Ikuisuusprojekti: ∞ F.Moser Forma 1991

jkoepis - 16:41, 21.9.2014 »
presta - 9:16, 21.9.2014 » Porchesta päätellen sulla on ens kesänä joku tämän kaltainen pyörä.
Anteeksi offtopic, mutta mikä tuo on? Näyttää omaan silmään pelottavan hyvältä
Rogers http://www.cycleexif.com/rogers-bespoke

Tuossa Rogerssissa on siisti tuo perän yksityiskohta, mut muuten ei ole kuitenkaan kokonaisuutena mikään seksiwau 11/10. Ite vaihtaisin satulan kevyempään ja kiekot ja näyttää liian moderneilta tuohon runkoon. Ja kai nuo ketjut vois olla vähän kireemmällä ja etuhaarukka sais olla kaareva. Mut ei missään nimessä huono, pisteet kotiin silti diy-rungosta!

On tämä vaan pikkutarkkaa hommaa, tämä spekuttaminen varsinki.

Olisiko joku 120mm sinkulakasettinapa tähän käypäinen vaihtoehto? Ts. uusien kiekkojen speksaaminen ja rakentelu?

Tuosta porssesta tuli mieleen, että katoppa mitä internetti sanoo audax-pyöristä.

Stemmi ja polkimet vaihtoon (stemmi vaihtolistan häntäpäässä). Tangoksi joku ei niin rataisa, vaikka Nitto noodle ja sopiva välitys, niin tuosta Cressusta tulee jokapaikan höylä.

Herätellään tätä vähän henkiin. Oon tullu syksyn aikana siihen lopputulokseen, ettei oo mitään järkeä muuttaa Crescenttiä joksikin muuksi yks osa kerrallaan. Cressu on tommosenaan ihan ok paketti. Eli jos leikkiin ryhdytään ni tehään sit toinen pyörä.

Runkoja on tullu kateltua aika perkeleesti. Netissä riittää kamaa, on Lontoon foorumia ja vaikka mitä, eikä voi ku vaan ihmetellä miten hitosti noita merkkejä on olemassa? Jonkinlainen käsitys alkaa muodostumaan erilaisista rungoista ja siitä et columbuksen putket näyttäs olevan suosituimpia. Reynoldsia näyttäs olevan myös ja sitte alumiinihommia. Alumiinirungoissa kiinnostaa muhvittomuus.

Mun järjen mukaan tämmönen projekti kannattaa aloittaa isoimmasta elementistä, eli rungosta. 55cm pystyputkella ja 54cm vaakaputkella olevia runkoja on nyt etitty ihan tosissaan ja huomannu ettei niitä nyt kuitenkaan ihan pilvin pimein oo markkinoilla. Mahtaa kaikki olla ajossa? Täytyy silti sanoa, että runkoa etsiessä tulee väkisin Kummelin Valintojen maailma -sketsit mieleen.

No, mulla on ollu kriteereinä krominen keula, jarruille reijät ja vaijerille pidikkeet. Ja mielellään eurooppalainen, muulla ei oikeastaan oo väliä. Ja tossa illalla kun kattelin vaihteeksi fillaritoria niin vastaan tuli tämä minkä voisin Helsingistä hakea pois kun oon reilun viikon päästä sinne menossa:

Ilmeisesti Milanossa valmistettu Cinellin runko, just oikean kokonen ja kaikki kriteerit täyttyy. Tuo geometria, tai miksi sitä nyt sanotaankaan, tuntuu tosi tiukalta. Kummatkin renkaat on lähes kiinni rungossa ja kysynkin nyt teiltä viisaimmilta et onko sillä mitään käytännön merkitystä kaupunkiajossa? Veikkaisin et toi on vaan tottumiskysymys.

Haarukassa ois Cinellin kyyhkynen ja jarrusillassa Cinellin C. Hauskoja yksityiskohtia eli runkoon jäis jotain tunnistettavaa jos tämän maalais uudelleen. MUTTA. Onko mitään järkeä alkaa maalaamaan runkoa uusiksi? Värit ei natsaa, mielessä on jotain vaaleampaa, heleämpää ja kevyempää. Lisää kuvia tosta ampiaisesta on [u]täällä[/u]. Oon myös oppinu, et musta kannu on tällä foorumissa varma 10/10, mutta eniten mulla mietityttää lakkaus ja se että saisin omat tarrat sit lakan alle piiloon.

Tässä nyt punnitsen sitä, et yritänkö etsiä sopivan rungon hyvällä alkuperäisellä maalipinnalla, vai hommaisko tän ampiaisen ja sooda/hiekkapuhaltais maalit veke, valkonen pulverimaali alle, sitte väriä ja pirusti lakkaa. Mitään näyttelykappaletta ei oo järkeä tehdä, sillä pyörät on ajamista varten. Runko, keula, Choruksen keskiölaakeri ja Recordin ohjauslaakeri maksais nyt 170e ja veikkaan et tinkimisvaraakin ois.

Valintojen maailmaa, tosiaan. Mut tämä on vielä pientä verrattuna värin valitsemiseen…
Jos nyt ostan tän ja alan maalaamaan ite.

