Sähköfillariketju

Joskus sitten kun omat jalat eivät kykene polkemiseen voin harkita sähköä. Kuormapyörässä Helsingissä en näe myöskään mitään mussutettavaa.

Jyyhkänotkupyörässä varmaan myös ookoo jos/kun haluaa jyyhkistellä sellaisia mäkiä minne hissillä ei pääse ja pyörä on sen verran raskas että polkeminen on lähellä mahdottomuutta tai ainakin todella tyhmää.

Itselläni sähkön miettiminen liippaa lähinnä tuon kuormapyöräosuuden kohdilla.

Taitaa tämän foorumin orientoituminen olla melkolailla aiheen puolesta huti, kun jalat vielä kunnolla kantavat ja kovin moni ei ole innostunut mäkipyöräilystä alaspäin.

Edit: voisi tämän ketjun yrittää pitää puhtaana kiukkuisesta sisällöttömästä purismista, ettei taas joku huuda kuinka paska tämä foorumi on. Jookos.
Jos ei ole kovasti rakentavaa sanottava, nostaa sormet näppikseltä ja antaa tämän ketjun vaipua unholaan. Jookos.

Oon miettiny et ultimate baaripyörä ois sähköavusteinen nojapyörä. Viiri pystyyn ja kuola poskel kotiin.

Ale99 tee sähköfixi!

onhan tuo selkeä mahdollisuus yksivaihteilla paljon pitempään. noitahan saa etunapoihin myös noita moottoreita eli mitään vaihdepakkoa ei ole olemassa.

peltsip - 11:22, 13.8.2014 » onhan tuo selkeä mahdollisuus yksivaihteilla paljon pitempään. noitahan saa etunapoihin myös noita moottoreita eli mitään vaihdepakkoa ei ole olemassa.
Arvasin että joku voi keksiä jonkun järki-idean.

Sellainen etupyörässä oleva sähköfillarimoottori ja vaikka juomapullokiinnikkeisiin kiinnitettävä akku. Voisi omalla sinkulalla painaa sitten vähän pitempääkin retkeä isompienkin laukkujen kanssa. Ei haittaisi vaikka muilla seurueessa olisi kunnon retkipyöräsetupit ja flunssa ois haitannut omaa valmistautumista reissuun. Jos tollasen setin saisi lainattavaksi, niin monelta säästyisi retkipyörärahat kun pärjäisi sen vuoden ainoan rankemmankin retkitsygäreissun normipyörällään vaikka kuntoajoitus menisikin pieleen.

Muuten samaa mieltä Smurfin kanssa että cargohommia toi lähinnä kaupunkialueella koskee. Harva vaan joutuu ajaan cargolla kovin pitkiä matkoja ja lyhyillä kauppareissuilla sähkö taas aika turha. Cargoihin itse lisäillyistä sähköavuista on täällä ollut jo ennenkin juttua ja silloin taisi auttaa lasten kuljettelussa.

Isän uudella vaimolla on sähköpyörä, myös isäni sekä äitini harkitsevat ostamista. En ole ajanut itse, mutta fillaripoliittisesti kyse voi olla merkittävästä trendistä kun/jos suuret ikäluokat alkaa noilla huristelemaan.

Meillo duunis uudempaa ja vanhempaa Tunturia, ne vanhat joissa etunavassa avustus, on ihan P:stä, mutkaan ku tuut ja polkaset, lähtee se melkeen alta, tulee sellanen fiilis että ite et aja pöörää… noi uudemmat missä keskiöavusteinen on paljon nätimmin liikuvia ja sport-asennolla se perusTunkkakin liikkuu ihan huomaamatta. Välillä tossa kylillä rullaillessa tuntuu et se oikeesti avustaa polkemattakin, ei siinä voi niin hyvät laakerit ja pieni vierintävastus olla et menee puoltoista korttelia liki polkasematta reilua kävelyvauhtia…

jos ois ongelmia polkemisen kanssa, voiskin itsekkin harkita apuvälineitä…

cruiseriinhan toi ois myöskin oiva “apu” tai ainakin hauska pieni lisä, tällähetkellä kun on vain se yks-kannunen-kaurapirtelömoottori ja neljä varasylinteriä matkassa…

Aemilius - 11:49, 13.8.2014 » kohta joku keksii et hei, polttomoottori on kätevämpi ku ei tarvii ootella ladatessa ku voi vaan tankkaa.
ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa: https://farm6.staticflickr.com/5570/14718354577_2046947768_z.jpg
nalle wheelroos - 11:45, 13.8.2014 » Isän uudella vaimolla on sähköpyörä, myös isäni sekä äitini harkitsevat ostamista. En ole ajanut itse, mutta fillaripoliittisesti kyse voi olla merkittävästä trendistä kun/jos suuret ikäluokat alkaa noilla huristelemaan.
Erityisesti Saksassa tuntui jo olevan iso juttu varttuneempien ikäluokkien kulkuvälineenä ja monenlaista sähkömankelia roikkui kauppojen näyteikkunoissa.

