A.P.P.A. -kerho, anonyymit punaisia päin ajavat

Pave - 13:04, 8.9.2014 » Järki on annettu käyttöä varten. Siksi en oikein ymmärrä tuota "huonon" esimerkin näyttämistäkään.
Niin no... Oiskin noin. Mutta ikävä kyllä tuolla huuruilee turhan monta "oho emmä tajunnu" "oho emmä kattonu" tyyppiä joiden järjenkäyttöön ei todellakaan voi luottaa.

Varsinkaan lapsilta ei imo voi odottaa tilannetajua ja -arviointia liikenteessä, joten kakaroiden läsnäollessa ylläpidän mieluusti illuusiota että aikuisetkin odottaa valojen vaihtumista, odota siis sinäkin äläkä juoksentele ajoradalle sillon kun tuntuu järkevältä.

Pave - 13:04, 8.9.2014 » Syytän isääni. Hän opetti mulle pikkupoikana, että tottakai kävellään punasista yli, jos autoja ei oo tulossa. Järki on annettu käyttöä varten. Siksi en oikein ymmärrä tuota "huonon" esimerkin näyttämistäkään.
Lapset seuraa mitä muut tekee ja ottaa oppia näkemästään. En halua näyttää väärää toimintamallia jos vaikka vanhemmat yrittäisikin opettaa lapselleen mikä on oikein ja mikä väärin. Lisäksi ikävää leimautua tomppeliksi kun lapsi kysyy vanhemmaltaan että miksi setä meni päin punaisia :D

Pitäisköhän mun samalla pyytää sitä kirjautumaan tänne.

Vahinko lie jo tapahtunut mutta en meinannut että sinä tai isäsi olisitte tomppeleita <3 Kuvittelin vain itseni vastaavaan tilanteeseen vastaamassa jälkikasvulleni :smiley:

tutam - 13:12, 8.9.2014 » tärkein nyrkkisääntöni on käyttää järkeä ja olla vaarantamatta muita.
No juu, tähänhän se tiivistyy, tai ainakin pitäisi tiivistyä. Ei mun mielestä kaikkia sääntöjä tarvitse noudattaa pilkuntarkasti, vaan välillä voi joustaa omaksi edukseen tai "haitakseen". Tärkeintä on että omat liikkeet on muiden liikenteessä liikkujien näkökulmasta selviä ja ennakoitavissa.

Eikä järjenkäyttö mun mielestä käänny “rikon sääntöjä aina kun voin saattamatta jotakuta hengenvaaraan”. En siis viittaa tällä tutam sun ajotapaan vaan yleisenä kommenttina, aina välillä sekä kokeneemmilla fillaristeilla että sunnuntaipyöräilijöillä tuntuu olevan aika ylimielinen suhtautuminen liikennesääntöihin ja muihin liikenteessäolijoihin.

valot paljoo kinosta

ilonanne - 11:22, 8.9.2014 » ^ Tunnistimia on kahdenlaisia, sekä paino, että induktio. Kipeenä kun on aikaa niin oon opiskellu liikennevalosuunnittelysta http://www.liikennevalot.info/opi/index.shtml ei paljon pyöriä valitettavasti mainittu :/ Lähinnä niissä be - polite pyöräilijöiden valoissa. Mut ihan mielenkiintoista sairaslykemista muuten :) Onko kellään tietoa, mutta minne voisi antaa (asiallista) palautetta valoista? Esim. monet noista painonappivaloista on täysin turhia päivällä/yöllä. Aiheuttaa vaan turhia kiihdytyksiä/pysähdyksiä kaikille. Tosin voi olla, että tekniikka tulee vastaan, "nää valot on niin vanhat, ettei niitä voi ajastaa pois päältä". e:Palaute pulautin löydetty! (HKI) http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute siinä jopa paikka karttamerkinnälle/osoitteelle.
Löytyykö tuolta oikesti tietoa myös painotunnistimista? Minä löysin tuolta juttua vain painonapeista, mutta en painotunnistimista / antureista.

Kiinnostaa ammatin puolesta, jos moinen on olemassa liikennekäytössä. Se vaatii kuitenkin jonkun venymäliuska-anturin tai vastaavan värkin tienpinnan alle.

No joo, offtopikkia pukkaa. Minäkin ajan toisinaan päin punaista, mutta harvemmin. Ja sit siitä tulee vähän huono fiilis. Jos vaik joku skidi näkee.

nysimum - 13:32, 8.9.2014 » Eikä järjenkäyttö mun mielestä käänny "rikon sääntöjä aina kun voin saattamatta jotakuta hengenvaaraan".
Joo, näin toki. Ei sääntöjen rikkominen mikään itseisarvokaan ole.

