Brevetit (ja muu pitkänmatkan suorituspyöräily)

Totta, pimeessä soralla vuorelta kilpaa laskeminen olis vaarallista ja tämä ratkaisuhan oli oikein elegantti. Ja tässä mittakaavassa olisivat joka tapauksessa tulleet perille käytännössä samaan aikaan. Vaan jännää olis ollut loppukirikin, vaikka siinä viimeisellä kymmenellä kilsalla, joka on asfalttia ja melko tasastakin. Mutta kunnon vetämistä tämä, hieno kilpa.

SuicideHub - 10:25, 29.4.2019 »
SuicideHub - 15:51, 2.4.2019 » 4.5. Helsingistä 300km Lohjanjärven ympäri paikoitellen mäkisillä pienehköillä teillä, arvokasta kulttuuriympäristöä ja kalakeittoa: https://www.randonneurs.fi/tapahtuma/lohjanjarven-uimakoulu-300km-3/
Tämä on tällä viikolla ja ilmoittautumista toivoisin keskiviikkona viimeistään.
Nostan tämän vielä.

Mainio brevetti olikin, tämmöisellä porukalla:
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/59335000_2161970127173087_6227083476844150784_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=79493c03c5a00f8e60058d7cd26812b1&oe=5D2C50D0

28 lähtijää, vaikka ennusteessa oli räntää. Hyvin kuitenkin osui pilvien raot kohdalleen, kun eteen tuli lähinnä märkää asfalttia, sadetta vasta ihan loppumatkasta. Tuulta oli. Ja mäkiä on. Ja toistuvasti hämmästyttävän kivaa tietä, pientä ja nättiä, hiljasta. Porukka hajosi sopivasti osiin ja niin on ihan miellyttävääkin mielestäni, lepposampaa ajella pienemmissä ryhmissä. Ja samantahtisten joukossa, turha ajaa toisen tahtia jos se ei sovi itselle. Inkooseen ajettiin isommalla laumalla ja siitä lähdettiin osissa, me Samin ja Kimin kanssa saman tien, sitten tauoilla näki taas aina useampia.

Fiskarsissa oli ne pyörämessut samaan aikaan taas, käytiin siellä morjenstamassa tuttuja. Mukava päivä kaiken kaikkiaan. Ja kiva kun oli väkeä.

HI-VIZ-HEIKKINEN

James Haydenin Italy Divide kokemuksia, click

Mukavan avointa kerrontaa siinä, vaikka vähä noloa kokeneelle tommonen sählääminen. Ja innostavaa myös noin muuten.

Semmosta perjantaipähkinää tässä pohdin, että kuka on mahtanut pyöräillä Suomen halki nopeimmin? Varmaan tosta on tehty jotain legendaarisia ennätyksiä joskus kultaisessa menneisyydessä? Kattelin että Suomen Pyöräily ry:n sivuilta ei ainakaan löytynyt mitään, eikä tämmöstä oo Guinnessin kirjoissa tai World ultracycling associationinkaan listalla. Toni Lund, tuo Iditarodin molemmat matkat ajanut seikkailija, ajoi ton pari vuotta sitten viidessä päivässä ja 3,5 tunnissa. Toni Lund - Adventure Cyclist: Trans Finlandia
Ja Markku Leppälä (ajanut myös TCR:n, TABR:n ja SRMR:n) johonkin viiteen päivään kanssa, joskin ajoi Utsjoelta Helsinkiin, eikä Hangosta Nuorgamiin. https://www.instagram.com/p/BUUqb6XglEs/
Ja Toni kertoi joskus jostain Utsjoella henkseleitä paukutelleesta viiden hengen porukasta, joka tuon kanssa oli ajanut viiteen päivään, huoltoauton kanssa.

Muistan lukeneeni että joku 80-luvun ikuri ajoi pakun peesissä kertalinttuulla eikä vienyt pitkään.

Pakun peesaaminen on vähä eri hommia, mutta kiinnostaa toki silti, että mistä luit ja kauanko tuolla meni.

Tämä tuli ekana mieleen mutta olikin jäänyt haaveiden tasolle Kari the finnish RAAM racer - 2017 Finland 100

Ai se o Rouvinen menossa kolmatta kertaa RAAM:iin.
11.6. alkaa väijyminen.

