Projekti: Yksi Crescent 306 Fashion Line Mixte lisää

Keskiö oli kihlatulleni rakentamassani ranskalainen, myös Hatta-merkkinen ja F-kirjaimella merkattu, jonka tulkitsin itsekin tarkoittavan “French”. Molemmilla puolilla oli oikeakätinen kierre.

Keskiöakseli on tosiaan epäsymmetrinen, joten sillä saa pelailtua ketjulinjaa. Täällä ketjulinjasta tuli 120 mm ratanavan ja vaparin kanssa heti suora. 130 mm perään voi laittaa 120 mm takanavan 5 mm holkeilla ja ketjulinja pysyy samana, mutta 130 mm napa freehubin kanssa on ketjulinjan säädön, huollettavuuden, painon ja luotettavuuden osalta parempi ratkaisu kuin bemaksivapari, vaikka onhan niitäkin hyviä. Jos päädyt kasettinapaan, mulla on kapealle ketjulle tarkoitettu 16-hampainen sinkularatas leveällä HG-kannalla ilman kotia, ei maksa mitään.

Kunhan poistat ensin kumiosat, noi ohjainlaakerin ja keskiön teräsjutut voi liottaa just niin tymäkässä myrkyssä ja niin pitkään kuin haluat. Ite nakkasin ne ultraäänipesuriin (Biltemasta 109 euroa) ja tuli muuten aika nättiä jälkeä muutamassa minuutissa sormia likaamatta.

Jos alkuperäiset lokarit on terästä, ne voi mielestäni ihan hyvin hiekkapuhaltaa, alumiiniset tai kromatut uskaltaa lasikuulapuhaltaa. Mä en oikein saanut kunnon lokareita mahtumaan 32 mm kumien kanssa, pitänee vaihtaa 28-millisiin.

Lumikko, jees, kiitos tiedosta! Eiköhän tuokin sitten ole ranskis. Hyvä, nyt ainakin tietää mihin suuntaan vääntää.

Näillä näkymin oon kyllä kallistumassa noihin maantiekiekkoihin. Yritän nyt vielä pari tuntia näön vuoksi miettiä asiaa, mutta oon kyllä jo melkein päätökseni tehnyt. Ne on kevyet ja niissä tosiaan on vielä optio palata vaihteisiin, jos mieli muuttuu. Jos ei niin no… sitten ei, toimii ne sinkulakäytössäkin :slight_smile: Ja ei ole ainakaan näillä näkymin varaa hommailla mitään Whiten vapareita, varsinkaan kahteen pyörään.

Kiitos kaikille vastauksista ja vinkeistä! Kyllä tästä hyvä tulee :slight_smile:

ruosteen liottamisessa voi käyttää sit sitruunahappoa. kannattaa aasiakaupasta hakea, 800g maksaa kai femman, elikkäs saman verran mitä 50g apteekissa.

No eipä ois tullut mieleen etsiä aasiakaupoista. Kiitos vinkistä!

…ja sitruunahaposta kannattaa tehdä “kiisseliä” esim. perunajauhojen kanssa, niin saa sen pysymään haluamassaan paikassa (jos ei ole allasta koko rungon upottamiseen + litrakaupalla happoa).

+1 kasettivaparikiekolle jos ei mitään fiksihaaveita kerran ole. Halvemmat rattaat jos haluaa vaihtaa välejä, ketjulinjan säädön helppous + kestävämpi vapaaratas.

RTZ - 11:02, 6.8.2014 » ...ja sitruunahaposta kannattaa tehdä "kiisseliä" esim. perunajauhojen kanssa, niin saa sen pysymään haluamassaan paikassa (jos ei ole allasta koko rungon upottamiseen + litrakaupalla happoa). +1 kasettivaparikiekolle jos ei mitään fiksihaaveita kerran ole. Halvemmat rattaat jos haluaa vaihtaa välejä, ketjulinjan säädön helppous + kestävämpi vapaaratas.
mulla on sulle sitten näitä kapealle ketjulle, ehkä myös leveälle.

Mulla on yks tuollainen samanlainen pinkki fashionline valmiina ja toinen työn alla. Keskiö on patonki. Kuten muutkin on sanonut, epäsymmetrisellä keskiöakselilla saa ketjulinjan fukken perfect.

Puhalsin sen toisen rungon itse: mixten putket ja niiden liitokset sekä tuon maalin vahvuus saivat minut raivoihini.

Ranskista muistelen minäkin keskiöksi. Sen verran täytyy korjata, että ei se ketjulinja ihan sinne nelikakkoseen osunut sillä keskiön käännöllä. Kävin tekemässä tarkistusmittauksen ja aikalailla tasan nelineloseen osuu.

