A.P.P.A. -kerho, anonyymit punaisia päin ajavat

Ajoradan valot merkkaavat pakollista pysähtymistä ja pyörätien jatkeen valot väistämisvelvollisuutta.

Suosikkini on edelleen Tampereen Kalevassa oleva klv-valokombo, jossa pitää tietää lähteä yksistä valoista vähintään viisi sekuntia ennen vihreää hirveällä höökillä, jotta ehtii kymmenen metrin päässä oleviin toisiin valoihin ennen punaista.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa kaikkien on odotettava liikennevaloissa samalla tavalla.

ech - 9:34, 8.9.2014 » Ajoradan valot merkkaavat pakollista pysähtymistä ja pyörätien jatkeen valot väistämisvelvollisuutta.
Ite toteutan tätä katsantoa. E. Varsinki täällä Tikkurilan kirkonkylässä kun ajoradalle tarvii harvemmin mennä ja klv-valoissa on usein napit. Vidudaa pysäyttää poikkiliikenne X ajaks jos turvallisesti ehtii yli muutenkin. Esimerkin vuoksi toimiminen sit toki erikseen. Mutta jos oon keskenäni valoissa ni joo.
pikku-antti - 23:12, 7.9.2014 » Ajan työmatkalla päivittäin, tai ainaki 9/10, kaksista punaisista läpi. Painotunnistimet ei laukea, vaikka läski oonki ja poliisit oli duunikaverille joskus todennut, että "Turhaan siinä seisot, ei ne sulle vaihdu. Aja läpi vaan." Muuten en koe suurta tarvetta, harvoin on niin kiire ettei ehtis pysähtyä ja vuodet ratin takana on juurruttanu homman aika lailla selkärankaan. Myös esimerkkiys on iso juttu. Muuten en kyl paheksukaan...
Jos kyse ajorataan upotetuista tunnistimista, niin kyse lienee induktiosilmukasta, tai jostain vastaavasta värkistä. Joku insinööri vahvistakoot tai kumotkoon tämän. Ne reagoivat päälle tulevaan metalliin, jota fillarissa ei ole riittävästi. Kuituvehkeet ei näissä skulaa.

Itse olen joskus ajanut parkkihallista ulos hyppäämällä selästä, ja laittamalla pyörän kyljelleen silmukan päälle, jolloin ovi on auennut. Metodi lienee vähän turhan kömpelö liikennevaloihin :slight_smile:

joo, kai se on sanomattakin selvää että ajan punasista. usein. juurikin noitten induktiosilmukoitten ja turun pyöräteiden typerien sijotteluiden takia.

^ Tunnistimia on kahdenlaisia, sekä paino, että induktio.

Kipeenä kun on aikaa niin oon opiskellu liikennevalosuunnittelysta Opi liikennevalosuunnittelua ei paljon pyöriä valitettavasti mainittu :confused: Lähinnä niissä be - polite pyöräilijöiden valoissa. Mut ihan mielenkiintoista sairaslykemista muuten :slight_smile:

Onko kellään tietoa, mutta minne voisi antaa (asiallista) palautetta valoista? Esim. monet noista painonappivaloista on täysin turhia päivällä/yöllä. Aiheuttaa vaan turhia kiihdytyksiä/pysähdyksiä kaikille. Tosin voi olla, että tekniikka tulee vastaan, “nää valot on niin vanhat, ettei niitä voi ajastaa pois päältä”.

e:Palaute pulautin löydetty! (HKI)

siinä jopa paikka karttamerkinnälle/osoitteelle.

Syö miestä odotella kiltisti annankadulla että uudenmaankadun-risteyksen valot vaihtuisi. On paljon iloisempaa ajaa autojen ohi punaisia päin, koska se ei pyörällä oo niin justiinsa (silloin pitää varoa jalankulkijoita, koska kaikki neljä suojatietä nauttivat vihreää valoa yhtä aikaa).

Sitten on näitä risteyksiä missä on mentävä kaksista kevyenliikenteen valoista yli, jotta pääsisi kääntymään risteävälle tielle! Ei sitä aina jaksa mennä autojen sekaan ramboilemaan, jotta selviäis yksillä valoilla. Niissä tulee vähän sovellettua punaisen ja keltaisen merkitystä.

Olen ajoradalla valoissa kökötellessä laskeskellut, että edessäni poikittain olevan suojatien valon vaihtumisesta punaiseen menee noin neljä sekuntia omaan lähtömerkkiin.

pakko myöntää: ajan ajoradalta punaisia päin kevyenliikenteenväylän jatkeelle aina välillä jos näyttää siltä että vihreää ei ole ajoradalle luvassa vielä vähään aikaan.

