Naisten satulatopikki

Tätä on vähän sivuttu tuolla tyttöjen topsun puolella, mutten googlettamalla löytänyt omaa lankaa meidän leveälanteisten penkeille. Eli tänne satula-arvosteluja ja niitä mielipideasioita.

Olisi uuden (budjetti) satulan aika ja illan lueskeltuani, kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia.

Onko tää peukkusääntö pätevä?

Sääntöä kapeammat satulat, kunhan niissä on kunnon ura/reikä, on ainakin lyhyillä matkoilla mulla tuntuneet ihan hyviltä…
Onko kellään mukavaa satulaa, joka olis kapeampi/yhtä leveä kuin istuinluut?

Onko kokemuksia kestääkö noi Sellen geelisatulat vuosien käyttöä/talviajoa? Entäs ootteko ajanu koskaan “nokattomalla”? Onko se sen rumuuden arvoista?

Jotta “Mä tykkään tästä”-kommentit olis ees mitenkäänpäin vertailtavissa, niin kannattaa mainita satulan koko nimi + leveys, ajoasento ja onko testattu pidemmällä matkalla. Ja jos ootte mittaillu istuinluitanne niin sekin.
Ps. kuva ois kiva.

Entäs ootteko saanu pehva paffiin menetelmällä järkeviä istuinluumittoja? How To: Measure Sit Bone Width For Saddle Selection - YouTube pehva paffiin menetelmällä järkeviä istuinluu mittoja?

Hyvä topikki! Saako laittaa myös sellasia ‘mä vihaan tätä’ → itellä meni ajo melko tuskaseksi reilun sadan kilsan lenkillä tuollasella Cressun noname satulalla, joka muistuttaa hieman Turboo. Tosin siihen agonyyn saattoi myötävaikuttaa myös himpun verran väärä satulan korkeus. Koska tämä niin annan tuolle Turbolle vielä tsäänssin tulevassa fillarissa. Pitkällä matkalla oon huomannu, että mitä kapeampi ja jos edessä uraa niin sitä parempi.

Mitä tulee tuohon sääntöön niin en menis ihan sokeasti luottamaan, koska kaikki yksilöitä ja sitä rataa, mutta oheinen kaavio varmaan ihan hyvin suuntaa antava silti.

dis shit. leveys ~17cm, omat mitat - ei mitään käryä
E: vois kokeilla tuota mittausmenetelmää!
http://s29.postimg.org/5vg7i61uv/cres.jpg

elisa - 0:26, 13.6.2014 » Saako laittaa myös sellasia 'mä vihaan tätä'
Saa, kunhan lisää perustelut.

Sain ite tolla pahvilla 140 istuinluut ja ajelin Selle (e:Italian) X1 flowlla (135×280) 13km verran ratafillarilla ja hyvältä tuntu, vaikka kaavion mukaan pitäis olla 143 tai yli. Koska hinta on 20€! ja sitä saa valkoisena niin varmaan aloitan tällä. Varsinkin kun chainreactionissa on ilmaiset postit 19.6. saakka :slight_smile:
http://www.ribblecycles.co.uk/products/images/small/SELLSADD192_1_large.jpg
Saa nähä kelpaako myös mixtellä ajeluun.

elisa - 0:26, 13.6.2014 » Hyvä topikki! Saako laittaa myös sellasia 'mä vihaan tätä' -> itellä meni ajo melko tuskaseksi reilun sadan kilsan lenkillä tuollasella Cressun noname satulalla, joka muistuttaa hieman Turboo.
tuun röyhkeästi tänne sanomaan vaan yhden sanan: dibs!

Hyvä topikki! Mun yhdessä vanhassa pyörässä oli miesten kapea ja kova maastosatula potenssikololla, ja mulla tuli siitä istuinluiden kohdalle todella kipeät isot patit joilla kesti kauan aikaa sulaa pois… Satulalla siis on väliä :S

Taustainfoa: Mun istuinluiden etäisyys on n. 12 cm. (Luulin että mulla on proper synnyttäjänlantio mutta oonkin vaan läski.)

