Retkipyörät ja maastopyörävaelluspyörät

Jos et halua laittaa dropper tolppaa niin tuskin menee liian isoksi, vähän enemmän reachia ja stäkkiä on vaan hyvä homma jos on pitkä selkä

T: 177/81

täo kyl kiinnostavin uus runkosetti aikoihin

#aah pitäsköhä speccaa

:smiley: et osannu päättää postaisko quillipyörän hobocross vai rivendell -tobaan niin laitoit tänne ?

ois kyl kova ergostemmillä

Eiks toi ihan retkipyörä ole

Kyllä tuolla vois löllyä auringonlaskuun.

Jos ne tosiaan päätyy tohon vihreeseen niin pakko myöntää että rupean säästämään pennosia.

e. eiku perkule on se tuotantoväri. jes. tai siis voi ei.
e2. harmi että toi takajarrun kiinnike on chainstayssa eikä seat-.
e3. eiku ehkä en rupeekkaa säästämää ku toiha onki 650b. mitä oikein kuvittelin

Bokseja tikkailtu

https://www.alpkit.com/images/sonder/Camino-AL-V2-650B-1-1.jpg

^ikävä varmaan ajaa tollasella eturattaalla kun puuttuu vähän piikkejä

Sonderin eturatas on sönder

Onkohan myös tehdashalflink?

Täällä on ihan hyvä topikki puhua esim pelago stavangerista, Velo Orange Polyvalentista ja Soma Wolverinestä.

^+1

Planet X:llä alennuksessa Rivendell renkaita.
Kellään kokemusta esim Jack Brown 33.3mm renkaista? Oli siellä 650b renkaitakin.

Nitton viiksitankojakin oli aika paljon ja muutama retkidroppi.

Mitä totanii onks Peregrinestä tulossa joku uus satsi hä.

Tän vuoden huhtikuussa Alisonin Samppa kirjoitteli Peregrinen 10-vuotissynttäreiden kunniaksi feibussa tjms että back to the drawing board & is it time to fly again? Mitään oikeaa tietoa ei vissiin oo nettiin tihkunut. Sellaista muistan kuitenkin lukeneeni jostakin kommentistaan, että jos v.3 tulee ni hinta on tuhannen pound sterlingin luokkaa. Ilmeisesti noiden valmistaminen oli aika kallista, en tiedä olisko se ollut sitten syynä mallin lakkauttamiseen.

V.2 ilmestyi vissiin 2012 ja onhan tässä tullut markkinoille sen jälkeen monenlaista omniterrapyörää mut taitaa toi v.2 olla edelleen monessa suhteessa aika päihittämätön kategoriassaan. Tommosen jos sopivassa koossa vielä jostain löytää ni kannattaa tarttua tilaisuuteen. Eikä ykkönenkään millään muotoa huono ole.

Voi olla että toinen munuainen & vasen kives lähtis meikältä myyntiin, jos nyt ilmestyis v.3 postmount-jarruille ja vaakaputken sisäisellä takajarrun sekä dropperpostin viennillä ja etuhaarukka randotartsimounteilla.

Sibboni on kasassa.

https://scontent-arn2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/23164117_126755014657867_6923751348626259968_n.jpg

Tuntuu just siltä miltä pitääkin. Kuvien jälkeen säädin vielä vähä tangon asentoa, toi oli vasta eka lenkki. Stemmi ehkä vaihtuu jyrkempään. Takajarru pitää ilmata uudestaan, etujarru oikein mainio. Siis se Hope. Levyinä jäähdytysrivalliset xtr:t kun halvemmat oli loppu ja kai nuo ihan paikallaan on vuoria lasketellessa. Vanteina Dt r460, napoina sp pl8 ja Shimanon rs505. Samat vanhat kunnon Bummin valot ja Suginon kammet. Vaihtajat 105, edessä semmonen uus 5801-versio, jossa ei ole sitä aiemman version pitkää vipua, joka osuisi paksuihin renkaisiin. Varsin hyvä.

Porailin runkoon tosiaan muutaman reiän lisää ja Otto juotti kiinnikkeitä sekä irrotti pannan. Tärkeimpänä muutoksena oli saada satulaputken teline alemmas runkolaukun tieltä ja kolmas teline viistoputken alle. Samalla tuli mahdollisuus kiinnittää satulaputkeen joku Anything/Manything/Mojave cage, kun nyt siinä on kolme pulttia tasaisin välein. Pulloteline siis kahdessa alimmaisessa. Ja keulaan tuli parit pultit, low riderille tai pullotelineille. Pääasiassa tää tulee olemaan tollasessa pitkän matkan maantiepyöräilykuosissa, kolme pullotelinettä, runkolaukku ja satulalaukku mukana matkan pituuden mukaan. Tarvittaessa niiden lisäksi etulaukut, ja vaikka jollekin pidemmille soratiereissuille olis mahdollista panna täyskokoinen runkolaukku ja pullot keulaan. Tai se kuormahäkki tohon pullon tilalle. Tai full loaded touringiin, johon tätä ei tosiaan oo ensisijaisesti tehty, vois panna jonkun ison pullon Mojaveen, että riittää leirissä vettä. Sivusta aukeevan pullotelineen tarvis, laukku tulee kovin lähelle etummaista pulloa.
https://c1.staticflickr.com/5/4555/24342911878_8bb599f040_z.jpg

Hyvin tehty

Alkanu mennä vahvasti maku näihin Pelagon pyöriin kun joutuu niin vahvasti modailemaan uusia runkoja. Diggaan muotokielestä ja yleisestä fiiliksestä ehkä jopa eniten kaikista tän genren pyöristä mut tuntuu siltä että suunnittelupöydän takaa ei juurikaan poistuta kokeilemaan omia tuotoksiaan.

Siis ok, rungot vissiin suunnitellaan niin että myydään kompliitteja mut heti jos vähän kokeneempi kuski alkaa tekemään omannäköisensä pyörää niin ongelmia tulee. Ei voi perkele olla 6 eri mallia samasta kaupunkipyörästä valikoimassa hassama minkä kylän nimi on satulaputkessa.

no siis näkeehän sen jo kompliitin hinnasta ja osista et pyöräharrastajat eio varsinainen kohderyhmä vaan ennemminkin esim media-alan ammattilaiset ja nuoret kaupunkilaiset yleensä