymää jarrutta...
Noi cc-lisäkahvat, ainakin toi meikäläisen dirt harry, on siitä mukavia, että sen kahvan saa irti todella nopsaan, kun klemmarissa on saranat.

Melkein sanoisin, että “hätäjarru”, jota ei käytä normaalissa ajossa on aika turha myös siinä todellisessa hätätilanteessa. Sen jarrutusreaktion kun pitäisi tulla lihasmuistista, jotta se siinä äkkinäisessä tilanteessa mitään auttaisi.

Tämä yhdistettynä siihen empiiriseen havaintoon, että uudet jarrupalat maksavat vähemmän kuin uudet renkaat johti ainakin meikäläisellä siihen, että nykyisin jarruttelen sillä etujarrulla aina kun täytyy saada vauhtia nopeammin pois.

Oon kyllä eri mieltä tuosta “hätäjarrusta”. Mulla on fiksissä etujarru ja tasan kerran olen tänä kesänä sitä käyttänyt. Sillä kertaa vältyin auton kylkeen ajamiselta ja muuten en ole jarrua käyttänyt. Kyllä sitä siis tarpeen tullen osaa käyttää, kun välillä aina muistaa hapuilla sitä kahvaa. Toisekseen etujarru tekee pyörästä laillisen, mikä on ihan jees, kun mahdollista onnettomuutta aletaan selvitellä poliisin ja vakuutusyhtiön kanssa.

Mulla ja Favoritilla on hiukan toisentyyppisiä kokemuksia. Onko sulla se jarru stemmin vieressä, vai bullhornin päässä, vai miten?

Jarrukeskustelu herää jälleen, hohhoijaa…

Mulla on vastaava kokemus Teemun kanssa: ainoan kerran viime kesänä kun käytin etujarrua nopeassa tilanteessa (joku jannu työnsi täpäri-maastosohvan puskan takaa suoraan mun eteen parin metrin päässä) niin käsi vaan aika refleksinomaisesti haki sen kahvan, sillä seurauksella että pysähdyin kyllä mutta meinasin myös pannuttaa sen vuoksi että perä nousi yllättäen aika reippaasti ilmaan…

Jos nyt yhtään on ylipäätään ajellut vapaarattaiseilla pyörällä niin sen käsijarrujen käytön pitäis lähteä sieltä selkärannasta aika automaattisesti vaikka sitä ei koko aikaa treenaisikaan IMHO.

Ja hei sitte mulla oli tää vitsikäs kuva tallessa, aiheeseen liittyen:

NKOTB - 12:13, 28.10.2009 » Mulla ja Favoritilla on hiukan toisentyyppisiä kokemuksia. Onko sulla se jarru stemmin vieressä, vai bullhornin päässä, vai miten?
Riserissa kahva on siellä missä pitääkin, eli oikean tupen vieressä ja bullhornissa stemmin vieressä. Tuon bullhornin kanssa kahvan käyttäminen onkin vaikeampaa, myönnettäköön. Ja minä lopetan osaltani offtopicoinnin tähän.

Kävin Velosportissa. Eipä sitä Bassoa saakaan kuin runkosettinä, maksaa sen 1400€. Siispä tutkimaan muita vaihtoehtoja. Vaikkapa Felt TK2 tai Fuji.

^Tollanen Felt TK2 roikkuu katossa Bike Companyssa Ruusulankadulla. Ovh 1500€, nyt tais olla 1100€ luokkaa ilman polkimia. Muistaakseni kokoa 56, kävin sitä joku viikko sitten ihmettelemässä.

jep se oli 56.

Kiitos todella paljon vinkistä Kunnallistje ja tnts ! Kävin hakemassa pyörän pois :slight_smile:

^Hieno homma. Ensi kesänä varmaan pyörän näkee Velolla tosi toimissa.