Pulverimaalaus Turussa

Lisäys edelliseen:

Yksi runko puhallettu ja maalattu Tematekissa. Hintaa yhteensä 30 euroa, valmista tuli kolmessa päivässä.

Jälki siisti ja tasainen. Itse suojasin keskiön kierteet vanhoilla keskiökupeilla, isoilla prikoilla, kierretangolla ja muttereilla, emäputki samanlaisella kierretankoviritelmällä. Maalari oli suojannut keulan kierteet itse, pyynnöstä. Satulaputkessa ei ollut mitään (kotona ei ollut toista sopivaa tolppaa uhrattavaksi), mutta siellä on vain hyvin vähän maalia, ohut kerros, joten santapaperia korkeintaan tarvii.

Värivalikoima huono, sävyjä löytyy lähinnä valkoisesta mustaan, värikkäämpää maalia sitten vain satunnaisia sävyjä. Jos haluaa tiettyä RAL-sävyä, pakkaus maksaa n. 200 euroa…

Väriksi valikoitui puhdas valkoinen, mikä sekin vaikutti varmaan hintaan, kun runko on tod.näk. käsitelty samalla kertaa kuin joku isompi kohde.

Heh, se oli sitten sun runko minkä näin siellä “alatoimistossa”. Hain oman - valkoiseksi maalatun - runkoni pari viikkoa sitten, meinasin vahingossa ottaa väärän pyörän.

Kaikenkaikkiaan kohtuujälkeä, kohtuuajassa ja kohtuuhinnalla. Itse vein rungon+etuhaarukan ilman mitään suojauksia. Pyysin firmaa suojaamaan, ja ilmeisesti olivat niin tehneet, sillä esim. keskiön tai haarukan kierteet olivat käytännössä puhtaat, pientä hitua ehkä, paikalleen menivät silti mukisematta. Hieman valkoisempaa saisi jälki olla, nyt on selkeesti esin. chainstayt TODELLA ohuesti pulveroitu. Tiedä sitten mistä johtuu.

Eli summa summarum: voi suositella jos perusvärit ja perustasoinen työnjälki riittää.

Kuuluiko lakkaus samaan hintaan vai onko pinnassa vain pulverimaali? 30€ koko höskästä kiinnosta.

^^ Yksi valkoinen runko tosiaan nähty (ma 3.10.) “konttorin” puolella :slight_smile:

Tämä on puolison pyörä, valkoinen tuli kun saatavilla olleet keltaisen ja punaisen sävyt eivät miellyttäneet.

Tässä tapauksessa maalia on ihan tasaisesti. Eri kaveri hommissa tai muuten vaan huolellisemmin tehty.

Edit. Lakasta ei ollut puhe. Oletan siis ettei ole.

mankkis - 18:06, 11.10.2011 » Kuuluiko lakkaus samaan hintaan vai onko pinnassa vain pulverimaali? 30€ koko höskästä kiinnosta.
Mulla ainakin pelkkä maaali, tosin kiiltää ihan ookoosti. Kunhan saan decalssit valittua+asennettua niin suihkuttelen todnäk jonkun lakan tuohon päälle. Ton halvemmalla en usko puhalluksen+maalauksen onnistuvan, ainakaan laillisesti tai ilman jtn kaverihommia.

Lupasin maalarille että kehun joten näin teen. Eli vein tänään rungon tonne Tematekille maalattavaksi. Väri sovittiin sähköpostitse pari viikkoa sitten etukäteen (RAL 1003) ja hinnaksi luvattiin “muutamia kymppejä” riippuen siitä miten hyvin runko on suojattu.

Rungon suojasin vanhalla satulatolpalla ja keskiökupeilla (dänks Munes) mutta muuta en tehnyt. Paikan päällä pyysin että eivät ruiskuttele mitään etuhaarukan kierteisiin, haarukan ruotoputken sisälle ja emäputken sisälle.

Herttileijaa että hämmästyin kun puhelin pirisee 4 tuntia myöhemmin ja korvaani kantautuu viesti että runko on maalattu ja haettavissa. Tulos ei ollut mikään tajunnanräjäyttävä mutta ehdottomasti hintansa väärti. Yksi pieni (~4cm) valuma satulaputkessa ja parissa kohdassa (chainstay tuki & keskiön alla ø1cm pläntti) on maalia säästetty. Annoin maalaajalle 50€ käteen ja sain 10€ takaisin kun muuta rahaa ei vaihtokassassa ollut. Kohtuuhinta mielestäni kun runko on muutamassa tunnissa valmis ja jälki hyvä.