Teuvo Lousku Louhivuori, jotain löytyy googlella.

Kare_Eskola - 12:30, 10.5.2019 » Teuvo Lousku Louhivuori, jotain löytyy googlella.
Kova ajokoira... ME peitottiin vasta yli 30 vuotta myöhemmin!

Suhteellisen kova myös Tre-Kolari 24 tunnissa (yli 800 kilsaa), vaikka aika moni meistä internetpyöräilijöistä ton kyl varmaan vetäis.

Kunnon legenda tuo Lousku, mutta en nyt tämäntyyppisestä reissua muistuttavaa löytänyt kuin Tampereelta Kolariin ajetun 24h ennätyksen.

Noi 24h aika-ajojen ynnä muiden kontrolloidummissa ajettujen tulokset on kyl tajuttomia, Christoph Strasser ajoi yli 908 km viime vuonna, 6-12-24 Hour WTTC [2018], 10/26/2018-10/27/2018 : : my.race|result

Toi Tampereelta Kolariin on huoltoauton kanssakin, arvaamattomampaa etenemistä, jatkvuasti uutta tietä eikä valmista pysyvää huoltopaikkaa aina siinä radan varrella joka kierroksella. Toisaalta onko toi sitten ajettu auton peesissä?

Selfsupportedhommissa jo tommonen 500/päivä on jo melkoisesti, jos enemmän kuin yhden vuorokauden ajaa, ja useampipäiväisissä 400 on paljon.

SuicideHub - 9:34, 10.5.2019 » Semmosta perjantaipähkinää tässä pohdin, että kuka on mahtanut pyöräillä Suomen halki nopeimmin?
https://66.media.tumblr.com/tumblr_m6o9usRYg01qahgza.gif

Hyvää pohdintaa.

Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.

Tota… kumpaas noista Jyväskylän Scandic-hotelleista toi Fleche päättyy?

Ei sillä että ajaisin. Kunhan aikani kuluksi etsin hiekkateitä Keski-Suomen kartalta.

timoma - 12:08, 11.5.2019 » Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.
En tosiaan oo lähdössä tuonne, mutta ainakin yksi suomalainen on. Jos en nyt sekota, niin nimensä on Antti Miettinen.

Mä meen TCR:ään. Sinne on lähdössä toki taas Mäkipääkin ja Katriina.
Jos en tuhoudu liikaa, leppostelen PBP:n siihen perään, jos kerran oon siinä nurkilla valmiiksi. On se semmoinen karnevaali.

Ja sit pari lähipiirin ajokoiraa on lähdössä Trans Ibericaan.

asb - 10:51, 15.5.2019 » Tota... kumpaas noista Jyväskylän Scandic-hotelleista toi Fleche päättyy? Ei sillä että ajaisin. Kunhan aikani kuluksi etsin hiekkateitä Keski-Suomen kartalta.
Station, Kalevankadun kulmassa. Fiksumpi olis tosiaan ollut tarkistaa etukäteen kuin googlata siinä väärän hotellin ovella, mutta lähekkäinhän ne on.
SuicideHub - 11:38, 15.5.2019 »
timoma - 12:08, 11.5.2019 » Kuka/ketkä suomalainen/set ovat lähdössä tänä vuonna Northcape - Tarifaan? Jostakin sain päähäni, että He-man äiä ei olisi menossa? Sitä vaan, että pitääkö tässä nyt alkaa valmistautua pisteenkyttäykseen oikein tosissaan.
En tosiaan oo lähdössä tuonne, mutta ainakin yksi suomalainen on. Jos en nyt sekota, niin nimensä on Antti Miettinen.
Itse olen tosiaan lähdössä tuonne NCT:aan. Muista suomalaisista ei ole tietoa, niin kuin ei oikein muidenkaan osallistujien nimistä vielä, paitsi että 32 ilmoittautunutta pitäisi olla. Reitti on pääsääntöisesti sama kuin viime vuonna.

Jos joku meinaa pistekytätä niin saa tehdä sitä jonkin verran pidempään kuin viime vuonna. Tavoitteena tässä vaiheessa on päästä maaliin ennen kuin duunit jatkuu elokuussa. Kuvia ja raportteja tulee varmaan lähinnä instagramiin ja ajotiedot päivittynevät stravaan, jos joku on sellaisista kiinnostunut.