Tuossa kierteellisen navan ja bemaksivaparin kanssa on vielä se ongelma, että todennäköisesti vaatii vanteen uudelleen keskittämisen jos ja kun ketjulinjaa joutuu säätämään. Eli pelkkä rikkojen siirtely puolelta toiselle ei riitä, koska se kehäkin pitäisi vielä saada osumaan keskelle muutoksien jälkeen. Ja taas jos joutuu paljon siirtämään, saattaa huonolla tuurilla tulla ongelmia pinnojen pituuksien kanssa.

noissa on kyllä sellaiset välykset että joku alle 40mm kumi pitäisi mennä nätisti vaikka dishaus ei osu ihan kohdilleen rungossa.

pieni merenneito - 11:54, 6.8.2014 » mulla on sulle sitten näitä kapealle ketjulle, ehkä myös leveälle.
https://i.chzbgr.com/maxW500/2194895104/h541CA51A/ Palaan asiaan tuonnempana, hyvinkin mahdollista että tarve tulee.

Eturattaat tykännee kapeesta ketjusta kun on 2x6-kokoonpano alun perin, eiks 3/32" oo 7-lehtisiin pakkoihin saakka jepa? En muista noita rajapyykkejä.

peltsip - 16:24, 6.8.2014 » noissa on kyllä sellaiset välykset että joku alle 40mm kumi pitäisi mennä nätisti vaikka dishaus ei osu ihan kohdilleen rungossa.
...mut jos on sinkulaan tarkoitus laittaa takajarru, niin on kiva et se kehä on suunnilleen keskellä.

joo ei tosiaan määräänsä enempää saa luonnollisesti heittää mutta oikeankokoisilla jarrulängillä ei pitäis pienemmät heitot haitata.

Nyt kantsii huomioida, että tähän on tulossa maantiekiekot kasettinavalla, eli ketjulinjan säätö spacereilla koskee takaratasta, ei suinkaan koko napaa. Ja vanne tulee keskelle, kuten kuuluukin.

Niin siis eikös se vanne ihan keskelle tule ilman sen erityisempää kikkailua, kun 130 perään laittaa 130 navan? Vai pettääkö mun logiikka jossain kohtaa…?

Kiekot tosiaan läksi tilaukseen pari päivää sitten! Kivasti höylääntyy kokonaisuudesta parikin kiloa pois, kun menee ulkokumitkin vaihtoon :slight_smile:

Tulee tulee, kunhan runko on suora ja kiekko oikein koottu.

Noniin, nyt on tullut jonkun verran rojua jo.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/mixteprojekti/roinat.jpg
Kiekot on Mach 1 Omega + Shimppa Tiagra ja niihin sitten sinkulakitti. Unohdin näemmä tilata vannenauhaa vaikka kovasti luulin laittaneeni ostoskoriin. No, saahan sitä lbs:stäkin. Voisi tässä töitä vältellessä rapsutella tarrat veks.

Ebaysta löytyi edullisesti wanhanajan hameverkko vieläpä ruskeana joten pistin tilaten.

Itse pyörälle ei ole vielä tapahtunut mitään. Ehtiihän sitä tuonnempanakin.

Bonuksena taidekuva à la nakkisormi.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/16490226/pyorat/mixteprojekti/taidekuva.jpg

Hyvän näköset kiekot! huh, tässä kyllä riittää hommaa, respect! Tuleva ohjaamo ja maali kiinnostaa, seuraillaan 8 )

hitto, näinkö SNESin yhden kuvan kulmassa?!

Tästä tulee kyllä hyvä. Kiekot aika perföörmanse. Mut toi sinkulakitti minkä tilasit niin se on aika hoono :confused: Sillain pilupali.

Taidekuva on kova, hymyilin.

Kiitos kannustuksesta! Jahka runko pääsee puhallettavaksi ja maalattavaksi niin pääsee tämäkin proggis nytkähtämään eteenpäin. Elättelen toivoa että jo parin viikon sisällä ois saharavaihe edessä, mutta tää ei oo mun aikatauluista tai mielihaluista riippuvainen.

Munarkki - 14:12, 22.8.2014 » Mut toi sinkulakitti minkä tilasit niin se on aika hoono :/ Sillain pilupali.
En mä itse asiassa tiedä yhtään mikä toi kitti on, ostin foorumin kautta. Jos osoittautuu ihan susiostokseksi niin sit ei auta kuin tehdä vähän tutkimusta ja ostaa parempi. Katsotaan kuinka käy.
tutam - 13:04, 22.8.2014 » hitto, näinkö SNESin yhden kuvan kulmassa?!
Kyllä!