Suosittelen lämpimästi jos ei oo mikään überprojekti. Kysykää Mikaa, he’ll sort you out real good.

Seuraava projekti olis sitten satulatolpan irroitus kyseisestä rungosta. Se on jumissa. Taas. fml

^Minkä rungon maalasit?

mankkis - 17:13, 17.4.2012 »

Seuraava projekti olis sitten satulatolpan irroitus kyseisestä rungosta. Se on jumissa. Taas. fml

:----------------------------D MUNA SEISOO.

Allu: ESTROproggis 2012

Munes: Arvaa vituttaako. Ensimmäisen satulatolpan irroitukseen meni mitä, 7 miestyötuntia?

Lähetin tänään kyselyn tuonne tematek oy:lle josko onnistuisi rungon jauhemaalaus. lokarit ja ketjusuojan ajattelin puhaltaa kaverin töissä kun sen verran ohkaista peltiä on ja mahtuvat sellaseen pieneen puhallus kaappiin.

En tiedä miksi edes kysyit. Oisit voinut myös marssia sisään runko kädessä. Vähän ku soittelis etukäteen Alkoon et oisko mitään viinaa myytävänä.

Niijjust. Onnistuuhan se kysymättäkin. Eivätkä muuten vastaile sähköposteihin mitenkään ahkeraan, ja jos soittaa niin vastaavat että onnistuu, tuo tänne niin katotaan : )
Kannattaa muuten pitää mielessä ettei tuolla olla sitten iltaa myöten töissä; ensimmäisen rungon kun hain, olin paikalla joskus klo 16 kun töistä pääsin, eikä silloin ollut paikalla enää kuin toimiston täti, hänkin juuri lähdössä.

Kauas tematekin pojilla yleensä on kestänyt että saa rungon noukkia. Ja mites värit? Meinaansiis, et onko mikään muuttunut parissa vuodessa?

Tekeekö joku näistä Turun alueen pulverimaalaamoista myös pulverilakkauksia raakapintaiselle rungolle? Ei vissiin ole työnä sen kummoisempi homma kuin pulverimaalauskaan, vai missaanko jotain?

Siis juttuhan on pulverimaali kirkkaalla jauholla eli olet ymmärtänyt oikein.

Asia pihvi. Täytyy varmaan lähteä kysymään että onnistuisko Tematekillä.

Maalautin juuri rungon ja keulan Tematekilla. 50€ puhallus ja maalaus. Väri oli sellanen, jota niillä ei kuulemma yleensä käytetä. Esimerkiksi mustan tai valkosen saa varmaan kympin kaks halvemmalla, ehkä. Jälki sellasta ku täällä on aikasemminki todettu, ihan ok. Sanoivat ettei tarvi itse suojata. Suosittelen, että suojaat itse. Käytiin aika tarkkaan läpi, mitä suojataan, mutta esimerkiksi keulasta koko ruoto oli saanut värin. Tämän kyllä korjasivat ilmaiseksi. Värit RAL-värikartasta. Ei varmaan löydy ihan kaikkia, mutta aika monta oli hyllyssä. Kannattaa itse käydä vilkuilemassa mitä värejä löytyy, jos toiveessa vähänkin erikoisempi väri, ne on meinaa aika sekasin siellä.

Asiointi Tematekilla alkaa olee ajankohtaista. Ootteko saanut tematekilla myös lakkauksen rungoille ja haarukoille, jos ette niin miten hyvin on perusväreissä on se vähäkin kiilto pysynyt?

Muakin kiinnostais tuo tematek…onko jollain niiden värivalikoimasta tietoa nykyään? Ilmeisesti RAL kartalla mennään, mutta onkohan niillä esim niitä helmiäisvärejä lainkaan? Onnistuuko edes pulverilla?

Entäs tuo Tikanmaa Maskussa? Laatu/hinta etc?

Kannattaa kysyä suoraan Tematekilta tämänhetkisestä rivalikoimasta joko meilitse tai soittamalla. Saat vastauksen heti huomenna virka-aikana.

Tikanmaa oli tuplasti kalliimpi kuin Tematek reilu kymmenen vuotta sitten, tulos tosin tasaisempaa vaikkei täydellistä. Sieltä pyysin RAL-kartan mukaista väriä jonka piti onnistua mutta joko näyttöni oli todella huonosti kalibroitu tai sitten ruiskittiin mitä nurkista sattui löytymään.