AMA: Goldilocks eli kuvia siitä hiton mixtestä

Hyvältä näyttää. Mutta miksi vaihdevivut viistoputkessa? Lokareiden suojaavuus oikeasti märällä kelillä mietityttää kun ovat tuollaiset lituskat.

nysimum - 17:01, 10.10.2014 » Voi olla että se vaihtuu mustaan yksilöön toisesta pyörästä
Ei.

edit: Oho, olipas täällä jo kommentteja!

Mull Dundane:
Joo, metallinväriset vaijerinkuoret ois eittämättä siistit, samoin toi tarakan tukiaisa. Ja suora tukiaisa… en oikein hahmota mikä funktio tolla mutkalla on?

Mutta toisaalta jos tarakka vaihtuu mustaksi, niin sitten ois mustaa kapeeta “putkea” pitkin pyörää. Tarakanvaihtoa puoltaisi kyllä sekin, että toi nykyinen on tosiaan terästä ja vaihtoehtoinen versio lelumiinia. Noh, pohdiskelen :slight_smile:

Valot on vielä toistaiseksi perus snap-on ledivalot tarvittaessa (ts. pimeällä). Joku tyyliin sopiva kiinteä lamppukin kyllä kiinnostaisi, jos moinen kävelee vastaan. Kattelin Biltsun pappa/mummopyörälamppua vähän sillä silmällä, mutta luulen ettei sitä oikein saa tohon järkevästi kun tossa on toi kori.

FF: Joo, toi satula + korkkiteippi -kombo toimi kieltämättä paremmin mustassa pyörässä, tässä hyppää silmille eri tavalla. Noh, olkoot nyt toisaseks, ei toi mua oikeastaan liikaa häiritse ja tykkään tosta korkkikuviosta. Ehkä joskus oon iso ja rikas ja hankin Brooksin mätsäävät tupit!

ahomik: Tarakka on orkkis, en tiedä miten paljon vanhempaa pitäisi hommata? :slight_smile:

RTZ: Vaihdevivut ihan vaan siksi että ne on nätit! Ei muuta syytä. Lokarit pelitti ainakin tänään ihan hyvin, vaikka ajelin surutta vesilätäköistä. Ne onneksi kuitenkin kaartuu jonkun verran (vrt. BLB:n ihan suorat) ja ovat 15 mm renkaita leveemmät (eikä tähän kakskaseja leveempiä renkaita varmaan tuu). Voi olla että tyystin kaatosateella suojaus ei riitä, mutta sillon kastunee joka tapauksessa. :stuck_out_tongue:

Jarruvaijereista puheenollen, nyt vasta hoksasin että tossahan menee ihan tymästi toi takajarrun vaijeri edestä. Pitäs olla näin:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/Goldilocks/jarruvaijerit.jpg

No, ei voi kaikkea muistaa/huomata :smiley:

Kaikin puolin aivan ihana. 5/5.

Huikee. Vaikka tässä on paljon kaikkea kiinni niin ei näytä siltä että olisi mitään liikaa. Ehkä jotkut huomaamattomat heijastimetkin voisi iskeä näin syksylle.

Mä vähän arvasin tuota, kun kirjuuttelin tuota tarakkakommenttia. Mut silti, vanhempi henki olisi hakusessa. Toi on liian moderni :slight_smile: Liittynee tuohon rungon väriin tms. että se vaikuttaa vanhemmalta, mitä todellisuudessa on :slight_smile:

Ja joo, toi takajarru. Se pitäis olla keskiveto :slight_smile: Tuohon rouvan vastaavaan sovittelin kans tuota sivuvetoista, mut laitoin lopulta orkkiksen takaisin, koska se keskiveto oli vaan paremman näköinen.

Fiiniä on mutta… Onhan noi vivut nyt siis väärin päin? Ylösalasin?

Vaikken myönnä, että olis minkäänlaista OCD-taipumusta, niin häiritsee aivan yllättävän paljon toi että vain toinen etukorin aisoista on mutkalla.