Suosikkimuuvini on koukata just ennen risteystä ajoradalle ja ajaa sitä pitkin vihreillä yli, kun KLV:n jatkeella on punaiset. Tapaninkyläntien länsipäässä etenkin. Tänään sain siinä vielä perään bussipeesit ja ohitin kaikki KLV:n työmatkatepot kuuvenkympin vauhdilla.

siirretty’d

Syytän isääni. Hän opetti mulle pikkupoikana, että tottakai kävellään punasista yli, jos autoja ei oo tulossa. Järki on annettu käyttöä varten. Siksi en oikein ymmärrä tuota “huonon” esimerkin näyttämistäkään.

Mä rupeen heti kelaamaan tätä Suomi vs. eteläisempi eurooppa juttua.
Kun on sääntöjä, niin niitä pitää perkele noudattaa. Siis täällä.
Ruohonjuuren saippuapullot ja röökaaminen rafloissa Berliinissä ja terassipelleily ja muu ravintolatoiminnan hankaloittaminen ja ei saa lastata autoa pyörätiellä ja pitää ottaa hattu pois syödessä ja sunnuntaina ei saa ostaa viinaa… no joo… nyt meni vähä ohi.

Kun enivei “joutuu” soveltamaan tuolla liikenteessä niin paljon, niin ne punaset ei oikeestaan tunnu enää missään. En oo pitkään aikaan enää miettiny pitäiskö pysähtyä vai ajaa, vaan ainoastaan sitä, että mites tästä päästään näppärimmin läpi.
Can´t stop. Don´t want to either.

Sitäpaitsi mä oon jo niin vanha ukko, että eihän tosta tulis mitään, jos mä pysähtelisin jatkuvasti. Polvet olis tuusan paskana viikossa.

Kyllähän se autoilijaa tietty vituttelee, että pyörät “voi” tehdä mitä vaan. Kyllä mä sen ymmärrän. Mutta jos mä ajan risteykseen jossa on punaset ja huomaan että jalankulkijoilla on samaan suuntaan vihreet, niin pitäiskö mun hypätä taluttamaan siitä yli ja jatkaa taas valojen jälkeen ajoradalla :smiley: Järki hooi! Vai meniskö se kuitenkin sujuvammin kaikille silleen, että ajelen siitä läpi ja se valoissa venaava autokin pääsee sitte vihreillään helpommin jatkamaan kun mä en ole jäänyt siihen keulan viereen kökkimään.

Sakkoja on tullu uran aikana ehkä neljät. Nyt viimeisenä parina vuotena kahdet.
Iso ratsia Hakaniemen torilla aamuruuhkassa. 20€
Toinen keissi tänä kesänä. Kyttäauto kiilas ilman vilkkua eteen. Mä hermostuin, ajoin keulan edestä vähän provosoivasti ja näytin todella pahaa silmää. Heppu hermostui ja antoi sakot :smiley: 20€
Viime viikolla meinas tulla yhdet. Haistoin ne Flemarin ja Hesarin risteyksessä, mutta jotenkin sitten jäi katsomatta taakse. Oopperalla pysäyttivät. Olisko siinä kuudet välissä. Oli jo kirjottamassa tikettiä, mutta sitte niille tuli joku oikea työtehtävä ja valittelivat että nyt tulikin niin kiire että pääset varoituksella.

Pitääkin soittaa faijalle. Jos se pitäis perjantai-iltana Onelle seuraa, ni mä pääsisin ajamaan älläreihin.
Kyllä sen pitäis ymmärtää, et se on mulle tärkee juttu :wink:

James Scott, pamfletissaan [i]Two Cheers for Anarchism[/i], toteaa, että punaisia päin kävely tyhjällä kadulla on anarkistijumppaa. Siinä kuivaharjoitellaan harmittomasti tilanteita, jossa oikeasti on oltava tottelematta esivaltaa, lakia tai asetusta. (Kukin pohtikoon itsekseen milloin näin on tehtävä.)

En ole eri mieltä. Kuten joskus aiemmin totesin, olin muuttumassa sääntöfasistiksi liikenteessä, eikä se ollut minusta hyvä asia. Nyt ajan tyhjällä tiellä punaisia päin, mutta tärkein nyrkkisääntöni on käyttää järkeä ja olla vaarantamatta muita. Ragetus on vähentynyt ja oma olo parempi.

