Rottapompino talveksi

Kyllä Pomppis vaan on mukava peli ja kyseisessä fillarissa on sopivasti järkipyörään sopivaa rottaisuutta.

Omallani olen nyt muutamat ensipuraisut ottanut ja hyvältä vaikuttaa. Tällä hetkellä pyörä on ns. talvisetupissa, eli varustettu leveällä raiserilla, mutta taidan myös vaihtaa siihen droppitangon ja tehdä siitä muodikkaamman CX-vehkeen, niin ehkä siitä kehtaa sen jälkeen postailla kuvankin.

Miinuspuolena tähän mennessä on tullut vastaan On-One :n susipaska Smoothie ohjainlaakeri, joka todennäköisesti on pakko laittaa kokonaisuudessaan vaihtoon, kun ei hienosäätö erilaisilla vaihtolaakereillakaan auta. Aina liian kireällä, eli kinnaa jostain vastaan, tai sitten klappaa. Toinen CX pyörälle ominainen vika on tuo etucantijarrun aiheuttama todella ärsyttävä vapina, joka pakottaa laittamaan takajarrun kiinni, kun etujarrulla pelkästään ei voi hidastaa. En tiedä sitten onko toi vaan pakko hyväksyä, kun jarru on canti ja roikottjaa ei saa haarukkaan kiinni, vai onko kyseessä nyt tuo Halpinan kokokarboniitti cx-haarukan joustavuus.

Joutuu kyllä tosissaan miettimään uuden haarukan ja etulevyn hommaamista talveksi. Tsekkailin nopsaan lelumiinikarboniittimössöja ebaysta ja noitahan saa ihan kivaan hintaan. Onko sulla kyseessä siis tuo 26" Mosso?

EDIT: Joo, ja itsekään en pystynyt sitten sitä överihalpaa kompliittia hankkimaan, vaan piti speksailla pyörä itse ja maksaa siitä siten tuplat. No, tuli tohon ehkä vähän parempaa osaa laitettua ja kasa painoa pois.

joona931 - 10:30, 28.10.2011 » Onko sulla kyseessä siis tuo 26" Mosso?
Taisipa olla. Katoin vaan akseli-kruunu-mitan perusteella, että rengas mahtuu pyörimään. Ei haittais vaikka haarukka ois pari senttiä lyhempi, mutta hinta oli murto-osa "oikeista" 700c levyjarruhaarukoista eikä painokaan ole paha.

^^ Toi “vapina” etu-cantilla jarruttaessa ei kyllä johdu jarrun tyypistä vaan ohjainlaakerista, joka ilmeisesti on liian löysällä.
Mulla on rungossa kiinni FSA:n laakeri ja Tektron jarrut ja etujarru toimii oikein mallikkasti.

^its as löysä (as in “ei jäykkä”) keula aiheuttaa myös “vapinaa”

joona931 - 10:30, 28.10.2011 » Miinuspuolena tähän mennessä on tullut vastaan On-One :n susipaska Smoothie ohjainlaakeri, joka todennäköisesti on pakko laittaa kokonaisuudessaan vaihtoon, kun ei hienosäätö erilaisilla vaihtolaakereillakaan auta. Aina liian kireällä, eli kinnaa jostain vastaan, tai sitten klappaa.
Tokihan olet feissannut laakeripesät? Ja asentanut ammattitason työkaluilla? On-Onen runkojen viimeistely ei aina ole tehtaan jäljiltä täydellisissä toleransseissa.

Ja tieteilijälle tiedoksi että vapina etu-cantilla jarrutettaessa johtuu nimenomaan jarrun tyypistä. KVG cantilever brake judder.

mini-v tekee samaa suoralla keulalla

Okey, okei, en ala kinaamaan. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, ettei tämä ole mikään universaali ongelma cantilevereiden kanssa. Hey, edes Sheldon ei puhu asiasta mitään.

normaali - 10:39, 28.10.2011 » Taisipa olla. Katoin vaan akseli-kruunu-mitan perusteella, että rengas mahtuu pyörimään. Ei haittais vaikka haarukka ois pari senttiä lyhempi, mutta hinta oli murto-osa "oikeista" 700c levyjarruhaarukoista eikä painokaan ole paha.
Jääkö haarukan ja renkaan väliin paljonkin tilaa? Mietin vaan kulmia, kun nykyisellä Halpinalla jää noin 1,5-2cm eli vois aatella, että axle to crown on aika lähelle samaa luokkaa. Tuo nykyinenkin haarukka jo vähän loiventelee kulmia.