Nyt oli aika ovelaa, mutta lopputulemaltaan vähän liian rajua huumoria. Miltei pöyristyin!

Eli täältä tänne.

spacer - 2:23, 11.11.2014 »

miksi sitä nyt sanotaankaan, tuntuu tosi tiukalta.Veikkaisin et toi on vaan tottumiskysymys.

tiukka on hyvä. toisaalt jotkut ei diggaa nii rajust menost ja saattaa säikähtää ku on nii äkästä

ps. joku italialainen pappa on siristänyt silmänsä ristiin malaatessaan noita feidaus-käärme-kuvioita tohon jossain pro-putiiikisssa

Luultavasti on Cinellin muhveilla yms tarpeilla kasattu jonkun rungonrakentajan toimesta, hieno laadukkaan näköinen runko josta varmaan saa kivan pyörän. Pulverilla saat varmasti myös hukutettua nuo tunnistettavat yksityiskohdat vähemmän tunnistettaviksi.

Tässä projektissa tosin on aika paljon tällaista biciollimaista ääneen pohdiskelua joka ei tarjoa hääppöisiä mahdollisuuksia ulkopuoliseen kommentointiin kun ei oikein ole selvää mitä olet vailla. Ihan kohtuuhintainen runkosetti mielestäni kun on kuitenkin laadukasta putkea ja ihan siisti vaikka pinnassa vähän sanomista.

Periaatteessa mun pitäisi kai olla tarjoamassa jo yhtä tiettyä olemassa olevaa rupista tekelettä, jos uudelleen maalaaminen onkin oikeasti olennainen osa prosessia. Mutta kai näitä muillakin on joutilaampana…

Sirkus, ihmettelen jos tästä ylipäätään kukaan saa mitään irti. Langan tarkotus on paremminki toimia päiväkirjamaisena raporttina.

Mull Dundane, jos maalihommiin ryhdytään niin tottakai tavotteet on avaruudessa.

spacer - 2:23, 11.11.2014 » Oon tullu syksyn aikana siihen lopputulokseen, ettei oo mitään järkeä muuttaa Crescenttiä joksikin muuksi yks osa kerrallaan. Cressu on tommosenaan ihan ok paketti. --- Runkoja on tullu kateltua aika perkeleesti. Netissä riittää kamaa, on Lontoon foorumia ja vaikka mitä, eikä voi ku vaan ihmetellä miten hitosti noita merkkejä on olemassa? --- Ilmeisesti Milanossa valmistettu Cinellin runko, just oikean kokonen ja kaikki kriteerit täyttyy. Tuo geometria, tai miksi sitä nyt sanotaankaan, tuntuu tosi tiukalta. Kummatkin renkaat on lähes kiinni rungossa ja kysynkin nyt teiltä viisaimmilta et onko sillä mitään käytännön merkitystä kaupunkiajossa? --- Onko mitään järkeä alkaa maalaamaan runkoa uusiksi? Värit ei natsaa, mielessä on jotain vaaleampaa, heleämpää ja kevyempää. --- Oon myös oppinu, et musta kannu on tällä foorumissa varma 10/10, mutta eniten mulla mietityttää lakkaus ja se että saisin omat tarrat sit lakan alle piiloon. Jos nyt ostan tän ja alan maalaamaan ite.
osta pompino tai en tiiä

En tiiä oonko ihan kartalla sun kanssa, mutta vaikuttaa siltä, että haluat rungon jolla ajaa keskustassa säällä kuin säällä. Oikeestaan mikä vaan onnistuu, jos ei aja talvella, jos kuitenkin päätät ajaa talvella suosittelen pompinoa tai steamrolleria/sebua. Steamroller on kyl imo aika säälittävä koska ei mahdu vissiin ees 40mm kumi lokarien kanssa. Toki crosscheckiä saa kans sinkulana, mut en tiiä siitä sitten mitään. Sebun ja pompinon kliirenssit on kans itelle tuntemattomia, mut oletan että pomppikseen menee paksumpaa kuin sebuun ja rolleriin.

Se fiilis, kun kirjottaa googlen kuvahakuun pelkän “pompino” ja odottaa näkevänsä jotain ihan muuta kun… Taas tuli opittua jotain uutta. On-Onet ei jostain syystä kyllä kiinnosta yhtään.

Edit. IhanaTaina: Ajatuksena on siis (kuivan kelin) kevyt kesäpyörä. Mutta jos sade osuu kohdalle ni sitte vasta lujaa ajetaanki eikä kastuminen haittaa. Pyörän saa kuitenki aina pestyä. :slight_smile:

:DD Klassikko

Oisko joku vanha Rossin mitään. Jonkun sellaisen kehtaa ehkä maalatakin.

Mull Dundane - 23:22, 11.11.2014 » Oisko joku vanha Rossin mitään. Jonkun sellaisen kehtaa ehkä maalatakin.
Ei käy, rossineita ei saa maalata ja jos joku jotain muuta väittää niin se on väärässä

Eikö ees mustalla kannulla?

Hikkyllä erityinen suhde rossineihin. Maalaa mitä maalaat, kunhan oot tyytyväinen. Muista, että alkuperäsen vahvusta maalia et siihen enää mistään saa (paitsi ehkä pulveri)