P: Cinelli S.C. Pista

Kromauksessa lopputuloksen laadun määrää 99% pohjatyöt. Kuka ne tekee? Siinä pitää sitten tietää, mitä on tekemässä, tai runko saattaa olla lopullisesti pilalla. Paskaa kromia saa toki ilman pohjien tekoakin…

Mites toi kromi ottaa noihin täyttöjuotoksiin?

Oikeaoppisesti kupari alle, niin ei ole ongelmia. Ongelma on tosin siinä, että Suomessa ei saa paksua happokuparointia missään. Pitää tyytyä superohueen flash-kupariin, joka mielestäni on yhtä tyhjän kanssa tällaisissa tapauksissa… Kunnolla kromattaessa materiaalia ei ohenneta hiomalla, vaan epätasaisuudet täytetään kuparilla.

en tiijä hemmetti itte varmaan tekisin fer realz edelleenkin niin että vetäisin roinalla tai pulverilla mustaks ja ajaisin kunnes on varaa tehdä noi kromaukset sun muut kunnolla.

Kromauksen yksi ongelma on siinä, että kromi ei peitä MITÄÄN virheitä metallin pinnassa, vaan päinvastoin korostaa niitä. Hyvä kromaus on aina kallista, koska siihen vaaditaan valtava määrä käsityötä.

RTZ - 16:00, 12.4.2015 » Tervaaminen vois olla kova!
+1.

K-raudasta saa litran hautatervaa aika edukkaasti. Kauan saa tosin kuivatella.

Kromauksen hintaa selvittelen. Ainakin yhden sukulaisen suhteilla jossain firmassa lupasivat 500e hinnan sisältävän kuparoinnin, hionnan ja kromauksen kaikkineen. Jos itse siloittaa pohjat 500 hienouteen asti, on hinta 350.

Trilo - 22:37, 12.4.2015 »
RTZ - 16:00, 12.4.2015 » Tervaaminen vois olla kova!
+1. K-raudasta saa litran hautatervaa aika edukkaasti. Kauan saa tosin kuivatella.
Röpömassa kuivuu ja kestää: http://www.4x4parts.fi/6032-large_default/kiveniskumassa-spray-musta.jpg
josbanse - 23:19, 12.4.2015 » Kromauksen hintaa selvittelen. Ainakin yhden sukulaisen suhteilla jossain firmassa lupasivat 500e hinnan sisältävän kuparoinnin, hionnan ja kromauksen kaikkineen. Jos itse siloittaa pohjat 500 hienouteen asti, on hinta 350.
No ehkä ei edes sillä 350, mutta toi olis kyllä todella älykkäästi käytetty 500 kun sen tekis. Itse unohtaisin kyllä tuossa kohtaa kromaukset ja antaisin rakkautta pulverimaalin muodossa.

Katsotaan vielä, millaisia diilejä saa. Muutamia sellasaia sukulaisia, keillä on paljon tollasta autonlaittoa jne, eli mestoja duunailla löytyy, eli haeskelee vaan edullista mestaa. Jos vaikka pariin hunttiin pääsis tossa kromauksessa, niin epä sitä paljoa tarvitsisi harkita.

Sen verran täytyy vielä lisätä, että eiköhän tämä fillari tai no runko ole ns. keeper omalta osaltani. Näitä runkoja ei oikeankokoisina sopuhintaan tarjoudu monia, joten mielellään duunaisi mieleisekseen hyvin. Tämän projektin tapauksessa tollaset muutaman huntin huolelliset sijoitukset esimerkiksi hyvä kromaus ovat varmaan muutenkin hintansa-arvoisia jos jälleenmyyntiarvoakin miettii. (E: ei siis, että olisin yhtään sen enempää myymässä, mutta rungon arvo kasvaa kun huolella duunaa ainakin näistä lähtökohdista kun on helppo parantaa.

josbanse - 8:35, 13.4.2015 » Eiköhän tämä fillari tai no runko ole ns. keeper omalta osaltani...jos jälleenmyyntiarvoakin miettii.
Totta.
josbanse - 8:35, 13.4.2015 » Tämän projektin tapauksessa tollaset muutaman huntin huolelliset sijoitukset esimerkiksi hyvä kromaus ovat varmaan muutenkin hintansa-arvoisia jos jälleenmyyntiarvoakin miettii.
Omia tuskin saa koskaan pois tällaisissa projekteissa. Kun itselle tekee niin kannattaa tehdä hyvä - ei halpaa.

