AMA: Gazelle Champion Mondial

Tärpätillä puhtaaksi, irtokuulat sisään ja seuraavat 5000 kilometriä alle siä varastossa

Mä vähän pelkään, että tärpätti ei riitä. Vai meinaakko, että ei noi kuopat niin paljoa haittais?

Sikku on irtokuulat ni ne kuopat ei oo niin vakavia. Ilman häkkiä kun mahtuu yks kuula enempi → kuulat ei voi olla samoissa koloissa → kuluu ihan muualta, mut toisaalta tarvinnee ehkä säätöä useammin. Jätät semmosen hyvän kisaklapin ja vedät helvetisti vaseliinia sisään.

Tosin, en muista ny lainkaan montako kuulaa tohon keskiöön mahtuu :smiley: 12 kai, 11 niissä kai yleensä on, apua! Kokeilemallahan tuo selviää; jos saat eri määrällä kuulia kasattua ku aiemmin, ni hyvä o.

Ai niin joo tolleen tietty. 11 niitä nyt on, niin nakkaan yhden kuulan lisää, vaseliinit päälle ja kasaan takas ajoon.

Nyt oli kovia protippejä matilta.
Ihan loogista, mutta eipä ole tullut mieleen…

Muuten hyvä mut eiks toi temppu jeesaa lähinnä ohjainlaakerissa jossa kuulat jumittaa aina about samassa kohtaa. Keskiössä ja navoissa kuulat menee ja pyörii ympäri ämpäri joten reikänen kartio on edelleen reikänen kartio. Okei yks kuula enemmän rasitusta jakamassa mut enpä tiiä.

Ekan postauksen kuva ei muute näy.

Toi neuvo pätee kuopille kuluneeseen ohjainlaakeriin mutta ei keskiöön tai napoihin, jotka pyörivät vinhemmin ja vaativat tarkemman säädön. Itse olen mieltä että keskiö ja ohjainlaakeri ovat pyörän vittumaisimmat osat säätää, joten niiden hoitaminen kömpelösti on yhtä fiksua kuin itsensä ampuminen jalkaan.

Edit: Konsta ehtikin.

Joo, itsekin ohjain laakerissa tuota soveltanut kerran menestyksekkäästi. En tosin ymmärrä, miksi esimerkiksi keskiöön niin hirveästi kuoppia tulisi. Anyways irtokuulilla voi koittaa. Yksi enemmän sisään. Toki voit vaihtaa ei-vedon puolelle vaan uuden kupin?

Konsta - 15:49, 12.10.2015 »

Ekan postauksen kuva ei muute näy.

Ei kukaan halua nähdä bullista.

Jaa. No, onhan tossa kuva tuhoutuneesta keskiöstä. Katselen sitä.

No päivitin näkyviin.

Kiitti. Tota bullista haluan nähdä!

Oon käyttänyt tota irtokuulaniksiä myös keskiöissä. On toiminut sen verran, että kokeilen jatkossakin. Hippasen pienempiä kuuliakin voi kokeilla ainakin siinä vaiheessa, jos enää välitä siitä ehjästä kupista tai akselista. Toimii ohjainlaakereissa, keskiössä en oo kokeillut.

Ylipäänsähän keskiön pieni rouheus ei haittaa muuta kuin korvien välissä. Kyllä ne polkemista silti kestävät.

No ne kuulat ei voi topata niihin samoihin reikiin ku häkitetyillä guugeleilla jaaab

ei se tietenkään keskiötä tai laakerikuppia mitenkään automaagisesti korjaa, mutta todnäk aivan käyttis pelin saa tolleen

Ei sinne mahdu yhtään kuulaa lisää. Kai sitä vois kokeilla tota paskaa puolta ilman häkkiä? Taidan mä tässä jo sitä jalkapyssyä ladata, mutta ei vaan jaksais ruveta laskeskelemaan, että mikä JIS-keskiö tohon pitäis laittaa.

Edit: löyty 107mm BB-UN55, isken sen kii.

Vähän mysteeri kyl miten menny noin huonoon kuntoon toi puoli, kun toinen puoli ihan priimaa. Kenties jääny vettä keskiön sisälle ja säilytetty hieman kallellaan?

Mites tämä mennyt ohi.

Komea konversio, arvostan. Myös bullista, joka on yksi parhaista vaiheista.

Apua, myisin? En mä ainakaan vielä oo sellaiseen valmis. Kelpaisko vähän pienempi Olmo?

https://c5.staticflickr.com/8/7178/27104435540_e8f3f62d41_h.jpg

Jarrun asennan loppuun jahka löydän puuttuvat osat. Satulakin vähän hooposti.