Satulat in general

Fiksissä nyletty SLR, maantielle nylkemätön ja maastoon xc SLR. Tykkään, että on suht selkee ns. sweet spot, mistä leipoo menemään. Kokeilluista fizikin satuloista en löydä oikeen kohtaa, missä sitä istuis. Jotku bontragerin satulatkin ollu ihan mukavia, mutta on niin painavia, että ei tällä kunnolla pysty. Enkä tykkää sellasesta perähyppyristäkään, mikä joissain satuloissa on.

E: Ainiin, San Marcon joku Blaze malli oli tosi hyvä, mutta meni jonkun pyörän mukana pois.

Jokapäivän höylässä Charge spoon ja vaihteellisessa San Marco Concor Ti light joka alkaa jo vähän repsottaa nurkista.

kahvi - 6:01, 22.9.2009 » Jokapäivän höylässä Charge spoon ja vaihteellisessa San Marco Concor Ti light joka alkaa jo vähän repsottaa nurkista.
Unohdin tuon...minkä vuoksi..Charge spoon oli edullinen ja kehuttu. Kävi tuuri että sopii mulle. San Marco löytyi myös edullisesti käytettynä ja on ok kun käyttää pyöräilyhousuja. Farkkujen kanssa se ei ainakaan mulle ole paras. Edullisia löytöjä ja hirvee tuuri että sopii. Jokin pitäisi löytää tuon San Marcon tilalle seuraavaksi.

Tällä hetkellä käytössä pelkkää retro-osastoa: Flite, Turbo, Concor Supercorsa ja Kashimax Aero ja kaikki ovat olleet jees kaupunkiajossa. Concor ja Kashimax Aero ovat siis käytännössä täsmälleen sama satula. Sekä San Marco Rolls että Regal olivat molemmat liian leveitä mun makuun.

Fliten aion siirtää tulevaan maantiepyörään koska ainakin kuvittelisin sen olevan paras pitemmillä matkoilla mutta saa nähdä sitten.

San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.

Fiksissä on tällä hetkellä kiinni Brooksin B17 standard. Sopivan leveä ja erittäin hyvän tuntuinen pitkälläkin matkalla, joskin nitinä ärsyttää. Mietiskelen parhaillaan säänkestävämpää synteettistä jakkaraa syksyksi/talveksi.

Maantiepyörässä San Marco Regal - vaippahousujen kanssa täydellinen.

heijari - 9:11, 22.9.2009 » San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.
Tää vois kiinnostaa. Mistäpäin löytyy?

Itellä tällä hetkellä beaterissa nyljetty Concor, aika pitkälti Unicanitorin mallinen, mutta mulle liian pyöreä.

Meni jo yksärillä!

NKOTB - 9:39, 22.9.2009 »
heijari - 9:11, 22.9.2009 » San Marco Rolls ei toimi allekirjoittaneen persiölle. Musta, jonkin verran kulahtanut yksilö on kaupan hintaan 25€.
Tää vois kiinnostaa. Mistäpäin löytyy? Itellä tällä hetkellä beaterissa nyljetty E: äh ei siis mikään Supercorsa, oisko toi nyt sitten ollut Corsaire, aika pitkälti Unicanitorin mallinen, mutta mulle liian pyöreä.

Liian pehmeet penkit alkaa pitemmän päälle painamaan edestä ikävästi, parempi, kun on joku kovempi, niin paino on luiden varassa.

Välillä mulla oli San Marco Ponza K, se on varsin kova, mutta mulle epäsopivan mallinen. Oli ihan mukava kaupungissa, koska jäykkyyden ja kovuuden ansiosta oli niin hyvä ja tukeva tuntuma pyörään. Pitemmillä matkoilla se aiheutti sellasta tuskaa, ettei sitä ole kukaan ansainnut.

Fizik Arione on mukava. Sopivan kova, sopii mulle ja siinä voi vähä vaihdella istumapaikkaa, se on sen verran pitempi. Tollaset alle 40km matkat menee mukavasti ilman lisäpehmusteita, pidemmätkin sitten toppahousuissa. Ei kuitenkaan kestä kovin hyvin kulutusta. Succicsia varmaan kestää pitkäänkin, mutta muut housut näyttää sitä kuluttavan aika vauhdilla, ainakin pinnasta. Reikiä ei vielä oo kyllä kulunu, joten ehkä se pinta vaan kuluu ja alemmat kerrokset kestää, saa nähdä. Kaatuessa sen kylkeen tuli kyllä heti reikä. Paikkasin Park toolin Super patchilla.

