HUG BikeShop <3 Yksivaihde

Ymmärsinkö nyt oikein, että paikka on auki, mutta saattaa olla kiinnikin, remontista johtuen? :smiley:

Tsekkailin nopeasti noita sivuja läpi ja itsekään en lämmennyt tuolla isolle kuvapalkille. Läppärillä kotona se haittasi sivujen sujuvaa käyttöä, töissä isommalla näytöllä oli siedettävä. Silti se tekee minusta sivuista turhan raskaat ja myös epäselvät, sillä kun klikkaa jotain tuoteosiota, tulee ensin tuo palkki, sitten skrollataan alas ja päästään vasta itse asiaan.

Mutta muuten: tsemppiä! Pitääkin katsastaa läpi toi teidän rengasvalikoimanne nyt kevään alettua.

Onnea uuden liikkeen toimintaan.

Aika paljon parannusehdotuksia olisi eritysesti valikoimaan mutta kaikkea ei tähän pysty laittamaan. Mainittakoon kuitenkin fixi- ja sinkularattaat osio, joka sisältää ostokelvotonta kamaa. Michen tunnetusti skeidaa laatua sekä Cavon koneistuksen laadun pystyy päättelemään jo kuvista.

Nii, ja millo ne bileet?

Jes, kiitti taas näistä! Saitin yläpalkki tosiaan on havaittu selkeästi ongelmaksi, erityisesti keskikokoisilla läppäreillä (13-15"), joissa kuitenkaan mobiilimoodi ei vielä aktivoidu. Juuri tuon koon laitteilla omakin testaaminenkin on jäänyt vähäisemmäksi kun on keskitytty enemmän niihin ääripäihin. Pitänee siis säätää sitä vielä.

Bileet on sitten, kun saadaan vessa valmiiksi, niin vieraiden ei tarvitsisi kuseskella nurkkiin (ei olla ihan niin UG) ja kellaritilan omistaja saisi muutkin vielä tällä hetkellä työn alla olevat hommat tehtyä, niin siellä mahtuisi vähän olemaan… Ehkä jo kuukauden sisään, mutta ei ikävä kyllä ole meistä riippuvainen se aikataulu…

vittu miten ärsyttävät sivut. onks bileissä ilmasta kekee? tuun roilottaa
t. 15 tuumanen kurkistin 2880x1800 pikselillä

ghz - 22:26, 17.3.2015 » vittu miten ärsyttävät sivut
Ratsujääkärikomp. Menty niin näyttävyys edellä, ettei oo enää ees näyttävää. Käytettävyys aika heikko, ei paljo houkuta selailemaan.

Samaa mitä kaikki muutkin sanovat; potentiaaliset asiakkaat tahtovat mahdollisimman monta tuotetta ruudulleen, sopivan kokoisilla tuotekuvilla varustettuna. Ei ole mitään järkevää selitystä sille, että 95% kuvaruudun pinta-alasta menee irrelevanttiin jättikuvaan tai banneriin.

Annoin mahdollisuuden ja yritin selata mutta en vaan millään jaksanut n. viittä klikkausta pidemmälle. Ottakaa huomioon kun yksinkertaistatte sivuston.

Joo sivuihin sama. Monesti mennään mettään ku lähtään tekemään hienoja sivuja.

Miettisin myös, miten toimituskuluja vois saada matalammaks. Ei huvittas maksaa Suomessa 20 euron tuotteesta 12 euroa posteja.

Tämä:

ziGo - 23:35, 17.3.2015 » Ei huvittas maksaa Suomessa 20 euron tuotteesta 12 euroa posteja.
En tilannut, koska postikulut liian suolaiset.

^+1

mulle jäi nopeella vilkasulla sellainen mielikuva että hinnat ois paikoin jopa poikkeuksellisen edulliset. Ehkä niihin vois siirtää vähän postikuluista kustannuksia?

Moi taas! Vitun ärsyttävä yläpalkki on nyt korjattu, joten myös Spiderman ja kumppanit voivat asioida kaupassamme. :slight_smile: Tarkoitushan on ollut alunperinkin tehdä saittia nimenomaan käytettävyys edellä ja juuri sitä asiaa “liima-headerin” olisin tarkoitus ajaa, ettei tarvitse joka kerta navia käyttäessään scrollata takaisin ylös. Nyt vain siinä ei toteutuksen osalta ajateltu asiaa ihan tarpeeksi pitkälle, joten pahoittelut siitä.

