Brevetit (ja muu pitkänmatkan suorituspyöräily)

Ai se o Rouvinen menossa kolmatta kertaa RAAM:iin.
11.6. alkaa väijyminen.

Teuvo Lousku Louhivuori, jotain löytyy googlella.

Kare_Eskola - 12:30, 10.5.2019 » Teuvo Lousku Louhivuori, jotain löytyy googlella.
Kova ajokoira... ME peitottiin vasta yli 30 vuotta myöhemmin!

Suhteellisen kova myös Tre-Kolari 24 tunnissa (yli 800 kilsaa), vaikka aika moni meistä internetpyöräilijöistä ton kyl varmaan vetäis.

Kunnon legenda tuo Lousku, mutta en nyt tämäntyyppisestä reissua muistuttavaa löytänyt kuin Tampereelta Kolariin ajetun 24h ennätyksen.

Noi 24h aika-ajojen ynnä muiden kontrolloidummissa ajettujen tulokset on kyl tajuttomia, Christoph Strasser ajoi yli 908 km viime vuonna, 6-12-24 Hour WTTC [2018], 10/26/2018-10/27/2018 : : my.race|result

Toi Tampereelta Kolariin on huoltoauton kanssakin, arvaamattomampaa etenemistä, jatkvuasti uutta tietä eikä valmista pysyvää huoltopaikkaa aina siinä radan varrella joka kierroksella. Toisaalta onko toi sitten ajettu auton peesissä?

Selfsupportedhommissa jo tommonen 500/päivä on jo melkoisesti, jos enemmän kuin yhden vuorokauden ajaa, ja useampipäiväisissä 400 on paljon.

SuicideHub - 9:34, 10.5.2019 » Semmosta perjantaipähkinää tässä pohdin, että kuka on mahtanut pyöräillä Suomen halki nopeimmin?
https://66.media.tumblr.com/tumblr_m6o9usRYg01qahgza.gif

Hyvää pohdintaa.

Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.

Tota… kumpaas noista Jyväskylän Scandic-hotelleista toi Fleche päättyy?

Ei sillä että ajaisin. Kunhan aikani kuluksi etsin hiekkateitä Keski-Suomen kartalta.

timoma - 12:08, 11.5.2019 » Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.
En tosiaan oo lähdössä tuonne, mutta ainakin yksi suomalainen on. Jos en nyt sekota, niin nimensä on Antti Miettinen.

Mä meen TCR:ään. Sinne on lähdössä toki taas Mäkipääkin ja Katriina.
Jos en tuhoudu liikaa, leppostelen PBP:n siihen perään, jos kerran oon siinä nurkilla valmiiksi. On se semmoinen karnevaali.

Ja sit pari lähipiirin ajokoiraa on lähdössä Trans Ibericaan.

asb - 10:51, 15.5.2019 » Tota... kumpaas noista Jyväskylän Scandic-hotelleista toi Fleche päättyy? Ei sillä että ajaisin. Kunhan aikani kuluksi etsin hiekkateitä Keski-Suomen kartalta.
Station, Kalevankadun kulmassa. Fiksumpi olis tosiaan ollut tarkistaa etukäteen kuin googlata siinä väärän hotellin ovella, mutta lähekkäinhän ne on.
SuicideHub - 11:38, 15.5.2019 »
timoma - 12:08, 11.5.2019 » Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.
En tosiaan oo lähdössä tuonne, mutta ainakin yksi suomalainen on. Jos en nyt sekota, niin nimensä on Antti Miettinen.
Itse olen tosiaan lähdössä tuonne NCT:aan. Muista suomalaisista ei ole tietoa, niin kuin ei oikein muidenkaan osallistujien nimistä vielä, paitsi että 32 ilmoittautunutta pitäisi olla. Reitti on pääsääntöisesti sama kuin viime vuonna.

Jos joku meinaa pistekytätä niin saa tehdä sitä jonkin verran pidempään kuin viime vuonna. Tavoitteena tässä vaiheessa on päästä maaliin ennen kuin duunit jatkuu elokuussa. Kuvia ja raportteja tulee varmaan lähinnä instagramiin ja ajotiedot päivittynevät stravaan, jos joku on sellaisista kiinnostunut.

^rispect.

Onnea matkaan!
Nyt on hyvä hermoilla asiat puhki valmiiksi niin ei sitten matkalla tarvi pelästyä mitään.

koirannopeutta sinne.

Nelisatanen ajeltu eilen pois PBP-karsintojen listalta. Taas oli vähän huono valmistelu ku piti lähtee työviikon jälkeen puoliltaöin matkaan ilman valmistelevia päiväunia, mutta näillä mentiin. Oulusta suuntasin Puolangalle yön kähmässä ja viluhan siinä taas meinas tulla kun lämpömittari näytti kahta. Puolangalta jatkoin Paltamoon hiljaista kantatie 78:aa ja huikeita vaarojen ylityksiä oli lukuisia tuolla pätkällä. Enpä ole ennen Suomessa ajellut tollasia mäkiä, jossa saa sinkulalla runnoa putkelta kilsan pari putkeen. Hieno pätkä ja tänne pitää palata uudemman kerran. Paltamossa (193 km) pääsin aamukasilta vihdoin palvelujen äärelle ja aamukahvit ja -pullat maistui erinomaisen hyvin.

