Satulat in general

About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli.

Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?

pieni merenneito - 13:53, 24.3.2015 » About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli. Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?
minkäslevynen cambium sulla oli?

vakosatuloita ainakin romin, toupe, phenom… varmaankin comp/expert-taso vois olla ihan hyvä, vähän enemmän päddinkiä kuin pro-penkeissä. ja vähemmän hintaa.

FF - 13:56, 24.3.2015 »
pieni merenneito - 13:53, 24.3.2015 » About mukavuustasoltaan cambiumin kaltaista jakkaraa vigorelliin etsisin, mutta vähän moternimpaa ulkonäöltään. Mielellään vakosatulamalli. Spessulla taisi olla jotain näihin raameihin mahtuvia ratkaisuja?
minkäslevynen cambium sulla oli?
Ei taida tota perusmallia ainakaan olla kuin 162mm leveänä, elikkäs vastaan: 162mm
vakosatuloita ainakin romin, toupe, phenom.. varmaankin comp/expert-taso vois olla ihan hyvä, vähän enemmän päddinkiä kuin pro-penkeissä. ja vähemmän hintaa.
Toupe Sport kiinnostaa jo hintansa puolesta ja Roubaix kuulemma aivan mukava sekin. Epäilyttää liekö toi Sport sitten liian pehmeä jo?

Kun ajan niin sellaiset 30km päivässä kertyis, luulis ettei tommosilla matkoilla vielä pääse paljon vaivaamaan jos on mukavuus yhtään edes sinne päin.

Voisi toisaalta lokittaa testijakkaraa sellon pyörästä joku päivä kun se kerran tossa vieressä on.

on niitä c17 ja c15 mut vähän veikkasinkin että se leveämpi malli löytyy.

168mm leveä romin evo comp gel löytyy myös. ajatkos tuota matkaa bibsuleilla? jos, niin ottaisin mahdollisimman vähän päddinkiä ettei ala paikat puutumaan. jos taas et niin ehkä joku toi geeli-mallisto vois olla jees.

entäs cambiumin lovimallit?

No siis ajan bibseillä todella, todella harvoin joten mun ei oikeastaan kannata asiaa siitä vinkkelistä miettiä.

Harkitsen itse asiassa testaisko jotain chargen jakkaraa. Muistaakseni makko kehui kovasti spoonia tjsp?

Mullon kaks 143mm Romin Evo Comp Geliä. Parhaita. Vois toimii Janillaki ku samankaltainen habi

Mulla on pari vanhempaa Toupé Gel:iä, mitä hän uutta versiota tuo nyt sit vastaa? Joka tapauksessa, tuolla polkee ihan ok vähintään 30-50km ilman pehmuisteita, vaikkei toppausta satulassa niin paljoa ookkaan. Toupéssa kun rungon jousto antaa vähän lisämukavuutta.

vanttera - 14:40, 24.3.2015 » Mullon kaks 143mm Romin Evo Comp Geliä. Parhaita.
tämmöinen herättää itsessäni myös mielenkiinnon ajatuksia, pitäis vaan tietää että 143 vai 155, ja tämä ehkä selvinnee myymälässä tai en tiiä?

Ainakin Turussa Spessu-myymälästä eli Foxcompista saa lainaan noita satuloitam testimielessä. Ota 155 kuitenki, “liian” leveestä ei oo mitn haittaa kuitenkaan

Jos oot spessua myymälästä ostamassa, niin ota paria eri mallia ja paria mittauksen perusteella valittua eri leveyttä testerit lainaan ja varmistu asiasta. Mikään ei kumminkaan kerro satulan sopivuutta niin hyvin kuin ajo.

spessuissa tykkään kyllä siitä että nuita on joka kaupassa ja olettaisin että testijakkaroita myös.

Mummiälest Annankadun urheiluaitassa oli persluutestain ainakin. Mahdollisesti muissakin spessu-teipatuissa kaupoissa.

Persetesteri + testisatuloita (ainakin ollut) ainakin seuraavissa:

Urheiluaitta, MTB-shop Läntinen Brahenkatu, Bike Company Mechelininkatu.

Ja tosiaan testaisin ihan satuloita, koska tuon testerin lukema ei kuinenkaan ole niin absoluuttinen totuus kuin perstuntuma.

Sellon pyörässä ei ollu tuota romin evo comp geliä testijakkarana, mutta se tuntui kyllä hyppysissä mukavalta. Hintakin näytti olevna ihan kohtuullinen.

Helvetin isoltahan se näytti tietysti fliteen tottuneena, en istu silmilläni.

Onkos kukaan täällä käynyt Velosportin Selle Italia testissä, sehän ei ainakan viime vuonna maksanut mitään? Itse piti talven aikana käydä, mutta unohtui. Testijakkaroitahan niillä ei taida vieläkään olla, joka on suuri harmi.

Käy merkkari joskus kiertämässä noi kantakaupungin mainitut paikat, kyllä niistä saa testeripatteriston kasaan.

Itse tein näin ja kävin sit tekemässä kaupat siellä, missä oli mukavin palvelu.

200 doltsulla sais ubermukavan hiilarisatulan

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/03/Selle-Anatomica-carbon-leaf-spring-saddle-leather-2-600x600.jpg

yritin saada tuollasta romin evo comp geliä testiin, mutta sellainen piti repäistä myymäläpakkauksesta. Mitattiin buttimittarilla ja 155mm kokoinen tarttui mukaan.

Kuumotti helvetisti illalla vetää sillä pelkästään pieni lenkki korttelin ympäri, mutta tuntui sen verran hyvältä että päätin ajaa töihinkin.

Noh. Onneksi jakkara EI tuntunut ikävältä ajossa, sillä muuten olis saattanu himpun verran kuumottaa viedä se takaisin siinä kunnossa missä se oli työmatkan jälkeen, ja kävin maksamassa sen tossa ruokiksella.

Satula ei hierrä mistään, ei paina mistään ja jopa perse märkänä tuntuu hyvältä ajossa. Mitään merkittävää puutumista tai kipua ei ollut n. 18 kilometrin työmatkalla, siinä missä fliten ja pro turnixin kanssa meno oli aivan hirveää viimeistään pitskussa.

Annan satulalle näillä kilsoilla arvosanan 5/5.

ajaako kukaan muu mun lisäks fizikeillä?!

god tier saddles init

kid_scientifik - 13:02, 1.4.2015 » ajaako kukaan muu mun lisäks fizikeillä?! god tier saddles init
Arionella ajoin aikani maantietä. Pidin pitkään erittäin hyvänä, mutta jostain syystä jossain vaiheessa alkoi tuntua huonolta, tiedä sitten miksi. Ei näyttäisi notkahtaneelta, kun vertaa uudempaan, mutta väsyyhän nuo, tai sitten ei. Gobeilla olen myös ajellut, maastossa varsin kelpo, maantiellä ja kadulla ei niinkään, mutta metsäänhän tuo on tarkoitettukin.

Ainakin muutamanvuodentakaisissa pintansa oli herkkä kulumaan, mutta matskut lienevät muuttuneet.