Retkipyörät ja maastopyörävaelluspyörät

Täällähän valtaosa liputtaa unitin puolesta ja joku ihmeellinen ketjunkiristinviha vallitsee tällä foorumilla. Marin on painavampi muistaakseni, mut on kyllä selkeästi halvempi toistaiseksi.

Useempi talvi Surly Singleatorin kanssa jättänyt ainakin fiiliksen, että sinkulaelämä on noinkin ihan helppoa ja mukavaa. Semmosen halvan geneerisen On-One Dooferin sain paskaksi parissa vuodessa.

MatoFakiiri - 10:11, 8.6.2019 » Oisko muuten kellään suositella jotain noin about enintään 2.4" -kumeja retkikuorman alla hyvin tukevia vannekehiä? 29", 36 pinnaa, (levyjarruloisille toki) ja eipä siitä kohtalaisesta keveydestäkään lie haittaa. Elopaino itsellä 67 kilon luokkaa ja kuormat spekulatiivisten noviisiarvioitteni mukaan "kohtuullisia", eli uskoisin, että ihan enintään kymmenisen Kiloa per pääty... Musta on aina musta
Kyl vähissä alkaa olla 36 pinnaiset kehät. DT Swissiltä ei löydy moisia lainkaan. Rydellä ja Mavicillakin aika vähän ja pääasiassa sitten painavia retkikehiä, ei mitään tubeless-yhteensopivia maastorinkuloita.

36 pinnaa taitaa olla jäänne ajalta, jolloin pinnat olivat heikkolaatuisempia ja saattoivat katkeilla muutenkin kuin Matti Rämön retkilastauksen alla. Silloin on mukavaa, ettei yhden pinnan katkeaminen saa niin isoa heittoa aikaiseksi kehällä, että kiekko menisi ajokelvottomaksi.

Oolraittis, kiitän kehäspekuloinnista!
Tubeless-touhuun en oo vielä rohkaistunut, mut varsin viksuahan se taitas olla.
Retkikehillä sitten ehkäpä mentävä, ellei joku sattumalta tiedä jotain muinaisjäännevarastoja tai perinnetietoisia (mutta silti kohtuuhintaisia) pienbrändejä.
Olis meinaan kelpo XT-napapari 36 reikäsinä.

Ja Kyrliselle vielä, että eip se nahka mahda haitata, päinvastoin, satulan leveys ja muu profiili siinä ymmärtääkseni ratkaisee.
En toki sivukuvasta tosta Brooksista osaa mitään arvioida, mut jotenki vaan näyttäs ehkä enemmän ryhdikkään herraskaiseen kommuuttiajoon tarkoitetulta.
Ihan joutavaa mutunollapohdintaa saattaa tämä tosin itseltäni olla…

MatoFakiiri - 12:35, 8.6.2019 » Olis meinaan kelpo XT-napapari 36 reikäsinä.
Herttoniemen ylä5-kaupan listoilla olis [Stänin Arch MK3 36-reikäisenä](https://www.hi5bikes.fi/tuotteet/349/725977/no-tubes-arch-mk3-29r-rim-36h).
Kyrlinen - 11:38, 8.6.2019 » Täällähän valtaosa liputtaa unitin puolesta ja joku ihmeellinen ketjunkiristinviha vallitsee tällä foorumilla. Marin on painavampi muistaakseni, mut on kyllä selkeästi halvempi toistaiseksi.
Rupesin kattelemaan mainosvideoita, kun koitan hahmottaa onko toi Unit miten paljon enemmän pitkä ja matala. Geotaulukoiden mukaan olis jonkin verran, mikä taas olis mulle hyvä. Ja onhan noiden Kona&Erkki -videoiden jälkeen aika vaikea ostaa jokin muu kuin Kona Unit -polkupyörä. :D

Retkeily ja pienemmänpuoleiset retkipyörät kiinnostaa. Olisiko kellään Stadissa tai Stadin välittömässä läheisyydessä 42 tai 46 -kokoista Surly Straggleria, jota saisi vähän pällistellä ja mallailla? Jokin muukin vastaava kävisi, mistä saisi vähän suuntaa. Oon 159 senttiä pitkä ja vähän epätietoinen runkokokojen suhteen. Näitä pienempiä ei oikein löydy testattavaksi mistään, joten koitan onneani täällä.

Tulin kertomaan ilouutisen kaikille flat bar diggareille, eli surlyn bridge clubia saa kaudelle 2020 mahdollisesti runkosettinä. Lähde: surlyn nettisivut

Kyrlinen - 10:30, 8.6.2019 » Tänään ajelin töihin ja mietin samaa satula-asiaa. Parempiakin varmasti on mutta säädellään ensin ja katsotaan. Mietin ihan samaa että eikös nahkabrooksit ollu vähän pystympään ajoon tosiaan. Tolppa nousee vähän kun pääsee kotiin tästä.
Mä oon ajellu Brooks B17 + droppirangolla kaikki reissut, vaihdellen eri pyörillä. Mukana on ollu 5-25 kg, joskus peräkärry lisäks, ja päivämatkat jotain 150 km max. Ei oo koskaan satulaa voinu syyttää voimien loppumisesta, eli hyvin on toiminu mun ahterille.