^^ Haha, ei itse asiassa mitään hajua, en oo koskaan käyttänyt kitkavaihtajia! Pannan Shimano-teksti on kyllä oikeinpäin (katsottuna satulasta). Enkä oo purkanut noita osiin kuin yksi puoli kerrallaan, eli tollalailla ne on ollu alun perin. Äkkiäkös ne vaihtaa toisinpäin! Tai sit pidän noi tollai jonkunlaisena “watch me not care about multi-gear” -statementina :smiley:

ahomik - 18:10, 10.10.2014 » Mä vähän arvasin tuota, kun kirjuuttelin tuota tarakkakommenttia. Mut silti, vanhempi henki olisi hakusessa. Toi on liian moderni :) Liittynee tuohon rungon väriin tms. että se vaikuttaa vanhemmalta, mitä todellisuudessa on :) Ja joo, toi takajarru. Se pitäis olla keskiveto :) Tuohon rouvan vastaavaan sovittelin kans tuota sivuvetoista, mut laitoin lopulta orkkiksen takaisin, koska se keskiveto oli vaan paremman näköinen.
No, tarakka on tosiaan mietintäosastossa, aika näyttää tapahtuuko sille mitään :) Jarru on sivuveto ihan tarkotuksella. Keskivedot ois kyllä kivemman näköiset, mutta sivuvedoissa jarruteho on parempi (+ sain noi jarrut naurettavan halvalla), joten funktio ajakoon estetiikan ohi tässä asiassa. Ja onhan tässä sitten omanlaisensa kosminen tasapaino, kun on vähemmän kauniit mutta käytännöllisemmät jarrut ja vastapainona vaihdevivut ilman mitään mitä vaihtaa O:-)

Vihdoin :smiley: Tästä tuli kyllä tosi hieno. Tankonauhan vaihtasin tummempaan mutta eipä se noinkaan mitenkään ältsin pahalta näytä. 4,95/5 :slight_smile:

Tukiaisan mutkan tarkoitus on antaa tilaa mahdollisille dynamolamppuhässäköille.

Korin reunaan saa muuten kohtuullisella vaivalla liitettyä paristokäyttöisen ledivalonauhan. Sellainen on huomiovalona ehkä yksi parhaista vaihtoehdoista. Suurempi vaiva on sitten siinä ledirykelmän hakemisessa, ainakin ennen loppiaista.

Etuhaarukan jalat taitavat olla tässä helpoin paikka kiinnittää valoja. Varsinaisen yleiskäyttöisen valokiinnikkeen siihen voisi askarrella esim. ruuvaamalla yhteen putkiklemmarin ja vaikka pitkän tankotulpan.

Ai niin, en oo ehkä laittanut mihinkään esille alkuperäistä kokoonpanoa?

Tältä pyörä on siis näyttänyt alkujaan (kuva Uomon):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/mixteprojekti/vanha_kompliitti.jpg

(Niin joo, tossahan toi vipu on tosiaan täsmälleen eripäin kuin miten ne oon laittanut. Ehkä sen Shimano-tekstin sit kuuluu olla väärinpäin.)

Ja unohtui lausua kiitoksen sanat Uomolle, joka tän rungon mulle antoi :slight_smile: Kiitos myös Rankulle satulatolpasta ja peltsipille gearclampeista! Ja tietenkin kaikille, jotka on antaneet kullan(!)arvoisia neuvoja. Ei ois pyörästä tullut ajokelpoista ilman YV:tä <3

Toi korin aisan levennys on lampulle. Musta Jarilla Classic Bikesissa oli joskus myös kirkkaita aisoja, kysäse siltä. Velobiassa on yks retro-kiva lamppu. Siis pattereilla ja ledillä, mut ihan jeppis-okn näköinen.

Ja siis livenä toi on erittäin seksiwau ja maukas. Tarakka istuu täydellisesti. Tupet vaihtoon ja takalokariin sentti niitä speisereitä sit kun taas puuhastelututtaa.

Mull Dundane - 18:33, 10.10.2014 » paristokäyttöisen ledivalonauhan
Eevittu! Viritän kebab-valoa pisin koko pyörää. Jää [afganistanilaiset joulukuuset](http://www.tori.fi/uusimaa/Kabulin_Joulukuusi_14370680.htm?ca=18&w=3) auttamatta kakkosiksi.