Viime kesänä joku keski-iän ylittänyt työmatkapyöräilijä ajoi sähköfillarillaan rinnalle Bodomjärven mäkiosuudella, jutteli hetken niitä näitä fillareista ja jatkoi vaivattomasti matkaa mun edelle. Tietyille ikäryhmille ja käyttötarkoituksille varmasti hyödyllinen peli.

Aemilius - 11:49, 13.8.2014 » en mä oikein tajua taas että miksi.
Koska polkimien pyörittely on kiusallisen raskasta varsinkin ylämäessä ja hikoilukin vähän ikävää?

Eli nää on (terveistä aikuisista puhuttaessa ja rahti- ym. hommat poislukien) mun silmissä pyörämaailman didgeridoita: polkupyöriä ihmisille jotka eivät halua pyöräillä.

Tietysti jos ihminen joka ei halua pyöräillä on myös ihminen joka ei halua autoilla, tämmönen peli voi olla vaihtoehdoista se parempi.

pikkuratas - 10:58, 13.8.2014 »
pikkuratas - 10:54, 13.8.2014 » miten sähköavusteiset vaihdepyörät liittyy yksivaihde.nettiin vai onks tää joku relaa.comin "ovela" mainos?
markkuj vastaa mulle
Ite oon sillä linjalla, että topicci lukkoon ja jatkot suuressa vaihdetopicissa, jos siltä tuntuu.

YV-kontekstissa sähköavustin on täysin takaperoinen idea, koska kun ihmisellä alkaa kunto loppua pyörällä ajamiseen, niin ensimmäisenä laitetaan vaihteet ja vasta sitten sähköt.

“Älkää puhuko näistä täällä, koska nää ei oo must järkeviä.”

e. mene videon idiootti johki siitä nurtsipläntiltä sen sinkulas kanssa ajamaan

^ satula + stemmi vaihtoon ja tussaisin jotain kohtia mustaks.

Ihana biisi tossa taustalla. Tunnistaaks joku?

^Jatkot parhaat riffit langassa.

kiekkojaki vois opetella kasaamaan

Siirretty “Aiheen vierestä” -osioon.

Oon tässä asb:n linjoilla:

Viime kesänä istuskelin lenkin päätteeksi kaffelan edessä, kun paikalle pörähti fillareilla pitkälti eläkeiässä oleva pariskunta, joiden kanssa vaihdoin pari sanaa, kun olivat myös pyörälenkillä. Tosin välineinä oli normipyörät, mutta mammalla oli alla sähköavusteinen. Syy: ei pystynyt enää ajamaan pyörälenkkejä avustamattomana, kun pukkasi rytmihäiriötä. Nyt pysyi kuulemma ukon perässä ja mentiin mäissä ohitsekin.

Kyllä toi sähköavusteisuus tulee aika vahvasti kysymykseen kaikissa järeämmissä erikoissovelluksissa ja just mukavoittamisessa - TM tais testata sähköhelkaman, ja totesi että pystyi ajamaan töihin pikkutakissa hikoamatta tempoteppo-vauhdeilla - sekä erityisesti muuten pyörän päälle menemättömän kansan saamisessa pyörän päälle.

Mutta sinkuloinnissa hehehe, ja maastoviritykset on vasta hönttejä: lisää massaa kiekkoihin ja runkoon moottorin ja akun muodossa, ei kiitos. Tietty ehkä johonkin ei-tekniseen pitkään nousuun se voi tuoda jotain lisää jos ei kondis kestä, muuten se vaan tuo ongelmia. Tuttu insinööri kyllä himoitsi sitä Spessun sähköfitness-fillaria, kun oli kuulemma tuulennopea. Mutta se olikin insinööri jonka mielestä V8:lla varustettu volvon maasturi on hyvä idis kaupunkiin.

konkeli - 15:20, 13.8.2014 » ja maastoviritykset on vasta hönttejä
Tähän mantraan oon vastannut, että kannattaa kokeilla joskus Keski-Euroopan polkuja. Mieli saattaa muuttua, kun lenkki alkaakin kilometrin nousulla. Ja tarkoitan nyt pystysuoraan mitattuna. Itsehän toki ajan moiset mäet isolla eturattaalla, koska olen vaan niin saatanan kova tyyppi. Tässä parina viimeisenä vuonna on tullut markkinoille aika päteviä sähkötäpäreitä, joissa moottori ja akut on siinä keskiön lähellä. Mukavan näköisiä. Bongasin pari livenä Torbolessa, kun pariskunta tuli sellaisilla peräkärry perässä samaan leikkipuistoon.

Suomessa… vähän tota joo niin.

Kuten sanoin, johonkin ei-tekniseen pitkään nousuun siitä varmaan on iloa jos ei ole kuntoa. Mullahan sitä ei ole. Sit jos pitää nostella pyörää edestä ja takaa kivien päällä, niin silloin se moottori menee turhakkeeksi.

Sähköfiksi - Se repii lihat luista ihan oikeasti.

Kuormapyörässä sähköstä on paljon apua. Ei muuten pääse polkemaan kanssapyöräilijöiden kanssa samaa vauhtia, kun lastia on tuhdisti. En ole muita kokeillutkaan kuin rahtipyöriä.