P: Rautaa kuin raatteentiellä

Onko kukaan kokeillut rakentaa fillaria harjateräksestä?
http://thefrugalcyclist.files.wordpress.com/2012/06/rebar_bike_01.jpg
Tavoitteena olisi rakentaa samantyylistä fillaria lähestulkoon vain ja ainoastaan harjaterästä käyttämällä (polkimet, penkki, tanko, kanget, runko yms).
Myös neuvoa kaivataan kuinka paksua parrua lähden ostamaan runkoa varten jotta varmasti kestää sekä ideoita kuinka toteutetaan suurin osa pyörän osista.

ps. kiekkoja en ala tekemään :smiley:

korkki kiinni

Kanget saat suoraan taloyhtiön varastossa lojuvasta rautakangesta, jota toisinaan on käytetty jään murtamiseen takapihan parkkipaikalla.

sairast.

Voisko sen terästangon sisuksen vielä jotenkin porata ontoksi, sehän on tavallaan aika turhaa materiaalia siellä se tangon ydin. Ja painaakin melko paljon.

50 kiloo painava pyörä. aika hyvä idea

Tekee kato mahdollisimman painavan ja venyttää penniä, niin voi kehuskella matalalla kilohinnalla, kun keventelijät maksaa itsensä kipeäksi muutamista grammoista.
E: Tai sit tästä tulee DH pyörä! Painovoiman jumalat ovat puolellasi.
E2: http://i.imgur.com/lW2rI6q.jpg

Painon säästämiseksi 110% custom hiilari Brooks.

Ite tilaisin kyl kiinakuitusen keulan. Varmaan murtuis rungon painon alla.

Lienee melko yleistä tietoa, mutta ontot putkethan sitten kestää vääntelyä paljon paremmin kuin umpinaiset tangot ja ovat muutenkin jäykempiä. Harjateräsrunko varmaan fleksaa ihan kiitettävästi.

Go full retard. Ohutta tankoa ja ristikkopalkkia.

http://rickert-digital.com/atomic_zombie/tall_bike-4.jpg

Harjateräshän ei kestä säätä sellaisenaan. Se pitää valaa betonin sisään ja sen pitää olla vähintään 30 mm etäisyydellä betonin pinnasta. Siis 20 millisellä harjateräksellä pääset siroihin 80 mm palkkipaksuuksiin.

timoma - 9:58, 14.12.2014 » Go full retard. Ohutta tankoa ja ristikkopalkkia. [http://rickert-digital.com/atomic_zombie/tall_bike-4.jpg](http://forum.atomiczombie.com/showthread.php/4058-New-tall-bike-quot-Truss-d-Me-quot)
No nyt nään tollasen rungon jossa lukee ununu

Kiitos vaan. Ratakisko ois kans hyvä matsku

niin kuinkas pitkä pätkä harjaterästä päistään kannateltuna ylipäänsä pysyy niin suorana painovoiman käsittelyssä että keskellä tankoa taipuma on vaikka alle millin? voi olla aika siinä ja siinä jo vaakaputkenkin kanssa?

Insinöörit ovat heränneet.

En usko et tollaset fillarin putkiks riittävät kyllä taipuu noilla pituuksilla omasta painosta kun kuitenkin jäykkä tuenta

joo eli hitsaamalla päästään siihen ettei runko fleksaa pelkästä painovoimasta. kai tolla oli ajatuksena ajaakin? ees pari metriä?

Kaveri kertoi, että nuorena sen dirtistä katkesi toinen etuhaarukan jalka kliinisti katki. No korjaaminen olis ollut kallista niin se sitten vaan teipattiin kiinni ja silti vedettiin rappuja. Jos kelaat myös kuinka paskoilla ja vaarallisilla ja huonoilla fillareilla jengi ajaa, niin uskon että fleksaamisesta huolimatta tällasellakin fillarilla joku saa ajettua.

Tosta kuvasta voi päätellä aika paljon. Emäputken, haarukan ja keskiön lainast jostain raadosta. Takahaarukanpäät myös. Näköjään tommosta 20-millistä kolmio ja 10-millistä takapää. Satula pastasiivilästä. Tekemällä opit enemmän, ku miltään peltisepiltä täällä.