Projekti: MBK

Konsta - 15:21, 11.3.2015 » Mittaa huvikses vielä 20 kierteen huipun väli. 20 mm = ranskis 21,17 mm = iso, jis tai italo
Tuonhan saa laskemalla: (20/28)*29,7mm = 21,2 mm eli ei ole ranskis tämän perusteella. Jos siis ymmärsin josbansen mittauksen oikein...

Hieno stemmi.

Perus keulaksi paljastui. Joten vastaan otetaan keula tai ostetaan. Stemi on 22,2mm ja ohjainlaakerikin siis normi.

Juissi - 16:47, 11.3.2015 » Hieno stemmi.
Stemmi tuo kyllä mieleen jotain pumpattua ja sildenafiilin motivoimaa.

MBK = Mannine Born Killers?

Runko on kyllä aika raikas blast from the past. Älä maalaa.

Otin ohjainlaakerin auki ja sirkuksen kehotuksesta mittasin kuppien pyöreyden tönärillä. Alukupit olivat analogisen tönärin mittatarkkuuden rajoissa samat. Putsailin laakerin osat ja todella hyväkuntoiset rullauspinnat. Iskin kasaan uusilla rasvoilla. Ei indeksejä ja muutenkin smuutti laakeri. Laitan parit kuvat.
IMG_20150311_122806
IMG_20150311_122815
IMG_20150311_122825
IMG_20150311_122837

Keulan suoristus olikin projekti. Pihalla oli tukeista tehty keinun runko, jossa oli sopiva kolo yläpalkin päällä jonne tökkäsin ruodon. Haarukanjalasta roikkumalla ja siinä pomppimalla. Noin tunnin roikuskelulla ja kiskonnalla sain jalat takaisin suoraksi ja oikeaan 10cm väliin siten että kiekkokin istuu suorassa. Toiseen jalkaan tullut painuma kruunun tienoolle pullahti ulos suoristaessa. Uskallan ton rääkkäyksen jälkeen kyllä ajaakin, mutta uutta haarukkaa etsin anyway. Parit auringonvalokuvat vielä.
IMG_20150312_153937
IMG_20150312_154003

josbanse - 16:24, 12.3.2015 » Pihalla oli tukeista tehty keinun runko, jossa oli sopiva kolo yläpalkin päällä jonne tökkäsin ruodon. Haarukanjalasta roikkumalla ja siinä pomppimalla. Noin tunnin roikuskelulla ja kiskonnalla sain jalat takaisin suoraksi ja oikeaan 10cm väliin siten että kiekkokin istuu suorassa. Toiseen jalkaan tullut painuma kruunun tienoolle pullahti ulos suoristaessa.
Tykkään tästä projektista!

Hahlotki oli vähä mutkalla mut pihalla oli traktori jonka kauhan reunaa käytin alasimena ja taoin vasaralla ne jotakuinkin suoriksi. Etuhaarukassa siis.

onpas ronskia toimintaa :o)

No juu. Aina vaan parempaa.

Minkä kokonen toi runko on?

56 ristiin. Eli just jepa

josbanse - 16:24, 12.3.2015 » Keulan suoristus olikin projekti. Pihalla oli tukeista tehty keinun runko, jossa oli sopiva kolo yläpalkin päällä jonne tökkäsin ruodon. Haarukanjalasta roikkumalla ja siinä pomppimalla. Noin tunnin roikuskelulla ja kiskonnalla sain jalat takaisin suoraksi ja oikeaan 10cm väliin siten että kiekkokin istuu suorassa. Kuvat koneella esiin
Kai vedit leukoja samalla, montako meni? Pidä tää suunta, tää on hyvä, suoraa toimintaa eikä mitään turhaa sössötystä ;)

Leukoja en vetänyt. Sen verran kovaa runnontaa kestää tollanen keula, että uskaltaa ainakin ajaa :D. Kyselin tähän kasirecordia yhdeltä taholta mavicin kiekoilla, mutta fiksiksi ainakin eka kasaus. Levykiekkokin kohta valmis.

Tää on kyllä todella kaunis runko ja mulle vielä melkein sopivan kokonen.

Dibsaan gyl.

Toi runko on sittenkin niin hieno, että tuo keula ei tee sille oikeutta. Joku nätimmällä kruunulla oleva, sirompi keula toimis hyvin. Varmaan Johannes olet itsekin jo runkoa katsellessasi tajunnut, että tää on valumassa käppäprojektista yhdeksi siisteimmistä konversioista.

Joo, hommaan parempaa keulaa tähän kunhan tulee sopivaa tarjolle, siitä ei pelkoa. Tästä tosiaan on tarkoitus kasailla ensialkuun konveriso jollain halvoilla kiekoilla, ja katsella ajan kanssa tähän vaihdehommeleitakin. Rungon maaliduuni on kyllä yksi sykähdyttävimmistä ja esimerkiksi viimekesäinen colnago uudelleenmaalattunakaan (alla pulverit) ei koskaan aiheuttanut samanlaisia viboja.

josbanse - 16:24, 12.3.2015 » Pihalla oli tukeista tehty keinun runko, jossa oli sopiva kolo yläpalkin päällä jonne tökkäsin ruodon. Haarukanjalasta roikkumalla ja siinä pomppimalla. Noin tunnin roikuskelulla ja kiskonnalla sain jalat takaisin suoraksi ja oikeaan 10cm väliin siten että kiekkokin istuu suorassa. Toiseen jalkaan tullut painuma kruunun tienoolle pullahti ulos suoristaessa.
josbanse - 16:35, 12.3.2015 » Hahlotki oli vähä mutkalla mut pihalla oli traktori jonka kauhan reunaa käytin alasimena ja taoin vasaralla ne jotakuinkin suoriksi. Etuhaarukassa siis.
:D

Tässä on kyllä nyt kaikin puolin oikea meininki.

pihan lapsilla park toolin lelut

Ei helvetti. Lintukorventie, näkee pikseleistä. Noissa vitun paskaläävissä on joskus tullut asuttua jonkin aikaa ja tien toisella puolella maleksittiin yläaste. Hieno runko, onko millaset clearancet?

Muutan reilu viikon päästä pois onneks :D. 28 millinen menee eteen hikisesti, takana saattais just mennä 32 mut käytännös 28