Aurinko alkoi lämmittää ihan kunnolla ja ennen puoltapäivää saavuttua Manamansalon lossirantaan piti vähentää ihan lyhyt ajopaita&housut-osastolle. Erittäin miellyttävää ja mäkistä, joskin vähän routavaurioista pikkutietä Melalahdesta Manamansaloon. Lossia piti venailla tovi, jonka jälkeen matka jatkui Kestilään (293km), jossa grillitankkaus. Ilma oli lähes helteinen ja seurauksena hienot viivottimella piirretyt punoitusrajat shortsien ja sukkien ihorajapinnassa.

Unenpuute alkoi vaivata todenteolla ja seuraavat 50 kilsaa meni jossain transsissa, jossa jouduin tämän tästä huutamaan ääneen itelleni etten nukahtaisi satulaan. Vauhti kuitenkin säilyi hyvänä tästä huolimatta, mutta melko pelottavaa tollanen. Pidin pienen levytysbreikin tien laidassa, kaadoin vettä niskaani ja tästedes olo oli aika virkeä. Loppu oli aika peruskauraa, mitä nyt 20 kilsan murkulapinnoitteinen soraosuus Rantsila-Mankila-Temmes sai ärräpäät lentelemään. Oispa kunnon “strade bianchea” ees joskus. Lisäksi ympäröiviltä pelloilta lenteli jotain pikkuötököitä koko ajan silmät ja suut täyteen. Pikkueksymiset vielä Temmeksessä ja maaliin mukavissa merkeissä reiluun 19 tuntiin. Opetus: enpä taida enää lähteä liikenteeseen tolleen ilman et ois saanu ees auttavasti unta varastoon.

Vielä kuussatanen hoitamatta ja se järjestynee polkasemalla firman kesäjuhlille Joensuuhun kesäkuun alussa.

Dogspeediä kaikille, kekä lähtee tonne sadekuuroja väisteleen. Otan varaslähdön ja meen ihan turistina.

Vuoden eka audax tuli jostain syystä suoritettua vasta nyt mutta herra varjele että olikin siisti reissu. 25.5 kmh keskarilla kiskottiin pienellä mimmiporukalla ja yhden pysähdyksen taktiikalla. Loppuun olin ostanut pullon shampanjaa toimittamaan yhden osallistujista polttareita. 575 hommia

Voi vittu minkä työn ja tuskan takana tämäkin homma oli. Ja ihan itteä voi syyttää, kun oli väärät kengät ja väärä reitti.

Edit: Ja Mäkipäänkin jengi pölähti heti perään Vaajasuon ABC:lle.

Flechen maalissa tuttu meno. Ihan raikas ja eheä olo itsellä, siis kun vertaan kahteen aikaisempaan keikkaan samalla 424-426 kilsamäärällä. Kengät märät 23 tuntia, muut varusteet vaihtelevasti.

Keplerini on hyvä kalu tämmöiseen käyttöön ja 38mm Gravelking Posliini tubeleksena taisi olla joukkueen rullaavin kumivalinta ja nopea myös siksi että voi ajaa pimeässä rohkeammin esteiden yli. Kiitos panaracer.

Rando Sukkien näkyvyyttä muuttuvissa olosuhteissa kiiteltiin.

Nonni. Väsymyksen yli olen nyt päässyt ja elämäkin hymyilee. Aamulla lähdin pyörällä töihin ja matkalla pudotin Specialized Defroster paskalossit taloyhtiön roskapönttöön. Tuli hyvä mieli.

Elikkä tarkoitus oli ajaa vaihteeksi vähän pidempään sillä tavalla, että lauantaina herään kotoa ja sunnuntaina olen Fleche-aikataulussa Jyväskylän aseman Scandic-hotellilla. Muuta aikataulua ei ollut ja tarkoitus oli kuvata kaikki matkan varrelle osuvat vesistönylitykset (ihan vaan siksi, etten kuvittelisi ettei ole aikaa pysähtyä): 360 kilsaa ja 25 siltaa. Tossa oli sellanen vipu vielä, että jos Joutsassa tuntu pahalta, niin olis voinu ajaa suoraan Putkilahdelle koukkaamatta Luhangan kautta. Soolona, koska kolmen lapsen isänä arvostan erittäin paljon aikaa, jolloin voin huolehtia vain ja ainoastaan omasta hyvinvoinnistani.

Koitissa tuli ekan kerran mieleen, että jalat on märät ja kylmät ja aikataulu kusee pahasti noin niinku lämpimien sisätilojen suhteen. Siitä alko oikominen ensin Hartolaan (24h Jari-Pekka) ja kunnon tauon jälkeen suorinta tietä Vaajakoskelle (24h ABC).

Ihan riittävästi tuli märkää hiekkatietä. Kunnon kengillä Vapaarattaalla Kuivalla kelillä olis varmasti ollu ihan kiva reissu, mutta tulipa suoritettua. Ens kerralla ehkä suunnittelen aikataulunkin. Vaimo kielsi fiksillä ajamisen. Kyllä se tästä.

Siltoja oli lopulta 14 ja kilsoja vähän päälle 300. Yhen jätin kuvaamatta, koska oli pimeää, kylmää ja satoi.