Juu, kyllä laakeripesät on feissattu ja asennettu ammattilaisen toimesta, juurikin sen takia kun itsellä ei ollut ammattimaisia työkaluja, niin en viitsinyt alkaa itse kikkailemaan. Kävin myös asentajan kanssa tuota jo kertaalleen ihmettelemässä ja silloin todettiin, että ylemmän laakerikupin viisteet ovat eri kulmassa kuin siihen kuuluvan tehdaslaakerin, jolloin laakeri ei ikinä asetu kuppiin suoraan.

Tuota koitettiin tekohengittää vaihtamalla miljoonalaatikosta kuppiin sopiva laakeri tilalle ja se hieman auttoi tilannetta, mutta tuntuu että oikealla kireudellä se edelleen kinnaa jostain vastaan. Lisäksi tuo tuntuu löystyvän joka lenkillä, eli päivittäin saa kiristellä.

Lienee paras vaihtoehto olla se, että menen takaisin ja vaihdatan siihen vaikka jonkun FSA :n hyllystä löytyvän ohjainlaakerin.

Tuo vapina ei poistu, vaikka kiristäisin ohjainlaakerin “liian” kireälle. Eihän tuo ohjainlaakerin pienikään klappi siihen kyllä ainakaan auta, mutta ei se vapina taida uudella ohjainlaakerilla poistuakkaan. Yksi vaihtoehtohan olisi se roikottajan asennus haarukan kruunuun, jolloin tuo vapina pitäisi loppua, mutta tuossa haarukassa vaan ei ole siihen mahdollista, kun kruunusta puuttuu jarrureikä.

^ Poraa siihen haarukkaan reikä. Rapumiäs vois tosin sanoa kokemuksesta väräjävällä äänellä, että varaa aikaa ja kunnon terä - on kuulemma suht kovaa materiaalia.

SaBer - 2:25, 17.10.2009 » Mikä (ja mistä) tuo etuhaarukka on? Oon ite miettiny levyjarrun laittamista 'rolleriin talveksi...
Vaikka onki 2 vuotta vanha kysymys, niin tuo ainakin näyttää kovasti pompetaminen keulalta.

joonalle: Itellä ollut tuossa FSA:n sika-ohjainlaakeri, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmennyt, joten eikun laakeria vaihtoon vaan.

Lisäyksenä sanottakoon, että meikäläinenkin ollut helvetin tyytyväinen pomppikseen, vaikka onkin susiruma ja saatanan painava. Plussat voittaa miinukset tässä tapauksessa kuitenkin kirkkaasti. Pompino lööv <3

Inspiroiduin tästä langasta

rollerille sittenkin vaihtoehto?

makko - 12:07, 28.10.2011 »
SaBer - 2:25, 17.10.2009 » Mikä (ja mistä) tuo etuhaarukka on? Oon ite miettiny levyjarrun laittamista 'rolleriin talveksi...
Vaikka onki 2 vuotta vanha kysymys, niin tuo ainakin näyttää kovasti pompetaminen keulalta.
Onks Pompetaminea myyty jo kaks vuotta?


Uus reinkarnaatio. Mukavat pikkupakkaset ajella Oulussa, tänään ei tarvi loksuja. Meren jäällä alko mennä vähän kosteeksi meininki, takarengas alko vajota sohjoon.

^onko tossa tricrossin keula? :smiley:

kyttyra - 15:27, 16.2.2016 » ^onko tossa tricrossin keula? :D
katoin samaa. vastauksia pls

^^ ja jos on, niin missä on loput tricrossista D:

On siinä. Julistan sillä vapautumistani yv:n ahdistavasta oikeinspeksailukulttuurista. Edit: loput on Ninalla ajossa.

^pakko vielä kysyä että mikä keula siinä tricrossissa sitten on?


Muistatko silloin… -langassa oli kuva pyörästä edellisellä omistajalla 2009 ennen kuin nappasin tän.