Maantiepyörässä on uuden mallinen Flite, hiilikuitukiskoinen valkoinen versio. Kun kerran käytettynä löytyi. Ei juurikaan toppausta, eikä oikeastaan voi paljon istumapaikkaa vaihdella, se kärki on niin kapea ja lyhyehkö. Mutta ainakin vaippahousujen kanssa on hyvä mulle.

Lyhyille ja pidemmille lenkeille beaterissa Sellen SLR, omasta mielestä paras jakkara, jolla oon hanuriani lepuuttanut. Pidemmillä lenkeillä vaippapöksyt on ihan jees ton kanssa.

Sunnuntaipyörässä retro San Marco Rolls, erittäin mukava sekin, vähän liukas ehkäpä.

TimoL - 12:22, 22.9.2009 » Lyhyille ja pidemmille lenkeille beaterissa Sellen SLR, omasta mielestä paras jakkara, jolla oon hanuriani lepuuttanut. Pidemmillä lenkeillä vaippapöksyt on ihan jees ton kanssa.
kiva että on maistunu!
mattti - 13:31, 22.9.2009 kiva että on maistunu!
No eikö ookin!

SDG Ti-Fly paraatiajoon ja SDG Ti-Fly C arkeen. Ensimmäisellä 10 h menee ongelmitta. Jälkimmäinen on kehno maastossa.

Molemmat syövät farkkuja.

Wigglestä tuli pitkän säätämisen jälkeen oikea laatikko, jossa oli Selle SMP Composit. SMP edustaa kuvassa taustalla, etualalla on verrokkina SLR. Satuloiden painot ovat aika tarkkaan samat, mutta SMP on paljon kovempi. Ajokokemuksista lisää jahka niitä kertyy.

http://img229.imageshack.us/img229/7799/satulat1a.jpg

Ns, ykköspyörässä (työmatka, kauppa & ulkoilu) on hyvin hoidettu perus brooks b17… jolla joku 5000-7000km perseen alla ja perse kiittää…

Otetaan ehdotuksia vastaan satulasta, jossa olis leveä istuinosa ja kapea nokka aina istuinosaan asti. Siis niin että perä levenee lähes 90 asteen kulmassa.

Aika lailla tollasiahan on usein retkeilyyn tai naisille suunnitellut satulat, niistä pitäs löytyä valinnanvaraa vähä joka kaupassa.

Kapeetkin penkit on kyllä yllättävän mukavia kun vaan sarvet on niin alhaalla, että paino ei tuu pakaroille vaan luille. Mutta eihän se asento tietenkään kaikkeen sovi.

Fizikin Pave:lla olen ajellut oikeastaan päivittäin ja se sopii minulle hyvin. Myös tuossa käytössä on kestänyt hyvin, eikä yli 7000km jälkeen näy mitää hajoilun merkkejä. Fizikiä kun yleensä soimataan siitä, etteivät ne kestä. Succiksia en ole juurikaan tottunut käyttämään, joten ihan perushousujen persettä on syönyt.

Maasturissa sitten SDG:n BelAir, johon myös ollut varsin tyytyväinen. Tässä tosin materiaali sellainen, että kuluttaa housuja aivan älyttömästi…kääntäen tällä haettu varmasti sitä, että pito penkkiä vasten on mahdollisimman hyvä.

Nyt hankin Sellen C2 -satulan tuohon Olmoon, mutta tästä ei vielä mitään kommentoitavaa.

NKOTB - 19:32, 21.12.2009 » Otetaan ehdotuksia vastaan satulasta, jossa olis leveä istuinosa ja kapea nokka aina istuinosaan asti. Siis niin että perä levenee lähes 90 asteen kulmassa.
Jos 153 milliä lasketaan leveäksi, niin [tää?](http://www.selleitalia.com/eng/index.html)
kyttyra - 21:53, 21.12.2009 »
NKOTB - 19:32, 21.12.2009 » Otetaan ehdotuksia vastaan satulasta, jossa olis leveä istuinosa ja kapea nokka aina istuinosaan asti. Siis niin että perä levenee lähes 90 asteen kulmassa.
Jos 153 milliä lasketaan leveäksi, niin [tää?](http://www.selleitalia.com/eng/index.html)
Jaa niin mikä noista? Kyllä mä lasken yli 140 milliset leveiksi. Eikä siis oo tarkotus mitään retkisohvaa löytää, vaan korkeintaan pikkasen topattu takaa leveä satula, ilman mitään tuuletusreikiä ja mielellään mahd tasainen.