Avaruusmuona eli parhaat pyöräretkeilyruokareseptit

Juu pitkä aikahan toi 25min on. Kaasua menee mitä menee, testataan myöhemmin kun resepti käyttövalmiimpi, vettä menee reilusti. Vesi sinänsä ei suuri ongelma IMO, saahan sitä yleensä jostain. Keittoaikaa tuntuu vähän haastavalta saada kauheasti lyhyemmäksi, täytyy tutkailla raaka aineita lyhkäsemmällä keittoajalla. Kuitenkin pidän hommaa näin ensiaskeleena onnistumisena, kun safka oli senverran syötävää ettei muruakaan jäänyt lautaselle, vaikka tavaraa kohtuu paljon olikin. Täytynee ehkä tutkia coldsoaking mahkujakin jos sit selviäis vähemmällä kaasulla kun mieluusti söisin safkani lämpimänä kuitenkin.

tnts - 0:42, 6.2.2020 » Ja siis veden kiehautus jetboililla ja tarveaineet ruokatermariin hautumaan. Syömäkelpoista 0,5-5,0h aikavälillä.
Nää ruokatermarihommat lähtee kyllä jossain vaiheessa kokeiluun! Vaikuttaa kätevältä tavalta ratkoa tuota retkiruokailun ongelmaa - varsinkin jos tarkoituksena on jyystää kilometrejä eikä vetää jotain kokkishowta risukasassa.

soijarouhetta saa yhdysvalloista ainaki whole foodsista ja muista hipster hippi vegan kaupoista nimellä mince soya tai textured vegetable protein eli TVP

Mulla ei oo pyöräretkeillessä ollut retkimuonia mukana, mutta muuten vaellusreissuilla on ja niihin aika helppo ja suht hyvää ruokaa tarjoava vaihtoehto on just toninkin mainostamat pastaruuat. Moniahan saa valmiissa paketeissa ilman proteiinilisää, jota voi sitten laittaa oman maun mukaan sekaan, oli se sitten soijarouhetta, kuivattua jauhelijaa tms.

Noi ei tosiaan vaadi sitä keittoa vaan riittää veden kiehautus → säästää polttoainetta.

IhanaTaina - 2:03, 6.2.2020 » Täytynee ehkä tutkia coldsoaking mahkujakin jos sit selviäis vähemmällä kaasulla kun mieluusti söisin safkani lämpimänä kuitenkin.
joo varmasti kaasulla keittämisen ja kylmässä liottamisen väliltä kannattaa valita lämpimän puoleiset vaihtoehdot.
kiiski - 7:18, 6.2.2020 »
tnts - 0:42, 6.2.2020 » eikä vetää jotain kokkishowta risukasassa.
No näkisitpä Retkikeittäjä Jetu Poilasen murtomaakokkishown joskus livenä, niin vetäisit sanasi takaisin ja saisit kaksi yhden hinnalla ja tulinen vai mieto?
josbanse - 10:23, 6.2.2020 » oli se sitten soijarouhetta, kuivattua jauhelijaa tms. Noi ei tosiaan vaadi sitä keittoa vaan riittää veden kiehautus -> säästää polttoainetta.
Oman kokemuksen mukaan kuivattu jauheliha vaatii varsin pitkän haudutusajan, jotta pehmenee. Siksi luovuin lihasta ja keskityn soijaan. ja tietty kuivaamisen työläys.

Eiks ton jauhelihan kuivaaminen onnistuneesti oo muutenkin melko hankalaa, koska rasva?

Bulghurhan on semmoista että ei tarvitse keittää eli voi liottaa kylmässäkin vedessä tai kiehauttaa.

Onneks ulkona/reissussa ruoka maistuu paremmalle niin soijarouhekin on ihan syötävää ilman kotikeittiön taikaa.

Soijarouhepussin oma ohjehan kertoo suunnilleen sen mitä ei kannata tehdä, ts. hauduttaa/liottaa kuumassa vedessä, jos haluaa rouheesta hyvänmakuista ruokaa.

NKOTB - 10:35, 6.2.2020 » Eiks ton jauhelihan kuivaaminen onnistuneesti oo muutenkin melko hankalaa, koska rasva?
Ei. Pitää vaan ottaa paistijauhelihaa tmv vähemmän rasvaista tekoaineeksi.

Nii ja kuivattu jauhelihahan ennallistetaan ihan rauhassa, lisätään kylmä vesi ja odotellaan muutama tunti ennen top chef hetkeä.

Ite oon kuivattua jauhelihaa tehnyt ite ihan vaan vähärasvasesta pannun kautta uunipellille ja mietoon 50 asteen lämpöön kiertoilmalla uuninluukku raollaan. Ei se ihan puolessa tunnissa kunnolla palaudu, mutta ihan riittävästi, että sitä viitsii syödä. Yleensä nakkaan veden kanssa jauhelihaa samalla ja sit kun kiehahtaa niin pastapussi sekaan ja sit odottelua.

Mitä etuja jauhelihalla on vs. soijarouhe tässä tapauksessa? Kuulostaa vaan hemmetinmoiselta duunilta turhaan.

Pl. soija-allergia, silloin vois liotella vaikka kauramurua.

Hiilijalanjälki slide bar tappiin asti niin tietää elävänsä / jotkut vain haluavat nähdä maailman palavan

Härkis ja nyhtökaura on hyviä kans kuivattuna ja ennallistuu vartissa. Nyhtökaura kantsii silputa tasaisen kokoiseksi ensin ja maustaa mikäli ei ollut marinoitua

Niin ja vöneriä kuivasin kans pariinkin kertaan. Eri hyvää!

F. Kaeppae - 12:24, 6.2.2020 » Mitä etuja jauhelihalla on vs. soijarouhe tässä tapauksessa? Kuulostaa vaan hemmetinmoiselta duunilta turhaan. Pl. soija-allergia, silloin vois liotella vaikka kauramurua.
Jos tykkää mielummin syödä lihaa, niin silloin toi on ihan hyvä vaihtoehto. Muuten sillä nyt ei liene väliä, että mitä proteiininlähdettä ruokaansa laittaa, kunhan itselleen maistuu. Mä tykkään jauhelihasta ja ehkä joku muukin niin kai siitäkin voi vinkit antaa? Retkiruokailussa yleensä ravinnonsaanti on tärkeää ja lihan protskujen aminohappojakauma on parempi kuin soijarouheessa, että siltä osin liha on tollasissa olosuhteissa ihan hyvä vaihtoehto.
F. Kaeppae - 12:24, 6.2.2020 » Pl. soija-allergia, silloin vois liotella vaikka kauramurua.
[Herneproteiinirouhe](https://vegesun.com/tuotteet/herne-proteiinirouhe/) on mielestäni parempaa kuin soijarouhe, mutta toki se on suhteessa kalliimpaa kuin soija.

Puoliso löysi Ruohonjuuresta jotain vegaanista “Metsämurkina” retkiruokaa. Litra kiehuvaa vettä ja viisi minuuttia venailua tuottaa harmaata mönjää, jossa on ruskeita linssejä ja jotain valkoisia kimpaleita. Maku oli kuin olisi syönyt harmaata mönjää, jossa oli ruskeita linssejä ja jotain valkoisia kimpaleita. Söin väkisin puolikkaan lautasellisen, koska vaihtoehto oli huonompi…