Fiksipirkka

^^itse käytän tuppien asennuksessa lubrikanttina valopetroolia, tuota fillaripuuhailun ihmeainetta.

Vesi ei liukasta tarpeeksi ja nestemäinen saippua jää liukkaaksi liian pitkää. Liquid saippua toimii kyllä tuppien poistossa.

^Olen käyttänyt jo vuosia aerosolihiuslakkaa niin poistossa kuin asennuksessakin. Toimii ja tuoksuu petrolia paremmalle.

^ai, siis hiuslakkaa… Mä kun luulin että sitä on enää Neumannin päässä kasarikuvissa :wink:

käytän pesukoneena nuuskapurkkia mihin laitan petroolia ja kuulat sekä häkit sisään, ja eiku helistämään. Pyykit voi noukkia pinseteillä kankaalle kuivumaan ja sitten pesiin kera vaseliinin.

Itse käytän myös brake cleaneria mikäli mahdollista.
Toimii paremmin kuin hiuslakka.
Kuivuu nopeammin, ja jää tiukemmin kiinni. Ja mikä tärkeintä, kestää kosteutta paremmin kuin hiuslakalla asennettu.

Täytyy ensi kerralla kokeilla myös tuota brake cleaneria. Tähän asti on menty hiuslakalla, joka toimii kumminkin ihan kohtalaisen hyvin, mutta jos B-cleaneri on parempaa, niin mikä ettei.

Geelimäinen käsidesi toimii myös hyvin grippien asennuksessa. Luistaa hyvin ja haihtuu nopeasti ja jälkiä jättämättä. Ja tappaa pöpöt samalla.

ChainThug - 21:03, 15.12.2009 » Geelimäinen käsidesi toimii myös hyvin grippien asennuksessa. Luistaa hyvin ja haihtuu nopeasti ja jälkiä jättämättä. Ja tappaa pöpöt samalla.
laitoin eilen ihan pienellä määrällä käsidesigeeliä, mut pyörii sisälaidasta ihan hulluna. Onneks päästä on tukevasti, niin ei oo pelkoa irtoamisesta.

Valkoinen tefloninen 0,02 mm:n vesijohto teippi stemmin tyveen ja mutterin alle. Vähentää veden pääsyä kaulaputkeen ja sitä ruostuttamaan.

Alumiinitahna aivan jokaiseen metalli-metalli väliin aina kasatessa. Ihan sama, ovatko metallit samaa laatua tai eri laatua keskenään.

Olen sen stemmin valurautaisen kiilan aina myös alumiinitahnalla käsitellyt huolella ja ihan kauttaaltaan. Kiilan olen hapolla polttanut ruosteesta ensin puhtaaksi. Tahna estää kiilaa enää ruostumasta. Epäjalomman alumiinin toimintatapa raudan pinnalla on sama kuin sinkin.

Olen vaihdellut pieniä ruuveja bilteman ja clasohlsonin ruostumattomiin ruuveihin, ja korvannut muttereita ruostumattomilla nailonisen sisäprikan sisältävillä lukitusmuttereilla. Kun alle laittaa aina alumiinitahnaa, niin en ole huomannut, että runko ruostuisi ruostumattoman ruuvin kohdalta. Ilman tahnaa se kyllä tekee niin.

Bilteman “kuminpintaiset kiristimet” kaikennäköiseen ripustamiseen ja modaamiseen. (pitipä taas tuotakin juuri oikeaa hakusanaa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Esine on kyllä minun mielestäni “putken kannatin”)

Tuotenumerot 61960 - 61966

http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/61/large/61-960_l.jpg

Noilla pysyvät niin lokasuojat kuin jopa tavaratelineetkin paikoillaan. Hyvin käteviä, ja niitä saa monia eri kokoja kuudesta millistä aina 30 milliin saakka. Nuo ovat siis ruostumatonta terästä.

Kaikki muovista tehty on hiukan huokoista mikroskooppisessa mielessä. Kuulosta kerettiläiseltä, mutta niin satulan kuin tankonauhankin voi vahata jollain polymeerivahalla, jolloin niiden likaantuminen hidastuu ja lika ei enää uppoa huokoiseen pintaan.

Satula voi tuntua vähän oudolta ajaa sen jälkeen, kun kitka on hiukan muuttunut, alentunut, mutta toisaalta jatkuva vaihteleva edestakaisin liikkuminenkin satulan päällä voi olla myös hyväksi. Ainakin veri kiertää ja potenssi säilyy.

Grillihiilien sytytysneste on halpahallista ostettuna halpaa, noin euron / pullo , hajutonta ja ei leimahtavaa liuotinta. Sitä voi kätevästi penslailla osiin ennen pesua. Aine on siis vielä halvempaa kuin bensiini, ja maksaa noin 1/3 oikeasta liuotinpesuaineesta. Teho on kuitenkin käytännössä täysin sama. Liki täydellinen hajuttomuus, ja se että tuote on aromaatti vapaata kuuluvat vielä hintaan.