Hyvä juttu! Onneks olkoon!

nysimum - 18:43, 10.10.2014 »
Mull Dundane - 18:33, 10.10.2014 » paristokäyttöisen ledivalonauhan
Eevittu! Viritän kebab-valoa pisin koko pyörää. Jää [afganistanilaiset joulukuuset](http://www.tori.fi/uusimaa/Kabulin_Joulukuusi_14370680.htm?ca=18&w=3) auttamatta kakkosiksi.
:P lol pip. Ajattelin ettei erikseen tartte alleviivata että meinaan ihan tasaisesti palavaa valkoista tai keltaista valoa. Ei se nyt ihan ennennäkemätön juttu ole. e: siis tota sovellusta meinaan, en ledin väriä.

^ Arvasin kyllä että meinasit. Mä vaan inspiroiduin ja sain Vision :smiley: Mutta ledivalo korin reunassa oli oikeasti hyvä idea, menee vakavaan harkintaan. Eikä siitä varmaan haittaa ole vaikka lisäksi tulisikin vielä lamppukin, Suomen sysipimeydessä tuskin voi näkyä liian hyvin…

basti - 18:36, 10.10.2014 » Toi korin aisan levennys on lampulle. Musta Jarilla Classic Bikesissa oli joskus myös kirkkaita aisoja, kysäse siltä. Velobiassa on yks retro-kiva lamppu. Siis pattereilla ja ledillä, mut ihan jeppis-okn näköinen.
Kiitos vinkistä, pitääpä kysäistä! Ja lamppu kiinnostaa, mikä merkki/malli? Patterit+ledi just hyvä, ei oo suunnitelmissa ryhtyä mihinkään dynamohommiin.

Tekemisen meininki 5/5. Lopputulos 4/5 mutta koska ajajalleen täydellinen, on lopputulos sellainene 5/5 ja neljä Nessu-nenäliinaa.

nysimum - 17:55, 10.10.2014 »

FF: Joo, toi satula + korkkiteippi -kombo toimi kieltämättä paremmin mustassa pyörässä, tässä hyppää silmille eri tavalla. Noh, olkoot nyt toisaseks, ei toi mua oikeastaan liikaa häiritse ja tykkään tosta korkkikuviosta. Ehkä joskus oon iso ja rikas ja hankin Brooksin mätsäävät tupit!

tarkoitin siis että pistää silmään koska ovat keskenään eri sävyä, sopii muuten oikein mainiosti tähän. kyllä se korkki käytössä tummenee lähemmäs tota satulaa ja koria.
nysimum - 17:55, 10.10.2014 » Oho, olipas täällä jo kommentteja!
ei tänne voi tulla tekemään tälläista julkaisua ja sit sen jälkeen [i]poistua koneelta[/i].

pitää jäädä hakkaamaan sitä F5

Hieno pyörä!
Koska se on nyt jo hieno pyörä, niin ehdotan vähän perfektionistista viilausta:

  • Kaikki mustat osat pois ja vaijerinkuoretkin “hopean” värisiksi kuten jo Mull Dundanekin jo ehdotti.
  • Kaikki nahat saman värisiksi eli varvasremmit ja tankonauhat vaihtoon. Pääteteippauskin ruskealla erkalla.
  • Keskivetojarrut takaisin, mutta ei niin kuin orkkiksessa. Keskivetojarru alempaan kiinnityspaikkaan ja vaijerinkuorta vain ensimmäiseen “mixteputkien” sidosputkeen asti. Siitä jarruun päin pelkkää vaijeria. Minimalistisempaa.

Värimuutosten jälkeen pyörässä olisi vain “kultaa”, “hopeaa” ja tumman ruskeata nahkaa. Aikoinaan kuvanveiston ja maalauksen kursseilla Raimo Heino painotti, että kolmella värillä pitää pärjätä ja ne ovat kaksi sukulaisväriä ja yksi aksenttiväri. Kulta ja hopea ovat metallisuutensa vuoksi sukulaiset ja ruskea nahka tässä tapauksessa aksentti.