Parhaat mtb-klassikkorungot

Tunturi Kayapoa oon itse silloin tällöin koittanut kuikuilla. Nyt ajelen sitten tolla GT:n Peacella, jolle ennustan tulevaa klassikkoarvoa epäilyttävän epäkeskokeskiö-ratkaisun suomana.

Heh heh Markku, mulla on sinkuloitu ysäri Kona Hahanna jo melkein kasassa. :wink:

Jos Cannondalen M600 vuosimallia -98 kiinnostaa, mulla olis joutilaana semmoinen.

Jos Schwinn Moab 2 vuodelta 1999 herättää jostain syystä intohimoja, niin multa saa rungon vaikkapa viidelläkympillä. Kuva: http://www.trfindley.com/flschwinn_1991_2000/1999_24.html Värinä toi pienemmässä kuvassa oleva.

Sen saa ostaa myös kokopyöränä maastofiksinä, hinta neuvoteltavissa mutta halpa. Jos vaan runko menee niin alumiininvärinen Cannondale PBone alumiinikeula vois olla ehkä 20e (trick track -pyörään?), Shimano LX / Mavic -etukiekko vannejarrulle 15e. Muutakin sälää on.

Sit löytyy myös Giant XtC NRS -kisa-xc-täysjousto… Tunturi Kayapo on myyty jo aikaa sit.

Pitäiskö My First Fixie -ketjun rinnalle perustaa “paljasta maastopyörämenneisyytesi” -ketju. Eikös esim. mikalla ollut Santa Cruz Super8? Jolla ajeltiin Ridefreen ekoissa kruiseissa Tuomiokirkon portaita ja droppailtiin yliopiston päärakennuksen portaiden yläpäästä flätille… Mä ajoin vaan ne Tuomiokirkon portaat, sillä Kayapolla.

Mulla oli amuliininen Kuwahara Competition '95. Sai kerätä mansikkaa, et sai sen 9999mk kasaan, mut loppukesästä tuli sit joku 5999mk hinta ja pyörä tuli taloon. Kyseinen liike myös tarjosi 1000mk toimivasta fillarita vaihdossa. Vein sinne jonkun todella surkeen maasturin, jossa oli takakiekko hlki ja teipattu kokoon. Selitin et pyörän pyörimättömyys taaksepäin johtui siitä, että kampi ottaa seisontajalkaan ja alennus tipahti. Olise hienoo, mut sit naapuri alko speksaamaan kilpaa ja piti hommata täysjoustoo parin vuoden päästä.

Mut joo nää muisteloketjut on mukavaa luettavaa…

pakko avautua: mä lopetin keskuspuistossa rymyämisen tyystin joskus aikanaan siinä vaiheessa kun jotkut frendit alko hankkimaan joustokeuloja sun muita kalliita osia joihin mulla ei silloin opiskelijabudjetilla ollut varaa. muutenkin (indie-)rockin soittaminen ja kaljanjuonti kiinnosti silloin enemmän kuin moinen insinöörimeininki.

jussi - 21:21, 26.9.2009 » mä lopetin keskuspuistossa rymyämisen tyystin joskus aikanaan siinä vaiheessa kun jotkut frendit alko hankkimaan joustokeuloja sun muita kalliita osia joihin mulla ei silloin opiskelijabudjetilla ollut varaa.
Olin ollut oikeissa töissä alle kuukauden kun ostin ekan ajokelpoisen mtb:n ja ekasta palkankorotuksesta 99 ostin saman tien xcr-4000:n eli ihan ajokelpoisen ja hyvän näköisen TÄYSJOUSTON. Paljonkohan tuli sen kanssa vietettyä Keskuspuistossa aikaa. muistan ainakin lomapäivät jolloin meni päivässä 2 reilua xc-lenkkiä.

Suosikkispotti Keskuspuistossa oli mulle aina Ruskeasuolla sellainen muutamasta poikkipuusta tehty ojan ylityssilta, aika lähellä jousiammuntarataa. Sillan eteläpuolella nousu siisteille kallioille, pohjoispuolella pieni pätkä tietä. Sillassa puiden välissä sellaset +40 cm välit joten jos vauhdit ryssi tai meni pupu pöksyyn niin yli ei menty. Menisköhän siitä yli näillä ikävuosilla ja kiinteällä välityksellä? Joskus vielä kokeiltava!

Polut ja maasto on kyllä toka siisteintä heti pikkukikkailun ja pooloilun jälkeen. On toi maantiellä hikoilu oikeesti ihan syvältä noihin verrattuna vaikka sekin nykyään hyvin maittaa…

Mulla oli Kona Kilauea, josta tuli myöhemmin väsättyä sinkula. Harmittaa perhanasti että möin sen. Oli Marsun toimiva keulakin ja asiallinen raami muutenkin.