Ei tietenkään varmaan kaikkea saa, mutta kyllähän hyävkuntoisina nämä raamit ihan arvokkaita ovat, joten mielummin duunaa huolella kuin räkii jotain. Tärkeintä olisi, että saisi itseä miellyttävän viimeistelyn raamille sellaisella budjetilla mihin on varaa. Jos kromaukset jne näyttävät liian kalliilta ratkaisulta, niin ruiskumaalaus on aina sitten vaihtoehtona.

Takahaarukan speksit olivat mitatessa 116mm leveä ja 9,6mm hahlo. Eli sen verran täytyy hioa, että taakse mahtuu 10mm moderni akseli. Käsivoimin levittämällä sai kyllä kiekon hahloihin, eli varmaan mitään cold settausta ei tarvitse tehdä.

IMG_20150413_084559
Siinä foto kammista vielä.

Laitetaan vielä esimerkkikuvia, jotka inspiroivat värimaailman ja looksien kanssa:


http://www.velospace.org/files/Cinelliscp1960sIMG_2369.jpg

Mielessä myös ylläolevien kuvien kaltainen maaliduuni, mutta aavistuksen siniseen taittavana. Ei kuitenkaan ehkä yhtä voimakkaasti kuin laaserissa.

Keskiömuhvi on sit 65mm eikä 66mm. Mullon tommonen Campan pista jossain

josbanse - 10:36, 13.4.2015 » http://farm9.staticflickr.com/8366/8411562288_b87330ca48_b.jpg
Jos tämmöstä lähdetään tavottelemaan, niin tää vaatii jo nappulaa ja omistautuneisuutta niin paljon, että lopputuloksena on "lifetime-deal" jonka jälleenmyyntiarvoa ei mietitä. Harrastukset maksaa, mut tästä "ajattomasta klassikosta" ei tarvis koskaan luopua.

Loppupeleissä toi ei kuitenkaan oo niin kallis, etteikö sitä halutessaan sais aikaseksi. Mut, elämä on valintoja. Jotku pistää satasia tai tonneja yökerhoihin, toiset taas pyöriin tai kromauksiin.

Kyllä mä toivon että tekisit tän vimpanpäälle!

Nojaa, lifetime-deal hehz

Meinasin spacer enemmänkin niinkuin yleistä habitusta. Tähän on tulossa campan pista kammet ja mackin navoilla olevat kiekot. Lähinä fiilistelin maaliduunissa väriä jne. Ajoon mä tän haluan ennenkaikkea.

Munarkki - 23:48, 12.4.2015 »
josbanse - 23:19, 12.4.2015 » Kromauksen hintaa selvittelen. Ainakin yhden sukulaisen suhteilla jossain firmassa lupasivat 500e hinnan sisältävän kuparoinnin, hionnan ja kromauksen kaikkineen. Jos itse siloittaa pohjat 500 hienouteen asti, on hinta 350.
No ehkä ei edes sillä 350, mutta toi olis kyllä todella älykkäästi käytetty 500 kun sen tekis. Itse unohtaisin kyllä tuossa kohtaa kromaukset ja antaisin rakkautta pulverimaalin muodossa.
No siis, jos velobian diili maalista on lähtien 300 euroa ja kromaus sis. työt 500 euroa, niin mun mielestä tää on aika nobrainer.

Eli pulveriin mä lähtisin jos haluaisin ton pyörän heti ajoon ja hoitasin ton kromauksen esim. talvella, mutta toisaalta jos on pamauttaa guakamoolee tiskiin niin ne piirtää kello liituu tiäksää #150kg #20sonnii #liitto