Pyörän lukitseminen ja rungon maalipinta

vanha sisäkumi halki ja putken ympäri, teippiä päihin. suojaa paremmin kuin ohut teippi.
…niinq näin

^Näppärä idea! Voisi mallailla, että miten toi toimisi.

Informaatioarvon vuoksi: tällaistakin on näköjään tehty.

Ja kuka vois vastustaa tällaisten liimailua ympäri runkoa?
“Lacquered carbon composite construction.
• High strength carbon fibre weave is both functional and looks great.
• Add a touch of class to your bike with this quality upgrade or make a gift to the cyclist who has everything.”

ChainThug - 9:26, 25.9.2009 » vanha sisäkumi halki ja putken ympäri, teippiä päihin. suojaa paremmin kuin ohut teippi. [...niinq näin](http://goodthingsinternational.com/parts/rushhour.jpg)
Hitto tämähän on hyvä idea.

Uudesta pyörästä, kun alkaa maalipinta rapista lukitessa, niin alkuun se harmittaa, mutta lopulta sen hyväksyy lähes väistämättömänä tosiasiana. Käyttövehkeitähän nuo kaupunkipyörät on ja ainahan sen voi maalauttaa kivemman värikseksi, jos vanha maalipinta alkaa olla ihan ruokottomassa kunnossa. Tällä reseptillä mennään.

Eka versio:

Vaihdan teipin säädyllisemmän väriseen, kun ehdin kauppaan. Piti testata vaan testata samantien… tossa on nyt toi uloin kohta rungosta suojattuna. Toi GT:n takahaarukan yläosa on vaan melko mutkikas päällystää noin, mutta saksia näyttämällä selvisi jotenkuten. Kiitti ideasta zen master Chainthug! Toinen puoli onkin sitten melkoinen trikki tehdä samalla tavalla, kun on noi vaijerinkuoren ohjausnutikat siinä…

Eikö olisi helpompi päällystää lukko kuin runko, tyyliin http://fixedgearbikes.blogspot.com/2009/09/what-to-do-with-that-busted-oury-grip.html

Msb, lukko ei naarmuta runkoa vaan metallitolppa johon lukitaan.

Factory Effex Frame Protector

Kyllähän ne kieltämättä naarmut näyttää rumalta rungossa. Onneksi sen rungon voi päällystää kokonaan kauniilla sisuskumilla.

:slight_smile:

MrHat - 13:11, 25.9.2009 » Kyllähän ne kieltämättä naarmut näyttää rumalta rungossa. Onneksi sen rungon voi päällystää kokonaan kauniilla sisuskumilla.
My thoughts exactly.

Toki jos runko on kuin Mersu, jonka “tärkein ominaisuus on jälleenmyyntiarvo”, niin ei muuta kuin vaikka ulkokumia kietomaan putkien ympärille.

Eipä tässä nyt koko fillaria oo tarkoitus suojella, lähinnä tota yhtä kohtaa, jota tulee hakattua paljasta metallia vasten päivittäin. Vuodessa se on ainakin itellä ihan karmeen näkönen vrt. muu runko, vaikka koittais välttää skrabaamasta sitä joka kerta ku lukitsee. Pikaruostuminen vituttaa. Kyllähän runko kuluu muutenkin ja ei siinä, kyllä ihmetellä saa eikä oo pakko tehdä perässä. Modailen vielä tota muhvia vähän asiallisemman näköiseksi.

Alumiinia vaan. Kyl se siitä.

Autoihin myydään tällaisia nättejä SM maskeja, kiveniskuja vastaan.

Onse hienoa tehdä laitteesta ruma että se pysyy kauniina?
Kyllä mun mielestä käyttö saa näkyä.

-Olli

alumiimi mistä kuorittu maalit pois, toimii.

voihan sen alumiinirungon maalaamisen sijaan vaikka eloksoida paljaan väriseks tai ilosen violetiks :slight_smile:

tässä lähimain on yks josta on vaan riivitty maalit pois ja jätetty luonnossa hapettumaan ja näyttää loistavasti just semmoselta että sitä ehkä ei ainakaan alotteleva pyörävaras edes vilkase kun on niin ruma

ChainThug - 6:35, 26.9.2009 » vanha sisäkumi halki ja putken ympäri, teippiä päihin. suojaa paremmin kuin ohut teippi. [...niinq näin](http://goodthingsinternational.com/parts/rushhour.jpg)
Sisäkumi ja teippiviritelmät oli miltei standardi NYCissä näkyvissä pyörissä.
ChopperOlli - 8:44, 26.9.2009 » Autoihin myydään tällaisia nättejä SM maskeja, kiveniskuja vastaan. http://www.autobra.co.uk/shop/images/polo_classic.jpg Onse hienoa tehdä laitteesta ruma että se pysyy kauniina? Kyllä mun mielestä käyttö saa näkyä. -Olli
OffTopic (sori): Kai noita käytetään kiveniskuiltakin suojaamaan, mutta tausta on monimutkaisempi. tehdessään uusille automalleille testejä ennen julkaisua, autotehtaat suojaa uuden mallin tunnistettavia piirteitä tuollaisilla räteillä, ettei autobongarit paljasta hienouksia ennen "grand openingia." Jossain vaiheessa ihmiset alkoivat käyttää noita omissa autoissaan. Ajoivat ikään kuin prto-versioilla. Lisäksi urbaani legendat kertoivat noiden huijaavan tutkaa. Tavallaan noiden keularättien voisi mieltää olevan automaailman pinnakortteja tai poolo-kiekon suojalevyjä.
MrHat - 8:04, 28.9.2009 » OffTopic (sori): Kai noita käytetään kiveniskuiltakin suojaamaan
Kyllä ainakin jenkeissä noita myydään ja porukka käyttääkin ihan keulansuojina. Etenkin länsirannikolla tollaset ei oo mitään harvinaisia näkyjä motareilla, ja monesti ihan jossain peruskotteroissa.

Esim: http://www.carcoverusa.com/Covercraft-Full-Mask.html

Laita sähköteippiä pitkä kaistale, jos runko on jonkun perusvärin värinen (sininen, punanen, musta, valkonen, yms) niin teippiä ei pahemmin edes näe ku lähemmällä tarkistelulla.