Mulla on lenkkipyörässä fi’zi:k Arione Donna (147 mm x 285 mm) ja yhteisiä kilsoja on takana ehkä vajaa tuhat? Pisin yksittäinen matka vähän yli 50 km. Oon ollut tyytyväinen, mikään paikka ei puudu tai kipeydy. Saas nähdä tuleeko pidemmillä reissuilla ongelmia, mutta tällä tuntumalla en usko.

Projektipyörässä on Gyes GS-06. Mitoitus on muka miesten, mutta se on 3 mm leveämpi ja 5 mm lyhyempi kuin Arione Donna (eli 150 mm x 280 mm), joten mene ja tiedä nyt sit. Toki satulat on erimallisia ja -tyyppisiä, joten jää nähtäväksi millainen ajomukavuus on käytännössä. Jos käy vituttamaan niin sit vaan vaihtoon.

Sivuhuomiona: Käyttäkää myyjien testipenkki-mahista. Ainakin SDG:n ja Spessun penkeistä löytyy helposti.

Omassa taloudessa hyviksi on osoittautuneet spessun naisten maastojakkara (potenssikolo, melko leveä) ja muussakin lähipiirissä naisten suosiossa on ollut SDG:n Allure (265x145). Ainakin joskus siitä on ollut ihan Hi5bikesissä testiyksilö, ja se on tosiaan helpottanut aika monen kuskin haitarivaivoja. Mimmillä se on nyt 2/3 pyörissä, ja se kolmas on se spessun maastojakkara.

konkeli - 12:32, 13.6.2014 » Sivuhuomiona: Käyttäkää myyjien testipenkki-mahista.
Tärkee huomio. Mittaustuloshan riippuu aika paljon lantion asennosta mittarille istuttaessa, mä oisin varmaan saanut ihan väärä tuloksen ite mittaamalla.

Sivuhuomiona vaan että “selle” tarkoittaa satulaa. Selle Italia, Selle San Marco, Selle SMP tulee ensimmäisenä mieleen, kun esim. myyntipalstoilla myydään sellen satuloita.

Toi Selle SMP näyttäis kiinnittävän melkein häiritsevän paljon huomiota alapään asioihin. Alapään alueiden nimiä ihan vilisi paketin takakannessa. Trk woman vai lady, kumpi se nyt oli on kuulemma erittäin hyvin toiminut riserillisessa työmatkapyörässä naisella jolla on ollut kaikilla muilla satuloilla kovia kipuja. Synnytykset voi vaikuttaa aika dramaattisesti polkupyöräilyyn, oikeaa satulaa kannattaa kyllä etsiä tosissaan.
E: se on näköjään Selle SMP TRK ladies.

http://www.sellesmp.com/smp4bike/images/stories/demo/glider_lady/02.jpg
Onpas kyllä irstaan näköinen satula, semminkin yhdistettynä nimeen…

Heh, muistuttaa Concordea, eikä sitä satulaa. Sisäänrakennettu jakartakulma? (Eiks jakartatyyli nyt ollut satulan kärki osoittamaan etunapaa tjsp.? #en-tunne-skenesanastoa)

edit. jakarata => jakarta

konkeli - 12:32, 13.6.2014 » Sivuhuomiona: Käyttäkää myyjien testipenkki-mahista. Ainakin SDG:n ja Spessun penkeistä löytyy helposti.
Kun tietää hankkivansa satulan netistä, niin ei kehtaa liikettä hyväkskäyttää. Eri asia kannattaisko. Sitten kun hankkii vaikka Spessun tai muun oikeesti kalliimman, niin on sama tilaako netistä, kun hinta on lähes sama kaikkialla.
nysimum - 12:18, 13.6.2014 » Projektipyörässä on [Gyes GS-06](http://www.crowcycleco.com/gyes-gs-06-leather-bicycle-saddle-racing-comfort-brown.html).
Eli nää jyrkästi kapenevat nahkasatulat toimii ainakin jollakulla :) Olis nätti.