Edit.: skidien sattuessa holleille en itsekään riko punaisia, vaikka muuten voisi

Oulussa olen ollut havaitsevani liiketuunistimen kaltaisia laatikoita muutamassa risteyksessä. Tietä sitten pitääkö asia paikkaansa.

semi-offtopic: painotunnistimien toimintaperiaate liikennevalojen ohjaamisessa kyllä kiinnostaisi ihan siltä kantilta että jos niitä on niin kiinnostais tietää tarkalleen ottaen että miten ne toimii.

e: eikös noi laatikot voi olla myös vastaanottimia jos taktisesti priorisoidaan linkkejä busseja (käytetäänpäs ymmärrettävää suomea…) liikennevalojen ohjauksessa esimerkiksi ruuhka-aikaan?

Mulle on alkanut tulla pyöräsekoiluista todella paskat fiilikset. Syy: käytän autoa niin helkkarin paljon, ja sillä tulee noudatettua sääntöjä hyvinkin tarkasti - pl. nopeusrajoitukset maanteillä, niistä mä joustan ylöspäin, koska muuten tunnun olevan pahastikin tukkeena.

Pointti: Fillarilla olen ihan vastaavasti ajoneuvon kuljettajana, ja olis kummallista käyttää eri sääntöjä vaikka ne on täsmälleen samat kaikille osapuolille. Pl. hölmöt väistämissäännöt fillaristeille, mutta te saatte pisteen. Kelvien kyykytysnapit asia erikseen: Jos ajoradalla on vihreät, ja kelvillä paistaa samaan suuntaan punaiset, niin todellakin noudatan autojen valojärjestystä. Toisaalta en mä autoa aja pikkuhönöissä - fillaroin kyllä - tai vedä yöllä päin punaisia vaikka ei muita autoja tulisikaan. Pyörällä arvaatte varmaan.

En voi hyvin.

konkeli - 14:18, 8.9.2014 » pl. nopeusrajoitukset maanteillä, niistä mä joustan ylöspäin, koska muuten tunnun olevan pahastikin tukkeena.
Kandee sit varmaan mennä jalkakäytävälle zygäileen, koska sillä pyörällä sä vasta oletkin ajoradan tukkeena.

niin.

konkeli - 14:18, 8.9.2014 » En voi hyvin.
Autolla sääntöjä pitää noudattaa ettei satuta muita. Pyörällä säännöt on hyvä tuntea ettei itseä satu?

No tuolla vähimmän vahingon periaatteella mä olen sitä yrittänyt itselleni perustellakin. Vastaavasti femma lisää maantiellä vähentää niiden volkkarikuskien silmämunien paistamista peruutuspeilistä.

jooseppi - 13:21, 8.9.2014 » Lapset seuraa mitä muut tekee ja ottaa oppia näkemästään. En halua näyttää väärää toimintamallia jos vaikka vanhemmat yrittäisikin opettaa lapselleen mikä on oikein ja mikä väärin.
Koska kasvoin maalla, ensimmäistä kertaa kuljin yksin liikennevaloista vasta aloitettuani koulunkäynnin. En muista johtuiko jonkun sedän huonosta esimerkistä vai ei, mutta ensimmäisen kerran kävelin päin punaisia vielä samana syksynä kuin aloitin koulun. Eniten pelkäsin sitä, että joku tuttu näkee ja kertoo äidille.
madutin - 14:31, 8.9.2014 »
konkeli - 14:18, 8.9.2014 » En voi hyvin.
Autolla sääntöjä pitää noudattaa ettei satuta muita. Pyörällä säännöt on hyvä tuntea ettei itseä satu?
kannattaa muistaa että fillarilla voi puikkelehtia niin kauan kun touhu on harvojen huvia. jossain hollannissa sun muualla ei sit ole enää mitään asiaa soveltaa sääntöjä koska kun kriittinen massa ylittyy (kuten autojen kanssa suomessa joka paikassa) niin se on joko liikennesääntöjen tottelu tai sit käy niin ettet itse pysty osoittamaan sitä pahinta mulkkua liikenteessä (ja kaikki varmaan tietää että mitä se tarkoittaa)
konkeli - 14:35, 8.9.2014 » Vastaavasti femma lisää maantiellä vähentää niiden volkkarikuskien silmämunien paistamista peruutuspeilistä.
Risteyksen läpi kulkeminen heti, kun se on mahdollista, vähentää mun silmämunien paistamista. Teen päätökset sääntöjen rikkomisesta omien, enkä muiden tarpeiden perusteella.

Kyllä mä pidän omana tarpeena pitää turvaväliä myös takanatulevaan jos siellä ei hommaa osata. Olen mä ihan reippaasti tarjonnut tietäkin, mutta yleensä silloin alkaa ämpyily. Puhun siis autoiluista.

Pyöräillessä mä olen nykyisin niin hidas, ettei edes tempoteppopeesajat häiritse.