Hiilikuitu vs. hiilikuitu

Yhdessä hipelöimässäni kiinakuitustongassa ainakin heitteli putken seinämävahvuus niin paljon että pelotti ajatuskin. En uskoisi, että esim Ritchey heittäisi moista kamaa laadunvalvonnan läpi myyntiin.

varmaankin siitä, että on kopioitu muoto ja nostettu kädet pystyyn siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt alkaa puljaamaan kuidun kestävyyden ja mukavuuden rajamailla. Tehty vaan sen verta vahva ettei hajoa käytössä, jollon se ei jousta yhtään eikä ole kovinkaan mukava tärisevillä teillä.

Tämän kyllä jo oikeastaan arvasin kiinasatulaa hankkiessani, ja ilokseni pääsin päivittämään aitoon muodon osoittautuessa itselle sopivaksi.

Skidi hei

kid_scientifik - 13:22, 15.4.2015 » ^mikä on oma kokemuksesi alibabakuidusta ja merkkikuidusta sekä näiden mahdollisista eroista?

oliks kysymys miten brändäämätön tuote poikkeaa brändätystä? niist puuttuu ne tarrat.

tän jälkeen voidaan lähtee keskustelee sit hiilikuidusta puhtaasti materiaalina ja sen valmistustekniikoista tai sit todeta, että niiden tarrojen mukana saattaa tulla jonkinlainen valmistajan kantama vastuu ja tätä kautta mahdollisesti jopa jonkinlaisia laadunvalvonnallisia elementtejä mukaan ja perustellumpi mielenrauha loppukäyttäjälle.

statushommista ei tartte lähtee keskustelee. siisti ja nolo on sen verran mukasuhteellisia käsitteitä, että tulee vaan siisti/nolo fiksipihvi.

mitäs keskusteltavaa tässä jäi vai aletaanko listaamaan mikä brändäämätön tuote on 100% brändätty tuote.

pidetään mielessä myös tämä

timoma - 12:06, 8.1.2015 » ^^Jos ne hajoaa niin ne ei hajoa sen takia että kuitu itsessään on tai ei ole jotain tiettyä lujuusluokkaa. Laminoinnin laatu ratkaisee ja mitä alemman moduluksen kuitua käytetään, sen enemmän se antaa anteeksi laminoinnin vikoja. Näinollen ainakin itse tunnen oloni turvallisemmaksi kun kehäni ovat tuota T700:aa eikä jotain ultrahipoa kamaa joka hajoaa pienemmästäkin vinkistä kun hartsaus laminaatin tai pakkaus ei ole ihan justiinsa. YMMV. Edith:[Tosta](http://www.cervelo.com/en/engineering/ask-the-engineers/the-myth-of-modulus.html) jotain lisäinfoa vaikka

?

IhanaTaina - 13:34, 15.4.2015 » Skidi hei
kid_scientifik - 13:22, 15.4.2015 » ^mikä on oma kokemuksesi alibabakuidusta ja merkkikuidusta sekä näiden mahdollisista eroista?
mikäs tässä nyt oli ongelmana?

aika pitkälle pääsee ihan vaan hipelöimällä vaikkapa halpakiinakuituhaarukan ja laatukuituhaarukan ruotoputkea…

e. molemmat voivat aivan hyvin saada alkunsa kiinassa, mutta harvemmin samalta linjastolta. lisäksi brändäämättömienkin bulkkituotteiden välillä on huimia laatueroja.

Kelasin vaan kun kyselet aika usein ihmisten kokemuksista, mutta harvoin kerrot omistasi. Pitäisikö vain olettaa sun olevan kokenut kaiken?

FF - 13:35, 15.4.2015 »

?

aika perinteinen juttu ainakin elektroniikkapuolella on lukemieni juttujen perusteella että jätkät jää tehtaalle "yövuoroon" joko luvalla (proviikat?) tai luvatta ja sit haetaan sekundakärrystä valmistuttajan laadunvalvontaa läpäisemättömät piirit yms ja ruetaan lyömään kamaa kasaan. ja sit myydään kaikki omaan piikkiin.
Konsta - 13:28, 15.4.2015 » Ja nyt kun puhutte asiasta niin älkääpä unohtako tätäkään viisautta:
krusifixie - 20:46, 6.3.2014 » Epoksit joita yleensä käytetään hiilikuidun laminointiin kestävät yleensä noin 50 celsius asteen lämmön, on olemassa epokseja jotka kestävät kovempia lämpötiloja mutta niitä ei kyllä pääsääntöisesti käytetä halvoissa hiilikuituosissa joihin minä kyllä laskisin kaikki tälläkin palstalla olevat hiilikuituosat. Normi epoksilla laminoitu hiilikuitu tuote suojataan kaksikomponennttilakalla jossa on hyvä uv suoja joka jollain tavalla ehkäisee delaminoitumista. Mutta totuus on se, että silloin kun epoksilla laminoituja veneitä alettiin valmistaa ja niitä maalattiin tummilla väreillä niin ne oikeasti lähes räjähtivät karibialla jonka jälkeen epoksien käyttö runkorakenteissa lopetettiin kunnes lämpöä kestävät epoksit saatiin tuotantoon, tässä oli kuitenkin kyse siitä. että veneiden runkorakenteiden lämpötila nousi satunnaisesti 120 celcius asteeseen. Mutta kuten olin edellä sanonut niin normi epoksi ei todellakaan kestä yli 50 celsius asteen lämpötiloja vahingoittumatta. Nykypäivänä hiilikuitumastojen valmistajat ei anna mitään takuuta mastoille jos niihin on tehtaan jälkeen tehty joitain lisä porauksia tai sahauksia nimenomaan siitä syystä, että liikalämpö aiheuttaa delaminoitumista
Aah. Kyllä on hyvä palsta tää.
Mielenkiintoista. Kyselin tuossa taannoin hiilarihaarukan maalaamisesta automaalaamossa, jossa kuivausuuni kai huitelee kai ainakin yli 100 asteen lämmöissä ja kaveri oli vakuuttunut siitä, että haarukka kestäisi tämän, kun kerran autojenkin hiilikuituosat kestävät.