Postikuluja haluaisin myös perustella hieman. Ensinnäkin, kokonaishintahan on lopulta se asia, jolla on väliä asiakkaalle, eikös vain? Miksi siis “piilottaisimme” postikuluja tuotteiden hintoihin, kun varmasti jokainen osaa itsekin vertailla kokonaishintaa myös postikulujen osalta?

Tietenkin myös logistiikkapalvelut maksavat meille ja koska ainakaan vielä emme ole mitenkään merkittävä logistiikkapalveluiden ostaja, ne maksavat meille enemmän kuin suuremmille toimijoille. Meidän avoimmuutta korostavaan toimintatapaamme myös sopii mielestäni paremmin, että asiakas näkisi mahdollisimman hyvin mistä lopullinen hinta koostuu, kuin mainostaa esimerkiksi kokonaan ilmaisia toimituksia, mutta kuitenkin lisätä postikulut tuotteiden hintoihin. Ja jossain määrinhän nämä lienevät myös niitä psykologisia juttuja, siis vähän sama kuin 99,99e on tietysti paljon vähemmän kuin 100e tai 20 euron tuotteesta ei halua maksaa 12 euron postikulua, mutta saman tuotteen tilaaminen 32 eurolla ja ilmaisella toimituksella on kuitenkin ihan ok? Siis vähän kärjistäen toki.

Yksi mahdollisuus olisi tietenkin asettaa kiinteät postikulut kaikille tilauksille arvosta riippumatta, jolloin pienempien tilauksien osalta kulut eivät olisi suhteessa niin suuret. Olemme nyt kuitenkin toistaiseksi päätyneet tällaiseen porrastettuun postikulujen hinnoitteluun esimerkiksi siksi, että haluaisimme kannustaa tilaamaan mieluummin hieman suurempia tilauksia kerralla, koska se on meidän oman logistisen ketjumme kannalta paljon kustannustehokkaampaa. Ja varmaan myös huomasitte, että yli 250 euron tilaukset tulevatkin jo ilman postikuluja (lisätietoja täältä: http://hugbikeshop.fi/toimitus-ja-maksu)?!

Toisaalta tarjoamme mahdollisuuden myös SmartPOSTIN käyttöön, joka on tilauksen arvosta riippumatta 7,50 euroa ja pakettiautomaattejakin löytyy nykyään jo vähän joka puolelta tai toimituksen voi tilata myös omaan postikonttoriin kuin minkä tahansa muunkin lähetyksen! Ainoa rajoite on, että SmartPOSTIN kautta ei pysty toimittamaan kovin paljon tilaa vieviä lähtyksiä (max.60x36x60cm). Jos tilaus kuitenkin ylittää nämä rajat, olemme aina yhteydessä asiakkaaseen ja tarjoamme jotakin muuta vaihtoehtoa, joten siitä ei kannata huolehtia liikaa (parhaassa tapauksessa tietenkin verkkokauppamme laskisi automaattisesti lähetyksen mitat, mutta emme ole teknisesti vielä ihan niin pitkällä).

Lisäksi yksi aika olennainen pointti, jonka haluaisin tässä vielä tuoda esiin. Nimittäin noudot. Meidän toiminta-ajatuksemme rakentuu aika vahvasti fyysisen tilamme ympärille, jonne haluaisimme keskittää toimintaa mahdollisimman paljon. Siksi tietysti myös mielellään näkisimme, että ihmiset tulevat tutustumaan paikkaan, samalla kun noutavat tilauksen. Noutaminenhan ei tietenkään mitään maksa ja fillarilla pääsee ajamaan kauppaan sisään asti (jos vaikka lukko unohtui kotiin)! Tietenkin voitte syttää meitä pääkaupunkikeskeisyydestä ja tietenkin ymmärrämme, ettei kaikilla ole mahdollisuutta tulla noutamaan, mutta tällä hetkellä toivoisimme nykyisen systeemin olevan kuitenkin kokonaisuudessaan tyydyttävin ratkaisu useimmille asiakkaillemme?

Jos kuitenkin alkaa vaikuttamaan siltä, että useimmat kokisivatkin jonkun toisenlaisen hinnoittelun olevan parempi, olemme kyllä ihan täysin valmiit myös muuttamaan käytäntöä postikulujen osalta, liiketoiminnalliset realiteettimme huomioiden toki.

