Retkipyörät ja maastopyörävaelluspyörät

eikös se jeti ole?

jos esittelykierros oli siinä niin voidaanko siirtyä jo kamarunkkaukseen?

clipsi tankolaukut kiinnostaa… mohnon ortliebiä ihmettelin joskus XXL reissulla, ilmeisesti 5kg rajana mikä tuntuu aika paljolta noin ylhäällä…

mitäs muita? BigXTop?

saakos joissain trek:eissä näkyneitä, haarukan jalkoihin kiinnitettäviä “holstereita” mistään? tai vastaavia ratkaisuja muista valmistajilta?

http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2014/07/24/1406182830445-ej8ejuycf1mf-700-80.jpg

Teillo noita etulastauksia, pystyykö millään ajamaan ilman käsiä, lastattuna tai ilman?

Pystyy. Ei pitkiä pätkiä mut pystyy. Pelkillä takalaukuilla ei pysty.

Bigxtopin tankolaukku hyvä kampe, suosittelen.

Mua kiinnostais järkevät laulkuratkaisut eteen. Haarukasta löytyy kiinnityskohdat lowrider kiinnikkeille…

mannine - 21:37, 13.1.2015 » Teillo noita etulastauksia, pystyykö millään ajamaan ilman käsiä, lastattuna tai ilman?
Lastin kanssa pystyy niin pitkään kuin haluaa, ilman lastia vaatii vähän tarkkaavaisuutta @ 30 mm.

Pyörä näytti toissa vuonna tuolta, nykyään joltain muulta:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/19788582/nv2013.jpg

^nordawinden. tosta on paha enää parantaa tätä lankaa.
jaa se menee noissa noin päin

cannari ei kestä laittaa tankoon mitään, perään onki sit sama mitä laittaa.
alerando kestää laittaa tankoon ainaki 2kg ja pystyy ajelee pitämättä kiinni.
rawland drakkar ei myöskään ollut hyvä etupainon kanssa

Tää on hyvä topicci! Keväämmällä ois tarkoituksena sovitella tubus logo evo ja surly front rack kiinni vigorelliin
Sit ois pari shimpan napadynamoa odottelemassa jotain, ehkä inspistä mannismieheltä?
Surly on muuten ottanu S&S couplerseilla höystetyn cross checkin taas tuotantoon…Lääh!
Odie: olikos se meikkiksen myymä ja sun kasaama stavanger disc maanantaina terkon kyljessä parkissa? Alko kaduttamaan sen myynti.

muistakaa myös Satula-, tarakka-, runko- ja tankolaukut -topsu

FF - 21:32, 13.1.2015 » saakos joissain trek:eissä näkyneitä, haarukan jalkoihin kiinnitettäviä "holstereita" mistään? tai vastaavia ratkaisuja muista valmistajilta?
[Salsan Anything Cage tai The Cleveland Mountaineeringin Everything Bag?](http://bikepackersmagazine.com/anything-cage-vs-everything-bag/)

Taitavat vaan vaatia vähän useamman reiän haarukkaan?

FML

toisaalta tuskin tulee edes tarvetta. kuha spekuloin.

retkipyöräily ei noin yleisesti ottaen onnistu tai ole “aitoa” mikäli pyörässä ei ole tarpeeksi korvakkeita tai full custom kierteytettyjä reikiä.
Lisäksi suomen tieverkko on sellaista, että ilman keskiön alla olevaa juomapulloa kuolee janoon.

Edit. Mulla tankolaukun ja lyhkäisen stemmin kanssa aiheuttaa aika helvetillistä wobblea jo yhdellä kädellä ajaessa. Epämukavaa kyllä mutta toimeen tulee. Luulen että pidempi stemmi voisi vähän auttaa, ja tankolaukun tukeminen alapuolelta. Ruotsissa herpaantui keskittyminen ja ohjauksen hakemisen vuoksi osuin jalalla valtatien reunakaiteeseen ja tästä poukkosin sitten vähän liikaa kaistan puolelle. Auto oli pyyhkäistä nätisti yli ja tästä johtuen päätin pitää pienen tauon ja miettiä jatkossa vähän stabiilimpaa ohjausta.

