Fiksipirkka

Laita pullotelineiden pulttien tilalle klosseihisi sopivat pultit. Saattaa jonain päivänä iteltä tai ajokaverilta klossi löystyä ja pultti kadota - kyllä muuten sitte on kiva juttu ku varaosa löytyy.

Odielta kuulin tämän.

^ollut käytössä vuosia sen jälkeen kun rouvalla irtosi toinen klossiruuvi ja irrottautuminen polkimesta oli aika epätoivoisen näköistä :slight_smile:

https://farm2.staticflickr.com/1676/25882226495_eb41049754_b.jpg
https://farm2.staticflickr.com/1660/25253499823_dfddfe8be1_b.jpg

Ostoskori + sivuleikkurit = köyhän miehen wald

Lumikko - 14:56, 18.3.2016 » Laita pullotelineiden pulttien tilalle klosseihisi sopivat pultit. Saattaa jonain päivänä iteltä tai ajokaverilta klossi löystyä ja pultti kadota - kyllä muuten sitte on kiva juttu ku varaosa löytyy. Odielta kuulin tämän.
Kiitos!

Tee se itse mitävaanhäkki viemäriputkesta.

https://farm2.staticflickr.com/1611/25861550402_00763b9562_b.jpg

Jarrukahvatyytymättömyys.

Tektro R340 ihan jees jarrukahvat ja niiden ulkonevaan vipuun saa hyvin tarrattua kiinni. Kahvan runko on kuitenkin niin pöljän muotoinen, ettei sitä saa vaateriin dropin yläotteen kanssa. Tilalle hankittu Cane Creek SCR-5 natsasi hyvin ja kahvaotteen sai paljon mukavampaan asentoon. SCR-5:n vivut ovat kuitenkin huonommin muotoillut, eikä lähikaupassa ollut kuin mustaa yhyy. Pakko oli silti ostaa, koska ulnarishermo kinnaa jo valmiiksi toimistotyön ansiosta, eikä noilla Tektroilla yksinkertaisesti ollut mahdollista ajaa kahvaotteelta mukavasti. HTFU? GTFO.

Onneksi Cane Creek onkin kuhisevista deliriumvaraaneistaan huolimatta salaa Tektron valmistama, itse asiassa enemmän tai vähemmän sama tuote kuin nyttemmin lakkautettu R320, ja SCR-5:n ja R340:n vivut ovat liitännöiltään yhtenevät. Siispä 15 min ähellystä ja vivut vaihtoon päittäin. Lopputuloksena kokonaiskuvaan sopivampi ulkonäkö ja kaikkein tärkeimpänä paljon miellyttävämpi jarrutusote.

vituttaa.jpg

ei_vituta.jpg

Tompsukka - 12:50, 22.3.2016 » Tee se itse mitävaanhäkki viemäriputkesta.
Jos perus pvc putkea, niin kestävyys kiinnostaa. Idea 5/5.

Luulis kestävän kun kestää kaiken paskankin. Mut drilliumilla ois tullu ehkä nätimpi ja vaatinee nipparit tms. ton yhen ruuvikiinnityksen lisäksi.

PVC säpälöityy herkästi. Polyeteeni olis sitkeämpää. Se on sitä mustaa putkea vaaleansinisellä raidalla. Käytettiin parikyt vuotta sitten bofferien väistiminä ja nyttemmin poolomailojen lapamatskuna.

Saa nähdä. Tein jo toiset vähän pienemmillä kevennyksillä. Taivuttelua ainakin kesti hyvin. Noin puolen tunnin homma ja nyt kun on valmiit muotit porauksia varten niin vielä vähemmän.

Ajattelin vetää sträpit keulan ympäri niin ei tarvitse enempää kiinnikkeitä ja kestävyyskään ei pitäisi olla ongelma kun tuo värkki on vain tukemassa. Toisessa pyörässä on sitten kunnon kiinnikkeet.

Miettinyt samanlaista ratkaisua, mutta keulassa ei tota ruuvin reikää, eikä muitakaan kiinnikkeitä. Perus ratakeula siis. Se tekee homman haastavaksi.

monark - 7:41, 23.3.2016 » Miettinyt samanlaista ratkaisua, mutta keulassa ei tota ruuvin reikää, eikä muitakaan kiinnikkeitä. Perus ratakeula siis. Se tekee homman haastavaksi.
Saisiko duunattua mitävaanhäkin joka ruuvautuu etunavan alle? Yläpäästä kiinni jollain putkiklemmarilla tms.
Tompsukka - 7:33, 23.3.2016 » Saa nähdä. Tein jo toiset vähän pienemmillä kevennyksillä. Taivuttelua ainakin kesti hyvin. Noin puolen tunnin homma ja nyt kun on valmiit muotit porauksia varten niin vielä vähemmän. Ajattelin vetää sträpit keulan ympäri niin ei tarvitse enempää kiinnikkeitä ja kestävyyskään ei pitäisi olla ongelma kun tuo värkki on vain tukemassa. Toisessa pyörässä on sitten kunnon kiinnikkeet.
Pvc -viemäriputki on tuoreena ihan hyvin iskunkestävää, mutta se on tarkotettu piiloon maansisään ja sisätiloihin.

Eli ei kestä uv-valoa. Loppukesästä on millin murusina tienposkessa.

Ok. Vaihdetaan materiaali kun tulee muuta vastaan tosin ei kai ne pimeässä kellarissa miksikään mene :smiley:

Laita vaan joku aluslevy ruuvin alle, niin tulee edes vähän pienempi leikkausjännitys muoviputkeen.

Toki. Sovitettuna vain kuvassa. Taidan tehdä Alumiinilatasta v2 jos sattuu löytymään eli kaupasta olisi varmaan saanut taas halvemmalla kunnolliset.

Hävisikö tankotulppa ja uudet maksaa euroja tai enemmän. Ei hätää, jos tyydyt mattamustaan perusmalliin niin aja lähimpään etraan/etolaan/vastaavaan liikkeeseen ja kysy huonekalutulppia. Valikoimaa on parin millin välein koon puolesta ja sinne putken sisälle upotettavassa osassa on täysin vastaavat joustavat ulokkeet, että saa sisään ja pysyy sisällä.

Hinta: n.10snt kappale ja kaupan päälle tulee kätevä minigrip pussi johon tulpat pakataan.

Eikö Etola ole auki ja tulppa pitäisi laittaa. Nappaa se korkista tehty korkki viskipullosta, kokoja on erilaisia. Taliskerista löytyi sopiva droppitankoon. Ei pudonnut parissa viikossa kun välillä tuuppi. Tyhjennä pullo, jos sitä et jo aiemmin tehnyt.

^ mä sain pullmanin alakerrasta ihan kysymällä parit korkit. Tämmöset ois kivat mut ei ollu tuolloin tarjolla. Vaan nyt on halvalla

Hienoimmat tankotulpat saa kaupan päälle Alkosta. Jaloviina Extra 2015. Rapea retkimehu ja asentajan mökäöljy. Tulppa on oikeaa puuta sekä korkkia, tähtikuvio kruunaa komeuden.