( aromaattiset yhdisteet ovat resonanssi stabiloituneita 5- ja 6-kanttisia hiilivety yhdisteitä, jotka noin pääpiirteissään kaikki ovat todetut syöpäriskiä nostaviksi aineiksi. Nuo ovat siis siitä sytytysnesteestä poistettuja komponentteja, ja se on tosiaankin hyvä asia.)

Jos käyttää pesupensseleinä muovivartisia pensseleitä, niitä voi laittaa astianpesukoneeseen, ja ne puhdistuvat siellä nätisti. Semmoiset mustaharjaksiset keltaisilla muovivarsilla varustetut olen huomannut astianpesukoneen kestäviksi.

Paksut kierretangot ja ns. korilaatat halpahallista ostettuina ovat olleet käteviä laakereita paikoilleen prässättäessä.

Teräsrunkoja voi kylmä muovata jousen puristimilla ja jousen levittimellä. Ko. työkalut ovat edullisia ja noin millinen putki nöyrtyy helposti moisten väkivalta kapistusten edessä. Romuputken kappaleita ja kaistaleita kannattaa käyttää suojana, putkiin kun ei kannata tehdä jyrkkiä muutoksia. Kummasti alkavat 622-47 mm nastarenkaatkin sopimaan sen jälkeen vanhaan retkipyörärunkoon.

Bilteman / halpahallien superlonisista mustista halvoista kahva tupista pystyy kasaamaan droppitankoon kätevän pinnan. 5 paria kahden ja puolen euron tuppipaketteja riittää yhteen tankoon. Siron ja ohuen vanhanaikaisen kahvarungon päälle voi laittaa puolikkaan kahvatupin. Sen verran koloaa reunaa, ettei paksu superlonituppi haittaa jarrukahvan liikettä. Kahvan pannan kohdalle jää kolmion mallinen paljas kohta, sitä voi pienentää karhunlangalla ja käyrällä neulalla kahvoja vähän kasaan ompelemalla.

Tuure

-.-

Lisää grippienasennuskemikaaleja: Septidin -haavadesinfiointispray. Se on muistaakseni käytännössä viinaa ja tulee kätevässä pienessä pumppupullossa. Sopii myös haavoihin.

Mä oon kyllä käyttäny ihan vettä grippien kanssa, eipä tarvi huolehtia sen välissä olevan mönjän toiminnasta. Eihän ne yleensä mitään liimaamista kaipaa. Ja nippusiteet toimii toki myös.

Vesi toimii myös ihan hyvin. Ensin pitää vaan poistaa rasvat tangosta ettei tupit pyöri, mikä muuten hoituu - arvatkaa millä - Septidinillä.

Protip: Laittakaa 5-6 gripin pitusta nippusidettä gripin sisään ja sujauta niiden avulla grippi tangolle. Jälkeenpäin nipparit vedetään ulos. Toimii hyvin eikä tarvii läträillä nesteiden kannsa.

1 Like

Tuli nipparitemppua käytettä asentaessa 22.2mm sisähalkaisijalla olevia grippejä, 25.4mm tangolle. Tuolloin nipparit oli melko tiukassa repiä pois.

Liian lyhyestä etulokarista saa sopivan mittaisen jatkamalla sitä Biltsun pikalokarisettiä (kaks neljä ysi) apuna käyttäen. Jatkopalan kiinnitys onnistuu hyvin esim. popniiteillä. Muoviset kiinnitysosat menee kivasti sekajätteeseen ja ylijäävät metalliosat pikkunäppärä visionääri tökkää vaikka lundia-hyllykön päätyyn ja laittaa niihin roikkumaan koriste-esineitä.

Laitetaas tännekin, koska tänne oikeasti kuuluu:

Gripit saa asennettua kätevästi lääkeruiskulla ja vedellä. Muutama millilitra vettä riittää sillä sen saa ruiskutettua paineella tangon ja gripin väliin koko pituudelta. Pari pyöräytystä vielä niin vesi häviää kätevästi johonkin. Ei jätä hajuja tai makuja, ei tuhoa grippiä, eikä jätä mitään tahmajälkiä.
Parhaitenhan gripit liikkuu tietysti kompuralla, mutta ompa niitä tullut joskus asennettua/irroitettua käsipumpulla tai ihan vain puhaltamallakin.

Kontaktiliimaspray on mun suosikki Ouryjen asennuksessa. Luistaa hyvin paikoilleen ja kuivuttuaan ei pyöri vaikka kuinka vääntäisi. Poistamisessa oon käyttäny alle ruikautettavaa TF2:sta ja pyörittelyä.

Kompuran avulla Ourystä saa tehtyä yllättävän ison ilmapallon. :open_mouth:

Suojaako roiskeelta vai kerääkö nestettä? Juhannuksena nähdään…

suojaa. Yhtenä talvena oli kiinni ja kuivana ja puhtaana pysyi. Tosin meikällä ongelmana oli että noin paljon kumia alakupin ja kruunun välisellä alueella aiheutti ohjauskankeutta.

^ ja ^^ toimiskohan tässä jonkinlainen voitelu tyyliin vaseliini?