hellästi usealla putkiklemmarilla niin ei hiilikuitukaan pahastu

mannine - 21:22, 13.1.2015 » onko toi kare, chinese carbon?
Aluksi mietin alennunko vastaamaan... Yeti se on, suoraan Ameriikasta lähikaupan kautta. Ja ettei menisi offtopiciksi niin siihen saa vaihdettua sinkuladropoutit.
Sirkus - 22:25, 13.1.2015 » Edit. Mulla tankolaukun ja lyhkäisen stemmin kanssa aiheuttaa aika helvetillistä wobblea jo yhdellä kädellä ajaessa. Epämukavaa kyllä mutta toimeen tulee. Luulen että pidempi stemmi voisi vähän auttaa, ja tankolaukun tukeminen alapuolelta.
Lowrider-tartsi edessä ja osa kamoista etusivulaukuissa rauhoittaa pyörää ihmeen paljon. Oma [Dawes](https://farm4.staticflickr.com/3946/15495550626_006c578ce2_b.jpg) on pelkillä takalaukuilla takapainoisena tosi rauhaton ja epävarman tuntuinen, etulaukut lisäämällä rauhoittuu ja ilman käsiäkin uskaltaa taas ajella. Blackburnin tarakan ohjelappu taisi neuvoa pakkaamaan jopa 45% painosta eteen.

Tällaista arvelinkin ja tarkoitus toteuttaa nyt jahka sesonki käynnistyy. Viime kesänä oli vähän silloisen kaluston ehdoilla ja niin toki nytkin mutta esim. tuollaiseen Tubus Taraan voisi satsata.

Näemmä onnistuu ihan hyvin putkiklemmarilla kiinnityskin kun tuo mun pyörä ei ole ihan niin optimoitu näihin juttuihin.

Tankolaukku on kyllä ollut noilla breveteillä tosi kiva, täytyy miettiä miten saisi sen toimimaan niissä tilanteissa kun ei ole perusteltua lastata sivulaukkuja vakauttamaan.

Ainakin Blackburnilla ja XLC:llä on low rider -malleja joissa yläpään kiinnitys on U:n mallisella lenkillä haarukan ympärille, niinku näin tai näin. Omassa pyörässä on tuo jälkimmäinen Blackburnin FL1, ruma mutta toimiva. Putkiklemmaria hieman tyylikkäämpi ja varmasti paljon kestävämpi ratkaisu.

Tubukseltakin löytyy tällainen sovitin.

http://www.tubus.com/image_small/image32.jpg?xn=1421186682

da3bal - 18:54, 13.1.2015 » http://farm4.staticflickr.com/3832/9954369215_8772023b34_c.jpg Bilteman takatarakassa 1kg 1hlö teltta ja makuualusta. Kuvasta puuttuu täyteen pakattu Haltin reppu, taisi painaa n. 15kg, kävi välillä etutarakassa ni säästi selkää 2tkm reissussa. Seuraavaan reissuun pakkaan kyl kamat erilailla.
Hassun näkösesti asennettu nuo etutartsin ohjaintangon kiinnikkeet, onko miten hyvin pysyneet paikoillaan? Mulla on tollanen kapeahko Basil front carrier enkä oo vielä tullu asentaneeks kun totesin että ainut vaihtoehdo ois laittaa se just tolla tavalla, varsinkin kun omissa filoissa stongat tuppaa olemaan vielä lähempänä etunavan akselia niin joutus vielä mielenkiintosempaan asentoon tuon laittamaan.

^ Basilin etutartsi tosiaan, ostin Köpiksessä. Kiinnikkeet sopi paikalleen ylös törröttäen ja oli musta aika hasardit, esim pannuttaessa voisi osua naamaan. Lyhennä tota selkänojaa alhaalta ja poraa uudet reiät niin madaltui stongan tasolle ja kiinnikkeet meni normaalisti alas. Näin modattiin Dodicin poikien kanssa Milanossa ja on ollu parempi loppureissun.

E: Tollane siitä tuli. Ei oo parempaa kuvaa.
Vinoputkessa kiva jälki klosseista ku piti lepuutella jalkoja alamäissä.