Ja muistaakaahan myös, että olemme pieni yritys ja kaikesta pystyy kannassamme aina neuvottelemaan. Jos siis tilauksesi jää oikeasti kiinni postikuista, niin soita vaikka meille, ehkä voidaan keksiä joku ratkaisu! :slight_smile:

  • Henri / HUG

Postkulut on aina vähän sellanen asia, että mielellään ottaisi ilman kun niiden kanssa, mutta kannattaa muistaa, että useimmat jotka muutenkin tilaavat kamaa verkosta, tilaavat sitä halvimmalla kokonaishinnalla vaikka ulkomailtakin, ja siinä kilpailussa ei suomalainen kivijalkapulju voi voittaa. Kannatan hyvällä sijainnilla ja hyvillä palveluilla olevaa liikettä. Itse aika vähän suomesta hommaan mitään fillaritarviketta, mutta kivijalkojen pakkohankintoja tehdessä etusijalla on hyvän sijainnin, valikoiman, ja palvelun omaavat liikkeet.

Josbanselle +1
Palveluun, ammattitaitoon ja tietämykseen kannattaa panostaa. Oon huomannu, että kauppoihin joissa työntekijät tietävät mitä tekee ja on mukavia, tulee käytyä useammin ja yleensä myös ostettua enemmän kamaa vaikkei kaikkea edes tarvitsisi. Kannattaa myös ottaa vähintään tilausvaralle jotain vähän erilaisempaa roinaa, esim ISO keskiöitä tuntuu olevan hankala löytää kivijaloista. Myös kaikkea kulutuskamaa niinku rattaat ja kumit (esim gatorskin) kandee olla hyllyssä, koska niitä tarvitaan aina (+ ne on aina loppu/kateissa). Toivottavasti homma lähtee onnistuneesti käyntiin!

Ns. kirjemaksun puuttuminen valikoimista johtaa väistämättä siihen, että menetätte tilauksia, jotka ihmiset voisivat tehdä Suomesta hinnan ja nopeuden vuoksi. Ja menetätte asiakkaita, kun ette saa kontakteja ihmisiin, jotka tarvitsevat nopeasti jotain. Suomea on Helsingin ulkopuolella ja jo jostain Hyvinkäältä voi olla vaikea löytää oikeanlaista tolpankiristintä tai vastaavaa pientä osaa. Jos suomalaisella liikkeellä ei ole postikuluetua edes pienten tilausten osalta, käy helposti niin, että tilaukset valuvat ulkomaille ja samalla keksitään yhtä ja toista tarpeellista, että kulujen osuus jää vähäiseksi.

Uskokaa mitä haluatte, mutta kiristimien, jarrupalojen, vaijereiden ja rattaiden postittelu kirjeissä olisi hyvää bisnestä. Liikkeeseen renkaita potkimaan tulevien asiakkaiden palvelu useimmiten ei.

Suomessa kaupan menestystarinat ovat aika vähissä sitten internetajan alun, eikä ole vaikea nähdä miksi. Yhä edelleen yritetään kivijalkakonseptilla, vaikka asiakkaat ovat netissä.

en kyl ottais oppia firman pyörittämiseen foorumilaisilta

manuelkala - 23:39, 18.3.2015 » en kyl ottais oppia firman pyörittämiseen foorumilaisilta
Tää on kyl aika totta :D Pitäis vaan listata mitä haluu valikoimaan ja kenet tiskin taakse.

Olkaa hyviä tyyppejä ja tehkää paikasta miellyttävä, nettiin riittää että on suht ajan tasalla oleva katalogi, tai ainakin suuntaa-antava ja sitten vielä jos puhelimella saa kiinni niin hieno juttu. persaukiset henkilökontaktin pelkääjät on toki ihan yhtä tärkeä segmentti kuin minä mutta koska isojen nettikauppojen kanssa tappelu on vähän niin ja näin niin en tiedä pitääkö sitä pääkaupunkikeskisyyttä hävetä jos tuon kivijalan tahtoo jotenkin joskus nousemaan.

Surffaan 100% läppärillä. Jos menen sivuille ja klikkaan vaikkapa “kauppa” → “osat ja tarvikkeet” en näe suoraan edes yhtä osa- tai tarvikekategoriaa, vaan ainoastaan n. 1/3 ruudusta vievän kukkalogopalkin ja 2/3 ruudusta vievän taustakuvan hyllystä jossa on osia. Lisäksi itse kategoriat levittäytyvät liian isojen kuvien ja yläkategorioiden puutteen (esim. kammet, rattaat, ketjut yms. kaikki vois olla yläkategorian “voimansiirto” alla) melkein kahden ruudun korkeudelle skrollattavaksi. Tää tekee selaamiskokemuksesta klaustrofobisen ja ajaa aika nopeasti muualle. Mummielestä kannattas käydä apinoimassa näitä systeemejä toimivilta isoilta nettikaupoilta.