TV:stä tuttu Tunturi Matrixx, edelleen löytyy talvisinkulana. TM & Fillarilehden testivoittaja, näemmä:

[url=- YouTube

^ Thoh! Varmaan kuskina joku aikansa suomi-DH-legenda…

Kuskina ei sen enempää eikä vähempää kuin Taponen. Ei mikään aikansa suomi-DH-legenda. Vaan käytännössä yksin suomen pyöräilyhistorian legendoista.

No kävi kyllä mielessä, oisko Tabonen. Olihan se.

Breezer oli kova sana aikanaan, semmoisen jos speksiin löytyy, niin a vot…

mika - 17:23, 1.10.2009 » Kuskina ei sen enempää eikä vähempää kuin Taponen. Ei mikään aikansa suomi-DH-legenda. Vaan käytännössä yksin suomen pyöräilyhistorian legendoista.
Siistiä, en ollu ees kuullu tosta mainoksesta, oon ollu muilla mailla tohon aikaan. Jopa Taposen temppukoulussa Vartsikassa tuli poikettua back in the day, ja vanin kyydissä pyörittiin Kölnissä '96. Arvostan! Toivottavasti pyörätaiteilija voi hyvin, en ole miestä henk. koht. nähny muistaakseni -98 Turun fillarimessujen jälkeen.

Mutta jos legendoista puhutaan, niin kansainvälisesti menestynein suomalainen pyöräilijä on käsittääkseni edelleen Martti Kuoppa.

Kuoppa tosiaan kyllä suomi pyöräilyn legendoja. En tuossa Taposen osalta ihan samalla tapaa tarkoittanut legendana kuin mitä Kuoppa on.

Tuohon aikaan Taponen ajeli Tunturin tiimissä, josta syystä oli tuossa mainoksessakin. En nyt muista oliko tuo ennen vai jälkeen, kun Paananen ajeli Tunturille trial näytöksiä, ja tekivät Roille myös muistaakseni jonkun custom rungonkin.

mika - 21:56, 1.10.2009 » En tuossa Taposen osalta ihan samalla tapaa tarkoittanut legendana kuin mitä Kuoppa on.
Ah. Jos tuossa oli jotain ivaa mukana, en tunnistanu sitä koska Taponen on mun kirjoissa edelleen sankari ja edellläkävijä. Eikä muuksi muutu.

Ei ivaa vaan Taponen oli legenda omalla tapaa, eikä Kuopan tyyliin X-Gamesin voittajana, jne…

Ite ollu ylä-asteikäinen kun oon tutustunu Taposeen. Oli yhen mun parhaan kaverin naapuri. Ajeltu kolmistaan tyyliin RC-autoilla jne. Ei siis mitään ivallista jätkää kohtaan.

Menee ehkä hiukan ohi aiheen, mutta käsiin päätyi tollanen pieteetillä ylimaalattu 90-luvun täysjäykkä maastorunko. Ylimaalaukseen on tehty sen verran hyvät pohjat, että maalia kotikonstein poistaessa ei valmistajasta löydy oikein merkkejä.

Mikäköhän toi oikein olis? Tuntomerkkeinä suorajalkainen 1 1/8" kierrekeula, wishbone-seatstay ja lyhyet horisontaalidropit. Alunperin on ainakin keulassa ollut neonpinkkiä ja rungossa neonkeltaista.

Mistään laadukkaasta kokoonpanosta ei ole ollut kyse, vaihtajat ja jarrukahvat on Shimanon 200GS:ää ja kammet jotkut niitatut Shimanon Biopace-kammet. Vaihdevivut oli Deore LX:ää, mutta voivat tietty olla vaihtuneet jossain välissä.

No johan sattu silmään yksvaihdepalstalta mullekin tuttua juttua… 90-luvulla tuli fixaannuttua AMP-Research merkkiin (myytin Mongoosena’kin) ja sit muutama vuosi sitten kun hiffasin eBay’n ja sieltä löyty noita suht siedettävällä hinnalla niin pitihän sellainen ostaa (90-lukulaisen oman hajottua). Eka tuli yks runko, sittemmin on tullut aika monta lisää… Yks niistä legendaarisen kolminkertaisen USA’laisen TDF-voittajan mökiltä hommattu (Mersun merkkinen). Noi on kaikki vaan varastossa tai pramilla yksittäin enkä aja niillä rikkoontumisvaaran takia, tosin yks työn alla oleva on Fat Chance Chock’O Billy merkkinen ja ChroMoloa ja sillä ajattelin uskaltaa (lisensioitu AMP’lta). Noista ei ehkä jäykkää fixiä saa ku hitsaamalla mutta ajattelin silti tuupata tänne!
Täällä kuvia: Redirecting...

^^Jos Jussilla vielä runko jäljellä niin toi kuulostaa meikän CycleProlta. Oon nähny samanlaisen mut eri maalijobilla missä oli pinkkiä, valkoista, keltaista ja neonvihreää. Just BioPacet eturattaina ja loput aika pitkälti Deore LX:ää.