elikkäs halpa on huonompaa ja laadukas parempaa. got it.

mites ne jotka on tehty samalla tehtaalla samoissa muoteissa mut toine ilman tarraa ja toinen enve tarralla? vastaan itse: laadunvalvonta, sekundaa pääsee läpi enemmän ilman tarraa kuin tarran kanssa.

IhanaTaina - 13:39, 15.4.2015 » Kelasin vaan kun kyselet aika usein ihmisten kokemuksista, mutta harvoin kerrot omistasi. Pitäisikö vain olettaa sun olevan kokenut kaiken?
..konstahan tuossa linkkasi jo heti alkuun aiempaan keskusteluun aiheesta, johon taisin osallistua

Onko kellään paukkunut KÄYTÖSSÄ? Itse kolhinut yhden satulan aika rumaksi, mutta silti se ke kestää. Pätkimiset yms. ei oo haitannu minkään tuotteen kohalla. Nyt alla spinergy, joka räjähtää VARMASTI ja sen kaverina on chinacarbonia (takakiekko) 20-reikäisenä. Puolasin varmuudeksi niin, että pinnat eivät koske toisiaan risteämiskohdissa. Sekin varmaan paukahtaa ihan kohta. Kerron tietty kuulumisia heti jos jotain tapahtuu, mut en silti mieti tai pelkää noita hommeleita, kun ajan. Menee jos menee ja sit uutta tilalle. Halvalla.

ilmasii envetarroi ei oo olemassakaan

asi - 13:39, 15.4.2015 » elikkäs halpa on huonompaa ja laadukas parempaa. got it. mites ne jotka on tehty samalla tehtaalla samoissa muoteissa mut toine ilman tarraa ja toinen enve tarralla? vastaan itse: laadunvalvonta.
enven tapauksessa kaikki kama made in Utah, Usa eli oletettavasti siinä tehtaassa ei tehdä muuta kuin enveä. jatkan vielä että brandin imagoon ei sovi laadunvalvonnan läpäisemättömien tuotteiden pääsy markkinoille.

mut esim whiskyn keulat tehdään taiwanissa eli siltä tuotantolinjalta voi tulla brändäämätöntäkin kamaa.

Konsta - 13:14, 15.4.2015 » http://i59.tinypic.com/2z6w4t2.jpg Muistuttaa näkemieni kuvien mukaan aika tavalla Ritcheyn Superlogiccia tai wcs-karpoonia. Toki pintakäsittely ja aluosien värit eri. Olisko kellään Helsingissä vastaavaa (ja takuulla aitoa) 27,2 Ritcheytolppaa? Ois kiva tehä vähän vertailuu työn laadun ym. suhteen.
Miten aiot vertailla työn laatua ym? Hiilikuitu on katsos vähän samanlainen materiaali, kuin teräs tai alumiini. Se voi olla hienosti maalattua, mutta sen pintakäsittelyn läpi ei näy liiallinen putken kuumentaminen, paskat metalliseokset, hiusmurtumat jne. Tai hiilikuidun tapauksessa kuitujen suunnat, pituudet ja käytetyt liimat. Pahimmassa tapauksessa sulla voi olla kaks milliä kuitusilppua yhden twillikerroksen alla, etkä sä pysty erottamaan sitä silmin tai sormin "oikein tehdystä."

Tarvitaan ultraääntä tai röntgen-säteitä, jotta varsinaista työn laatua saadaan vertailtua itse kappaletta hajottamatta.

FF - 13:35, 15.4.2015 »

?

Nii, eiks ne palikat kummiskin vaadi jonkun muotin jonka ympärille se kuitu imastaan? Muuttujia lienee sen muotin lisäks ainakin käytetyn kuidun paksuus, kuidun suunta ja käytetty epoksi?

lähdettä enven amerikkatuotannolle?

btw. kumpaisiakin kun on ollut, enveä ja whiskyä, niin jälkimmäinen vaikutti viimeistelyltään ym. paremmalta…

e. molemmat toki vähän eri kampetta babamiehen tekeleisiin verrattuna

de nada

ootte muuten varmaan huomannu eroja kuitua sahatessanne? Wound upissa selkeesti pehmeempää, ja ruotoa chopatessa saha menee yllättävän nopeesti läpi. Enven ruotoa, samoin ku eastonin ec90 tankoa, saa nitkuttaa iha ku sahais terästä. Kova luotto ainakin itsellä noihin. En tiedä tosin korreloiko nää sit minkään ajojuttujen tai kestävyyksien kanssa. Wound upissa kuidun sisällä erilline metalliputki varmaan myös vaikuttaa kokonaisuuteen.