Pistetääs tänne taas oma retki- ja maastopyörävalleuspyörä nykyisessä setupissa. Pieniä juttuja vois vielä viilailla ja runkolaukko kaipaa lisää pätsejä. Käy ja kukkuu kyllä oikein mukavasti kaikilla teillä ja poluilla.

https://live.staticflickr.com/65535/48114556202_97fce7b569_c.jpg

Voimansiirto kyllä ööööö HILLITÖN! varsinki eturieska suhteessa raamiin :smiley: ei jestas. tolla selvästi PÄÄSEE!

Roller94 - 22:16, 24.6.2019 » Voimansiirto kyllä ööööö HILLITÖN! varsinki eturieska suhteessa raamiin :D ei jestas. tolla selvästi PÄÄSEE!
hohoo. 38t limppu oli nytte kiinni 11-46 kasetin kans. Oli tarkotus kyllä vaihtaa pienempään kun tiesin että on mettähommia luvassa mut unohtu kun reissuille on aina se perus vitun_hirveä_kiire pakata ja lähteä. Nytkin nous kevyesti lastattuna juurakkoiset mäet vielä ihan ok mut varmaan joku 34t ois järkevin.
myltsi - 20:51, 24.6.2019 » Pistetääs tänne taas oma retki- ja maastopyörävalleuspyörä nykyisessä setupissa. Pieniä juttuja vois vielä viilailla ja runkolaukko kaipaa lisää pätsejä. Käy ja kukkuu kyllä oikein mukavasti kaikilla teillä ja poluilla. https://live.staticflickr.com/65535/48114556202_97fce7b569_c.jpg
On kyllä päräyttävä rukki!! Ja kiitti taannoin vaihdeasioiden valaisemisesta. :)

Hieno on. Mikäs Genesis toi on?

kaukomieli - 20:05, 26.6.2019 » Hieno on. Mikäs Genesis toi on?
2018 Vagabond L koossa. 2019 runkosetti olis kans kivan värinen, harmi ettei keulaan oo vieläkään lisätty kiinnikkeitä.

Saako uudempiin b+ Kona Unitteihin täyspitkän lokasuojan asennettua taakse?

sukie - 14:30, 8.6.2019 » Retkeily ja pienemmänpuoleiset retkipyörät kiinnostaa. Olisiko kellään Stadissa tai Stadin välittömässä läheisyydessä 42 tai 46 -kokoista Surly Straggleria, jota saisi vähän pällistellä ja mallailla? Jokin muukin vastaava kävisi, mistä saisi vähän suuntaa. Oon 159 senttiä pitkä ja vähän epätietoinen runkokokojen suhteen. Näitä pienempiä ei oikein löydy testattavaksi mistään, joten koitan onneani täällä.
Vastauksia tuli tasan nolla, joten nyt mennään ikään kuin sika ja säkki -linjalla, sovittelematta. Tilasin 46-kokoisen Stragglerin rungon pari viikkoa sitten, nyt se on Velobiassa Empun kasauksessa ja ajossa mulla ihan pian. Alle tulee 42 mm sileät Gravelkingit, joten tulevien reissujen sorapätkät ei jänskättele enää ihan niin paljoa, vaikka mitään metsäpyörää tässä ei nyt toki tehdäkään. Viimeiset pari vuotta retkeilyt on tehty maantiepyörällä ja 25 mm renkailla, mikä on "jonkin verran" rajoittanut reittivaihtoehtoja. Sekin laajensi jo huomattavasti reviiriä aiempiin varsin urbaaneihin fixuloihin ja sinkuloihin verrattuna. Ajelihan toki niilläkin, myös pientä pyörämatkailua, mutta mieluiten vain hyvillä teillä. Vaikee pysyä bibseissään tässä odotellessa. Odotukset on tosi korkealla, tästä tulee mun eka retki- ja matkaoptimoitu pyörä!
tmar - 21:26, 26.6.2019 » Saako uudempiin b+ Kona Unitteihin täyspitkän lokasuojan asennettua taakse?
olin nopeesti kattovinani et tilaa olis joo, mut ainoa kiinnityspiste on brake bridge. keskiön takana ei oo kiinnikettä eikä dropouteissa.

t. pyörämyyjä-89

Eiks niissä oo dropeista vähän ylöspäin kiinnistyskohta tarakalle. Voiks siihen laittaa lokarin aisan kiinni vai meneekö se jotenkin hankalaksi?

Mut toi kiinnikkeen puuttuminen keskiön takaa oli kyllä tärkeää uutta informaatiota, kiitos siitä.

(Itseä ei kiinnosta enää niin akuutisti, koska ostin käytetyn 29er Unitin jossa kyllä vielä huonommat lokareiden kiinnitysmahdollisuudet mutta kun halvalla sai.)

Jossei tähän saa lokaria kiinni niin…

Yoke on tietty vähän ikävämmänpuoleinen. Aika jöötiltä näyttää, ite poraisin reiän ja kierteyttäisin.