Satulaan kannattaa panostaa. Tuin paikallista pyöräliikettä (Special Bike), mittautin persaukseni ja sain satulan testiin.

Tällä hetkellä siis satulana Specializedin Toupe 135mm, vaikka 143 olis ollu mun koko. Pisin lenkki, jonka oon sen päällä istunu on 114km ja meni aivanhyvin. Säästäkää jossain muussa ku satulassa.

Nyt on eka vähän pidempi lenkki (60km) ajettu reppu selässä, ilman vaippoja tolla X1 Lady flowlla ja hyvä oli. Myönnän, että kovuus mietitytti jopa niin paljon, että otin ylimääräisen geelipehmusteen mukaan :smiley: Onneksi turhaan. Jos ootte kuten minä eli pa ja ilman penkkiä mihin sen laittais (eh heh), niin kannattanee kokeilla.

Herätellääs tätä topikkia. Onko omakohtaisia vinkkejä/ehdotuksia mukavasta (naisten) satulasta, joka sopisi ulkonäöltään 80-luvun maantiekonversioon. En haluaisi mennä pilaamaan muuten viimeisen päälle kasattua pyörää esim. Chargen Ladlella (josta ilmeisesti monilla hyviä kokomuksia). Tämänhetkinen Concor supercorsa tuntuu kuin halon päällä istuisi…

k_ma - 20:56, 15.10.2015 » Lady Flow, on siinä naisten satulalla nimi o_O
Itsehän muuten ajan ennakkoluulottomasti "naisten satulalla."

http://amuseboucherestaurant.com/upload/save_image/40759852.jpg

Ostin palstalta käyettynä vaimolle kokeeksi ja oli liian kova ja kapea. Sen takia tais muuten olla edelliselläkin omistajalla myynnissä. Pistin huvikseni omaan pyörään ja siihen jäi.

elisa - 1:42, 15.2.2016 » ^Tynkä keskustelu aiheesta [täällä](https://www.yksivaihde.net/old/20954).
ununu - 23:49, 14.2.2016 » oispa konsensus
Luulisi sinun jo tietävän, etteivät kaikki naiset ole anatomisesti samasta muotista. Onko olemassa yks ja ainoa penisspesifi satula? ja se Toupe on muuten todella hyvä
no eiookaa vaan ns. miljoona. mistä päästään kysymykseni ytimeen kun kunnon satulatarjonnasta 99% on suunniteltu todennäköisesti penis edellä, varsinkin vanhan maailman jakkaroista. kehyksistä sen verran, että pitäs laittaa jotain useimmille mukavaa satulaa pienempään vieraspyörään jossa penkki about samalla korkeudella ohjaustangon kanssa eli toi yksilöanatomian tutkiminen on parhaimmillaankin tavoite, ei lähtökohta.

kysytään sit vaikka näin, ajeleeko teistä monikin tyytyväisenä vintagesatuloilla, esim supercorsalla tai muulla? ainoa strateginen mitta mikä kiinnostaa on matkojen pituudet.

turbo never again

Olen kuullut ja nähnyt tämän olevan hyvä vaihtoehto:

Fizik Vitesse HP

http://www.fizik.it/women/women-saddles/vitesse-hp

Laadukkaan oloiset materiaalit, Hyvin muotoiltu ja kohtuullinen paino.

Sen lisäksi että naisten satuloita on pienempi valikoima, on värivalikoima todella ns. päin persettä. Käytännössä valkoinen, mustavalkoinen tai pinkki, ja kaikissa väreissä pinkit koristelut. Pls Y.

Mun tyttöystävän lempisatula on sellainen hassu pieni jakkara joka oli vuoden 2011 ns analogin ensiasennusatula. Ilmeisesti muodoltaan samanlainen kuin tämä joka on 24,6 cm lyhyt ja 13,3 cm kapea :o

Numeroiden perusteella vaikea uskoo että olis anatomisesti sopiva mutta jos sen päällä voi istuu monta tuntia ilman että kipeytyy niin pakko uskoo. Istuinluita ei oo mitattu tosin