PS. Toi Scottin kirjanen on hyvä, kannattaa lukea.

Pave - 13:04, 8.9.2014 » Järki on annettu käyttöä varten. Siksi en oikein ymmärrä tuota "huonon" esimerkin näyttämistäkään.
Niin no... Oiskin noin. Mutta ikävä kyllä tuolla huuruilee turhan monta "oho emmä tajunnu" "oho emmä kattonu" tyyppiä joiden järjenkäyttöön ei todellakaan voi luottaa.

Varsinkaan lapsilta ei imo voi odottaa tilannetajua ja -arviointia liikenteessä, joten kakaroiden läsnäollessa ylläpidän mieluusti illuusiota että aikuisetkin odottaa valojen vaihtumista, odota siis sinäkin äläkä juoksentele ajoradalle sillon kun tuntuu järkevältä.

Pave - 13:04, 8.9.2014 » Syytän isääni. Hän opetti mulle pikkupoikana, että tottakai kävellään punasista yli, jos autoja ei oo tulossa. Järki on annettu käyttöä varten. Siksi en oikein ymmärrä tuota "huonon" esimerkin näyttämistäkään.
Lapset seuraa mitä muut tekee ja ottaa oppia näkemästään. En halua näyttää väärää toimintamallia jos vaikka vanhemmat yrittäisikin opettaa lapselleen mikä on oikein ja mikä väärin. Lisäksi ikävää leimautua tomppeliksi kun lapsi kysyy vanhemmaltaan että miksi setä meni päin punaisia :D

Pitäisköhän mun samalla pyytää sitä kirjautumaan tänne.

Vahinko lie jo tapahtunut mutta en meinannut että sinä tai isäsi olisitte tomppeleita <3 Kuvittelin vain itseni vastaavaan tilanteeseen vastaamassa jälkikasvulleni :smiley:

tutam - 13:12, 8.9.2014 » tärkein nyrkkisääntöni on käyttää järkeä ja olla vaarantamatta muita.
No juu, tähänhän se tiivistyy, tai ainakin pitäisi tiivistyä. Ei mun mielestä kaikkia sääntöjä tarvitse noudattaa pilkuntarkasti, vaan välillä voi joustaa omaksi edukseen tai "haitakseen". Tärkeintä on että omat liikkeet on muiden liikenteessä liikkujien näkökulmasta selviä ja ennakoitavissa.

Eikä järjenkäyttö mun mielestä käänny “rikon sääntöjä aina kun voin saattamatta jotakuta hengenvaaraan”. En siis viittaa tällä tutam sun ajotapaan vaan yleisenä kommenttina, aina välillä sekä kokeneemmilla fillaristeilla että sunnuntaipyöräilijöillä tuntuu olevan aika ylimielinen suhtautuminen liikennesääntöihin ja muihin liikenteessäolijoihin.

valot paljoo kinosta

ilonanne - 11:22, 8.9.2014 » ^ Tunnistimia on kahdenlaisia, sekä paino, että induktio. Kipeenä kun on aikaa niin oon opiskellu liikennevalosuunnittelysta http://www.liikennevalot.info/opi/index.shtml ei paljon pyöriä valitettavasti mainittu :/ Lähinnä niissä be - polite pyöräilijöiden valoissa. Mut ihan mielenkiintoista sairaslykemista muuten :) Onko kellään tietoa, mutta minne voisi antaa (asiallista) palautetta valoista? Esim. monet noista painonappivaloista on täysin turhia päivällä/yöllä. Aiheuttaa vaan turhia kiihdytyksiä/pysähdyksiä kaikille. Tosin voi olla, että tekniikka tulee vastaan, "nää valot on niin vanhat, ettei niitä voi ajastaa pois päältä". e:Palaute pulautin löydetty! (HKI) http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/osallistu-ja-vaikuta/palaute siinä jopa paikka karttamerkinnälle/osoitteelle.
Löytyykö tuolta oikesti tietoa myös painotunnistimista? Minä löysin tuolta juttua vain painonapeista, mutta en painotunnistimista / antureista.

Kiinnostaa ammatin puolesta, jos moinen on olemassa liikennekäytössä. Se vaatii kuitenkin jonkun venymäliuska-anturin tai vastaavan värkin tienpinnan alle.

No joo, offtopikkia pukkaa. Minäkin ajan toisinaan päin punaista, mutta harvemmin. Ja sit siitä tulee vähän huono fiilis. Jos vaik joku skidi näkee.